nfsmw_gr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Παιδια καλημερα. Αντιμετωπιζω ενα καπως πολυπλοκο θεμα και θα ηθελα τα φωτα απ'ολους τους γνωστες. Ειμαι 24 αισιως, λεω τωρα που τελειωσα οτι εκκρεμμοτητες ειχα απο σπιτι κλπ και μαζεψα λεφτα στην ακρη να βγαλω διπλωμα μηχανης και να παρω και μια CBF250. (χρηση 70% πολη, και 30% πηγαινε ελα 20χμλ εθνικη οδο, ας μην επικεντρωθουμε ομως σε αυτα, απλα για προλογο τα ανεφερα.) Το θεμα μου ειναι το εξης: Ειμαι δηλωμενος στην φορολογικη του πατερα μου ως φιλοξενουμενος στο σπιτι του λογω νομο κατσελη που βρισκεται ο ιδιος και τον βοηθαει αυτο (εγω προσωπικα δεν εχω καποιο νομικο θεμα η οφειλη, ειμαι οκ), εχω ενα αμαξι και το εχω δηλωμενο κανονικα οπως λεει ο ο νομος. Ο πατερας μου ειναι τελειως αντιθετος στο να παρω μηχανη εγω, και προφανως δεν μου εδωσε καμια βοηθεια σε αυτο το θεμα. Βεβαια δεν με ενδιαφερει αυτο προφανως, και εγω θα κανω αυτο που θελω γιατι η ηλικια μου και οι αναγκες μου μου το επιτρεπουν. Μενουμε σε διαφορετικα μερη, οποτε δεν θα το μαθει με καποιον τροπο, εκτος αν του το πω ο ιδιος. TLDR: Η ερωτηση που εχω ειναι η εξης: Πρεπει να δηλωθει καπου η μηχανη; