Cyberdemon87 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω την μητρική Z68X-UD3P της Gigabyte, η οποία έχει μόνο δύο SATA III υποδοχές για δίσκους, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να τρέχουν σε SATA II, άρα και πιο αργά. Τι χρειάζεται να πάρω για να συνδέσω παραπάνω σκληρούς σε αυτό το πρωτόκολλο; Κάποιον controller; Αν μπορείτε προτείνετε μου κάποιους. Ευχαριστώ! EDIT: Βασικά διάβασα πως έχει τέσσερις τελικά: SATA-300 -connectors: 4 x 7pin Serial ATA - 4 devices - RAID 0 / RAID 1 / RAID 10 / RAID 5 SATA-600 -connectors: 2 x 7pin Serial ATA - 2 devices - RAID 0 / RAID 1 / RAID 10 / RAID 5 Marvell 88SE9172: SATA-600 -connectors: 2 x 7pin Serial ATA - 2 devices - RAID 0 / RAID 1 Οπότε πρέπει να το ανοίξω και να κοιτάξω. Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε και τι ακριβώς είναι αυτό και αν σχετίζεται, υπάρχει στο PC μου (SAN SHING BD7060-01C): Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από Cyberdemon87
leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Cyberdemon87 είπε Καλησπέρα, Έχω την μητρική Z68X-UD3P της Gigabyte, η οποία έχει μόνο δύο SATA III υποδοχές για δίσκους, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να τρέχουν σε SATA II, άρα και πιο αργά. Τι χρειάζεται να πάρω για να συνδέσω παραπάνω σκληρούς σε αυτό το πρωτόκολλο; Κάποιον controller; Αν μπορείτε προτείνετε μου κάποιους. Ευχαριστώ! EDIT: Βασικά διάβασα πως έχει τέσσερις τελικά: SATA-300 -connectors: 4 x 7pin Serial ATA - 4 devices - RAID 0 / RAID 1 / RAID 10 / RAID 5 SATA-600 -connectors: 2 x 7pin Serial ATA - 2 devices - RAID 0 / RAID 1 / RAID 10 / RAID 5 Marvell 88SE9172: SATA-600 -connectors: 2 x 7pin Serial ATA - 2 devices - RAID 0 / RAID 1 Οπότε πρέπει να το ανοίξω και να κοιτάξω. Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε και τι ακριβώς είναι αυτό και αν σχετίζεται, υπάρχει στο PC μου (SAN SHING BD7060-01C😞 Αν δεν είναι ssd και στο sataII να τους αφήσεις δεν χάνεις και τίποτα... 1
Cyberdemon87 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι σίγουρο αυτό; Ναι για κανονικούς δίσκους με ενδιαφέρει, ο ssd είναι σε SATA III. Απλά δεν περνάω games κλπ στον ssd. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Cyberdemon87
leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, Cyberdemon87 είπε Είναι σίγουρο αυτό; Ναι για κανονικούς δίσκους με ενδιαφέρει, ο ssd είναι σε SATA III. Απλά δεν περνάω games κλπ στον ssd. Ναι είναι, το bandwidth του sata2 είναι υπεραρκετό για όλους τους μηχανικούς δίσκους, Το sata3 έχει νόημα για τους ssd 1
Cyberdemon87 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν το ήξερα αυτό, νόμιζα πως θα είχε διαφορά σε III. Μήπως επίσης γνωρίζεις αν για να δουλέψει στο max 6gbps ένα sata III εξάρτημα θα πρέπει να έχει αντίστοιχο sata 6 καλώδιο ή είναι marketing; Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει σε ξένο forum. Να σημειώσω επίσης πως όλους τους δίσκους μου και τον ssd τους έχω βάλει να παίζουν σε AHCI και όχι IDE, αν έχει σημασία. Δηλαδή ούτε οι πολλοί καινούριοι μηχανικοί δίσκοι που βγήκαν π.χ. φέτος, υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες αν τους κουμπώσεις σε SATA III; Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Cyberdemon87
leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, Cyberdemon87 είπε Δεν το ήξερα αυτό, νόμιζα πως θα είχε διαφορά σε III. Μήπως επίσης γνωρίζεις αν για να δουλέψει στο max 6gbps ένα sata III εξάρτημα θα πρέπει να έχει αντίστοιχο sata 6 καλώδιο ή είναι marketing; Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει σε ξένο forum. Να σημειώσω επίσης πως όλους τους δίσκους μου και τον ssd τους έχω βάλει να παίζουν σε AHCI και όχι IDE, αν έχει σημασία. Δηλαδή ούτε οι πολλοί καινούριοι μηχανικοί δίσκοι που βγήκαν π.χ. φέτος, υποστηρίζουν μεγαλύτερες ταχύτητες αν τους κουμπώσεις σε SATA III; Το καλώδιο είναι αλήθεια... πρέπει να είναι sata III Είπαμε όλοι οι μηχανικοί....
Cyberdemon87 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες φίλε μου! Τελευταία ερώτηση. Ένας καλός/ακριβός καινούριος μηχανικός με μεγάλη cache, ούτε και αυτός ευνοείται; Πάει για sata 2 και αυτός; Ρωτάω και ξαναρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω κάποιον άμεσα, και θέλω να είμαι 100% σίγουρος για το πως θα τον συνδέσω για να αποδίδει στο full της ταχύτητας του.
Rhamnusia Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Cyberdemon87 είπε Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες φίλε μου! Τελευταία ερώτηση. Ένας καλός/ακριβός καινούριος μηχανικός με μεγάλη cache, ούτε και αυτός ευνοείται; Πάει για sata 2 και αυτός; Ρωτάω και ξαναρωτάω γιατί θέλω να αγοράσω κάποιον άμεσα, και θέλω να είμαι 100% σίγουρος για το πως θα τον συνδέσω για να αποδίδει στο full της ταχύτητας του. όχι δεν θα έχεις μείωση απόδοσης όπως σου είπε ο leros SATA II (revision 2.x) interface, formally known as SATA 3Gb/s, is a second generation SATA interface running at 3.0 Gb/s. The bandwidth throughput, which is supported by the interface, is up to 300MB/s.
Occultist Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, leros2004 είπε Το καλώδιο είναι αλήθεια... πρέπει να είναι sata III Είπαμε όλοι οι μηχανικοί.... Τα SATA καλώδια είναι όλα ακριβώς ίδια και εξυπηρετούν πλήρως όλα τα SATA revisions. Απλώς, μερικά γράφουν διάφορα πάνω, για να φεύγει το στοκ...
Cyberdemon87 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Occultist είπε Τα SATA καλώδια είναι όλα ακριβώς ίδια και εξυπηρετούν πλήρως όλα τα SATA revisions. Απλώς, μερικά γράφουν διάφορα πάνω, για να φεύγει το στοκ... Ναι, κάτι τέτοιο είχα διαβάσει και εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα