stakas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα σας, Θέλω να καλύψω σε εναν μεγάλο χώρο (ακόμα δεν ξέρω τα τμ θα μάθω αύριο) την κάλυψη ιντερνετ. Θέλω να καλύψω με ιντερεντ 3 καταστήματα που διαθέτει η εταιρία που εργάζομαι στο εσωτερικό ενός καραβιού. Η μέχρι τώρα σύνδεση γίνεται με 4g usb stick της cosmote, όμως εκτός του οτι τα στικάκια είναι παλιάς τεχνολογίας τρέχουν μέχρι 3g. Σκέφτομαι οτι εαν βάλω σε στο ένα κατάστημα ενα router με υποδοχή κάρτας sim για 4g κάλυψη και να είναι τόσο ισχυρό που να φτάνει στα υπόλοιπα. Έχετε κάποιο που να μου πρειτέινετε?
isay Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δεν υπαρχει router (*) που να μπορει να καλύψει πολύ μεγαλο χώρο, γιατί λογω κανονισμών ΕΕ υπάρχει μεγιστη ισχύ εκπομπής (100mW για τα 2,4GHz και 1W για τα 5GHz). Η μονη πρακτική λύση ειναι router με sim ΚΑΙ 2-3 καλώδια ethernet που θα καταλήγουν στους υπολοιπους χώρους (εσύ ξέρεις πως και που ειναι οι χώροι) οπου εκει θα βάλεις ρουτερς που θα δουλευουν σαν access points, δηλαδη θα "παιρνουν" ιντερνετ απο το αρχικό router και θα το δίνουν ενσύρματα ή ασυρματα στους αλλους χώρους. Δεν ξέρω σε ποιες περιοχές θα κινείται το πλοίο, αλλά οταν απομακρυνθείς απο κεραία (δηλαδη γή), λίγο δυσκολο να εχεις 4G σήμα. (*) Στην κινέζικη αγορά θα βρεις routers που μπορουν να εκπέμπουν σε μεγαλύτερη ισχύ (2+Watt ) αλλά εκτός του θεματος της παρανομης χρησης εντος ΕΕ, δε θες να εισαι μονιμα σε χώρο που τρως συνέχεια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τετοιας ισχύς, ΣΥΝ οτι δεν εξασφαλίζεις οτι θα εχεις καλή αμφιδρομη επικοινωνία, γιατί και οι δέκτες (υπολογιστες, κινητα, κλπ) πρεπει αντιστοιχα να εκπέμπουν σε τετοια επιπεδα (που δεν το κάνουν). 2
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 On 18/11/2018 at 22:44, stakas said: Καλησπέρα σας, Θέλω να καλύψω σε εναν μεγάλο χώρο (ακόμα δεν ξέρω τα τμ θα μάθω αύριο) την κάλυψη ιντερνετ. Θέλω να καλύψω με ιντερεντ 3 καταστήματα που διαθέτει η εταιρία που εργάζομαι στο εσωτερικό ενός καραβιού. Η μέχρι τώρα σύνδεση γίνεται με 4g usb stick της cosmote, όμως εκτός του οτι τα στικάκια είναι παλιάς τεχνολογίας τρέχουν μέχρι 3g. Σκέφτομαι οτι εαν βάλω σε στο ένα κατάστημα ενα router με υποδοχή κάρτας sim για 4g κάλυψη και να είναι τόσο ισχυρό που να φτάνει στα υπόλοιπα. Έχετε κάποιο που να μου πρειτέινετε? ακομα και να φτανες τα υπολοιπα δεν θα σε εφταναν πισω οι συσκευες.οποτε οπως ειπαν καλωδιο ethernet μεχρι τα αλλα καταστηματα και access points.αν θες κατι καλο πας σε Ubiquiti. για 3g/4g router απο φτηνα tp link μεχρι πιο ακριβα fritz,teltonika.
stakas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ πολύ, μάλλον για router με κάρτα sim θα πάω και για ethernet θα μιλήσω με την πλοιοκτήτρια εταιρία να μας δώσει το "οκ" να περάσουμε καλώδιο
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 On 20/11/2018 at 18:11, stakas said: Σας ευχαριστώ πολύ, μάλλον για router με κάρτα sim θα πάω και για ethernet θα μιλήσω με την πλοιοκτήτρια εταιρία να μας δώσει το "οκ" να περάσουμε καλώδιο Παρε κατι καλο για να μην εχεις προβληματα να κολλαει ή δεν ξερω τι και να τρεχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα