Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, funbreaker said:

Κι αν μου πεις αυτό δεν είναι στοιχειοθέτηση, τότε θα πως οκ, υποκειμενική-εικονική στοιχειοθέτηση

Αυτό θα πω. Όχι ότι μου πέφτει λόγος για την κατεύθυνση του θέματος, απλά να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και όποιος βρίσκει ουσία μπορεί να συμμετέχει.

• Like 2
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 minute ago, defacer said:

Αυτό θα πω. Όχι ότι μου πέφτει λόγος για την κατεύθυνση του θέματος, απλά να ξέρουμε πού βρισκόμαστε και όποιος βρίσκει ουσία μπορεί να συμμετέχει.

Ναι. Συμφωνούμε λοιπόν πως οι απόψεις θα βασίζονται σε μια υποκειμενικη στοιχειοθέτηση

και δεν θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα σε αυτό το θέμα αλλά θα ακούσουμε μόνο προσωπικές οπτικές.

Όποιος μπορεί βέβαια να βρει έρευνα και στατιστικά, είναι καλοδεχούμενα.

Δημοσ.
1 minute ago, funbreaker said:

και δεν θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα σε αυτό το θέμα αλλά θα ακούσουμε μόνο προσωπικές οπτικές

Εγώ πιστεύω που λες ότι κυρίως οι γυναίκες κουτσομπολεύ... εεεε, συζητάνε χωρίς να βγαίνει συμπέρασμα, απλά για να πει καθεμία τις προσωπικές της οπτικές.

Οι άντρες, όπως βλέπω καθημερινά τόσο γύρω μου όσο και σε ονλαιν φόρουμ, είναι πολύ πιο ψαγμένοι και φιλόσοφοι φάση.

Δημοσ.

Γνωμη μου ειναι πως οι συζητησεις δεν ενδιαφερουν απο φυλο σε φυλο αλλα την πορεια του καθενως στη ζωη,της αντιληψεις,τις εμπειριες,την ηλικια και γενικα ειναι ξεκαθαρα υποκειμενικο ολο αυτο.

Αν ομως θες να απαντησω στο ερωτημα σου θα πω το εξης.

Δεν πιστευω πως υπαρχει διαφορα απο φυλο σε φυλο απλα ειμαι της αποψης οτι οι αντρες δεν θα κραξουν οσο κραζουν οι γυναικες,δεν θα ασχοληθουν τοσο με ενα θεμα και θα τα βρουν σε μια διαφωνια παιρνοντας τα πραγματα στον χαβαλε πιο πολυ απο οτι οι γυναικες που θα ξεμαλλιαστουν,πολιτικα δεν νομιζω οτι σχολιαζουν και πιστευω πως οι γυναικες εχουν καποια στανταρ για τον αντρα οτι ο αντρας αυτο και ο αντρας εκεινο.

Κολληματα κλπ εχουν και τα δυο φυλα καθως αλλη λατρεια εχουν οι αντρες με το ποδοσφαιρο και αλλη οι γυναικες.

Οπως αλλη τρελα εχουν οι γυναικες με τα ρουχα και αλλη οι αντρες. Δεν ξερω απο που προκυπτει αυτο και πως εχει γινει αλλα αν το σκεφτουμε ολοι,ισχυει.

Βεβαιως υπαρχουν και οι εξαιρεσεις. Υπαρχουν και αυτοι που κραζουν οτι δουν μπροστα τους και δεν αφηνουν τιποτα το ασχολιαστο (τους απεχθανομαι αυτους) οπως και οι γυναικες που μπορει να μιλανε σαν αντρες κλπ.

Δημοσ.

Ολα έχουν την στιγμή τους. Αν κρίνω από την δική μου παρέα και κοινωνικό κύκλο μπορώ εύκολα να συμπεράνω ότι όλα παίζουν. Τη μια θα ασχολούμαστε με καφροτρασίλες και την άλλη μπορεί να μιλάμε για άστρα και λευκούς νάνους. Συγκεκριμένα περισσότερο σοβαρά θέματα βέβαια μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα φύλα π.χ. πολιτικά και εθνικά ζητήματα που ακόμα δεν έχω δει να ξεφεύγουν πέρα από τις αντρικές παρέες. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, katz είπε

Μακραν οι ανδρες.

Το 99,9% των γυναικοπαρεων οταν βγουν τα μονιμα σχολια ειναι κουτσομπολιο, γαμοι, βαφτισεις, μαλλια, νυχια, κουτσομπολιο, 

Δεν θα ακουσεις ποτε μα ποτε φιλοσοφικες πολιτικες συζητησεις

Σε αντιθεση με τους αντρες

Επισης τα ενδιαφεροντα τους συνηθως ειναι ανυπαρκτα. 

Οι ανδρες ολο και καποια τρελα θα εχουν. Ψαρεμα, βιβλια, Ορειβασια, κτλ

YΓ. Οταν λες στα ενδιαφεροντα επιστημες τι εννοεις? Ειμαι υπαλληλος wind αλλα ταυτοχρονα διαβαζω ιατρικη ας πουμε για χομπι?

αν σου πω οτι προτιμω αναμεικτα group διοτι αν βγεις αντροπαρεα το πιο πιθανο ειναι να καταληξουν να μιλανε για καποιο αθλημα? :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, funbreaker είπε

Είχαμε μια διαφωνία στην παρέα σχετικά με το τα άτομα ποιου φύλου έχουν περισσότερα ποιοτικά ενδιαφέροντα.

Τί λέτε;

Στη δική μου παρέα υπήρξε ομοφωνία,στο που θα βρούμε σταφύλια να βάλουμε

καμιά ρώγα στο στόμα μας.

Επεξ/σία από momotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, funbreaker είπε

Είχαμε μια διαφωνία στην παρέα σχετικά με το τα άτομα ποιου φύλου έχουν περισσότερα ποιοτικά ενδιαφέροντα.

όπου ποιοτικά ενδιαφέροντα = επιστήμες, τέχνες, κτλ και όχι ποδόσφαιρο και νύχια.

Τί λέτε;

Τα ποσοστά είναι παρόμοια και στα 2 φύλα ή υπάρχει διαφορά;

Θα εκτιμούσα μια σοβαρή και στοιχειοθετημένη συζήτηση.

Η παρέα σου ασχολείται με βλακειες και φιλοσοφία του καφενείου που δεν βασίζεται πουθενά κι ούτε έχει σκοπό να βγάλει ένα σοβαρό συμπέρασμα ή να λύσει κάποιο πρόβλημα. Τέτοιες μάχες φύλων συνήθως γίνονται από άτομα που θεωρούν ότι οι γυναίκες ήρθαν από την Αφροδίτη κι οι άντρες από τον Άρη και ότι υπάρχει ένα τεράστιο μυστήριο που σκεπάζει και τα δύο φύλα και κυρίως τις γυναίκες. Η κοινή λογική φεύγει από το παράθυρο όταν σκεφτόμαστε έτσι. 

Ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων έχουν τρομερά ελλειπή εκπαίδευση και παιδεία και καμιά ιδέα του τι εστι επιστημονική μέθοδος. Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα που αφήνουν τους άντρες παγερά αδιάφορους και κάποια άλλα που αφήνουν αδιάφορες τις γυναίκες. Δεν υπάρχει ποιοτικό και μη, ειδικά όταν βλέπεις κάτι χρυσαυγιτες να το παίζουν γνώστες στην ιστορία και στην πολιτική. Καλύτερα να ακούσω τεκμηριωμένη και ακριβή συζήτηση για μακιγιάζ, παρά μπουρδολογια περί πολιτικής. 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, evabb said:

Η παρέα σου ασχολείται με βλακειες και φιλοσοφία του καφενείου που δεν βασίζεται πουθενά κι ούτε έχει σκοπό να βγάλει ένα σοβαρό συμπέρασμα ή να λύσει κάποιο πρόβλημα. Τέτοιες μάχες φύλων συνήθως γίνονται από άτομα που θεωρούν ότι οι γυναίκες ήρθαν από την Αφροδίτη κι οι άντρες από τον Άρη και ότι υπάρχει ένα τεράστιο μυστήριο που σκεπάζει και τα δύο φύλα και κυρίως τις γυναίκες. Η κοινή λογική φεύγει από το παράθυρο όταν σκεφτόμαστε έτσι. 

Ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων έχουν τρομερά ελλειπή εκπαίδευση και παιδεία και καμιά ιδέα του τι εστι επιστημονική μέθοδος. Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα που αφήνουν τους άντρες παγερά αδιάφορους και κάποια άλλα που αφήνουν αδιάφορες τις γυναίκες. Δεν υπάρχει ποιοτικό και μη, ειδικά όταν βλέπεις κάτι χρυσαυγιτες να το παίζουν γνώστες στην ιστορία και στην πολιτική. Καλύτερα να ακούσω τεκμηριωμένη και ακριβή περιγραφή για μακιγιάζ παρά μπουρδολογια περί πολιτικής. 

Τέτοιες μάχες φύλων συνήθως γίνονται από άτομα που θεωρούν ότι οι γυναίκες ήρθαν από την Αφροδίτη κι οι άντρες από τον Άρη και ότι υπάρχει ένα τεράστιο μυστήριο που σκεπάζει και τα δύο φύλα και κυρίως τις γυναίκες. Η κοινή λογική φεύγει από το παράθυρο όταν σκεφτόμαστε έτσι.

Δεν είναι μάχη φύλων ούτε προσπάθεια υποβιβασμού ενός φύλου αλλά προβληματισμός για ένα φαινόμενο. Και προφανώς και υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα. Δεν καταλαβαίνω που έσφαλε η κοινή λογική.

Δεν υπάρχει ποιοτικό και μη, ειδικά όταν βλέπεις κάτι χρυσαυγιτες να το παίζουν γνώστες στην ιστορία και στην πολιτική. Καλύτερα να ακούσω τεκμηριωμένη και ακριβή περιγραφή για μακιγιάζ παρά μπουρδολογια περί πολιτικής. 

Έχει διαφορά ο υποκειμενικός ορισμός ενός ενδιαφέροντος ως ποιοτικού ή όχι

από την ποιοτική ή όχι ενασχόληση με το εν λόγω ενδιαφέρον. Φυγή κοινής λογικής από το παράθυρο.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ειπε οτι θεωρει ποιοτικα ενδιαφεροντα τις επιστημες και τεχνες. εσυ λες οτι δε θεωρει οτι θεατρο ποιοτικο. το θεατρο ειναι τεχνη

εχω χασει κατι? διοτι μεχρι στιγμης μονος σου φαγωνεσαι μου φαινεται..

Το σχόλιό του για τον Σεφερλή δεν το είδες δηλαδή...

Για μένα μια ποιοτική κουβέντα ή ενασχόληση δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο συζήτησης ή ασχολίας, αλλά με τα άτομα που την κάνουν.

Μια χαρά ποιοτική κουβέντα μπορεί να γίνει για το ποδόσφαιρο π.χ. και να φτάσει και σε κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις και μια χαρά τέχνη μπορεί να είναι κι η περιποίηση άκρων.

Υπάρχουν άνδρες με περισσότερα ενδιαφέροντα από τις περισσότερες γυναίκες, εξίσου όμως υπάρχουν και γυναίκες 

Το ποιοι είναι περισσότερο δεν καταλαβαίνω τι θα προσέδιδε, εκτός ίσως από ένα αίσθημα ανωτερότητας στο επικρατές φύλο.

Με άλλα λόγια θεωρώ τη συγκεκριμένη συζήτηση μη ποιοτική και αφού ανοίχτηκε από άνδρα, χάνουμε ήδη...

Επεξ/σία από Vassilis_24
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@funbreaker Δεν ξερω, αλλα θα ελεγα οτι ισως ειναι κοντα τα 2 φυλα σε αυτα τα θεματα. Γενικα απο τους τριγυρω μου, απο σχολη αλλα και απο επισκεψη στο τμημα καλων τεχνων, μου δινεται αυτη η ιδεα. Τωρα οκ, πχ μπορει οι γυναικες να διαβαζουν πιο πολλα βιβλια (δεν ξερω αν ισχυει, το πηρα απο 1η σελιδα), αλλα οι αντρες ισως πιο πολυ τεχνη ή μουσικη. Οσο για επιστημες, και εκει το ιδιο ισχυει (απο οσο εχω δει)

Αν καταλαβα καλα ρωτας γενικα για ενδιαφεροντα, και οχι συγκεκριμενα ποιο φυλο υπερτερει που, οποτε θα ελεγα 50/50

Επεξ/σία από overpower
Δημοσ.
13 hours ago, defacer said:

Στοιχειοθετημένη με τι, με τις προκαταλήψεις του καθενός;

Αν υπάρχει έρευνα πάνω σε αυτό, υπάρχει και μπορούμε να την αναλύσουμε. Αν δεν υπάρχει τι ακριβώς θα πούμε;

Γενικά είναι λίγο άτοπη η συζήτηση περί ποιοτικών ενδιαφερόντων. Ο καθένας ορίζει τι είναι ποιοτικό για τον εαυτό του, με υποκειμενικά κριτήρια

6 hours ago, haris_216 said:

το οποίο σαφώς δεν είναι κάτι αντικειμενικό

Α, με προλαβαν

14 hours ago, funbreaker said:

μια σοβαρή και στοιχειοθετημένη συζήτηση.

4 hours ago, funbreaker said:

Αυτά ονομάσαμε ποιοτικά γιατί έτσι γουστάρουμε

Σχετική εικόνα

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Το σχόλιό του για τον Σεφερλή δεν το είδες δηλαδή...

Για μένα μια ποιοτική κουβέντα ή ενασχόληση δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο συζήτησης ή ασχολίας, αλλά με τα άτομα που την κάνουν.

Μια χαρά ποιοτική κουβέντα μπορεί να γίνει για το ποδόσφαιρο π.χ. και να φτάσει και σε κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις και μια χαρά τέχνη μπορεί να είναι κι η περιποίηση άκρων.

Υπάρχουν άνδρες με περισσότερα ενδιαφέροντα από τις περισσότερες γυναίκες, εξίσου όμως υπάρχουν και γυναίκες 

Το ποιοι είναι περισσότερο δεν καταλαβαίνω τι θα προσέδιδε, εκτός ίσως από ένα αίσθημα ανωτερότητας στο επικρατές φύλο.

Με άλλα λόγια θεωρώ τη συγκεκριμένη συζήτηση μη ποιοτική και αφού ανοίχτηκε από άνδρα, χάνουμε ήδη...

μμμ δεν προσεξα σχολιο που μιλαει για το σεφερλη (οχι οτι ειναι αυτο που θα ονομαζα ποιοτητα ο συγκεκριμενος :P)

τωρα θα μου πεις τι θεωρει κανεις ποιοτικα θεματα? εξαρταται στο ατομο..

εγω προσωπικα θεωρω οτι τα ατομα τα οποια εχουν "τριβη" με το αντικειμενο μπορουν να κανουν ποιοτικη συζητηση, ολα τα υπολοιπα ειναι κουβεντες καφενειου.

Δημοσ.
28 minutes ago, Lezantas26 said:

εγω προσωπικα θεωρω οτι τα ατομα τα οποια εχουν "τριβη" με το αντικειμενο μπορουν να κανουν ποιοτικη συζητηση, ολα τα υπολοιπα ειναι κουβεντες καφενειου.

Μπορεί κανείς να κάνει ποιοτική συζήτηση για πάρα πολλά πράγματα, αρκεί να έχει παιδεία και να ξέρει να χρησιμοποιεί το μυαλό που του έδωσε η φύση.

Δε χρειάζεται να είσαι κοινωνιολόγος για να κάνεις ποιοτική κοινωνική συζήτηση, ούτε μέλος της Greenpeace για περιβαλλοντική, ούτε δικηγόρος για το σωφρονιστικό σύστημα, ούτε καλλιτέχνης για την τέχνη.

Εκτός αν εννοείς "τριβή" το ότι αν κάποιος δεν έχει τα φόντα για ποιοτική συζήτηση, δε φταίει μετά το θέμα που είναι εκτός της ειδικότητας του. Αν δεν έχεις προσπαθήσει να γίνεις καλός και αποτελεσματικός συζητητής, απλά δεν είσαι. Άσχετα που κάποιοι νομίζουν ότι επειδή μπορούν να μιλήσουν μπορούν και να συζητήσουν.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...