Προς το περιεχόμενο

Linux δε βλεπουν τα Windows shares - SOLVED


Le Perv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφαγα μια Κυριακη ολοκληρη παλευοντας. Αλλαξα διανομες, παλιες/καινουριες, μικρες/μεγαλες, 32/64bit. Ολες με το ιδιο προβλημα.

Λυση:    κατεβαστε την εφαρμογη gigolo απο τα αποθετηρια. Τρεξτε την .

                Πατηστε το κουμπι με την υδρογειο, ακριβως κατω απο το μενου "Αρχειο" ειναι.

                "Τυπος υπηρεσιας"   διαλεξτε    "Κοινοχρηστος πορος Windows". 

                "Διακομιστης" βαλτε την ΙΡ του υπολογιστη των windows.

                "Κοινοχρηστος πορος" πατηστε το κουμπι για "Ανανεωση" (τα βελακια που περιστρεφονται).

                Αν ειναι σωστα η ΙΡ, θα εμφανιστουν οι shared καταλογοι των windows.

                Μπορειτε να δημιουργησετε συντομευσεις για να γινεται η διαδικασια πιο γρηγορα. Δε θα μπω σε τετοιες λεπτομερειες. Απο εκει και περα ειναι απλα.

Βουαλα. Δε χρειαζεται να βγαλετε τον καρκινο.

Spoiler

 

Edit

Καποιοι θα πουν, "Γιατι ρε μπαγλαμα δεν εφτιαξες λινουξ σερβερ?"

Απαντω, " Γιατι καποιοι υπολογιστες 15ετιας, ειναι φτιαγμενοι να τρεχουν ΚΑΛΑ μονο τα XP. Οι 32-μπιτες λινουξ διανομες ειναι αστειες, μη λειτουργικες. Πολλες φορες δε τρεχουν καλα σε τοσο παλια μηχανηματα. Ασχετως αν δηλωνουν minimum specs πολυ χαμηλοτερα απο το μηχανημα σας.... ειναι πολυ βαριες." Ενα πραγμα θα πω, ΑΙΣΧΟΣ.

Ειτε δε θελετε να χασετε τα παλια προγραμματα σας στα windows. Να χασετε συμβατοτητα με παλια περιφερειακα. Κι εγω δε ξερω τι αλλο.

 

               

Επεξ/σία από Le Perv
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα shares σου τα εχεις στα συστηματα με τα xp? Αν ναι, το προβλημα σου εινια το πρωτοκολλο smbv1 που χρησιμοποιουν τα xp για να συνδεθουν σε αλλα shares ή για να αφησουν αλλους υπολογιστες να συνδεθουν στα δικα τους. Μετα απο ενα securitly flaw που ανακαλυφθηκε περυσι, η sambα, απο μια εκδοση και μετα (την 4.5 αν θυμαμια καλα), χρησιμοποιει αποκλειστικα το πρωτοκολλο smbv2 για συνδεσεις 

https://arstechnica.com/information-technology/2017/05/a-wormable-code-execution-bug-has-lurked-in-samba-for-7-years-patch-now/

Οποτε το προβλημα σου ειναι τα xp, οχι οι λινουξοδιανομες. Στο gigolo δεν θα αναφερθω. Ας πουμε απλα οτι ειναι εφαρμογη μιας αλλης γενιας, που πλεον δεν εχει λογο υπαρξης.

Βεβαια, υπαρχει και το ενδεχομενο να πεφτεις πανω στο bug του gvfs που δεν δειχνει τα shares στον file manager αλλα μπαινει σε αυτα κανονικα αν δωσεις πχ "//192.168.1.5/share/" αλλα αυτο νομιζω το φτιαξανε προσφατα. Θα το τσεκαρω μετα τη δουλεια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι πολυ σωστα Jim-ακο. Ειναι τα ΧΡ το προβλημα που χρησιμοποιουν το SMB1. Αν και με googl-αρισμα ειδα προβληματα και με μεταγενεστερα windows. Αλλα σε μενα ηταν σιγουρα το SMB1 το προβλημα.

Οταν το πηρα χαμπαρι, αλλαξα δισκο στο αρχαιο μηχανημα και δοκιμαζα διανομες, τη μια μετα την αλλη. Διανομες 32 bit ολες. Μικρες με μινιμουμ specς 500-700 Mhz, 500-700 ΜΒ μνημη.

Το μηχανημα μου ειναι "υποτειθεται" overkill για τα συγκεκριμενα λειτουργικα. Με Celeron 2,2 Ghz (εποχης Pentium4) κι 1μιση Γιγα μνημη. Σερνοταν το συμπαν με τις περισσοτερες. Ενω αυτες που δουλευαν ανθρωπινα (οριακα θα ελεγα) ηταν ξεβρακωτες χωρις τα απαραιτητα προγραμματα προεγκατεστημενα (samba client, server κτλ.), ηλιθιους και μη λειτουργικους window managers, bugs, κρασαρισματα κατα το boot-αρισμα.

Μια (Bodhi linux) εξαφανισε το κατω ταμπλο με τα Μενου, τα ρολογια, τη γλωσσα κτλ. Απο λαμακια δικια μου.

Οταν ομως δοκιμασα τη Bunsenlabs, το δεος. Η μονη που ειναι οριακα λειτουργικη για το μηχανημα μου. Ειχε και το gigolo προεγκατεστημενο. Εκει το ανακαλυψα. Εκει καταλαβα οτι τσαμπα προσπαθουσα 10-12 ωρες να κανω τα shares ορατα στα linux μηχανηματα. Tσαμπα προσπαθουσα να αλλαξω λειτουργικο σε ενα παναρχαιο μηχανημα.

Το δικτυο που εφτιαξα ειναι τοπικο. Εκτος www.

εδιτ

Περιεργως, android 8 τηλεφωνο με ενημερωση ασφαλειας 1-9ου-2018 βλεπει τα shares SMBv1. Ολες, μα ολες οι android συσκευες μπορουν να προσπελασουν τα XP shares. Google magic? Ποιος ξερει?

Επεξ/σία από Le Perv
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...