kordoni Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Έχω ένα πίνακα που συσχετίζει 3 ids, clothes, shoes, customers. Έχω ενα query που δουλέυει κανονικά select clothes, shoes from table where customers = 101 (shoes/clothes του customer 101). Αυτό δίνει το ας το πούμε SET A clothes - shoes (SET A) 1 6 33 12 24 2 Και ένα αλλο query που δουλέυει κανονικά select clothes ,shoes from table where customers in (select customers from table where clothes = 1 and customers <> 101 ) (clothes/shoes όλων των άλλων customers εκτός του 101, και με συγκεκριμένο clothes) . Αυτό δίνει το ας το πούμε SET B clothes - shoes (SET B) 1 14 26 6 24 12 null 1 null 2 Τώρα θέλω να συνδυάσω αυτα τα δύο ως εξής : τα clothes/shoes που είναι στο SET A και δεν είναι στο SET B. Δηλαδή (παράδειγμα) select from SET A where NOT IN SET B το οποίο πρέπει να δώσει μόνο το clothes 33 πίσω. Ένα query που μου μοιάζει λογικό είναι το select clothes, shoes from table where customers = 101 and (clothes,shoes) not in ( select clothes,shoes from table where customers in (select customers from table where clothes = 1 and customers <> 101 ) ) ; αλλά το πρόβλημα ειναι οτι αυτό δεν δίνει τίποτα πίσω. Τι φταίει και πως μπορώ να το φτιάξω ; Ευχαριστώ
masteripper Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) (clothes,shoes) not in Δεν βρήκα αν η PostGre υποστηρίζει πολλαπλά fields σε IN αλλά σε άλλες υλοποιήσεις αυτό δεν ισχύει... δοκίμασε αυτό (προσάρμοσε το σε PostGre) (clothes+"|"+shoes) not in ( select clothes+"|"+shoes from table where customers in σε MySQL είναι SELECT CONCAT(`clothes`,`shoes`) AS XX,E,NAME from Table WHERE CONCAT(`clothes`,`shoes`) NOT IN (..... Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από masteripper
defacer Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Η προσωπική μου προσέγγιση σε τέτοια θέματα είναι πάντα: Άσε τα set ABC και εξέφρασε χωρίς κανένα απολύτως παράδειγμα τι ακριβώς αποτελέσματα θέλεις να πάρεις, στα ελληνικά. Αν δε μπορείς να το κάνεις αυτό, στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσεις μέσω Ιταλίας και στη χειρότερη δε θα φτάσεις ποτέ. Αυτή τη στιγμή είσαι μέχρι τα μπούνια μέσα σε XY problem: έχεις χάσει το δάσος και προσπαθείς να βρεις τη λύση κοιτώντας τα δέντρα, συνδυάζοντας queries και τέτοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα