Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 minutes ago, hyperspaced said:

Η απορία μου είναι γιατί κάποιος audiophile να προτιμήσει αυτά τα ακουστικά, αντί τα εξαιρετικά Bowers & Wilkins P9 Signature (στα ίδια λεφτά περίπου) ή ακόμα τα εξωπραγματικά απίστευτα Sennheiser HD 800...

Ίσως γιατί θέλει ασύρματα...

1 hour ago, hyperspaced said:

Δεν έχω ακούσει τα dolby αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Και 10.000 ευρώ να κοστίζουν, η πηγή ήχου έχει "θόρυβο". 

Στα Ac-3@640Kbps των ταινιών, ακούς «θόρυβο»;

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Istros είπε

Εάν δοκιμάσεις την τεχνολογία dolby είτε σε ταινία που το υποστηρίζει είτε σε παιχνίδι θα το αντιληφθείς με το παραπάνω.

Αυτά τα ακουστικά της dolby είναι παπάντζες τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά:

1) Μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικά ανοικτά ακουστικά(π.χ. K612 pro, Κ712 pro, HD 600/650) μαζί με μια xonar STX II ή κάποιον άλλο συνδυασμό κάρτας-amp που να δίνει dolby headphone.

2) Αγοράζεις την τεχνολογία (ημι)εξατομικευμένου virtual surround Super X-fi της Creative σε μορφή DSP-amp στα 150$. Μιλάμε για ισχυρό φορητό ενισχυτή ακουστικών(4 Vrms) με DSP που μαντεύει το δικό σου HRTF μέσα από φωτογραφίες των αυτιών και του κεφαλιού σου, χάρις σε αλγόριθμους machine learning. Απ'ότι ακούγεται είναι πολύ ανώτερο από generic HRTFs και virtual surround όπως το Dolby headphone ή το CMSS3d και άλλα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Ίσως γιατί θέλει ασύρματα...

Ε, αυτό λέω! Δεν μπορεί να θέλει ασύρματα αν είναι audiophile!  :P

2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Στα Ac-3@640Kbps των ταινιών, ακούς «θόρυβο»;

Εδώ εγώ που δεν είμαι hardcore audiophile, με ταπεινά ηχεία τιμής κάτω από 2Κ ακούω τη διαφορά...  Ο ήχος "γεμίζει" με το DTS-ΜΑ.  :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπική εμπειρία, τα Bose είναι κορυφαία ακουστικά κια σε θέματα ακουστικής και για noise cancellation , το μόνο ίσως αρνητικό είναι ότι είναι λίγο μεγάλα. Τώρα η Dolby πατάει στο marketing και μπορεί να βγάζει και πατάτες άνετα 

Επεξ/σία από ignome4
Δημοσ.
Στις 17/11/2018 στις 3:54 ΜΜ, KnightRider είπε

Δεν χρειαζόμαστε Dolby ακουστικά για να έχουμε Dolby ήχο - έλεος πια αυτό το marketing !!!!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι θέμα Virtualization/DSP για να έχεις Dolby ήχο - γενικά κάνεις για αρχή Stereo Widening (στην ουσία αυξάνεις το Surround/μειώνεις ένταση ότι είναι μονοφωνικό κι ύστερα πειράζεις L/R,συχνότητες,phase,width,delay time κλπ) !!!

Στείλε  μου ένα 2κ12 τριγωνικό ραντάρ. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Τί σημαίνει "αντιμετωπίζουν τους τεχνικούς περιορισμούς του BlueTooth";   To εύρος ζώνης του bluetooth είναι περιορισμένο. Δεν εξαρτάται από τη Dolby και από κανέναν κατασκευαστή ακουστικών αυτό. Η πηγή σήματος είναι συμπιεσμένη! Πάει περίπατο το high-fidelity ! Το μόνο που μπορεί να κάνει η Dolby είναι διάφορα DSP για να "αναδιορθώσει" την χαμένη πιστότητα. Να' χαμε να λέγαμε δηλαδή. 

Άρα τελικά, μιλάμε για 600 ευρώ ακουστικά για να ακούς mp3.  Αεροτομή formula 1 σε fiat punto. :)

APTX HD + APTX low latency είναι υπεραρκετα αν δεις τεστ , ακομα και για ακουστικα πολύ καλα.

7 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Δεν έχω ακούσει τα dolby αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Και 10.000 ευρώ να κοστίζουν, η πηγή ήχου έχει "θόρυβο". 

Η απορία μου είναι γιατί κάποιος audiophile να προτιμήσει αυτά τα ακουστικά, αντί τα εξαιρετικά Bowers & Wilkins P9 Signature (στα ίδια λεφτά περίπου) ή ακόμα τα εξωπραγματικά απίστευτα Sennheiser HD 800...

Aν και τεράστιος οπαδος της B&W όπως βλέπεις αλωστε από το avatar, Θα σου πω ότι τα P9 Μου δεν είναι αυτό που περιμενα , δυστηχως καμια επαφη ακομα και με ποιο οινομικες λυσεις όπως πχ  Massdrop HD6xx, Sennheiser HD 598,599,600,650. και αν παμε σε κλειστα τοτε ακομα και τα P5 μου ακούγονται ποιο (σωστα) στο αυτή μου . Προσπαθησα λογο τιμης τους να τα αγαπησω , τελικα όμως δεν μπορεσα . Μην βλέπεις τι λενε (ορισμενα) site . 

9 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Ποιος μίλησε για Hi-Fi? Για BT μιλάμε. Οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται με άλλα BT, όχι με HD 660 κλπ. Έχεις κάποια καλύτερη πρόταση για BT? Προφανώς όχι αφού δεν έχεις ακούσει τα Dolby.

Δεν εχεις και αδικο ετσι όπως το θετεις , σωστο να γινονται συγκρισεις με αλλα BT ακουστικα , όμως πρεπει να είναι κοντα και η τιμη . Τα B&W PX, BOSE Q35,2 είναι πολύ ποιο οικονομικα , και παρα πολύ καλα ( χωρις όμως να ξερουμε τον ηχο των dolby) σιγουρα όμως η διαφορα δεν νομιζω να είναι μεγαλη ( από την εμπειρια μου) λογο των driver ου εχουν και το closed back . Και ότι Soundsatge + imaging και να εχουν θα είναι fake προφανος .

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, Agony said:

APTX HD + APTX low latency είναι υπεραρκετα αν δεις τεστ , ακομα και για ακουστικα πολύ καλα.

Aν και τεράστιος οπαδος της B&W όπως βλέπεις αλωστε από το avatar, Θα σου πω ότι τα P9 Μου δεν είναι αυτό που περιμενα , δυστηχως καμια επαφη ακομα και με ποιο οινομικες λυσεις όπως πχ  Massdrop HD6xx, Sennheiser HD 598,599,600,650. και αν παμε σε κλειστα τοτε ακομα και τα P5 μου ακούγονται ποιο (σωστα) στο αυτή μου . Προσπαθησα λογο τιμης τους να τα αγαπησω , τελικα όμως δεν μπορεσα . Μην βλέπεις τι λενε (ορισμενα) site . 

Δεν εχεις και αδικο ετσι όπως το θετεις , σωστο να γινονται συγκρισεις με αλλα BT ακουστικα , όμως πρεπει να είναι κοντα και η τιμη . Τα B&W PX, BOSE Q35,2 είναι πολύ ποιο οικονομικα , και παρα πολύ καλα ( χωρις όμως να ξερουμε τον ηχο των dolby) σιγουρα όμως η διαφορα δεν νομιζω να είναι μεγαλη ( από την εμπειρια μου) λογο των driver ου εχουν και το closed back . Και ότι Soundsatge + imaging και να εχουν θα είναι fake προφανος .

Για την τιμή δεν διαφωνώ αλλά μην περιμένει κανείς φθηνά προϊόντα από Dolby. Είναι ένα πακέτο προσεγμένων ακουστικών με αρκετά χαρακτηριστικά (φόρτιση-απόδοση μπαταρίας, εμβέλεια, gestures κλπ), τα οποία με καλή υλοποίηση, ανάλογη του ονόματος Dolby, μπορεί για κάποια πορτοφόλια να είναι μια καλή αγορά. Σίγουρα δίνεις και κάτι για το όνομα αλλά στην περίπτωση της Dolby μπορεί και να αξίζει. Το έχει κερδίσει με το σπαθί της. Το αν θα το ξεπουλήσει θα το δείξει ο χρόνος. Ελπίζω όχι, για χάρη και μόνο τού Ray.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι συγκρίνουν ΒΤ ακουστικά με τα HD800 και τα βρίσκουν κατώτερα. No shit, captain Obvious.

Επόμενο στάδιο είναι να πούμε οτι δεν αξίζουν γιατί τα Audeze LCD-4 και τα Focal Utopia ειναι καλύτερα.

'Οποιος πάει σε ΒΤ ακουστικό υψηλής κατηγορίας τιμής το κάνει για την ελευθερία που προσφέρει η ασύρματη σύνδεση, την άνεση στην πολύωρη ακρόαση που προσφέρουν τα πολυτελή και μαλακά υλικά κατασκευής και τον "good enough" ήχο που τέτοια ακουστικά προσφέρουν με τη χρήση AptX HD και ποιoτικών drivers.

Δεν είναι για critical listening αλλα σίγουρα έχουν καλύτερο ήχο απο ένα ενσύρματο ακουστικό των πχ 250 ευρώ, με το added bonus του να κινείσαι ελεύθερα στο χώρο. Και αυτό πληρώνεται αναλόγως.

Αν τα θες για mastering μαλλον εκανες λαθος αγορα. Για το 99,9% των περιπτώσεων πάντως είναι σίγουρα υπερ-αρκετά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Αυτά τα ακουστικά της dolby είναι παπάντζες τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά:

1) Μπορείς να αγοράσεις εξαιρετικά ανοικτά ακουστικά(π.χ. K612 pro, Κ712 pro, HD 600/650) μαζί με μια xonar STX II ή κάποιον άλλο συνδυασμό κάρτας-amp που να δίνει dolby headphone.

2) Αγοράζεις την τεχνολογία (ημι)εξατομικευμένου virtual surround Super X-fi της Creative σε μορφή DSP-amp στα 150$. Μιλάμε για ισχυρό φορητό ενισχυτή ακουστικών(4 Vrms) με DSP που μαντεύει το δικό σου HRTF μέσα από φωτογραφίες των αυτιών και του κεφαλιού σου, χάρις σε αλγόριθμους machine learning. Απ'ότι ακούγεται είναι πολύ ανώτερο από generic HRTFs και virtual surround όπως το Dolby headphone ή το CMSS3d και άλλα.

Σίγουρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία,αρκετά μοντέλα και δυνατότητα επιλογών.Η συγκεκριμένη υλοποιηση προσφέρει την ελευθερια του Bluetooth,και τη βαρια κληρονομιά που φέρει το όνομα της.Σιγουρα η τιμή είναι υψηλή αλλά θεωρώ ότι θα είναι ανάλογη της ποιότητας που η Dolby προσφέρει χρόνια τώρα.

Επεξ/σία από Istros
Δημοσ.
Στις 18/11/2018 στις 9:16 ΜΜ, MAFAKA είπε

Κάποιοι συγκρίνουν ΒΤ ακουστικά με τα HD800 και τα βρίσκουν κατώτερα. No shit, captain Obvious.

Επόμενο στάδιο είναι να πούμε οτι δεν αξίζουν γιατί τα Audeze LCD-4 και τα Focal Utopia ειναι καλύτερα.

'Οποιος πάει σε ΒΤ ακουστικό υψηλής κατηγορίας τιμής το κάνει για την ελευθερία που προσφέρει η ασύρματη σύνδεση, την άνεση στην πολύωρη ακρόαση που προσφέρουν τα πολυτελή και μαλακά υλικά κατασκευής και τον "good enough" ήχο που τέτοια ακουστικά προσφέρουν με τη χρήση AptX HD και ποιoτικών drivers.

Δεν είναι για critical listening αλλα σίγουρα έχουν καλύτερο ήχο απο ένα ενσύρματο ακουστικό των πχ 250 ευρώ, με το added bonus του να κινείσαι ελεύθερα στο χώρο. Και αυτό πληρώνεται αναλόγως.

Αν τα θες για mastering μαλλον εκανες λαθος αγορα. Για το 99,9% των περιπτώσεων πάντως είναι σίγουρα υπερ-αρκετά. 

Τα εχεις ακούσει και ειναι σιγουρα καλυτερα απο ενσύρματα 250 ευρο?

Εγω δεν τα εχω ακούσει . εχω διαβασει αρκετα τεστ ομως και τελικα ειναι χειροτερα σε ποιοτητα ηχου απο mx50 και HD 599 που ειναι φτηνοτερα. Ητε closed ητε open.  Οκ μερικες φορες τα review ειναι λιγο απάτη. Αν δεν τα ακουσουμε οι ιδιοι οποτε δεν θα ειμαι απολυτος Προσωπικά.

Δημοσ.

Dolby Labs calibrated ακουστικά είναι. Θα μου επιτρέψεις να εμπιστεύομαι το καλιμπράρισμα απο μηχανικούς μιας εταιρείας που οδηγεί τις εξελίξεις στην ηχητική τεχνολογία πολλές δεκαετίες τώρα περισσότερο απο τον κάθε τυχάρπαστο που γράφει τον καημό του δεξιά και αριστερά.

Ειδικά στα reviews προϊόντων ήχου βλέπουμε συχνά-πυκνά εντελώς αντικρουόμενες απόψεις για το ίδιο hardware. Το head-fi είναι γεμάτο τέτοια παραδείγματα.

Δημοσ.
Στις 18/11/2018 στις 8:51 ΜΜ, Agony είπε

Γενικά τα ανοικτά ακουστικά έχουν υψηλότερη ποιότητα από κλειστά της ίδιας ή και αρκετά ανώτερης τιμής. Η σειρά 5ΧΧ της sennheiser έχει αποδεδειγμένα μέτριας ποιότητας μεγάφωνα με συμπιεσμένα δυναμικά, "γρέζι" σε μεγάλη ένταση και τρίξιμο στα μπάσα(γρήγορο τερμάτισμα διαδρομής) αν αποφασίσεις να το διορθώσεις με EQ. Τα HD600 και πάνω είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο πιστότητας και δυναμισμού. Φθηνή λύση για ανοικτού τύπου με φυσικότητα που δεν υπάρχει στα Senn HD5XX είναι τα AKG K612 pro μετά από διόρθωση, όπως και τα beyer 990 pro σε ημικλειστό τύπο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...