Salvation81 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, newlynx είπε 2018 - Βασικό μοντέλο OLED vs καλύτερο μοντέλο Samsung https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-b8-vs-samsung-q9fn/647/599#usage*4854!threshold*0.1 Να μη λέμε ότι θέλουμε παιδιά. Εγω λεω τι εικονα ειδα σε μαγαζι με το ιδιο υλικο, τωρα τι λενε στο rtings ατομα που και καλα αγοραζουν οτι τεσταρουν απο την τσεπη τους με αφηνει αδιαφορο. Ειναι ενα θεμα να διαβαζεις κατι και να το πιστευεις (η οχι) οταν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια με κατι και ειναι κατι εντελως διαφορετικο να βλεπεις κατι με τα ματια σου (η να το ακους με τα αυτια σου). Φυσικα ο καθενας πρατει οπως θελει, αν εσυ εβλεπες πως η τηλεοραση Β εχει καλυτερη εικονα αλλα επειδη το rtings (και το καθε rtings) σου ελεγε πως η τηλεοραση Α εχει καλυτερη εικονα ενταξει εσυ να πηγαινες στο Α (εγω θα πηγαινα στο Β). ΥΓ: Ισως το υλικο να φαινοταν καλυτερα στην Samsung λογο καλυτερης φωτεινοτητας (κατι που αναφερουν στην σελιδα που ανεβασες) εφοσον στα μαγαζια εχουν πολυ φως γενικα, ασχετα με το γιατι και το πως ομως η εικονα ηταν καλυτερη. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Salvation81 2
Looter Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Εγω λεω τι εικονα ειδα σε μαγαζι με το ιδιο υλικο, τωρα τι λενε στο rtings ατομα που και καλα αγοραζουν οτι τεσταρουν απο την τσεπη τους με αφηνει αδιαφορο. Ειναι ενα θεμα να διαβαζεις κατι και να το πιστευεις (η οχι) οταν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια με κατι και ειναι κατι εντελως διαφορετικο να βλεπεις κατι με τα ματια σου (η να το ακους με τα αυτια σου). Φυσικα ο καθενας πρατει οπως θελει, αν εσυ εβλεπες πως η τηλεοραση Β εχει καλυτερη εικονα αλλα επειδη το rtings (και το καθε rtings) σου ελεγε πως η τηλεοραση Α εχει καλυτερη εικονα ενταξει εσυ να πηγαινες στο Α (εγω θα πηγαινα στο Β). ΥΓ: Ισως το υλικο να φαινοταν καλυτερα στην Samsung λογο καλυτερης φωτεινοτητας (κατι που αναφερουν στην σελιδα που ανεβασες) εφοσον στα μαγαζια εχουν πολυ φως γενικα, ασχετα με το γιατι και το πως ομως η εικονα ηταν καλυτερη. Φίλε μου με όλο το σεβασμό αλλά ΣΤΑΜΑΤΑ να κράζεις ένα από τα σοβαρότερα site που κάνουν ΠΟΛΥ αξιόλογη και επαγγελματική δουλειά σε δοκιμές προϊόντων εικόνας και ήχου εδώ και ΧΡΟΝΙΑ. Πιο πιθανό να μη βλέπουν καλά τα μάτια σου ή να συγκρίνεις μια calibrated τηλεόραση με μια όχι. ΟΤΑΝ κάποιος επενδύει σε ένα τέτοιο προϊόν , επειδή κάθε πανελ είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ , το πρέπον είναι να καλεί και κάποιον ειδικό να κάνει calibration της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ τηλεόρασης για τις πηγές που θα χρησιμοποιήσει ΑΥΤΟΣ σύμφωνα με τον εξοπλισμό του. ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ , μετά το calibration η εικόνα και οι διάφορες μεταξύ αυτού του επιπέδου τηλεοράσεων είναι σχετικά μικρή με ΥΠΕΡΟΧΗ όμως των καλών OLED. Πάντα συγκρίνοντας προϊόντα στο ίδιο price range. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Looter 3
a123xxsp Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά επειδή ψήνομαι για την αγορά γράφεις ... Πάντα συγκρίνοντας προϊόντα στο ίδιο price range. ... δλδ υπάρχει τηλεόραση με παρόμοια χρήματα και καλύτερη εικόνα; αν ναι στείλε κάτι ?έστω και με p.m επίσης η συγκεκριμένη κάνει για gaming?, ps4 xbox Κλπ ?
Looter Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, a123xxsp είπε χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, αλλά επειδή ψήνομαι για την αγορά γράφεις ... Πάντα συγκρίνοντας προϊόντα στο ίδιο price range. ... δλδ υπάρχει τηλεόραση με παρόμοια χρήματα και καλύτερη εικόνα; αν ναι στείλε κάτι ?έστω και με p.m επίσης η συγκεκριμένη κάνει για gaming?, ps4 xbox Κλπ ? Φίλε μου είπα ότι στα 1600 είναι καλή προσφορά και ότι και εγώ επίσης έχω QLED. Δεν μπορώ όμως να γράψω ότι οι Qled υπερτερούν των OLED , ΕΛΛΗΝΙΚΑ μιλάμε!! Μπες στο rtings και σε το latency σε game mode. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Looter 3 1
lgre_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Looter είπε Θα πάρεις 400 ευρώ σε yellows να τα ξοδέψεις στους συνεργάτες του προγράμματος. 2000 θα δώσεις στο ταμείο αλλά τα 400 υπάρχουν πολλές συνεργαζόμενες εταιρίες να τα ξοδέψεις. https://yellow.piraeusbank.gr/el/sunergates-tou-programmatos-epivraveushs-yellow Μόνο η shell που είναι για καύσιμα αρκεί να τα ξοδέψεις εάν έχεις μεταφορικό μέσο.
afentiko Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 παιδια απλα για να καταλαβαινομαστε. 400 yellows δεν ειναι 400 ευρω... δε ξερω ποια ειναι η ακριβης αναλογια αλλα ειχα δει πχ οτι με 10,000 yellows περνεις δωροεπιταγη 20 ευρω απο shell. Οποτε τα 400 yellows δεν ειναι τιποτα...
Looter Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, afentiko είπε παιδια απλα για να καταλαβαινομαστε. 400 yellows δεν ειναι 400 ευρω... δε ξερω ποια ειναι η ακριβης αναλογια αλλα ειχα δει πχ οτι με 10,000 yellows περνεις δωροεπιταγη 20 ευρω απο shell. Οποτε τα 400 yellows δεν ειναι τιποτα... Κέρδος 20% σε yellows στα 2000 ευρώ τι σου λέει εσένα; Τι καταλαβαίνεις;; 😂😂😂
newlynx Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δεν λέει για 400 yellows διαβάστε και λίγο την προσφορά.
thanosAIAS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Με το HDR, το μέλλον ανήκει στις qLed. Χρωματική καθαρότητα σε υψηλότατη φωτεινότητα. Εκεί οι OLED απλά δε μπορούν. Δίπλα στις qled, μοιάζουνε σβησμένες. Χώρια το burn-in ΚΑΙ ναι είναι υπαρκτότατο! 1 1
KoreanW Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Βασικά το μέλλον ανήκει στις OLED μόλις λήξουν οι πατέντες της LG , σύντομα δηλαδή, και το γυρίσει κι η Samsung στην παραγωγή OLED. Μέχρι τότε η κάθε εταιρεία που δεν έχει δικαίωμα να παράγει με χαμηλό κόστος OLED, απλώς θα παίζει με τα γράμματα και θα πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
thanosAIAS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Οι OLED κοστίζουν πανάκριβα λόγω του τρόπου παραγωγής τους. Προσπαθούν τελευταία να δουν αν μπορούν να παράγουν OLED panels με ψυχρή μέθοδο, αλλά δεν. Ούτε πατέντες ούτε τίποτα. Οι OLED έχουν πρόβλημα με τη φωτεινότητα. Χρησιμοποιούν λευκά pixel μαζί με red, green και blue. Αυτό, δε δίνει καθαρά χρώματα όταν η φωτεινότητα ξεπερνά κάποια όρια. Χώρια που φθείρονται πάρα πολύ σε υψηλή φωτεινότητα. Γι'αυτό έχουν επιλογή για μείωση της φωτεινότητας ακόμα και σε default καταστάσεις. Προσπαθούν να δουν τώρα αν μπορούν να συνδυάσουν oled με nanocell τεχνολογία (αντίστοιχο του qled) για να πετύχουν τα καλά και των δύο κόσμων. Το κακό είναι ότι οι Samsung δεν υποστηρίζουν Dolby vision, αλλά το υποδεέστερο hdr10+
MegalosVeziris Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, thanosAIAS είπε Το κακό είναι ότι οι Samsung δεν υποστηρίζουν Dolby vision, αλλά το υποδεέστερο hdr10+ Λολ λες και τα ματια σου καταλαβαινουν διαφορα Μια χαρα ειναι οι QLED και καλυτερες απο OLED για τα ματια μου Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από MegalosVeziris 1
lalanis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, afentiko είπε παιδια απλα για να καταλαβαινομαστε. 400 yellows δεν ειναι 400 ευρω... δε ξερω ποια ειναι η ακριβης αναλογια αλλα ειχα δει πχ οτι με 10,000 yellows περνεις δωροεπιταγη 20 ευρω απο shell. Οποτε τα 400 yellows δεν ειναι τιποτα... Φίλτατε, 20% σε yellows δεν είναι 400 yellows. Είναι 400€ σε yellows, άρα 200.000 yellows. 1
johnythedirector Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Σε όλα τα τεχνολογικά site που κοίταξα, No 1 τηλεόραση παγκοσμίως είναι η OLED LG C8. Μικρές διαφορές σε σχέση με B8 και B7. Μετά έπεται η Samsung Qf9N. H LG έχει απίστευτο μαύρο, είναι ιδανική για ταινίες, όμως υπάρχουν θέματα με burn in, αν και η LG αλλάζει τις τηλεοράσεις μιας και έχει εξαιρετικό service. Η Samsung έχει καλύτερη φωτεινότητα, δεν έχει θέματα burn in, έχει όμως θέματα με τις γωνίες θέασης. Οι διαφορές μπορεί να μοιάζουν μικρές, όταν κάποιος όμως δίνει 1500+ ευρώ καλό είναι να συμβουλεύεται τους ειδικούς, τις εξατομικευμένες ανάγκες του αλλά και να τις δει βέβαια από κοντά για να δει τι ταιριάζει στα γούστα του. https://www.cnet.com/topics/tvs/best-tvs/picture-quality/ https://www.digitaltrends.com/home-theater/best-tvs/ https://www.stuff.tv/top-10/tvs https://www.whathifi.com/features/best-tvs-21st-century https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-resolution/4k-ultra-hd-uhd Για 1.600 ευρώ πάντως είναι μία ευκαιρία για τεράστια οθόνη με μια χαρά ποιότητα εικόνας. Αλλά υστερεί σε σχέση με OLED. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα