Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Ένα φιλαράκι μου έφτιαξε ένα νέο σύστημα πριν λίγες μέρες.

Το σύστημα αποτελείται από:

Mobo: Asrock B450M-Pro4
CPU: AMD Ryzen 5 2600
GPU: Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB Windforce OC (GV-N105TWF2OC-4GD)
RAM: G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-2666MHz (F4-2666C15D-8GVR)
PSU: COOLERMASTER MASTERWATT LITE 600W

Και έναν SSD που δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος είναι.

Λοιπόν το πρόβλημα που υπάρχει είναι πως 1 στις 10 (δεν είναι στάνταρ ο αριθμός που χρησιμοποιώ είναι τυχαίως) όταν ανοίγει το pc εκείνο κολλάει στο αρχικό logo της motherboard και με το που γίνει επανεκκίνηση το pc ανοίγει κανονικότατα.

Να πω πως το μόνο που μου είχε φανεί παράξενο είναι πως όταν το έστησα, αρχικά τις μνήμες τις διάβαζε ως 2133Mhz και έπρεπε να ενεργοποιήσω ένα XMP profile ή κάτι τέτοιο και να ορίσω χειροκίνητα την ταχύτητα. 

Υπάρχει περίπτωση να μην πατάει κάτι καλά ή να έχει κουνηθεί κάποιο καλώδιο κτλ; Αυτό που έκανα με τις μνήμες είναι το σωστό; Τις μνήμες τις έχω βάλει στα A1 και Β1 slots με βάση το manual. Γνωρίζει κάποιος τι άλλο μπορεί να είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε σε Α2 και Β2 slots, βασικά νομίζω τα Α1 και Β1 είναι για χαμηλότερους χρονισμούς .

Επεξ/σία από lightsout
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, lightsout είπε

Δοκίμασε σε Α2 και Β2 slots, βασικά νομίζω τα Α1 και Β1 είναι για χαμηλότερους χρονισμούς .

Άρα καλά είχα καταλάβει... σήμερα δεν έχω πρόσβαση στο pc. Θα το δοκιμάσω αύριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, rafinos είπε

Να πω πως το μόνο που μου είχε φανεί παράξενο είναι πως όταν το έστησα, αρχικά τις μνήμες τις διάβαζε ως 2133Mhz και έπρεπε να ενεργοποιήσω ένα XMP profile ή κάτι τέτοιο και να ορίσω χειροκίνητα την ταχύτητα. 

Όλες τις μνήμες τις διαβάζει στα 2133 την πρώτη φορά. Για παραπάνω χρονισμούς, πρέπει να κάνεις χειροκίνητα OC μέσα από το bios, με τον τρόπο που το έκανες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι μνήμες σου μπορούν να παίξουν έως 2666 (Δεν σημαίνει ότι μόλις τις βάλεις πάνω θα παίζουν στα 2666)

Επίσης καλό θα ήταν να δεις μέσα από το site της Asrock, ποιους χρονισμούς υποστηρίζει απροβλημάτιστα η μητρική για τις RAM σου μέχρι τα 2666, για να μην έχεις μπλε οθόνες κτλ κτλ.

Επεξ/σία από Μάκαρος
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλλαξα θεσεις κτλ... εσβησα το boot logo για να δω τι σφαλμα βγαζει και γραφει A2. Δοκίμασα να βγαλω και να βαλω τον ssd αλλα παλι τιποτα. Το κανει κανονικα.

*** Εκανα μια ενημερωση το UEFI και ίσως να έγινε δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Αν δεν θα ενημερώσω.

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.
Στις 17/11/2018 στις 2:53 ΜΜ, rafinos είπε

Αλλαξα θεσεις κτλ... εσβησα το boot logo για να δω τι σφαλμα βγαζει και γραφει A2. Δοκίμασα να βγαλω και να βαλω τον ssd αλλα παλι τιποτα. Το κανει κανονικα.

*** Εκανα μια ενημερωση το UEFI και ίσως να έγινε δεν είμαι και πολύ σίγουρος. Αν δεν θα ενημερώσω.

Πες μου κάτι.. Θα ακουστεί κουφό αλλά ο υπολογιστής είναι με ethernet η με WiFi stick? 

Δημοσ.
Στις 16/11/2018 στις 8:38 ΜΜ, rafinos είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Ένα φιλαράκι μου έφτιαξε ένα νέο σύστημα πριν λίγες μέρες.

Το σύστημα αποτελείται από:

Mobo: Asrock B450M-Pro4
CPU: AMD Ryzen 5 2600
GPU: Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB Windforce OC (GV-N105TWF2OC-4GD)
RAM: G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-2666MHz (F4-2666C15D-8GVR)
PSU: COOLERMASTER MASTERWATT LITE 600W

Και έναν SSD που δεν θυμάμαι ακριβώς ποιος είναι.

Λοιπόν το πρόβλημα που υπάρχει είναι πως 1 στις 10 (δεν είναι στάνταρ ο αριθμός που χρησιμοποιώ είναι τυχαίως) όταν ανοίγει το pc εκείνο κολλάει στο αρχικό logo της motherboard και με το που γίνει επανεκκίνηση το pc ανοίγει κανονικότατα.

Υπάρχει περίπτωση να μην πατάει κάτι καλά ή να έχει κουνηθεί κάποιο καλώδιο κτλ; Αυτό που έκανα με τις μνήμες είναι το σωστό; Τις μνήμες τις έχω βάλει στα A1 και Β1 slots με βάση το manual. Γνωρίζει κάποιος τι άλλο μπορεί να είναι;

μαλλον κατι καταλαβες λαθος γτ το manual σου (και ολων των am4) λεει a2-b2. Bαλτες σε αυτα και δεν θα εχεις θεμα λογικα

912844157_.png.f587313c741849903b2d64e9faae182c.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά όπως είπα μετά το bios update δεν μου ανέφερε κάτι ο κάτοχος του υπολογιστή. Τώρα αν δεν έδωσε σημασία δε γνωρίζω. 

Για παράδειγμα οι μνήμες και στις δύο περιπτώσεις (a1-b1 ή a2-b2) δούλευαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, όπως είπα αν το πισί έβγαινε από το ρεύμα και ξανασυνδεόταν σε αυτό άνοιγε κανονικά. Το πρόβλημα υπήρχε μόνο όταν γινόταν τερματισμός και μετά από αυτόν (και δεν ίσχυε η αρχική μου εκτίμηση ότι το έκανε τυχαία... το έκανε κάθε φορά), ενώ αν γινόταν επανεκκίνηση τότε άνοιγε κανονικά το pc. Δοκίμασα μέχρι και άλλα καλώδια κτλ και τίποτα. 

Μέχρι που αποφάσισα να κάνω update το bios και η αλήθεια είναι ότι το έκανα με φόβο μιας που δεν είμαι ποτέ σίγουρος για το πότε θα κάνει διακοπή ρεύματος... και άργησε κιόλας το άτιμο. Ίσως υπήρχε κάποια ασυμβατότητα στο υλικό ή δεν ξέρω εγώ τι. Πάντως ακόμα δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι το πρόβλημα λύθηκε απόλυτα, απλώς όπως είπα δεν μου ανέφερε κάτι το φιλαράκι που κατέχει το pc. 

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας! Θα επανέλθω με ό,τι νεότερο. 

Επεξ/σία από rafinos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...