Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω κλεισει το acer nitro αντι αυτου οου το κοιταζα...

Με πολλες αμφιβολιες βεβαια,καθως αρχικα πηγαινα για τον hp omen 15,στα 849...αλλα δεν το προλαβα(ισως για καλο ηταν αφου εμαθα οτι επροκειτω για εκθεσιακα κομματια )

Ελπιζω οτι η μικρη μπαταρια του δεν θα ειναι φοβερο προβλημα...

Δημοσ.
11 ώρες πριν, paok_revolution είπε

Είναι λογικό που δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της Intel?

Φυσικά και έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ο Intel Core i5-7300HQ, την Intel HD Graphics 630!

9 ώρες πριν, Steliosdelas είπε

Εχω κλεισει το acer nitro αντι αυτου οου το κοιταζα...

Με πολλες αμφιβολιες βεβαια,καθως αρχικα πηγαινα για τον hp omen 15,στα 849...αλλα δεν το προλαβα(ισως για καλο ηταν αφου εμαθα οτι επροκειτω για εκθεσιακα κομματια )

Ελπιζω οτι η μικρη μπαταρια του δεν θα ειναι φοβερο προβλημα...

Και έκανες πάρα πολύ καλά! Συνολικά τουλάχιστον 1 κλάση ανώτερο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε θέματα gaming δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο. Σαν σύνολο μπορεί, αλλά σίγουρα το nitro δεν έχει καλύτερες επιδόσεις σε gaming (fps κτλ).

Να μια γνώμη για την «κόντρα» i5 7300 και i7 7700.

https://laptopmedia.com/comparisons/intel-core-i5-7300hq-vs-intel-core-i7-7700hq-which-one-is-better-for-gaming-and-for-work/?fbclid=IwAR22UlqF7T-I5wfMA8b3v8wbrQOPalEyBHp2UfQVsuYhq8TSaePmO5lhL4c

Με λίγα λόγια λέει ότι σε θέμα gaming δεν αξίζει να ανέβεις οικονομικά αφού γι' αυτή τη δουλειά είναι σχεδόν ίδιοι και οι δύο επεξεργαστές. Τώρα αν θες να κάνεις video editing κτλ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Οπότε για μένα αξίζει να ανεβάσεις το μπάτζετ μόνο για την κάρτα γραφικών.

Στο gaming ranking ο 7700 είναι μόλις μια θέση πάνω από τον 7300.

Eπίσης η 1060 είναι πολύ πιο γρήγορη από την 1050Τi

Δες επίσης εδώ. Συγκρίνει δύο ίδια λάπτοπ (1050Ti και τα δύο) με μόνη διαφορά τον επεξεργαστή. Η διαφορά είναι αμελητέα, οπότε καταλαβαίνεις ότι αν «ανεβάσεις» το μοντέλο της κάρτας γραφικών θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα

https://www.digitalcitizen.life/when-buying-gaming-pc-get-better-video-card-not-intel-core-i7

Επεξ/σία από paok_revolution
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή το έψαξα λίγο,

αν σας ενδιαφέρει το gaming η 1060 με τα 6gb του Asus δεν έχει σχέση με με την 105ti. Πχ εδώ η σύγκριση του Dell inspiron 15 με Ι5 και 1060 σε σχέση με το Acer Aspire VX5 με τον Ι7 και 1050ti η διαφορά είναι στο +40% υπερ του DEll στην περίπτωση του witcher 3 πχ. To οποίο μεταφράζετε  σε  35,2fps vs 19fps σε ultra high settings δλδ από playable σε unplayable....

Σε θέμα CPU σε καθημερινή χρήση ο ι7 είναι περίπου 2-12% πιο γρήγορος το οποίο μεταφράζετε σε κάποια δευτερόλεπτα διαφορά.

Επεξ/σία από Daredevil
Δημοσ.

Εδώ φαίνεται ότι  βγάζουν 3 version 1 με ΤΝ , 1 IPS και 1 IPS - 120hz  https://www.asus.com/Laptops/FX503/specifications/

Βλέποντας από το site του κωτσόβολου λέει ξεκάθαρα ότι είναι IPS και το ίδιο μου είπαν και στο τηλέφωνο στο κατάστημα που πήρα.

Τώρα αν κάποιος το έχει πάρει ήδη και μπορεί να επιβεβαιώσει τα προηγούμενα θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα καθότι με ενδιαφέρει πολύ ο τύπος οθόνης.

Και για όσους λένε ότι το nitro 5 είναι καλύτερο, θα πρότεινα να δείτε reviews γιατί φαίνεται ότι με το κακό του cooling system ανεβάζει από κουτί πολύ υψηλές θερμοκρασίες (να θυμόμαστε ότι ζούμε σε μία γενικά πολύ ζεστή χώρα και το καλοκαίρι θα είναι σαν φούρνος το laptop). Ακόμη και throttle να μην κάνει, το να δουλεύεις ένα μηχάνημα στους 80+ βαθμούς μειώνει τη διάρκεια ζωής του πάρα πολύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, crossbow είπε

Σε καμία περίπτωση. Κατώτερο και σε επεξεργαστή και σε gpu. Σ'αυτή την κάρτα και σαν vfm για gaming σε αυτά τα λεφτά, δεν έχω βρει καλύτερο στα καταστήματα των μεγάλων αλυσιδων

Milgiriath, εγώ το τίμησα. Επιβεβαιώνω για IPS οθόνη. Έτρεξα witcher και football manager μέχρι τώρα. Στο witcher βγαζω πάνω από 40 fps σε ultra setting, χωρίς να ανεβάζω μεγάλη θερμοκρασία. Επίσης μπορεί να μην έχει ssd αλλά υπάρχει slot ώστε να μπει

Δεν ξέρω πως θα είναι σε 1-2-3 χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι φουλ ικανοποιημένος.

Επεξ/σία από paok_revolution
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 20/11/2018 στις 2:46 ΜΜ, paok_revolution είπε

Επιβεβαιώνω για IPS οθόνη.

@paok_revolution, μπορείς μήπως να επιβεβαιώσεις ότι έχει την 1060 με 6GB VRAM και όχι 3GB;

Δημοσ.

Ναι την 6αρα έχει

Έπειτα από 3 μέρες λειτουργίας του το συστήνω ανεπιφύλακτα στους gamers. Σ' αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τα μεγάλα καταστήματα

Δημοσ.

Λοιπόν το πήρα και εγώ το λαπτοπάκι και μπορω να επιβεβαιώσω και εγώ ότι όντως έχει IPS οθόνη και την 1060 6 GB. Το μηχάνημα είναι όντως σχεδόν κλεψιά για τα λεφτά του, με ίσως μοναδικό μειονέκτημα την έλλειψη SSD, γι αυτό θα πρότεινα σε όποιον το πάρει να βάλει στο budget του καμιά 80αρα-120αρα ευρώ παραπάνω και να πάρει εναν 250/500 EVO και με σύνολο 900 ευρώ θα μπορεί να έχει ένα μηχάνημα που σε άλλες περιπτώσεις κοστίζει πολλά λεφτά παραπάνω στην ελληνική αγορά. Προφανώς, από amazon κλπ ίσως να βρείτε καλύτερες προσφορές, αλλά για όποιον πχ θέλει να το πάρει εταιρικά και να του γίνει απαλλαγή ΦΠΑ η ελληνική αγορά είναι μονόδρομος. Οπότε, ειδικά για περιπτώσεις σαν τη δική μου θα σας πω χωρίς δεύτερη σκέψη να κάνετε την κίνηση, γιατι με την απαλλαγή η τελική τιμή ειναι 645€ οπότε τα υπόλοιπα νομίζω είναι περιττά. Παρόλα αυτά, θα κάνω κάποιες σημειώσεις έχοντας στο μυαλό μου σα να το αγόρασα 800€. 

Για τα σχόλια που είδα για το ότι είναι πλαστικούρα θα πω 2 πράγματα. Εμφανισιακά,  η βαφή το κάνει δείχνει μεταλλικό και μάλιστα πολύ εκλεπτυσμένο (προσωπικά δεν ήμουν ποτέ μεγάλος φαν των aggressive design που έχουν τα gaming laptops οπότε η σοβαρότητα που βγάζει για μένα είναι μεγάλο συν). Κατασκευαστικά, έβαλα επίτηδες πίεση σε πολλά σημεία του πληκτρολογίου για να δω για τι ποιότητα πλαστικού μιλάμε και έχω να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος καθώς δεν κύρτωνε καθόλου. Αναφορικά με τη διανομή βάρους, η οθόνη σηκώνεται χώρις να χρειάζεται αντίβαρο στη βάση, κάτι που πάντα είναι δείγμα σωστής διανομής βάρους, ενώ έχει 2 μεντεσέδες στα ακριανά κομμάτι σε σύγκριση με τον 1 κεντρικό που έχω δει σε πολλές περιπτώσεις, γεγονός που μειώνει πολύ σημαντικά τη φθορά που θα φάει με το άνοιξε-κλέισε.

