Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Και πως να μην το σπάσει το ρεκόρ. Σήμερα το μεσημέρι έψαχνα multimedia display για το αμάξι και στο retail branch τους (aliexpress) είχε 300 ευρώ με μεταφορικά από τη γερμανική αποθήκη όταν ακριβώς το ίδιο στο Σκρουτζ και γενικά στα ελληνικά μαγαζιά κοστίζει 470. Ήτοι 57% ακριβότερο. 

Πρακτικά οι τύποι έχουν πιάσει αυτό ακριβώς που θέλουν οι Ασιάτες (δείτε τις σχεδόν χαοτικές λίστες στο site όπου κυριαρχούν εικόνες προϊόντων χωρίς τίτλους) αλλά πλέον και οι δυτικοί (αναλυτικοτατες περιγραφές ακόμα και στο τελευταίο ΟΕΜ προϊόν, ασύλληπτη ποικιλία, φτηνά μεταφορικά, αποθήκες σε Γερμανία, Ρωσία κλπ) 

Έχει το Ali express ευρωπαϊκή αποθήκη ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Και πως να μην το σπάσει το ρεκόρ. Σήμερα το μεσημέρι έψαχνα multimedia display για το αμάξι και στο retail branch τους (aliexpress) είχε 300 ευρώ με μεταφορικά από τη γερμανική αποθήκη όταν ακριβώς το ίδιο στο Σκρουτζ και γενικά στα ελληνικά μαγαζιά κοστίζει 470. Ήτοι 57% ακριβότερο. 

Πρακτικά οι τύποι έχουν πιάσει αυτό ακριβώς που θέλουν οι Ασιάτες (δείτε τις σχεδόν χαοτικές λίστες στο site όπου κυριαρχούν εικόνες προϊόντων χωρίς τίτλους) αλλά πλέον και οι δυτικοί (αναλυτικοτατες περιγραφές ακόμα και στο τελευταίο ΟΕΜ προϊόν, ασύλληπτη ποικιλία, φτηνά μεταφορικά, αποθήκες σε Γερμανία, Ρωσία κλπ) 

εγω που ψωνιζω ηλεκτρονικα εξαρτηματα για επισκευες και για κατασκευες με τα ιδια λεφτα που παιρνω ενα κομματι στην Ελλαδα παιρνω 10 κομματια απο κινα

χαιρονται τα Ελληνικα καταστηματα τωρα με τα τελωνεια γιατι σε καποια πραγματα αναγκαζομαστε να τα αγορασουμε απο Ελλαδα αλλα να ριξουν λιγο τιμη για να φτασει σε φυσιολογικα επιπεδα δεν υπαρχει περιπτωση

και πριν λιγο παρηγγειλα ενα καλωδιο sas απο ebay για 2.8€ ενω εδω στην Ελλαδα το ιδιο εχει 23 χωρις τα μεταφορικα

23€ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΟ

13 λεπτά πριν, agamoi-thytai είπε

Έχει το Ali express ευρωπαϊκή αποθήκη ;

διαφοροι πωλητες-εταιριες εχουν αποθηκες στην Ευρωπη

Επεξ/σία από rednez
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agamoi-thytai είπε

Σορρυ που σκίζω λίγο το θέμα, αλλα το γράφει όταν πας να κάνεις παραγγελία ; Ψάχνω κάτι και δύσκολα το βρίσκω Ευρώπη.

ναι και μπορεις να βαλεις και φιλτρο, κανε αναζητηση αυτο που θες και πανω δεξια (ακριβως πιο πανω απο το πρωτο προιον) εχει την επιλογη "Ships From"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως και να το κάνουμε, ο καταναλωτής ψάχνει πάντα αυτό που τον συμφέρει. Είτε απλα σαν τιμή, είτε και σαν ποιότητα.

Δεν τον νοιάζει ούτε πόσο κοστίζει στο κατάστημα, ούτε πόσο θα δώσει σε φόρους ούτε πως θα ζήσει αυτός που έχει το μαγαζί. Σωστό ή όχι έτσι είναι.

Είχα πάρει και εγώ από γνωστή αλυσίδα, μια προστασία οθόνης 13 ευρώ. Από Ελλάδα.

Πριν 1 μήνα χαζευα στο wish, και βρήκα ακριβώς το ίδιο 1.5 ευρώ συν 1 μεταφορικά και μάλιστα με 2 τζαμακια μέσα. Ακριβώς το ίδιο που πήρα από εδώ με 13 το 1. 

Προφανώς και προτιμώ να περιμένω 1 μήνα από το να δώσω  τα εξαπλάσια σε "ελληνικό" κατάστημα.

Το ίδιο έλεγα και την uber. Δεν με ενδιαφέρει αν δηλώνει λεφτά και που, εγώ είχα εξυπηρέτηση στην ίδια τιμή μέρα νύχτα σε σχέση με το απλό ταξί.

Την τσέπη μου θα δω και όχι πως θα ζήσει αυτός που έχει την επιχείρηση. Γιατί και αυτός, δεν τον νοιάζει ποσα βγάζω εγώ ή τι θα στερηθω αν αγοράσω την  υπηρεσία του αλλά πως θα μου πάρει αυτά που βγάζω...

Και εφόσον έχω την επιλογή να πάρω το ίδιο προϊόν αρκετά φθηνότερα, θα πάω στην φθηνή λύση για όσο μπορώ. Αν κάποια στιγμή δε μπορώ, το βλέπουμε.

Επεξ/σία από panossar95
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πως να μην στηριξεις ali αφου εδω στο ellada θελουν να σου πουλησουν το ιδιο πραγμα και ακριβοτερα?

Μπραβο στη κινα και παλι μπραβο!

Δημοσ.

Όταν η Alibaba έχει πωλήσεις 1 δις δολάρια σε λιγότερο από 1,5 λεπτό της ώρας γιατί δεν υπάρχει χώρος για αύξηση των μισθών στην Κίνα;
Μήπως γιατί η πλεονεξία του κεφαλαίου δεν γνωρίζει σύνορα ούτε πολιτικά συστήματα;

• Like 6
Δημοσ.

δείτε όμως τι ουρές και χαμός θα γίνεται στα ελληνικά bf όταν γίνουν.... Και θα είναι και χαρούμενος ο κόσμος που πήρε ξεστοκαρισμα μαγαζιού σε "καλή τιμή" ..... δεν Θα ξεχάσω πέρυσι που πέρασα από public και είδα πιτσιρικάδες να ουρλιάζουν και να ψωνίζουν προϊόντα που η τιμή τους δεν είχε καμία πραγματική έκπτωση. Ψώνιζαν χωρίς να τσεκαρουν τιμές και χωρίς να δουν πόσο είχε πριν κτλπ κτλπ απλά επειδή είχε μια ταμπέλα -60% είχαν πέσει σαν κοράκια.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ziaba είπε

να δώσουν και τα νούμερα με πόσα δισεκατομμύρια κινέζους κλπ εργαζόμενους που εκμεταλλεύτηκαν με μισθούς πείνας, συνθήκες εργασίας για να κάνουν τέτοιες πωλήσεις

Αστο αδερφε για μιση χουφτα ρυζι δουλευουν οι σχιστοματιδες

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, rednez είπε

ναι και μπορεις να βαλεις και φιλτρο, κανε αναζητηση αυτο που θες και πανω δεξια (ακριβως πιο πανω απο το πρωτο προιον) εχει την επιλογη "Ships From"

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Και ετοιμάζονται για δυνατό come back εν όψη black Friday! Και ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι από εδώ μέσα ή τουλαχιστον ήταν παλιά εδώ μέσα που μας ανοίξανε τα μάτια στις αγορές από Κίνα. Τώρα γιατί γίνεται αυτός ο χαμός με τις άγορες από Κίνα είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι σε καποια σχολια το μπερδευουμε λιγακι σε συγκριση με το "Ελλαντα".

Δεν λεω οτι οι φυσικοι και ηλεκτρονικοι καταστηματαρχες ειναι αγγελακια, ημαρτον.

Αλλα στα πλαισια της "τσεπουλας μας" και δε πα να καει το πελεκουδι, τι με νοιαζει εμενα

ξεχναμε κατι φορολογιες κατι ασφαλιστικες εισφορες κατι αυξομοιωσεις τιμων που κανουν το στοκ απευθειας για την ανακυκλωση κλπ κλπ..

Αλλο να εχεις το κρατος να σε στηριζει και αλλο να σε ξυριζει.

Σε καμμια περιπτωση δεν προτεινω την εγχωρια αγορα οταν ολα μπορουν να αγοραστουν νομιμα απο εξω.

Αλλα οχι στο ιδιο τσουβαλι κατι μεγαλο αλυσιδες οτι ναναι και τα μικρα τοπικα η διαδικτυακα μαγαζια.

Οχι συγκρισεις Aliexpress με ετοιμοπαραδοτο εκτελωνισμενο προϊον σε αποθηκη εντος επικρατειας.

Λιγος σεβασμος σε οσους εγχωριους επιχειρηματιες προσπαθουν να κανουν κατι σε τοσο αντιξοες συνθηκες δεν βλαπτει.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stelios18120 είπε

δείτε όμως τι ουρές και χαμός θα γίνεται στα ελληνικά bf όταν γίνουν.... Και θα είναι και χαρούμενος ο κόσμος που πήρε ξεστοκαρισμα μαγαζιού σε "καλή τιμή" ..... δεν Θα ξεχάσω πέρυσι που πέρασα από public και είδα πιτσιρικάδες να ουρλιάζουν και να ψωνίζουν προϊόντα που η τιμή τους δεν είχε καμία πραγματική έκπτωση. Ψώνιζαν χωρίς να τσεκαρουν τιμές και χωρίς να δουν πόσο είχε πριν κτλπ κτλπ απλά επειδή είχε μια ταμπέλα -60% είχαν πέσει σαν κοράκια.

Χθες το βράδυ είδα στα trends ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το "black friday" βρίσκει την Ελλάδα στην 5η θέση!Ναι, στην πέμπτη θέση παρακαλώ, όταν μας το έχουν φέρει μόλις δύο χρόνια. Μην απορείς μετά γιατί αυτός ο χαμός.

1 ώρα πριν, georgep71 είπε

Εχω την εντυπωση οτι σε καποια σχολια το μπερδευουμε λιγακι σε συγκριση με το "Ελλαντα".

Δεν λεω οτι οι φυσικοι και ηλεκτρονικοι καταστηματαρχες ειναι αγγελακια, ημαρτον.

Αλλα στα πλαισια της "τσεπουλας μας" και δε πα να καει το πελεκουδι, τι με νοιαζει εμενα

ξεχναμε κατι φορολογιες κατι ασφαλιστικες εισφορες κατι αυξομοιωσεις τιμων που κανουν το στοκ απευθειας για την ανακυκλωση κλπ κλπ..

Αλλο να εχεις το κρατος να σε στηριζει και αλλο να σε ξυριζει.

Σε καμμια περιπτωση δεν προτεινω την εγχωρια αγορα οταν ολα μπορουν να αγοραστουν νομιμα απο εξω.

Αλλα οχι στο ιδιο τσουβαλι κατι μεγαλο αλυσιδες οτι ναναι και τα μικρα τοπικα η διαδικτυακα μαγαζια.

Οχι συγκρισεις Aliexpress με ετοιμοπαραδοτο εκτελωνισμενο προϊον σε αποθηκη εντος επικρατειας.

Λιγος σεβασμος σε οσους εγχωριους επιχειρηματιες προσπαθουν να κανουν κατι σε τοσο αντιξοες συνθηκες δεν βλαπτει.

Συμπληρωματικά σε αυτά να πω κι εγώ ότι πάντα θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν μας ζει κανένας κινέζος (τουλάχιστον όσους ζούμε στην Ελλάδα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου). Όλοι μας έχουμε πιεστεί, όλοι μας θα κοιτάξουμε να πάρουμε το φθηνότερο, αλλά πάντα θα πρέπει να κρατάμε και κάποιες ισορροπίες ως έναν βαθμό και να αναλογιζόμαστε και μεσομακροπρόθεσμες συνέπιες από τις πράξεις μας. Αλλιώς θα ψάχνουμε κι εμείς δουλειά στην Κίνα με μεγαλύτερη βεβαιότητα. Θα μου πεις, εάν δεν ψωνίσουμε από Κινέζους δεν θα ψάξουμε; Μόνο αυτός είναι ο λόγος; Μάλλον όχι και ανοίγει πολύ η κουβέντα, αλλά προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει σύνδεση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...