Προς το περιεχόμενο

Spyware,trojan?Den ksero ti alla to dagkosa!

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Prepei na tsimpisa kati parapano simera mias kai me to pou anoigo ton internet explorer mou emfanizetai mia seilda "about:blank"alla me periexomeno.Episis allazontas tin home page ksanaemfanizetai,kathos episis kai den se afinei na metaveis se alli url.Aytin tin stigmi xrisimopoio ton freeware browser allios den tha mporousa na eixa kanei vima pera pao tin about blank selida.Dokimasa to ad-aware kathos kai to antitrojan,kai ta dio vriskou perierga aarxeia ta opia afairoun alla par'ola ayta i homepage ksanadimiourgike kai pali apo tin arxi,kai trexontas ksana to adaware vriksei ta arxeia pou prin eixe afairesei.Episis kammia fora mou vgenoun kai dio shortcut sto desktop,ena pou leei"music"kai ena pou leei kati gia loans.Ama ksanaemfanistoun tha sas doso kai tin topothesia web stin opoia parapempoun mias kai tin teleytea fora ta esvisa.Loipon kammia lisi?

Δημοσ.

Na anafero kati sxetika me ta eikonidia mias kai ksanaemfanistikan.To ena eikonidio legetai "loans on-line"kai exei link

>http://cc.mizuba.org/search.php?q=Loans+Online&aff_id=8

,kai to allo legetai "music"

>http://cc.mizuba.org/search.php?q=Music Licence&aff_id=8

.Episis kathe fora pou emfanizontai exoun kai kapoio diaforetiko tixaio eikonidio(.ico)

Δημοσ.

Loipon telika to trojan pou exo faei einai to ISTbar.Einai morfis browser hijacking.To Ad-aware personal kai to anti-trojan to entopizoun to afairoun alla ayto ksanadimiourgeitai.Dokimasa na trekso kai to the cleaner 4 apo safe mode to opoio kai ayto me ti seira tou to ekane clean alla pali emfanistike!To log apo to the cleaner.

Filename Trojan Action

-------- ------ ------

c:\program files\audiobliss\free wav to mp3 encoder\clrschp025.exe Ruledor Cleaned (Delete)

c:\program files\bargain buddy\bin\bargains.exe BargainBuddy Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\jccatch.dll Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\license.txt Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\mirrors.lst Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\mymirror.lst Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\normal.jcs Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\readme.txt Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\table.jcs Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\unreg.inf Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\whatsnew.txt Istbar Cleaned (Delete)

c:\program files\flashget\install.log Istbar Cleaned (Delete)

c:\system volume information\_restore{d5a5af41-1f7e-4429-bc37-a052c2381dc1}\rp72\a0013935.exe Ruledor Cleaned (Delete)

c:\system volume information\_restore{d5a5af41-1f7e-4429-bc37-a052c2381dc1}\rp76\a0019445.dll CoolWebSearch Cleaned (Delete)

c:\system volume information\_restore{d5a5af41-1f7e-4429-bc37-a052c2381dc1}\rp76\a0019504.exe Ruledor Cleaned (Delete)

c:\system volume information\_restore{d5a5af41-1f7e-4429-bc37-a052c2381dc1}\rp76\a0019505.exe BargainBuddy Cleaned (Delete)

c:\system volume information\_restore{d5a5af41-1f7e-4429-bc37-a052c2381dc1}\rp76\a0019506.dll Istbar Cleaned (Delete)

c:\system volume information\_restore{d5a5af41-1f7e-4429-bc37-a052c2381dc1}\rp76\a0019507.inf Istbar Cleaned (Delete)

Δημοσ.

1. Από τα δυνατότερα εργαλεία για αυτή τη δουλειά είναι το Spybot Search & Destroy που αναφέρθηκε και νωρίτερα. (Δώσε και ένα immunize!)

2. Όλα αυτά σβήνονται και χειροκίνητα από εκεί που φωλιάζουν ή από τη registry ή με συνδυασμό κ των 2.

3. Επειδή κάποιο/α από αυτά παίζει να είναι memory consistent, μετά την αφαίρεση δώσε shutdown ΟΧΙ restart, και ξαναξεκίνα το pc σε 1,5-2 min με το ρολόι όμως.

p.s. Φαντάζομαι να απεnεργόποιησες system restore απ' όλα τα drives σου, γιατί αλλίως ότι κ να κάνεις είναι μάταιο.

Btw το καλύτερο trojan remover είναι το ενημερωμένο :D

sc

Δημοσ.

episis gia na vlepeis se ti katastash vriskese apo ton task manager koita posa processes exeisotidhpote pano apo 35-37 kai einai poly

dokimase kai to cwsshreader (einai o monadikos tropos na bgalei ayto to gamimeno spyware) kai dokimase na pakseis kai me to hijack this, einai ena prog pou sou deixnei ti fortonei sto startup o upologisths

otidhpote pou den anagnorizeis svisto

emena tis proales ekatse o pitsirikos o ksadelfos mou kai kolisa 62 spyware:P miamish ora ekana na ta bgalo

re paides kserete tipota online pou na eksgei pos leitourgoun poia einai pos bgainoun ktl ?

Δημοσ.

Pedia to evgala xtes...na ti ekana me tin akrivi seira.

Apenergopoisa to system restore,esvisa ta eikonidia pou dimiourgountai,kano scan me to PestPatrol svino merika arxeia pou nomizo ipopta,meta kano scan me Ad-aware diagrafo 17 trojan(!),meta kano epanafora ton rithmiseon tou internet,meta restart(Den ekana shutdown giati simera eida to topic file madsc kai den to gnoriza) kai me to pou ksekinise ola itan komple i homepage eixe figei kai tora mporo na surfaro me internet explorer!A kai telos energopoisa pali to system restore.

P.S.To PestPatrol mou vrike suspicius olo to directory tou flashget!To flashget.exe itan high dangerous,alla fisika den to esvisa!

Δημοσ.

P.S.To PestPatrol mou vrike suspicius olo to directory tou flashget!To flashget.exe itan high dangerous' date='alla fisika den to esvisa![/quote']

Σβήσε το, μετά κάνε uninstall το flashget και κάνε πάλι το install αλλά κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης να μην επιλέξεις freeware γιατί θα σε γεμίσει με spyware.

Περίεργα αυτά που λες γιατί κι εγώ είχα κολλήσει την istbar και τη ξεφορτώθηκα πολύ εύκολα με το ad-aware prof. Μήπως σταμάτησες να επισκέπτεσαι (τις μέρες που τσίμπησες τα trojans) κάποια ύποπτη σελίδα???

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά σήμερα το κόλλησα το γ@μημένο το istbar (το ήξερα ότι δεν έπρεπε να αφήσω τον αδερφό μου ή την κοπέλα μου στον υπολογιστή μου) και το ξεφορτώθηκα με το ad-aware.

Πάντως εκτός της μπάρας βλέπω και κάτι άλλα ύποπτα, κάτι dialers κλπ... Για να δούμε πως θα τα ξεφορτωθώ αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...