Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Να ρωτησω κατι δεν ξερω αν το εχεις γραψει πιο πισω ,αλλα τι μπατζετ περιπου παιζει για το ενα συστημα ας πουμε ,cpu mobo ram 

το πάμε λίγο ανάποδα προς το πάρον, Να στηθει καλό Pc με καλή οθόνη καρέκλα gaming (akracing) περιφεριακά razer η logitech και ανάλογα το Budget που θα βγει θα δουμε πόσα pc μπορουμε να στησουμε με ενα ποσο που υπάρχει.

Βεβαια δεν τα υπολογίζω ολα με τιμές scroutz αλλά με μικρότερες θα γινουν ειδικές παραγγελίες. σε αρκετα θα κοπουν ενδοκοινοτικά τιμολόγια (χωρίς φπα) 

λαμβάνοντας ολα αυτα υπόψην με τιμές scroutz κάνα 2-2,5κ το pc πολύ χοντρικά παραπάνω δέν νομίζω.. ολα μαζί κουτι περιφεριακά οθόνη καρέκλα 

Επεξ/σία από mastoras007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

το πάμε λίγο ανάποδα προς το πάρον, Να στηθει καλό Pc με καλή οθόνη καρέκλα gaming (akracing) περιφεριακά razer η logitech και ανάλογα το Budget που θα βγει θα δουμε πόσα pc μπορουμε να στησουμε με ενα ποσο που υπάρχει.

Βεβαια δεν τα υπολογίζω ολα με τιμές scroutz αλλά με μικρότερες θα γινουν ειδικές παραγγελίες. σε αρκετα θα κοπουν ενδοκοινοτικά τιμολόγια (χωρίς φπα) 

λαμβάνοντας ολα αυτα υπόψην με τιμές scroutz κάνα 2κ το pc πολύ χοντρικά παραπάνω δέν νομίζω.. ολα μαζί κουτι περιφεριακά οθόνη καρέκλα 

Nα πω την αληθεια εγω θα κοιτουσα τοτε για 8600k... αφου εχετε και 144hz monitors μαζι με ενα φθηνο κιτ 3200cl16 σαν τις ripjaws που παιζουν στα 130 ευρω

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Nα πω την αληθεια εγω θα κοιτουσα τοτε για 8600k... αφου εχετε και 144hz monitors μαζι με ενα φθηνο κιτ 3200cl16 σαν τις ripjaws που παιζουν στα 130 ευρω

Το θέμα ειναι μακροπρόθεσμα πως θα πάει.. τώρα πάει καλά σε 3 χρόνια πώς θα πάει ομος? Με 8πύρινο εχεις άλλη σιγουριά,

Το αρχικό ερώτημα μου ηταν amd η intel παρόλα αυτα που  εχουμε πει εγώ για intel σκέφτομαι κατι που θα μπορει να αντεπεξέλθει στα επόμενα χρόνια αλιως πήγαινα και σε Ryzen 7 1700 και ξεμπέρδευα.

17 λεπτά πριν, splanis είπε

Οθόνες χώσε allienware 25' 240hz :)

Ο επεξεργαστής με καίει, ολα τα άλλα ανακυκλώνονται οθονη μπορει και να αλλαχτεί  κάποια στιγμή σκέτος επεξεργαστής δεν  αξίζει  σε χ χρόνια θα συμφέρει να αλλαχτεί σέτ ολόκληρο παρά μονο επεξεργαστής. 

Δημοσ.

Κοίτα. Όπως είπε και o akoinonitos ο 8600k είναι μια λύση. Στο νετ καλώς ή κακώς όλοι έρχονται για να παίξουν, κάνεις δεν κάνει video editing κλπ κλπ, αν τα αγόραζες πριν κάνα 2 μήνες θα έβαζες έναν 8700 ξέρω γω αλλά τώρα μ αυτές τις τιμές δεν το λες και vfm. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με AMD έχεις τουλάχιστον και την αβάντα να πας αργότερα σε zen2 ή και zen2+, με Coffee Lake είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστείς και νέο chipset για τους cannon lake και ίσως και νέες μνήμες (DDR5). Οι διαφορές μεταξύ 2600x/2700x και 8600k/8700k μπορεί να είναι από αστείες έως υπολογίσιμες ανάλογα το παιχνίδι και πόσο single threaded και cpu bound είναι.

Για τώρα πάρε 2600x (0 διαφορά από 2700x σε gaming), αργότερα αν θες κάνε αναβάθμιση σε 8πύρηνο zen2 ή zen2+.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Το θέμα ειναι μακροπρόθεσμα πως θα πάει.. τώρα πάει καλά σε 3 χρόνια πώς θα πάει ομος? Με 8πύρινο εχεις άλλη σιγουριά,

Το αρχικό ερώτημα μου ηταν amd η intel παρόλα αυτα που  εχουμε πει εγώ για intel σκέφτομαι κατι που θα μπορει να αντεπεξέλθει στα επόμενα χρόνια αλιως πήγαινα και σε Ryzen 7 1700 και ξεμπέρδευα.

Ο επεξεργαστής με καίει, ολα τα άλλα ανακυκλώνονται οθονη μπορει και να αλλαχτεί  κάποια στιγμή σκέτος επεξεργαστής δεν  αξίζει  σε χ χρόνια θα συμφέρει να αλλαχτεί σέτ ολόκληρο παρά μονο επεξεργαστής. 

Βάλε 2600X μαζί με midrange μητρική των 80-100€

Αναβάθμισε  συχνότερα με αλλαγές επεξεργαστών .... Το socket είναι αναβαθμίσιμο για 2 γενιές ακόμα .

Γενικά το VFM πρέπει να σε ενδιαφέρει και όχι το max του σήμερα !!!

Με τις τιμές των Intel αυτή την στιγμή, δεν έχει και πολύ νόημα να κοιτάς .

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Φιλε ετσι οπως μου τα λες αν θες να βαλεις cpu και να ξεμπερδεψεις χωρις να καθεσαι να αλλαζεις και σε παιρνει χρηματικα βαζεις 8700k και ξενοιαζεις.

Αν εχετε ορεξη να αλλαξετε cpu μετα απο ενα χρονο ας πουμε πας σε λυση ryzen 2xxx 

Βεβαια απο οτι ειπες θα βαλετε 1080 οποτε μελλοντικα  θα πρεπει να αλλαξετε και καρτα. 

Ειναι λιγο μπερδεμα η φαση. 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Στο θέμα κατανάλωσης, τα Ryzen έχουν εξαιρετικά χαμηλό idle. Τόσο, που μπήκε ρύθμιση για τα τροφοδοτικά στο bios, επειδή σε Linux -το οποίο έχει πολύ χαμηλό idle- πολλά τροφοδοτικά έσβηναν το pc διότι αδυνατούσαν να δώσουν τόσο λίγο ρεύμα. Και λέμε για σοβαρά τροφοδοτικά.
Για pc που θα μένουν ανοιχτά όλη μέρα, λάβε το υπόψιν.

Για λόγους futerproof, θα κοιτούσα επεξεργαστές με SMT/Hyperthreading.

Αν προτιμάς 8πύρινο επεξεργαστή, νομίζω οι τιμές των Intel δεν θα σε αφήσουν πολλά περιθώρια να φτιάξεις τα pc όπως τα θέλεις. Συν ότι δεν έχουν καθόλου ψύκτες και θα πρέπει να αγοράσεις.

Κάτι που μου αρέσει στα Ryzen, είναι η καλή ψύκτρα τους. Γιατί κι αν υπάρχει κλιματισμός, το ελληνικό καλοκαίρι είναι ελληνικό καλοκαίρι, όλο και πιο δυνατό και μεγάλο.

Με τα Intel, θα πρέπει να αλλάξεις και μητρική σε περίπτωση αναβάθμισης. Με Ryzen, αλλάζεις μόνο επεξεργαστή (είναι SoC, δεν υπάρχει λόγος αγοράς και μητρικής).
Πιθανώς δεν σε νοιάζει, αλλά ίσως να θέλεις να έχεις την δυνατότητα εάν χρειαστεί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, talos_2002 είπε

Στο θέμα κατανάλωσης, τα Ryzen έχουν εξαιρετικά χαμηλό idle. Τόσο, που μπήκε ρύθμιση για τα τροφοδοτικά στο bios, επειδή σε Linux -το οποίο έχει πολύ χαμηλό idle- πολλά τροφοδοτικά έσβηναν το pc διότι αδυνατούσαν να δώσουν τόσο λίγο ρεύμα. Και λέμε για σοβαρά τροφοδοτικά.
Για pc που θα μένουν ανοιχτά όλη μέρα, λάβε το υπόψιν.

λινκ?

Δημοσ.

15 ώρες πριν, mastoras007 είπε

οπως πολυ σωστα γραφεις ο επεξεργαστης δεν αλλαζει. πας σε 8700κ, 9700κ, 9600κ. φυσικα αν σε παιρνει το μπατζετ και ι9 9900κ. μετα απο ψ χρονια αλλαζεις ολη την πρατφορμα παλι και παιρνεις παλι τον καλυτερο για τοτε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...