Προς το περιεχόμενο

[Mesh Router] TP-Link Deco M5 3-pack Mesh Wifi Router AC1300 - 159 €

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, dimipap said:

Ρε παιδιά τι είναι το mesh δίκτυο ;

ενα απο τα 5 6 review για fritz που εχω γραψει η για το d link covr αναφερει για το mesh network

• Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/11/2018 στις 2:51 ΜΜ, paredwse είπε

Έχω να καλύψω 120 τετραγωνικά, δυόροφο σπίτι με τοίχους από συμπαγή πέτρα - όχι τούβλο.

Στις 19/11/2018 στις 3:08 ΜΜ, ninos30 είπε

Το αυτό με 160 τετραγωνικά. Σε παρόμοια κατάσταση. Έβλεπα τα Linksys velop στα +450 αλλά δεν με χαλάει να το προσπαθήσω με τα 160€ :)

Ευχαριστώ τον TS για την ενημέρωση της προσφοράς

Τελικά είστε ευχαριστημένοι; Εγώ το σκέφτομαι για 3 επίπεδα (160 τετραγωνικά). Έχει φουλ σήμα παντού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρα για έναν φίλο που "παιδεύονταν" με διάφορα μηχανήματα που του έλεγαν διάφοροι σοφοί. Όταν του είπα να πάει καρφί να το πάρει παραπονέθηκε ότι δεν ήθελε να δώσει άλλα 150 (τόσο ήταν την πρώτη μέρα προσφοράς πέρυσι). Το πήρε την επομένη στα 170 γιατί άργησε να το πάρει απόφαση. Από τότε με μακαρίζει και μου φιλάει τα χέρια.

Αν δεις ότι δεν καλύπτεσαι στο 100% με τα τρία (αν ήταν διόροφο θα σου έλεγα πως να τα βάλεις αλλά εσύ είσαι τρίοροφος) μπορείς να προσθέσεις έξτρα (πωλούνται και ξέχωρα). Πρέπει να τα βάλεις έκεντρα αριστερά ή δεξιά στον 1ο-3ο και το αντίθετο στον 2ο έτσι όπως είσαι. Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα.

Επεξ/σία από ninos30
  • Super Moderators
Δημοσ.
15 hours ago, kvkpls said:

Τελικά είστε ευχαριστημένοι; Εγώ το σκέφτομαι για 3 επίπεδα (160 τετραγωνικά). Έχει φουλ σήμα παντού;

Ακόμη στο κουτί του.. 😛 
Θα μπει σύντομα (έτσι θέλω να πιστεύω).

35 minutes ago, vdeseris said:

Ερώτηση: Μέσω καλωδίου μοιράζουν internet?

Όχι, έχουν δύο κανάλια, ένα "δημόσιο" (σε αυτό συνδέεται ο χρήστης) κι ένα "back-channel", με το οποίο επικοινωνεί το router με τους δορυφόρους. 

Εάν έχεις ethernet παντού μέσα στο σπίτι, δεν το χρειάζεσαι φυσικά... 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, paredwse είπε

Όχι, έχουν δύο κανάλια, ένα "δημόσιο" (σε αυτό συνδέεται ο χρήστης) κι ένα "back-channel", με το οποίο επικοινωνεί το router με τους δορυφόρους. 

Εάν έχεις ethernet παντού μέσα στο σπίτι, δεν το χρειάζεσαι φυσικά... 

Σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τα powerlines με μία τέτοια λύση. Αλλά αν δεν δίνουν μέσω καλωδίου δεν μου κάνει

Δημοσ.

Ναι, δυστυχώς ανέβασαν τιμή.

Βρήκα στο Amazon Γερμανίας το μοντέλο P7 3 pack στα €149, που το βρίσκεις εδώ στα €300.

https://www.amazon.de/dp/B07G4ND86P/ref=sr_1_4?hvadid=296519148210&hvdev=c&hvlocphy=9067699&hvnetw=g&hvpos=1t1&hvqmt=b&hvrand=14417131409312615705&hvtargid=kwd-306759543332&keywords=tplink+deco+m5&qid=1575027950&smid=A3JWKAKR8XB7XF&sr=8-4

Τι γνώμη έχετε για το hybrid: mesh + powerline;

Δημοσ.
1 hour ago, vdeseris said:

Σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τα powerlines με μία τέτοια λύση. Αλλά αν δεν δίνουν μέσω καλωδίου δεν μου κάνει

πολλα mesh παιζουν και με ethernet μεταξυ τους σαν access points. αν και προσωπικα αν ηταν να δωσω αυτα τα λεφτα για access points τοτε θα πηγαινα σε ubiquiti.για ποιο λογο εχεις powerlines αν εχεις ethernet παντου?

3 hours ago, vdeseris said:

Ερώτηση: Μέσω καλωδίου μοιράζουν internet?

αυτα πχ επαιζαν αλλα υπο προυποθεσεις

https://www.insomnia.gr/review/hardware/routers/d-link-covr-c1200-review-r1004/

το ιδιο και τα asus lyra trio μπορουσες να τα λειτουργησεις ως access points αλλα και εκει βρηκα μερικες παραξενιες στο πως θα παιξουν. 

1 hour ago, k_onstantinos said:

Ναι, δυστυχώς ανέβασαν τιμή.

Βρήκα στο Amazon Γερμανίας το μοντέλο P7 3 pack στα €149, που το βρίσκεις εδώ στα €300.

https://www.amazon.de/dp/B07G4ND86P/ref=sr_1_4?hvadid=296519148210&hvdev=c&hvlocphy=9067699&hvnetw=g&hvpos=1t1&hvqmt=b&hvrand=14417131409312615705&hvtargid=kwd-306759543332&keywords=tplink+deco+m5&qid=1575027950&smid=A3JWKAKR8XB7XF&sr=8-4

Τι γνώμη έχετε για το hybrid: mesh + powerline;

θα προτιμουσα powerlines με access points ( αν ειναι και mesh ή παιζουν και Repeater mode) δεκτο  εκτος αν τα συγκεκριμενα μπορουν να παιξουν και ως access points περα από Repeaters.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

πολλα mesh παιζουν και με ethernet μεταξυ τους σαν access points. αν και προσωπικα αν ηταν να δωσω αυτα τα λεφτα για access points τοτε θα πηγαινα σε ubiquiti.για ποιο λογο εχεις powerlines αν εχεις ethernet παντου?

Δεν έχω ethernet πουθενά. Αυτό είναι το πρόβλημα μου. Θέλω να μοιράζω internet σε δύο ορόφους και προς το παρόν έχω powerlines

Δημοσ.
Just now, vdeseris said:

Δεν έχω ethernet πουθενά. Αυτό είναι το πρόβλημα μου. Θέλω να μοιράζω internet σε δύο ορόφους και προς το παρόν έχω powerlines

η θα βαλεις access points πανω στα powerlines τοτε ή θα βρεις καποιο Mesh που παιζει με ethernet αντι για να κανει Link μεταξυ των hubs με Wireless.εκτος αν εχεις θεματα με τα powerlines και θες το backhaul να γινει με wifi.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Angeldust είπε

Εχει αλλάξει η τιμή πλέον σε 189,90€

Το έχει βγάλει κι ο Καυκάς στα 169,90€ για όποιον ενδιαφέρεται.

https://www.kafkas.gr/proionta/ilektronika/diktyaka/meiktonomisi-energos-exoplismos-182714/access-point-182715/tp-link-access-point-wifi-2-4ghz-and-5ghz-400-867mbps-dual-band-kit-3tem-198903_198903/?affid=4&skuId=198914

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, vdeseris είπε

Μισό γιατί υπάρχει λάθος παρενόηση νομίζω. Με τα M5 ΜΠΟΡΕΙΣ να συνδέσεις ενσύρματα συσκευή. Το κάθε deco έχει 2 Ethernet Ports (σελ. 2 στο manual). H μία χρησιμοποιείται για να κάνεις το Ethernet Backhaul. Αυτό που περιγράψαν παραπάνω, συνδέεις ενσύρματα τα deco μεταξύ τους, τα γυρνάς σε APs, και χρησιμοποιούν αυτήν την σύνδεση για να μιλάνε, οπότε απελευθερώνουν 1 Mbps από το WiFi προς τις συσκευές που συνδέονται. Σε σπίτι τώρα αν είχαμε παντού καλωδίωση δεν θα βάζαμε Mesh (μάλλον). Σε έναν επαγγελματικό χώρο όμως που θες να παίζει άψογα το WiFi σου (πχ στην εταιρία που δουλεύω) τότε το θες αυτό.

Στο δεύτερο port μπορείς να συνδέσεις κανονικά συσκευή (στο manual παραπάνω το λέει λίγο περίεργα, αλλά αυτό εννοεί). Έψαξα λίγο στο internet να βρω ξεκάθαρη απάντηση μην σε πάρω στον λαιμό μου (βαριέμαι να τρέχω στον φίλο μου, lol) αλλά έπεσα πάνω σε αυτό το topic από τα forums της TP-Link. Οπότε ναι παίζουν ΚΑΙ σαν powerline (ενσύρματη σύνδεση).

8 ώρες πριν, paredwse είπε

Ακόμη στο κουτί του.. 😛 
Θα μπει σύντομα (έτσι θέλω να πιστεύω).

Μην το καθυστερείς άλλο. Θα το στήσεις σε 3 λεπτά  και δεν θα το ξαναβγάλεις ;)

Επεξ/σία από ninos30
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 29/11/2019 at 20:31, ninos30 said:

Μισό γιατί υπάρχει λάθος παρενόηση νομίζω. Με τα M5 ΜΠΟΡΕΙΣ να συνδέσεις ενσύρματα συσκευή. Το κάθε deco έχει 2 Ethernet Ports (σελ. 2 στο manual). H μία χρησιμοποιείται για να κάνεις το Ethernet Backhaul. Αυτό που περιγράψαν παραπάνω, συνδέεις ενσύρματα τα deco μεταξύ τους, τα γυρνάς σε APs, και χρησιμοποιούν αυτήν την σύνδεση για να μιλάνε, οπότε απελευθερώνουν 1 Mbps από το WiFi προς τις συσκευές που συνδέονται. Σε σπίτι τώρα αν είχαμε παντού καλωδίωση δεν θα βάζαμε Mesh (μάλλον). Σε έναν επαγγελματικό χώρο όμως που θες να παίζει άψογα το WiFi σου (πχ στην εταιρία που δουλεύω) τότε το θες αυτό.

Στο δεύτερο port μπορείς να συνδέσεις κανονικά συσκευή (στο manual παραπάνω το λέει λίγο περίεργα, αλλά αυτό εννοεί). Έψαξα λίγο στο internet να βρω ξεκάθαρη απάντηση μην σε πάρω στον λαιμό μου (βαριέμαι να τρέχω στον φίλο μου, lol) αλλά έπεσα πάνω σε αυτό το topic από τα forums της TP-Link. Οπότε ναι παίζουν ΚΑΙ σαν powerline (ενσύρματη σύνδεση).

Μην το καθυστερείς άλλο. Θα το στήσεις σε 3 λεπτά  και δεν θα το ξαναβγάλεις ;)

το Mesh δεν ειναι μονο για οταν υπαρχει wireless backhaul.το mesh ειναι μια σειρα απο πολλα πραγματα. ακομα και ap να τα εχεις το Mesh θα σε βοηθησει να περνας αυτοματα τις ρυθμισεις σε ολα τα access points σαν να εχεις Controller,θα μπορεις να τα βλεπεις ολα απο ενα Interface, μπορεις να κανεις firmware update σε ολα αυτοματα,υποστηριζει band steering ,αν χασεις το ενα Node παει να κανει Link με το αλλο κτλ κτλ.

το powerline ειναι συνδεση μεσα απο το ρευμα(μην το βλεπουμε σαν ethernet που ειναι αλλο πραγμα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, poulinos είπε

το Mesh δεν ειναι μονο για οταν υπαρχει wireless backhaul.το mesh ειναι μια σειρα απο πολλα πραγματα. ακομα και ap να τα εχεις το Mesh θα σε βοηθησει να περνας αυτοματα τις ρυθμισεις σε ολα τα access points σαν να εχεις Controller,θα μπορεις να τα βλεπεις ολα απο ενα Interface, μπορεις να κανεις firmware update σε ολα αυτοματα,υποστηριζει band steering ,αν χασεις το ενα Node παει να κανει Link με το αλλο κτλ κτλ.

το powerline ειναι συνδεση μεσα απο το ρευμα(μην το βλεπουμε σαν ethernet που ειναι αλλο πραγμα).

Ξέρω πολύ καλά πως λειτουργούν τα Mesh δίκτυα. Έχω στήσει παρόμοια και στα 4 κτήρια που διαχειρίζομαι με λύσεις Cisco/Ubiquiti. Οπότε δεν υπονόησα ποτέ ότι το Mesh είναι μόνο για το backhaul. Είπα ότι τα συγκεκριμένα έχουν 2 lan ports όπου η μία είναι δεσμευμένη για το backhaul και η άλλη για να δίνει local wired network.

Το "παίζουν και σαν powerline" (το ΚΑΙ είναι συμπληρωματικό στα υπόλοιπα) που έγραψα είναι γιατί ο φίλος ζήτησε να τον καλύπτουν τα συγκεκριμένα, σε λειτουργίες όπως και τα Powerlines. Να μην εκπέμπουν μόνο WiFi αλλά και ενσύρματη δικτύωση επίσης. Ε, αυτά το κάνουν. Εκεί αναφέρθηκα. Για έναν καθημερινό χρήστη που τον ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα, στο μυαλό του είναι ταυτόσημα (και καλά κάνει φυσικά).

Επεξ/σία από ninos30

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...