polaki Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Στις 17/11/2018 στις 1:18 ΜΜ, aris1986 είπε Νεοπλουτος ειμαι ναι, αφου εχω παραπανω απο 30€ που θελει αυτη η π@π@ρια για να διαθεσω για "mini pc". Αυτα. Δεν έχεις καταλάβει καθόλου το τί μπορεί να κάνει η συσκευή αυτή, οπότε σχολιάζεις και μειώνεις χωρίς να ξέρεις. Το συγκεκριμένο ΔΕΝ είναι για αυτά που μπορείς να κάνεις με ένα "mini pc" που λες. Αν θες απλά να βλέπεις ταινίες, πάρε ένα android box και τέλος. Μία χρήση που εγώ του έχω, είναι (έχοντας κάνει όλο το σπίτι smart) να καταλαβαίνει πότε πλησιάζω σπίτι (μόλις συνδεθεί η mac address του κινητού μου στο Wifi, πρακτικά με το που ανοίγω την πόρτα του ασανσέρ), να ανάβει τα φώτα (αν είναι μετά από συγκεκριμένη ώρα) και να ξεκινάει να παίζει ραδιόφωνο. Επίσης όταν φεύγει η συσκευή απτο wifi κλείνει όλα τα φώτα, καθώς και τυχόν θερμοπομπό που έχω ανοιχτό. Δεν αντιλέγω ότι μπορείς με κάποιο τρόπο να τα κάνεις αυτά και με μινι pc που λες, αλλά εγώ το raspberry το έχω πίσω από μία βιβλιοθήκη και δεν το βλέπω καν, καθώς επίσης και η κατανάλωση ρεύματός του είναι ελάχιστη, κάτι το οποίο όσο μικρό και να είναι το case του pc που λες, δεν γίνεται. 1
Regulus Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα όλα τα raspberry pi είναι πλατφόρμες για πολλές και καταπληκτικές εφαρμογές. Τώρα αν κάποιοι τα ανακαλύψατε σαν kodi players χρησιμοποιείστε τα γι' αυτό και πάψτε να θάβετε όποιο μοντέλο δεν σας κάνει για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από Regulus
bluesattack Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Συμπαθεστατο γκατζετακι αλλα μεχρι εκει.Στα 50 ευρω που βγαινει με τα παραφερναλια δινω αλλα 50 και παιρνω ενα μεταχειρισμενο λαπτοπ. Κοντευετε να το θεοποιησετε.Οι περισσοτεροι πρωτα το αγοραζετε και μετα ψαχνετε να βρειτε τι να το κανετε.
geostratis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Εδώ δεν ακούμε αρνητικά σχόλια για λάμπες που αλλάζουν χρώμα μεσω WiFi και κοστίζουν 45 ευρώ, για "έξυπνες" i-Τοστιέρες των 120 ευρώ, για smart TV όπου το "smart" ανεβάζει 200 ευρώ την τιμή της απλής. Και έρχεται ένα μηχανάκι που τα κάνει όλα αυτά και άλλα πολύ περισσότερα με 25 ευρώ, και του την πέφτουν οι περισσότεροι ότι είναι αχρηστο !!!! Μήπως γιατί τουτο δω προϋποθέτει να αφήσουμε για λίγο τον καναπέ μας και να ενεργοποιήσουμε μια φαιά ουσία ξεχασμένη μεσ΄στο κεφάλι μας ? Μήπως γιατί ζητάει να γίνουμε λίγο πιο intelligent από την τοστιέρα και λίγο πιο smart από την TV ? Στις 18/11/2018 στις 9:51 ΠΜ, shadowlike είπε ........ Η κατάλληλη χρήση των pi είναι σαν εργαλείο εκμάθησης και μέχρι εκεί φτάνει. Σε μια κοινωνία που είναι μόνο τσόντα - καφετέρια - facebook - γήπεδο - στοιχήματα - καυγάς, λίγο το'χεις αυτό ?
bluesattack Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 18/11/2018 στις 9:51 ΠΜ, shadowlike είπε Τα pi για emulators/media centers δεν κάνουν όσο και να χτυπιέστε, όπως είπε και κάποιος παραπάνω είναι μια πλατφόρμα που σου δίνει την δυνατότητα να επεκταθείς με διάφορα interfaces προκειμένου να φτιάξεις χαζο-συσκευές που τις βρίσκεις για το 1/3 της τιμής στα γνωστά κινεζομάγαζα και εξάλου από εκεί βγάζει και τα λεφτά του, από τα περιφεριακά που πουλάει. Από εκεί και πέρα, μπορείς να φτιάξεις απλά network devices (proxy,firewall dns filters κλπ) και να τα αφήσεις σε μια άκρη και να κάνουν τη δουλειά τους κάτι το οποίο όμως βγαίνει άκυρο αν έχεις ενα linux home server. Η κατάλληλη χρήση των pi είναι σαν εργαλείο εκμάθησης και μέχρι εκεί φτάνει. Ετσι, καλα τα λες.Εξαλλου αυτη ειναι η ''εκμαθηση'' που λες στο τελος.Να καρφωσεις πχ μια φθηνη πλακετα dac και να ψαξεις να βρεις καποιο χαριτωμενο κουτακι να τα χωρεσει (απο plexi κατα προτιμηση για να το χαζευουν και οι αλλοι ).Ωραιο παιχνιδακι, αλλα σε λιγο θα πιστεψουμε οτι ξεπηδανε απο αυτο οι νεες γενιες προγραμματιστων και μηχανικων..😜 Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από bluesattack
link_z Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Ευτυχώς έτσι είναι. Από εκεί ξεπηδούν και όχι από τα gaming laptops των 3000€ για να παίζω πασιέντζα, λολάκι και γουόου.
bluesattack Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, link_z είπε Ευτυχώς έτσι είναι. Από εκεί ξεπηδούν και όχι από τα gaming laptops των 3000€ για να παίζω πασιέντζα, λολάκι και γουόου. Η αληθεια οτι ναι, ειναι φθηνο , μικρο, διασκεδαστικο και εχει τα απαραιτητα pins για να ειναι ενα συμπεθεστατο εως γαματο εκπαιδευτικο εργαλειο σαν τετοιο προφανως χρησιμοποιειται σε σχολεια,εκπαιδευτικα ιδρυματα κλπ.Βεβαια συνηθως αυτο προυποθετει να εισαι σε νεαρη ηλικια και φυσικα να εχεις την απαραιτητη ορεξη για μαθηση.Αλλιως η ''εκμαθηση'' ειναι το κοδι , το κατεβαστηρι και οι αγγελιες μολις το καημενο γκατζετακι παψει να προκα;λει τον ενθουσιασμο του 35 χρονου..''προγραμματιστη'' η αποδειχθει φτωχη κορασιδα μπροστα στο nuc πχ
ninjanody Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Εγώ του έχω φορτώσει FreePBX και σε συνδυασμό με ένα Cisco SPA112 (για τα αναλογικά εσωτερικά), κάνει πολύ τίμια δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα