Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε μου τα παιδιά ποιο πάνω σου έδωσαν συγκεκριμένες προτάσεις. 

μην μας παρεξηγείς που κάνουμε και κανά αστειάκι να σπάει λίγο η μονοτονία......

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 13/12/2018 at 15:44, bachtis said:

@poulinos

Το έβαλα στην λογική ότι θα έχει λιγότερες απώλειες λόγω μικρότερου μήκους καλωδίου. Ωστόσο δεν είναι παράλογο να έχει λιγότερο καλό σήμα το extender από το κανονικό δίκτυο???

αν και μισο μηνα μετα ας τα παρουμε απο την αρχη.εχεις ενα ζευγαρι Powerlines που το ενα ειναι ασυρματο και το αλλο οχι.

αυτο που δεν ειναι ασυρματο το συνδεεις στην πριζα του τοιχου και με ενα καλωδιο το συνδεεις με το adsl modem/router>το δευτερο το βαζεις στο σημειο που θες να δωσεις ιντερνετ ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα.το δικτυο μεταφερετε απο το adsl modemrouter στο Powerline και μεσα μεσα απο τα καλωδια του ρευματος στο δευτερο Powerline που μετα αυτο δινει με καλωδιο και ασυρματα.

οποτε το πρωτο που σε νοιαζει ειναι να παιξουν σωστα μεταξυ τους τα Powerlines και να εχεις ενα καλο Link που θα το δεις απο το tpplc προγραμμα της tp link.απο εκει κανεις και Update.εκει θα σου βγαλει την ταχυτητα του link πχ 200mbit.μετα δοκιμαζεις με καλωδιο ethernet πανω στο δευτερο Powerline να δεις οτι εχεις ιντερνετ και σωστες ταχυτητες.αφου εισαι ενταξει μετα θα σεταρεις το ασυρματο δικτυου του Powerline. θα δωσεις ονομα δικτυου ,κωδικο και καναλι.απεφυγε καναλι 12 και 13.εφοσον το κανεις το δοκιμαζεις ασυρματα.

εδω καποια πραγματα για να βοηθηθεις 

αναφερω και πως θα κανεις Update και πως θα κανεις secure και πως θα δεις την ταχυτητα κτλ.

το Powerline με το wifi θα πρεπει να παιζει το ασυρματο του οπως σε ενα adsl modem router.επισης οσο φερνεις τα Powerlines πιο κοντα απλα πετυχαινεις καλυτερη ταχυτητα αναμεσα στα Powerlines διοτι εχεις λιγοτερα μετρα καλωδιο ΡΕΥΜΑΤΟΣ αναμεσα τους. στο review παλι αναφερω για κατι δοκιμες για να καταλαβεις τι εννοω

Δημοσ.
Στις 17/11/2018 στις 3:15 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Μιας και αναφερθηκε tp-link, περιπτωση να αλλαζες μονο την κεραια:
https://www.skroutz.gr/s/8995532/TP-LINK-TL-ANT2409CL.html
https://www.tp-link.com/au/products/details/cat-5067_TL-ANT2409CL.html
😎

Αυτό το σκηνικό με χειροκίνητη αλλαγή κεραίας τι φάση;

Κάνει δουλειά;

Πως θα ξέρω αν η κεραία είναι συμβατή με το router που έχω ή αν είναι πιο δυνατή από τις προηγούμενες;

Εχω το router TP-Link Wireless N Router WR841N.

Δημοσ.
2 minutes ago, skiabox said:

Αυτό το σκηνικό με χειροκίνητη αλλαγή κεραίας τι φάση;

Κάνει δουλειά;

Πως θα ξέρω αν η κεραία είναι συμβατή με το router που έχω ή αν είναι πιο δυνατή από τις προηγούμενες;

Εχω το router TP-Link Wireless N Router WR841N.

προσωπικα θα εβαζα δευτερο access point ή Powerline με wifi ή Repeater. η καθε κεραια βιδωνει πανω στο router για οσα ειναι εξωτερικες οποτε βλεπεις το βυσμα και παιρνεις αναλογη κεραια. οι κεραιες βγαινουν σε διαφορα dbi. αν μιλαμε για εσωτερικη κεραια τοτε ειναι πατεντα και πρεπει να βρεις κεραια ή Pigtail που θα συνδεθει απο την μια πλευρα στην κεραια και απο την αλλη πανω στο καρτακι του Router που εχει μεσα και που συνδεονται οι εσωτερικες κεραιες.πολλες φορες μπορει να μην ειναι καν βυσμα βεβαια μεσα οποτε ολα γινονται πιο δυσκολα.

Δημοσ.

5dbi νομίζω είναι οι μανίσιες κεραίες.

Ενας χρήστης του skroutz.gr έγραψε ότι βελτιώθηκε λίγο η εμβέλεια αλλά έχασε σε ping!

Δηλαδή παίρνει περισσότερο χρόνο το roundtrip!

Δημοσ.
1 hour ago, skiabox said:

5dbi νομίζω είναι οι μανίσιες κεραίες.

Ενας χρήστης του skroutz.gr έγραψε ότι βελτιώθηκε λίγο η εμβέλεια αλλά έχασε σε ping!

Δηλαδή παίρνει περισσότερο χρόνο το roundtrip!

στο site του κατασκευαστη πολλες φορες λενε ποσα dbi ειναι οι κεραιες.η tp link το εκανε σε καποια μοντελα που ειχα δει. και να κερδισεις σε εμβελεια παντα να σκεφτεσαι οτι το wifi δεν εξαρτατε μονο απο την κεραια του ρουτερ αλλα και απο την κεραια της αλλης συσκευης. για να το δωσω με πιο απλο παραδειγμα αν βαλεις στο ρουτερ κατευθυντικη κεραια θα φτασει πχ 400 μετρα μακρυα.ενω θα στελνει 400 μετρα μακρια δεν θα μπορει να λαβει απο την αλλη πλευρα αν η αλλη πλευρα ειναι πχ με μια omni και οχι με κατευθυντικη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...