Από θέματα θερμοκρασίας, είναι σε πολύ καλά επίπεδα και εσωτερικά και εξωτερικά. Τα wasd keys δε φτάσαν ποτέ σε σημείο πάνω από το χλιαρό ενώ το εσωτερικό του ήταν πάντα σε πολύ καλές θερμοκρασίες. Η εσωτερική διανομή ψύξης είναι πολύ σωστα δομημένη και οι 2 έξοδοι αέρα (ειλικρινά θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό χαρακτηριστικό για όποιον θέλει gaming στην Ελλάδα) φαίνεται να καλυπτουν τις ανάγκες επαρκέστατα, παρόλο που ήταν πιο μικρές σε μέγεθος απ ότι πχ του Dell 7567 που έχω. Μελλοντικά, το μόνο θέμα που προβλέπω είναι  ότι μία φορα το μήνα ίσως να χρειαζέται ένα μικροκαθαρισμό στις εξόδους πουλόγω μεγέθους μπορεί να μπουκώνουν πιο γρήγορα (αντίστοιχη διαδικασία στο Dell κάνω μία φορά το 2μηνο).Τα ανεμιστηράκια σε idle και με σε χαλαρή χρήση είναι αθόρυβα και μετά από κάποια ώρα gaming αρχίζουν να παίρνουν μπρος χωρίς όμως να είναι εκκωφαντικά ή κάτι τέτοιο (επειδή το διάβασα και αυτό σε κάποια reviews).

Σε γενικές γραμμές,αν κάποιος το σκέφτεται να αγοράσει gaming laptop μέχρι 900 ευρώ θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα, με μόνη υποσημείωση ότι όπως έγραψα και πριν, θα έβαζα στο budget και έναν καλό SSD καθώς πιστεύω θα το απογειώσει σε άλλο επίπεδο το σύνολο. Ελπίζω να βοήθησα όποιον πιθανόν να το σκέφτεται για αγορά  και συγνώμη αν μακρυγόρησα απλά νομίζω ότι ο καθένας μας κοιτάζει διαφορετικά πράγματα όταν αγοράζει laptop οπότε προσπάθησα να καλύψω κάποιες πτυχές που δεν βλέπω να έχουν αναφερθεί. 

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα, έχω κι εγώ το ίδιο δίλημμα με το nitro και το FX503VM-E4194T. Η απουσία usb type c είναι μεγάλο drawback? Και γενικά σαν λάπτοπ το FX503VM-E4194T για χρήση προγραμματισμού (visual studio κλπ)  θα είναι κομπλέ?Το θέλω για τον αδερφό μου που σπουδάζει προγραμματισμό. Όποια απάντηση ευπρόσδεκτη παλικάρια μου

Δημοσ.

καλημερα θα ηθελα ενα λαπτοπ για τη ν κοπελα μου μονο απο κοτσωβολο λογω δοσεων εχετε να προτεινετε κατι καλο και ποιοτικο???

το κυριοτερο που θελω ειναι να ειναι καλη ποιοτητα υλικων ωστε να μην χαλασει γρηγορα και καλο hardware ωστε να μην ειναι μετα απο 2 χρονια για πεταμα.......

χρηση ιντερνετ ταινιες αντε κανενα sims και τετοια πραγματα...

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Tasouleas είπε

καλημερα θα ηθελα ενα λαπτοπ για τη ν κοπελα μου μονο απο κοτσωβολο λογω δοσεων εχετε να προτεινετε κατι καλο και ποιοτικο???

το κυριοτερο που θελω ειναι να ειναι καλη ποιοτητα υλικων ωστε να μην χαλασει γρηγορα και καλο hardware ωστε να μην ειναι μετα απο 2 χρονια για πεταμα.......

χρηση ιντερνετ ταινιες αντε κανενα sims και τετοια πραγματα...

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/189411-hp-pavilion-15-cw0006nv-r5-2500u/8gb/1tb%26128gb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...