Ίων Δραγούμης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά,θέλω την επιείκια σας όσον αφορά τις γνώσεις μου. Καταρχάς να σας πω τι σύστημα έχω: κουτί Corsair Crystal 460X RGB Compact cpu Ryzen 5 1600 (stock cooler) mb Asus Prime x370-Pro ram G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz (CL16) psu ΕVGA Supernova 650 G3 (Y2) ssd Samsung sm961 256gb έχω και καλά ηχεία + περιφερειακά όπως logitech g810 orion spectrum /MX Master 2S Οθόνη έχω την Asus VP249H 23.8,αλλά μόλις πήρα την LG 27UK600-W και περιμένω να μου έρθει η EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING (3g). Προφανώς η οθόνη είναι 4Κ freesync και όχι G-Sync. Αυτό ξέρω γενικά κι αόριστα ότι δεν είναι καλό...αλλά δεν γνωρίζω τεχνικές λεπτομέριες. Σε κάνα χρόνο σκέφτομαι για καλύτερη gpu/cpu..για να εκμεταλλεύομαι τα 4Κ. Τι σημαίνει αυτό στην καθημέραν πράξη και αν αποφασίσω να παίζω παιχνίδια; πχ η LG γράφει στο site της: HDMI H-Frequency 30~135kHz HDMI V-Frequency 56~61Hz DisplayPort H-Frequency 30~135kHz DisplayPort V-Frequency 56~61Hz FreeSync V-Frequency Basic : 48~60Hz/Extended : 40~60Hz (HDMI/DP) Τελικά πόσα Hz είναι η οθόνη αυτή και τι σημαίνει για το g-synv της NVIDIA; μήπως να ακυρώσω την κάρτα και γιατί; Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Ίων Δραγούμης
leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 60hz είναι, τι παιχνίδια θέλες να παίζεις ? Freesync οθόνη είναι , γιατί πήρες nvidia κάρτα ? Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από leros2004
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) τύπου tomb raider,resident evil,uncharged (το τελευταίο δε ξέρω αν υπάρχει σε pc) πρώτα πήρα την nvidia γιατί την βρήκα σε καλή τιμή,αλλά μετά ήρθε και καλή τιμή και στην οθόνη. Προλαβαίνω ίσως να ακυρώσω την κάρτα. Την οθόνη την θέλω.. θέλω 4Κ ips HDR πάση θυσία.. αργότερα θα βάλω ότι βγάλει η amd για να αντικαταστήσει τις vega.. πρακτικά όμως τι σημαίνει να έχω 60hz μονιτορ; αν μελλοντικά η κάρτα μου βγάζει σε 4Κ 80 fps,τότε εγώ θα βλέπω μόνο τα 60 (λόγω ότι το μόνιτορ είναι 60 Hz; τέτοιες απορίες έχω.. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Ίων Δραγούμης
Dimitrisha Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 9 minutes ago, Ίων Δραγούμης said: τύπου tomb raider,resident evil,uncharged (το τελευταίο δε ξέρω αν υπάρχει σε pc) πρώτα πήρα την nvidia γιατί την βρήκα σε καλή τιμή,αλλά μετά ήρθε και καλή τιμή και στην οθόνη. Προλαβαίνω ίσως να ακυρώσω την κάρτα. Την οθόνη την θέλω.. θέλω 4Κ ips HDR πάση θυσία.. αργότερα θα βάλω ότι βγάλει η amd για να αντικαταστήσει τις vega.. πρακτικά όμως τι σημαίνει να έχω 60hz μονιτορ; αν μελλοντικά η κάρτα μου βγάζει σε 4Κ 80 fps,τότε εγώ θα βλέπω μόνο τα 60 (λόγω ότι το μόνιτορ είναι 60 Hz; τέτοιες απορίες έχω.. Θα βλεπεις μονο τα 60 αφοσον ειναι 60hz.Επισης καλο θα ηταν να πας σε amd (πχ 580 8gb) για να εκμεταλλευτείς το freesync μιας και πανω απο 60 fps με τετοιες καρτες δεν θα πιασεις σε 4k ποσο μαλλον με την 3αρα 1060.
3DJIN Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) παιδια δε μπορεσα να αντισταθω,αλλα που πας ρε καραμητρο με την 3αρα την 1060 και 4k .... ουτε μελλοντικα θα δεις 4κ/80frames (με το μπατζετ που διαθετεις) Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από 3DJIN
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Η χρήση που κανείς ποια ειναι; Πάση θυσία 4k γιατι;
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Οπότε για την ώρα που θα έχω την LG με 60 Hz,αν διαλέξω να μου έρθει η 1060 (3) έναντι της 570 που έχει το πλαίσιο,δεν πειράζει,γιατί σε 4Κ δεν θα έχω fps ικανά να περνάνε αριθμούς τύπου 60... ξέρω ότι σε για αρκετά fps σε 4Κ θες 2080/2080ti..
ilos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο τύπος παίρνει 4k οθόνη με την 1060 3 GB και εμείς καθόμαστε και αναλύουμε γιατί πήρε freesync οθόνη.😀 Only in insomnia. Μην ανησυχείς καλά έκανες και gsync μόνιτορ να έπαιρνες δε θα βγάζεις πάνω από 15-20 fps για να εκμεταλευτείς το ωφέλιμο range. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από ilos 1
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @3DJIN Όταν η AMD αντικαταστήσει τις vega,θα έχω μπάτζετ. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Ίων Δραγούμης
JoannisV Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε, 4K για κανένα λόγο ούτε με 1060 (πόσο μάλλον την 3G) ούτε με 570, τουλάχιστον για τα παιχνίδια που θες. Αν τους ρίξεις την ανάλυση στα settings (και κάθεσαι πιο πίσω με την καρέκλα) θα μπορείς να παίζεις με καλά frames (και άποψη μου, 1080p σε 27άρα οθόνη δεν είναι άσχημα αν έχεις καλή απόσταση από την οθόνη). Τώρα για το freesync, τι κάνει: ουσιαστικά "εξομαλύνει" την εικόνα σου. Αν δεις βιντεάκια στο youtube θα δεις διαφορά με freesync on και off και θα καταλάβεις. Δεν είναι κάτι που αν δεν έχεις δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου, εγώ προσωπικά παρόλο που έχω AMD GPU, δεν έχω βρει ακόμα το budget να αλλάξω οθόνη, τα παιχνιδάκια μου τα παίζω κανονικά όμως Το κακό με το freesync είναι πως δεν το υποστηρίζει η nVidia (για αυτό ευθύνεται η nVidia και όχι η AMD η οποία το έχει αφήσει ελεύθερο). Επομένως δεν θα μπορείς να το αξιοποιήσεις με 1060. Άποψη μου είναι να ακυρώσεις (αν μπορείς όπως λες) την 1060 και να τσιμπήσεις την 570 που είναι σε επική τιμή. Οι επιδόσεις των 2 καρτών είναι οι ίδιες, μόνο που με την amd έχεις παραπάνω vram (που την χρειάζεσαι σε τέτοια ανάλυση) και έχεις και freesync. Επίσης δεν πιστεύω την 1060 να την πήρες σε τόσο καλή τιμή Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από JoannisV 1
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, ilos είπε Ο τύπος παίρνει 4k οθόνη με την 1060 και εμείς καθόμαστε και αναλύουμε γιατί πήρε fressync οθόνη.😀 Only in insomnia. Που να μη ζητούσα και επιείκεια,ε; δεν είμαι gamer φίλε,όμως θέλω να αρχίσω σιγά σιγά κάποιο παιχνίδι περιπέτειας όπως tomb raider κτλ.. τις φτηνές gpu τις παίρνω γιατί για την ώρα είμαι με μια ξεφτίλα gpu (και μόνιτορ full hd) που δεν μπορώ να δω ούτε τα βίντεος που τραβάω με το κινητό μου.
ilos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε το πα αυτό από κακία, απλά απόρησα με εμάς που ασχολούμαστε με το freesync στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως και να έχει σου ζητάω συγνώμη αν σε έθιξα. Το minimum είναι 1080ti/2080 για 4κ/60. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ AMD ΚΑΡΤΑ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ 4K/60 ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από ilos
3DJIN Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) γυρνα την οθονη πισω φιλε.Το 4κ δεν ειναι ρεαλιστικο σεναριο σημερα παρα μονο αν αγοραζεις καθε χρονο μια καρτα γραφικων με 650-700 ευρω,το οποιο φυσικα δεν συμφερει.Μπορεις να μεινεις με την 1060 και μια οθονη 1080p μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου.Θελει ανετα μια 8ετια για να γινει mainstream το 4k . Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από 3DJIN
