Προς το περιεχόμενο

Opel Corsa diesel euro4 vs euro6 vs 1.2lpg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Φίλε μου συγγνώμη αλλά προφανώς μπήκες σε αυτό το θέμα για να σπάσεις πλάκα ή πολύ απλά τρολαρης… Δεν εξηγείτε διαφορετικά..

Ξεκινάς με το να μην πάρει diesel

Συνεχίζεις με το να υποστηρίζεις ορθά κοφτά μόνο την Βενζίνη…

Λες ότι άκουσες… σου είπαν… ότι το diesel δεν είναι καλό και φυσικά λες ότι Πούλησες το καινούργιο diesel αυτοκίνητο σου…

Σε πιεστικές ερωτήσεις, γιατί πούλησες, ελπίζοντας να μάθουμε τον λόγο που σε έκανε να προβείς σε τέτοια κίνηση.. όλοι μας ποντάραμε σε διαφορετικούς λόγους…

1.       Ήταν πολύ θορυβώδης

2.       Είχε μεγάλη κατανάλωση

3.       Σου έβγαλε πρόβλημα

4.       Δεν τραβούσε ο κινητήρας κλπ κλπ…

Και στο τέλος μας πετάς τον σοβαρό λόγο που έγινες εχθρός των diesel… Γιατί έτσι σου την Έδωσε!!!!!

Για σου Ελλάδα Αθάνατη!!!!!!!!!!

1-Οι περισσότερες εταιρίες σταματούν τα diesel   2-  ερχετε απαγόρευση στην κυκλοφορία τους στις μαγαλες πόλεις  3- έδωσα 3000 ευρώ πιο πολλά από το αντίστοιχο βενζινοκινητο  4- όταν έβαζα πετρέλαιο είχα άγχος αν θα είναι καλής ποιότητας 4- δεν είδα κάτι διαφορετικό από ένα βενζινοκινητηρα με τα ίδια άλογα 4- πανάκριβα σερβις. - 5 - αλλαγή  φιλτρου dpf, φιλτρου πετρελαίου, συν άμα βγει καμία ζημιά στην αντλία πετρελαίου κλαφτα. 6 - ήχος στην καμπίνα. 7 - μεταπωλητικη αξία μηδέν αν καταργηθούν από τις πόλεις. 

Τώρα ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Άποψη μου είναι πως δεν αξιζει το Diesel. Δες πόσες πουλήσεις είχαν τα diesel πριν μια πενταετία και πόσο τώρα. 

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/11/2018 στις 8:33 ΜΜ, mp123 είπε

1-Οι περισσότερες εταιρίες σταματούν τα diesel   2-  ερχετε απαγόρευση στην κυκλοφορία τους στις μαγαλες πόλεις  3- έδωσα 3000 ευρώ πιο πολλά από το αντίστοιχο βενζινοκινητο  4- όταν έβαζα πετρέλαιο είχα άγχος αν θα είναι καλής ποιότητας 4- δεν είδα κάτι διαφορετικό από ένα βενζινοκινητηρα με τα ίδια άλογα 4- πανάκριβα σερβις. - 5 - αλλαγή  φιλτρου dpf, φιλτρου πετρελαίου, συν άμα βγει καμία ζημιά στην αντλία πετρελαίου κλαφτα. 6 - ήχος στην καμπίνα. 7 - μεταπωλητικη αξία μηδέν αν καταργηθούν από τις πόλεις. 

Τώρα ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Άποψη μου είναι πως δεν αξιζει το Diesel. Δες πόσες πουλήσεις είχαν τα diesel πριν μια πενταετία και πόσο τώρα. 

Επτά λόγοι, αλλά μόνο ένας είναι από την δική σου εμπειρία!!!!!!! Ο Θόρυβος. Που λογικά να το πάρεις ναι έχουν μερικά db  περισσότερα οι πετρελαιοκινητήρες…

Τώρα τα υπόλοιπα είναι του στυλ… άκουσα… μου είπαν… το ονειρεύτηκα…

Γιατί:

1.       Οι περισσότερες εταιρίες δεν σταματούν τα ντίζελ…

2.       Έρχεται απαγόρευση για τα παλαιάς τεχνολογίας ντίζελ… όχι για τα ντίζελ… και αυτό μόνο στους Δακτύλιους μεγάλων πόλεων. Όχι γενικά.

3.       Ναι έδωσες περισσότερα χρήματα αλλά ανάλογα με τα πόσα χμ κάνεις θα μπορούσες να κάνεις απόσβεση των χρημάτων σε 3-4 χρόνια.. και μετά θα ήσουν μόνο με κέρδος! Και εν πάση περιπτώσει, το «λάθος» του να δώσεις περισσότερα χρήματα το είχες κάνει… Και εσύ το «διόρθωσες» κάνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο;;; Πούλησες το καινούργιο αυτοκίνητο σου σε τιμή μεταχειρισμένου, χάνοντας δυο φορές τα χρήματα σου;;;;;

4.       Ας έβαζες σε εταιρικά πρατήρια να μην είχες άγχος

5.       Είδες κάτι διαφορετικό σίγουρα! Την κατανάλωση!

6.       Αν θεωρείς 120 ευρώ πανάκριβο το σέρβις τότε μάλλον είσαι τσιγκούνης!

7.       Δεν άλλαξες κανένα φίλτρο dpf, ούτε σου έβγαλε ζημιά η αντλία… Οπότε είναι πάλι το ότι άκουσες.. σου είπαν…

8.       Σε 20-30 χρόνια που ίσως καταργηθούν ολοκληρωτικά από τις πόλεις θα το έχεις αλλάξει από μόνος σου και με τα χρήματα που θα έχεις εξοικονομήσει θα έχεις αγοράσει καινούργιο…

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι σε τρομοκράτησαν. Και έκανες το λάθος να πουλήσεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο χάνοντας χρήματα!!!!!

Λάθος μεγάλο και αναγκαστικά πρέπει να ζήσεις με αυτό. Δεν πειράζει… Υγεία να έχεις και όλα καλά….

Αλλά άλλο το να αγόρασα ντίζελ.. να μου έβγαλε ζημίες και να είμαι πολέμιος και άλλο το να είχες μόνο σαν παράπονο τον περισσότερο θόρυβο, να το άλλαξες γιατί σε τρομοκράτησαν και με αερολογίες να προσπαθείς να δικαιολογήσεις ότι σε έπιασαν κότσο…

Είπαμε να λέμε …γκούχου... αλλά με μέτρο…

Επεξ/σία από bromiaris
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Επτά λόγοι, αλλά μόνο ένας είναι από την δική σου εμπειρία!!!!!!! Ο Θόρυβος. Που λογικά να το πάρεις ναι έχουν μερικά db  περισσότερα οι πετρελαιοκινητήρες…

Τώρα τα υπόλοιπα είναι του στυλ… άκουσα… μου είπαν… το ονειρεύτηκα…

Γιατί:

1.       Οι περισσότερες εταιρίες δεν σταματούν τα ντίζελ…

2.       Έρχεται απαγόρευση για τα παλαιάς τεχνολογίας ντίζελ… όχι για τα ντίζελ… και αυτό μόνο στους Δακτύλους μεγάλων πόλεων. Όχι γενικά.

3.       Ναι έδωσες περισσότερα χρήματα αλλά ανάλογα με τα πόσα χμ κάνεις θα μπορούσες να κάνεις απόσβεση των χρημάτων σε 3-4 χρόνια.. και μετά θα ήσουν μόνο με κέρδος!

4.       Ας έβαζες σε εταιρικά πρατήρια να μην είχες άγχος

5.       Είδες κάτι διαφορετικό σίγουρα! Την κατανάλωση!

6.       Αν θεωρείς 120 ευρώ πανάκριβο το σέρβις τότε μάλλον είσαι τσιγκούνης!

7.       Δεν άλλαξες κανένα φίλτρο dpf, ούτε σου έβγαλε ζημιά η αντλία… Οπότε είναι πάλι το ότι άκουσες.. σου είπαν…

8.       Σε 20-30χρονια που ίσως καταργηθούν ολοκληρωτικά από τις πόλεις θα το έχεις αλλάξει από μόνος σου και με τα χρήματα που θα έχεις εξοικονομήσει θα έχεις αγοράσει καινούργιο…

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι σε τρομοκράτησαν. Και έκανες το λάθος να πουλήσεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο χάνοντας χρήματα!!!!!

Λάθος μεγάλο και αναγκαστικά πρέπει να ζήσεις με αυτό. Δεν πειράζει… Υγεία να έχεις και όλα καλά….

Αλλά άλλο το να αγόρασα ντίζελ.. να μου έβγαλε ζημίες και να είμαι πολέμιος και άλλο το να είχες μόνο σαν παράπονο τον περισσότερο θόρυβο, να το άλλαξες γιατί σε τρομοκράτησαν και με αερολογίες να προσπαθείς να δικαιολογήσεις ότι σε έπιασαν κότσο…

Είπαμε να λέμε …γκούχου... αλλά με μέτρο…

Οκ.σεβαστη η άποψη σου. 

Μια φορα εγω το ξεφορτωθηκα και ησυχασα.

• Like 1
Δημοσ.

εγω παντως αν επαιρνα τωρα αυτοκινητο με κλειστα ματια diesel θα παιρνα. ετυχε και επεσε στα χερια μου ενα opel moka για μερικες μερες και εκανα καποια δρομολογια και πραγματικα ηταν φοβερο.και απο θεμα ροπης,και το οτι πηγαινα 140-150 με 6η και εβλεπα 4,5 καταναλωση. οσο για θορυβο δεν ξερω τι ηχομονωση εχει το καθε αμαξι αλλα μεσα στην καμπινα δεν ακουγες τιποτα.

ναι τα euro 4 δεν θα κυκλοφορουν μεσα στις πολεις αλλα euro 5 και 6 και τα μεταγενεστερα που θα βγουν πληρουν τις προδιαγραφες ρυπων και θα κυκλοφορουν κανονικα.αν εβγαζαν τοσο ευκολα ζημιες λογω κακης ποιοτητας πετρελαιου δεν θα βλεπες ταξι να γραφουν 800.000+ χιλιομετρα.

ειτε κανεις πολλα χιλιομετρα ανα χρονο 20.000+ ειτε λιγα 10.000 αν εχεις τα εξτρα λεφτα που χρειαζεται παιρνεις diesel.απλα στην δευτερη περιπτωση θα αποσβεσεις την διαφορα σε μεγαλυτερο βαθος χρονου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω Corsa 2007 1.3 Diesel και Astra GTC 2015 1.6diesel ..το κορσα για κάθε μέρα κ το άστρα ταξίδια δουλειάς μακρινά η σκ βόλτα..

Πιο πριν είχα Astra GTC 2008 1.6 turbo ..κ πιο πριν Astra GTC 2005 1.6 105..

Δε θέλω να ξανακουσω για βενζίνη ..

Μέχρι και τη μηχανή όταν καβαλάω με κακοφαινεται σε σχέση με το κορσα π δε καίει τίποτα ..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mp123 είπε

Μια φορα εγω το ξεφορτωθηκα και ησυχασα.

Βρε καλά έκανες και το ξεφορτώθηκες. Δικό σου είναι το πορτοφόλι και δική σου η χασούρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός που αγόρασε το αυτοκίνητο σου, θα σου ανάβει κάθε μέρα λαμπάδα και θα ευχαριστεί τον θεό που υπάρχουν άτομα που τρομοκρατούνται και κατάφερε να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο σε τιμή μεταχειρισμένου!!!!!!!!!

Δημοσ.
22 hours ago, nikos2004dj said:

Πιο πριν είχα Astra GTC 2008 1.6 turbo ..κ πιο πριν Astra GTC 2005 1.6 105..

Εντυπώσεις από το astra gtc 1.6 turbo? Γιατι το εδωσες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, alx301 είπε

Εντυπώσεις από το astra gtc 1.6 turbo? Γιατι το εδωσες;

Απροβληματιστο με λογική κατανάλωση(6.5-7.3 έως 120 ) (8-9 έως 160)  κ υπεραρκετό γκάζι .σκέψου ότι το καινούριο άστρα j gtc 1.6 136hp π έχω καίει με τον ίδιο Ρυθμό 1ltr λιγότερο απλά κερδίζεις από τη διαφορά τιμής πετρελαίου βενζινη .

Επί της ουσίας αν έπαιρνα το Corsa diesel πιο πριν θα το κρατούσα μιας κ το άστρα κυκλοφορεί μόνο σκ .. καθόμουν κ άκουγα τι λεγανε κ δεν δοκίμασα diesel οπότε την πάτησα κ το έδωσα.. κ το 2015 ακόμα δε κυκλοφορούσαν πολλά diesel το 2016-2017 έγινε το μπαμ..

Επεξ/σία από nikos2004dj
  • Like 1
Δημοσ.

Για τα diesel, ελεγαν οτι μπορει να τα απαγορευσουν, οτι μπορει να εχουν υπερβολικους φορους.
Τωρα αυτο το ξερουμε. Οσοι δεν εχουν Euro 6b. Αρχιζουν να τα δινουν, δεν θα περιμενουν τελη 2019 με μεσα του 2020 να το σκοτωσουν.

Ειτε euro 6b diesel(ad blue), ειτε φυσικο αεριο απο εργοστασιο για καινουργιο.

Τωρα αν εισαι σε κανενα χωριο, και δεν κινησε στα αστικα κεντρα δεν θα εχεις λογικα αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Να μπω και εγώ σφήνα στην κουβέντα. Αν δεν κάνεις πολλά χιλιόμετρα να πάρεις βενζίνη επειδή δεν θα κάνεις απόσβεση το πετρέλαιο. Δεν ξέρω πότε σκοπεύεις να κατέβεις Αθήνα αλλά αν είναι μετά από μερικά χρόνια να το κοιτάξεις αργότερα. Αν και τα καινούργια diesel δεν προτείνετε για μόνο αστικά χλμ.
 Στο μέλος που ανέφερε για το dpf , υπάρχουν πολλές εταιρείες που το καθαρίζουν με υποπολλαπλάσια αξία ενός καινούργιο και όλα καλά.

Εν κατακλείδι, στην θέση σου θα έπαιρνα βενζίνη για τόσα λίγα χλμ. Κοίταξα καλύτερα και δεν αναφέρεις πόσο θα σου κοστίσει η βενζίνη.

Δημοσ.

Απλα να επισημανω κατι, στην προκειμενη περιπτωση δεν υφιστατε η αποσβεση πετρελαιου γιατι με 8000 παιρνω βενζινη και με 8000 παιρνω πετρελαιο, αν με 8000 επαιρνα βενζινη και με 10000 επαιρνα πετρελαιο ναι θα μπορουσαμε να μιλουσαμε για αποσβεση...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ απλά τα πράγματα. Δεν υπάρχει καν σύγκριση μεταξύ Diesel Euro 6 και Βενζίνης, εννοείται θα επέλεγα Diesel. 

Απλά: Φρόντιζε να μην βάζεις πετρέλαιο από όπου να΄ναι, μπορείς να το ρυθμίσεις και να βάζεις π.χ. κάθε Πέμπτη που έχει την V-Power στην τιμή απλού πετρελαίου.  Έχω Peugeot 208 1.6 Diesel του 16', φουλάρω 50 ευρώ Shell V-Power και κάνω 800 χιλιόμετρα (+-50, δεν οδηγώ ΚΑΘΟΛΟΥ οικονομικά τις περισσότερες φορές). Προ-άυξησης πετρελαίου, φούλαρα με 45-46 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Απόσβεση θα κάνεις μακροχρόνια. Το κατάλαβα καθώς έχοντας Smart 1.3 βενζίνη, έβαζα 50 ευρώ την εβδομάδα σίγουρα. Τώρα με το πετρέλαιο βάζω 50 ευρώ κάθε 2 εβδομάδες ακριβώς. Αν το αθροίσεις, σε διάστημα ενός χρόνου κάνεις τέτοια απόσβεση ώστε να καλύπτεις και τα ελαφρώς πιο ακριβά σέρβις κλπ κλπ.

Επεξ/σία από TzortzisJosh
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, TzortzisJosh είπε

Πολύ απλά τα πράγματα. Δεν υπάρχει καν σύγκριση μεταξύ Diesel Euro 6 και Βενζίνης, εννοείται θα επέλεγα Diesel. 

Απλά: Φρόντιζε να μην βάζεις πετρέλαιο από όπου να΄ναι, μπορείς να το ρυθμίσεις και να βάζεις π.χ. κάθε Πέμπτη που έχει την V-Power στην τιμή απλού πετρελαίου.  Έχω Peugeot 208 1.6 Diesel του 16', φουλάρω 50 ευρώ Shell V-Power και κάνω 800 χιλιόμετρα (+-50, δεν οδηγώ ΚΑΘΟΛΟΥ οικονομικά τις περισσότερες φορές). Προ-άυξησης πετρελαίου, φούλαρα με 45-46 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

Απόσβεση θα κάνεις μακροχρόνια. Το κατάλαβα καθώς έχοντας Smart 1.3 βενζίνη, έβαζα 50 ευρώ την εβδομάδα σίγουρα. Τώρα με το πετρέλαιο βάζω 50 ευρώ κάθε 2 εβδομάδες ακριβώς. Αν το αθροίσεις, σε διάστημα ενός χρόνου κάνεις τέτοια απόσβεση ώστε να καλύπτεις και τα ελαφρώς πιο ακριβά σέρβις κλπ κλπ.

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος αλλα με 50 ευρω δυσκολο να φουλαρεις το αμαξι σου μιας και έχει 50 λίτρα ντεπόζιτο. 

Επεξ/σία από RedPriest

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...