Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Μάρτιο το ίδρυμα Raspberry Pi κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά του μικρού και σούπερ οικονομικού υπολογιστή, με το μοντέλο Raspberry Pi 3 Model B+.

Όπως συνηθίζεται, έφτασε η ώρα για την Model A+ έκδοση, η οποία έρχεται με ακόμα πιο οικονομική τιμή από το μεγάλο αδερφάκι του αλλά και μικρές παραχωρήσεις στο θέμα των τεχνικών χαρακτηριστικών. Με κόστος $25, το μέγεθος του νέου Raspberry Pi είναι μικρότερο (65x65mm) ενώ ενσωματώνει τετραπύρηνο 64-BIT επεξεργαστή ARM Cortex-A53 χρονισμένο στο 1.4GHz, με 512MB LPDDR2 SDRAM, Bluetooth 4.2/BLE και dual-band 802.11ac ασύρματη υποστήριξη. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ακόμα καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας όπως και του  USB mass-storage booting. 

Στην πλήρη ανακοίνωση, το ίδρυμα αναφέρει «κατά κάποιον τρόπο πρόκειται για ένα προϊόν με ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Ήδη από το Μάρτιο, εξηγήσαμε πως η πλατφόρμα 3+ αποτελεί την τελική εκδοχή του "κλασικού" Raspberry Pi: ό,τι κι αν κάνουμε στη συνέχεια, υποχρεωτικά θα ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση, καθώς θα απαιτηθεί νέος πυρήνας πυριτίου, νέος διαδικαστικός κόμβος, με νέα τεχνολογία μνήμης. Επομένως, το 3+ αποτελεί την ευκαιρία να κλείσουμε έναν κύκλο με τον δικό μας τρόπο, ανταποκρινόμενοι σε ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών μας, ενώ παράλληλα κάνουμε χώρο ώστε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Που χρησιμεύει αυτό είπαμε; Ινδία; Αφρική;

Κανονικά δε θα έπρεπε να απαντάμε σε τρολαρίσματα αλλά λέω να κάνω μια εξαίρεση εδώ.

Λοιπόν...

https://www.makeuseof.com/tag/different-uses-raspberry-pi/

https://www.pcworld.com/article/3043022/computers/10-surprisingly-practical-raspberry-pi-projects-anybody-can-do.html

https://www.itpro.co.uk/mobile/21862/raspberry-pi-top-31-projects-to-try-yourself-1

Βέβαια η ποιο συχνή χρήση είναι για tvbox ή arcade machine αλλά και τα άλλα projects είναι πολύ ενδιαφέροντα.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ότι καλύτερο!, και πιο φθηνή καινούρια έκδοση...σίγουρη αγορά

Έχω ήδη ένα rasp pi3 model b και το χρησιμοποιώ σαν nas για 2 σκληρούς μέσα στο σπίτι, σε συνδιασμό με λειτουργία print server σε έναν παλαιό usb εκτυπωτή, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ :)

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κανονικά έπρεπε να σβηστούν τα ανίδεα σχόλια. 

Ας συνεχίσω. Μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή ακόμα και σε Pi Zero, είναι το Pi hole. Κι αν πάει κανείς και στο Retropi απλά για Mame, μια χαρά θα είναι και το 3A. Γενικά, είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλές επιλογές κι ας φαίνονται μικρές οι διαφορές. 

Δημοσ.

στην πλειοψηφια τους αυτα τα μηχανακια χρησιμοποιουνται ως φθηνα κ ικανα media players τρεχοντας καποια εκδοση elec η ως ultra light pcακια με το custom linux της raspberry

512mb μνημης ειναι no go ακομα κ για τετοια χρηση

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

Για να έχει κάνει τόσα εκατομμύρια πωλήσεις (τις περισσότερες στις δυτικές αγορές) μάλλον κάπου θα χρησιμεύει. Αν εσύ δεν ξέρεις τι να το κάνεις, δεν είναι πρόβλημα του μηχανήματος. Προσωπικά το είχα δυο χρόνια να τρέχει OpenELEC και μου βγήκε πολύ καλύτερο από όλα τα ακριβότερα Android TV boxes που είχα δοκιμάσει.

Αυτό οφείλεται περισσότερο στο OpenElec παρά στο Rasp. Πέρασα σε σάπιο Android box LibreElec και αναγεννήθηκε. Το αναφέρω απλά σαν πληροφορία για όποιον ενδιαφέρεται. 

Με ένα Rasp μπορείς να κάνεις παπάδες! Όπως αναφέρθηκε και πιο πανω, NAS και DNS server πχ. 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, poulinos είπε

πριν πεταξουμε την κουβεντα ας μαθουμε τι ειναι πρωτα

κλασσικα οι εξυπναδες απο ατομα που δεν ξερουν καν για τη χρηση ειναι.

Έχω 2 x raspberry οπότε ξέρω ότι 512mb είναι πολύ λίγο για μένα οπότε δεν έχω κάτι άλλο να πω αγοράστε το εσείς αν θέλετε :)

Δημοσ.
7 hours ago, thanos75x said:

Έχω 2 x raspberry οπότε ξέρω ότι 512mb είναι πολύ λίγο για μένα οπότε δεν έχω κάτι άλλο να πω αγοράστε το εσείς αν θέλετε :)

οπως ειπες για σενα.:) αυτο δεν σημαινει οτι ενα προιον δεν ειναι καλο η το βγαζουμε σκαρτο επειδη δεν καλυπτει εμας.ειναι για χ χρησεις και για χ χρηστες.δηλαδη να βγαλουμε σκαρτες και ολες τις καρτες γραφικων που κανουν 20 ευρω η τον atom επειδη δεν παιζουν παιχνιδι στα 4k?επισης μιλαμε και για κατι που η τιμη του ειναι πατο.

• Like 5
Δημοσ.

Τέλεια. Ευκαιρία να υλοποιησω το προτζεκτ που ήθελα. Θα φτιάξω ένα με μια κάμερα που θα κάνει αναγνώριση πινακίδων αυτοκινητων και θα το συγκρινει με τις πινακίδες που θα του έχω δώσει εγώ, σε ένα αρχειο για παράδειγμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...