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @JoannisV. Σε ευχαριστώ για το υπέρτατο σχόλιο σου που ήταν "to the point". Την 1060 την πήρα 225 σε bundle της EVGA με τροφοδοτικό superNova G3 550w,οπότε το τροφοδοτικό θα φύγει. Άρα ναι,είναι ίδια λεφτά με την 570. Όμως προλαβαίνω να το ακυρώσω το bundle. Άρα αν ρίχνω την ανάλυση της LG,τότε το freesync +το 1γίγα vram της amd είναι πιο χρήσιμο από τα specs της 1060 (3),σωστά; Αργότερα μέσα στο 2019 θα δω τι θα βγάλει η amd και θα πάρω ότι καλύτερο βγάλει στην αγορά. @radiohead η χρήση που θέλω να κάνω είναι να μπορώ να βλέπω 4K βίντεος που θα τραβάω με flagship κινητό (για την ώρα δεν μπορώ να δω ούτε fullhd με μια μούφα κάρτα 10ετίας που έχω-brickάρει το σύστημα),να βλέπω youtube 2K,4K,browsing έντονο.. ταινίες.. και σιγά σιγά θα αρχίσω κάνα παιχνίδι με συμβιβασμό,μέχρι να πάω σε καλύτερη κάρτα όπως αναφέρω και πιο πάνω 2 ώρες πριν, ilos είπε Δε το πα αυτό από κακία, απλά απόρησα με εμάς που ασχολούμαστε με το freesync στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως και να έχει σου ζητάω συγνώμη αν σε έθιξα. Το minimum είναι 1080ti/2080 για 4κ/60. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ AMD ΚΑΡΤΑ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ 4K/60 ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Εντάξει φίλε μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.. δεν έχω πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο hardware και φταίω εγώ γι'αυτό.. Για το build που έφτιαξα και αναφέρω στο 1ο ποστ,δεν ήξερα επίσης πολλά,αλλά τα'μαθα.. μου μένει το θέμα οθόνης/gpu να λύσω.. 2 ώρες πριν, 3DJIN είπε γυρνα την οθονη πισω φιλε.Το 4κ δεν ειναι ρεαλιστικο σεναριο σημερα παρα μονο αν αγοραζεις καθε χρονο μια καρτα γραφικων με 650-700 ευρω,το οποιο φυσικα δεν συμφερει.Μπορεις να μεινεις με την 1060 και μια οθονη 1080p μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου.Θελει ανετα μια 8ετια για να γινει mainstream το 4k . Πραγματικά ρωτάω για να μάθω.. πχ αν θέλω να τραβήξω βίντεο 4Κ,με καλό κινητό,που θα το δω ως 4Κ αν έχω full hd οθόνη; Ένα βίντεο στο youtube..πολλοί ανεβάζουν 4Κ.. για τέτοια φάση δεν θα μου χρειαστεί το monitor; 2Κ υπάρχει στις οθόνες κινητών και 4Κ στις τηλεοράσεις... θέλω κάτι καλύτερο από fullhd της Asus που έχω.. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Ίων Δραγούμης
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Ίων Δραγούμης είπε @JoannisV. Σε ευχαριστώ για το υπέρτατο σχόλιο σου που ήταν "to the point". Την 1060 την πήρα 225 σε bundle της EVGA με τροφοδοτικό superNova G3 550w,οπότε το τροφοδοτικό θα φύγει. Άρα ναι,είναι ίδια λεφτά με την 570. Όμως προλαβαίνω να το ακυρώσω το bundle. Άρα αν ρίχνω την ανάλυση της LG,τότε το freesync +το 1γίγα vram της amd είναι πιο χρήσιμο από τα specs της 1060 (3),σωστά; Αργότερα μέσα στο 2019 θα δω τι θα βγάλει η amd και θα πάρω ότι καλύτερο βγάλει στην αγορά. @radiohead η χρήση που θέλω να κάνω είναι να μπορώ να βλέπω 4K βίντεος που θα τραβάω με flagship κινητό (για την ώρα δεν μπορώ να δω ούτε fullhd με μια μούφα κάρτα 10ετίας που έχω-brickάρει το σύστημα),να βλέπω youtube 2K,4K,browsing έντονο.. ταινίες.. και σιγά σιγά θα αρχίσω κάνα παιχνίδι με συμβιβασμό,μέχρι να πάω σε καλύτερη κάρτα όπως αναφέρω και πιο πάνω Εντάξει φίλε μου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.. δεν έχω πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο hardware και φταίω εγώ γι'αυτό.. Για το build που έφτιαξα και αναφέρω στο 1ο ποστ,δεν ήξερα επίσης πολλά,αλλά τα'μαθα.. μου μένει το θέμα οθόνης/gpu να λύσω.. Πραγματικά ρωτάω για να μάθω.. πχ αν θέλω να τραβήξω βίντεο 4Κ,με καλό κινητό,που θα το δω ως 4Κ αν έχω full hd οθόνη; Ένα βίντεο στο youtube..πολλοί ανεβάζουν 4Κ.. για τέτοια φάση δεν θα μου χρειαστεί το monitor; 2Κ υπάρχει στα κινητά.. πραγματικά θέλω κάτι καλύτερο από fullhd της Asus που έχω.. Την οθόνη την πήρες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα