Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 χρειαζεσαι ραμ. η ποσοτητα δε πιστευω οτι σου ριχνει επιδοσεις, ειναι ομως λιγη για 2019. η ταχυτητα της ραμ και ειδικα το οτι δεν ειναι dual channel μπορει να σε βοηθησει με καποια frame drops. απο κει και περα πρεπει να ρυθμισεις το παιχνιδι καταλληλα ωστε να κερδισεις επιδοσεις χωρις να χασεις απο τη ποιοτητα της εικονας. μπορεις να τσεκαρεις το καναλι hardware unboxed, νομιζω εχει βγαλει βιντεο για το ac:o αμα τα κανεις αυτα δε νομιζω οτι χρειαζεσαι να αναβαθμισεις τιποτα
JTRGamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Στις 19/11/2018 στις 12:13 ΜΜ, timcook είπε Ειναι λογικο να εχεις drops σε Ultra ειδικα με RYZEN Ζen/Zen+ επεξεργαστες (χαμηλο IPC) σε 3.2ghz (χαμηλο single thread). Το Battlefield το παιζεις σε multiplayer και το Odyssey δεν ειναι για πανω απο medium ακομα και με R5 2600/RX Vega 56 θα εχεις drops στα 40-50 σε 1080p/Ultra. Δεν χρειαζεσαι να αλλαξεις τιποτα, τα κομματια σου ειναι ολα τελευταιας γενιας στην κατηγορια τους και καταλληλα για 60fps/High μεσο ορο. Το συστημα σου ειναι για 1440p/High-Medium. Κανε τα εξης: 1. BIOS update στην τελευταια εκδοση. 2. Overclock την RAM σε 2933mhz/1.35v 3. Overclock τον CPU σε 3.7ghz/1.3v Βαζε ρυθμισεις σε High και ξεχνα το εκτος απ τα παιχνιδια της Ubisoft. Αλλιως πουλα CPU, RAM, μητρική και αγορασε X470, 2600X και 2x8GB 3200Mhz CL14. Μετα ανοιξε το Odyssey, βαλτο σε Ultra και απολαυσε 35fps (αρχιζει στο 2:00): Έκανα μόλις τώρα overclock cpu και ram αλλά μου πετάει blue screen of death μετά από 2 λεπτά.τι να κάνω τώρα; edit : ok μετά απο restart εδω και 20 λεπτά δεν μου ξανακανει bsod
tanasen01 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, JTRGamer είπε Έκανα μόλις τώρα overclock cpu και ram αλλά μου πετάει blue screen of death μετά από 2 λεπτά.τι να κάνω τώρα; edit : ok μετά απο restart εδω και 20 λεπτά δεν μου ξανακανει bsod Πόσα volt έβαλες στο vcore; Ίσως πρέπει να το αυξήσεις. Γενικά για να τεστάρεις αν είναι σταθερό το σύστημα τρέχεις το aida64 cpu stress test για 10-15 λεπτά ή εναλλακτικά το cinebench r15 και αν το βγάλει χωρίς μπλε οθόνη είσαι οκ.
noFEARgr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) το blue screen ειναι ram . Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από noFEARgr 1
JTRGamer Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Πόσα volt έβαλες στο vcore; Ίσως πρέπει να το αυξήσεις. Γενικά για να τεστάρεις αν είναι σταθερό το σύστημα τρέχεις το aida64 cpu stress test για 10-15 λεπτά ή εναλλακτικά το cinebench r15 και αν το βγάλει χωρίς μπλε οθόνη είσαι οκ. Overclock την RAM σε 2933mhz/1.35v Overclock τον CPU σε 3.7ghz/1.3v Αλλά οκ έως τώρα δεν έχω άλλο bsod άμα μου ξανακάνει bsod θα κάνω αυτό που μου είπες Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από JTRGamer
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JTRGamer είπε Overclock την RAM σε 2933mhz/1.35v Overclock τον CPU σε 3.7ghz/1.3v Αλλά οκ έως τώρα δεν έχω άλλο bsod άμα μου ξανακάνει bsod θα κάνω αυτό που μου είπες δες μηπως σου διεγραψε τις ρυθμισεις (τρεχεις δηλαδη χωρις oc). δεν ειμαι σιγουρος αμα γινεται αυτο, αλλα δεν ειναι δυσκολο να το ελεγξεις μηπως και Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
timcook Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, JTRGamer είπε Overclock την RAM σε 2933mhz/1.35v Overclock τον CPU σε 3.7ghz/1.3v Αλλά οκ έως τώρα δεν έχω άλλο bsod άμα μου ξανακάνει bsod θα κάνω αυτό που μου είπες κατεβα 2800/1.35v cpu δοκιμασε 3.7/1.275v | 3.7/1.25v | 3.6/1.225v | 3.6/1.2v αν σε πειραζει ο θορυβος απ την ψυκτρα. αφηνε το 2ωρα καθε φορα σε stress test και στο τελικα που θα καταληξεις αστο οσο περισσοτερο μπορεις 6-8-12 ωρες. αν δεν ανοιγει κανε BIOS reset. βγαζεις την μπαταρια CMOS και την ξαναβαζεις αλλα πρεπει να δεις το manual της μητρικης για τα βηματα. 1
JTRGamer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Lezantas26 είπε δες μηπως σου διεγραψε τις ρυθμισεις (τρεχεις δηλαδη χωρις oc). δεν ειμαι σιγουρος αμα γινεται αυτο, αλλα δεν ειναι δυσκολο να το ελεγξεις μηπως και To έλενξα μόλις τώρα με cpu z και μου δείχνει κανονικά overclocked τα ρολογια,οπότε δεν μου τις διέγραψε Πάντως οκ 3 ώρες τώρα με 2 ώρες battlefield V ,δεν έχω κανένα blue screen. 14 ώρες πριν, timcook είπε κατεβα 2800/1.35v cpu δοκιμασε 3.7/1.275v | 3.7/1.25v | 3.6/1.225v | 3.6/1.2v αν σε πειραζει ο θορυβος απ την ψυκτρα. αφηνε το 2ωρα καθε φορα σε stress test και στο τελικα που θα καταληξεις αστο οσο περισσοτερο μπορεις 6-8-12 ωρες. αν δεν ανοιγει κανε BIOS reset. βγαζεις την μπαταρια CMOS και την ξαναβαζεις αλλα πρεπει να δεις το manual της μητρικης για τα βηματα. Λέω να τα αφήσω έτσι προς το παρόν αφού δεν έχω αλλα blue screen of death Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από JTRGamer 1
tanasen01 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 12 ώρες πριν, JTRGamer είπε To έλενξα μόλις τώρα με cpu z και μου δείχνει κανονικά overclocked τα ρολογια,οπότε δεν μου τις διέγραψε Πάντως οκ 3 ώρες τώρα με 2 ώρες battlefield V και assassins creed odyssey,δεν έχω κανένα blue screen. Λέω να τα αφήσω έτσι προς το παρόν αφού δεν έχω αλλα blue screen of death Mια χαρά είσαι. Τσέκαρε και τις θερμοκρασίες σου. Οι μνήμες είναι σταθερά στα 2933MHz cl16 @1,35V; Πες μας και εντυπώσεις, αν έχει βελτιωθεί αισθητά η απόδοση στο gaming. 1
JTRGamer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπον έχω νεα.Στο overclocking με τα εξής: Overclock την RAM σε 2933mhz/1.35v Overclock τον CPU σε 3.7ghz/1.3v τελικά νομιζα οτι ήμουνα οκ ,αλλά δεν είχα δοκιμάσει να παίξω assassins creed odyssey.Τελικά μαλλον το odyssey είναι το καλύτερο stress test.Ε εκεί μόλις το έβαλα ,με τα παραπανω overclocks μετά απο 5 λεπτά μου κράσαρε ολοκληρο το pc και έπρεπε να το κλείσω απο το διακόπτη.Εκανα restart ,ξαναδοκιμαζω το odyssey .το ίδιο crash όλο το pc μετά απο 5 λεπτα περίπου πάλι. Και τότε σκέφτηκα ας βάλω αυτά απο το bios:(αφού έκανα reset to default ρυθμίσεις bios) enable cool n quite enable XMP ram profile 1 Overclock την RAM σε 2800mhz/volt (auto) Overclock τον CPU σε 3.5 ghz/1.3v Και έβαλα ξανά το odyssey και μέχρι τώρα έπαιζα 1 ώρα και δεν μου κράσαρε καθόλου,ούτε blue screen και είναι και απόλυτα stable το pc. Εκτός από αυτό έχω πάρα πολύ καλύτερα average fps στο Odyssey (στα high settings τα πιο πολλά).Παίζω ανθρώπινα Odyssey πια .Εχει ομαλή ροή δηλαδή . Eπίσης στο Battlefield V που δοκίμασα online με dx11 ανέβηκαν full τα framerates και έχει τέλεια ροή στα high settings Και στο shadow of the Tomb raider με direct x 12 έπαθα πλάκα ,κολλημένο στα 60 fps συνέχεια .στα high settings. 1080p 60Hz όλα αυτα To σύστημα μου όπως είχα γράψει είναι αυτό. Windows 10 64 bit(latest update) τροφοδοτικό: bronze πιστοποίηση 700 watt (μητρική)Asrock Socket AM4 Fatal1ty AB350 Gaming K4 CPU: Ryzen 5 1400 3200MHz(overclocked 3500MHz) RAM: Crucial Ballistic sport ram 8GB 2400mhz cas 16 + RAM PATRIOT PSD44G240082H SL 4GB DDR4 2400MHZ CL17 UDIMM HS =Σύνολο 12GB RAM(και ναι δούλεψαν σε dual channel και πήγανε με το oc στα 2800 και οι δύο) GPU: AMD RX 580 8 GB pulse (και η gpu overclocked) Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από JTRGamer 3
tanasen01 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Οι ram σου δεν ήταν σταθερές. Είδες λοιπόν, ότι ο 1400 είναι μια χαρά επεξεργαστής και λογικά δεν θα χει θέμα να μείνει στα 3.7GHz. Tα 1.3V είναι πολλά για 3.5GHz. Μπορείς να πειραματιστείς κι άλλο μέχρι να βρεις τη χρυσή τομή. 2
adtakhs Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο επεξεργαστής στα 3,7Ghz ίσως και στα 3,8Ghz με την μαμά ψύκτρα και προσοχή στις τάσεις που δίνεις, πάντα για rock stable , μπορεί να παίξει και εκεί είναι καλό να τον τρέξεις για τα καλύτερα αποτελέσματα. Με μια aftermarket ψύκτρα μπορείς να τον πουσάρεις ακόμα παραπάνω χωρίς να χρειάζεται να κοιτάς θερμοκρασίες . Οι μνήμες σου κάνουν την ζημιά . Δεν θεωρώ τις μνήμες σου που είναι του κιλού, πως μπορούν να τρέξουν στα 2933 ή ακόμα και στα 2800 stable . Καλό όμως είναι να το δοκιμάσεις . Πρέπει να τρέξεις OCCT για να δεις την ευστάθεια του συστήματος και πρέπει να τρέξεις Memtest για την ευστάθεια των μνημών. Ο 1400 είναι μια πολύ καλή budget επιλογή, αν τον OCάρεις σωστά. Εξάλλου είναι το ίδιο πραγμα με τους 1500X , απλά πιο χαμηλά χρονισμένος default. Για το κόστος του σου δίνει το πολυπόθητο 4CORE/8THREADS και το Unlocked για OC. Βάλε στο πρόγραμμα να αγοράσεις ένα καλό set μνήμες των 16gb στα 3200Mhz να ξεμπερδεύεις . Σου το είπαμε από την αρχή, πως το σύστημα είναι μια χαρά και το μόνο που θέλει είναι μνήμες !!!! Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από adtakhs 1
JTRGamer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι συμφώνω .Αλλά εδώ και 2 μιση ώρες μετά απο το αλλάγμένο overclock που έκανα με 1 μιση ώρα gaming και 1 ώρα browsing χωρίς κανένα crash/blue screen,πιστέυω το πέρασα το test. Αναβάθμιση ram +cpu θα κάνω σίγουρα ,αλλά λίγο αργότερα OCCT + Memtest θα τρέξω αύριο γιατί δεν κοιμηθηκα όλη νύχτα😅 Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από JTRGamer
adtakhs Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, JTRGamer είπε Ναι συμφώνω .Αλλά εδώ και 2 μιση ώρες μετά απο το αλλάγμένο overclock που έκανα με 1 μιση ώρα gaming και 1 ώρα browsing χωρίς κανένα crash/blue screen,πιστέυω το πέρασα το test. Αναβάθμιση ram +cpu θα κάνω σίγουρα ,αλλά λίγο αργότερα Επεξεργαστή θα αλλάξεις όταν βγουν οι RYZEN 3000 με κάποιον που θα παίζει στα 4,5- 4,8Ghz. Εως τότε δεν χρειάζεται να κοιτάξεις τίποτα . Για να δεις αν είσαι stable θα πρέπει να τρέξεις OCCT . Αλλιώς δεν το ξέρεις. Μην πετάς απλά τάση στο CPU υπέρμετρη χωρίς λόγο. Ψάξε το να τον κλοκάρεις και στο όριο και σωστά ! Δηλαδή υψηλά κλόκια με όσο το δυνατόν χαμηλότερη τάση ώστε να είναι stable και μέσα στο όριο των θερμοκρασιών που δίνει η amd για να μην throttleάρει . Το OCCT το κατεβάζεις από εδώ http://www.ocbase.com/index.php/download Βάλε στόχο τα 3,75-3,8Ghz για αρχή τρέξε το με τις μνήμες DEFAULT και κράτα τις ρυθμίσεις σου για το CPU . Μετά κλόκαρε τις μνήμες και τρέξε memtest για κάποιες ώρες . Δες που είναι σταθερές και δεν σου βγάζουν σφάλματα. https://www.memtest86.com/ Αν περάσεις και αυτό το τεστ, επανέλαβε το OCCT με μνήμες και επεξεργαστή κλοκαρισμένο . Όταν το ολοκληρώσεις , θα έχεις κάνει σωστή δουλειά. 😋 Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από adtakhs 1 1
JTRGamer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ. OCCT + Memtest θα τρέξω αύριο γιατί δεν κοιμηθηκα όλη νύχτα😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα