Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχω το Asus USB-N14, το οποίο έχει ένα μπλε led-ακι που αναβοσβήνει όταν συνδέεται και στέλνει δεδομένα μέσω wifi, αλλιώς είναι στάσιμο.
Αυτό λοιπόν το led-ακι παραμένει ανοιχτό και στάσιμο όταν κάνω shut-down το PC, αντί να κλείνει.
Προφανώς συνεχίζει να παίρνει ρεύμα μέσω του USB.

Υπάρχει λόγος για αυτό;
Γίνεται να κλείνει μαζί με το PC;

Ευχαριστώ!

EDIT: Βασικά έχω και μια σημαντική ερώτηση.

Η παραπάνω κεραία πιάνει ως 2.4g.
Έχω σύνδεση οπτικής ίνας, η οποία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη, και το router μου έχει δυνατότητα και για 5g.

Οπότε αν επιλέξω να συνδέομαι μέσω αυτής της κεραίας ασύρματα αναγκαστικά το όριο θα είναι τα 2.4g.
Πιστέυετε πως είναι αρκετά για τα 100mbps ή θα χάνει;

PC/κεραία και router είναι στο ίδιο δωμάτιο, απλώς δεν θέλω να τραβάω ethernet γύρω-γύρω.

Επεξ/σία από Cyberdemon87
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

control panel ->poweroptions -> edit plan settings (αυτο που χρησιμοποιεις) -> change advancedpower settings -> usb settings -> usb selective suspend setting -> disabled

Αν δεν υπαρχει αυτη η επιλογη στον σταθερο (αν καταλαβα καλα), ψαξε καποια παραπλησια επιλογη.

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chsam είπε

control panel ->poweroptions -> edit plan settings (αυτο που χρησιμοποιεις) -> change advancedpower settings -> usb settings -> usb selective suspend setting -> disabled

Αν δεν υπαρχει αυτη η επιλογη στον σταθερο (αν καταλαβα καλα), ψαξε καποια παραπλησια επιλογη.

Το έκανα αλλά δεν άλλαξε κάτι, συνεχίζει να ανάβει το led όταν κάνω shut down.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Cyberdemon87 είπε

Καμία άλλη ιδέα; 

Αν μπορείτε απαντήστε μου και στην ερώτηση για το 2.4g

Με τα ρευματα δες το bios του υπολογιστή. Για την ταχυτητα του 2.4ghz αν εισαι σε 802.11n πρωτοκολο και στα δυο ( wifi router και στικακι ) δεν θα εχεις προβλημα να πιασεις τα 100mbps. Καλο ειναι να βαλεις την επιλογή στο ρουτερ για 802.11n only για να εισαι σιγουρος οτι θα δουλέψει σε αυτη τη ταχυτητα αλλα μπορει να χασεις συμβατοτητα με αρχαιες συσκευές που υποστηριζαν προτοκολο 802.11b,g.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cyberdemon87 είπε

Καμία άλλη ιδέα; 

Αν μπορείτε απαντήστε μου και στην ερώτηση για το 2.4g

Καπου σε ενα παρομοιο θεμα ειχε αναφερθει για καποια ρυθμιση στο bios.Εχεις ψαξει;

Δημοσ.

Κοίταξα στο power settings του BIOS και το ERP είναι ήδη disabled, από τα Windows 10 επίσης έχω κάνει disable usb selective suspend setting.

Να και ένα screenshot:

https://i.postimg.cc/zDFPMptH/IMG-20181119-183607.jpg

Μήπως είναι κάποια άλλη από αυτές τις ρυθμίσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α καλά, θυμόμουν λάθος το video και νόμιζα πως έκανε το αντίθετο.

Αυτό ήταν, λύθηκε!

Ευχαριστώ πολύ!

Μήπως όμως επηρεάζει κάτι αυτό γενικά ή είναι safe;

Επεξ/σία από Cyberdemon87

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...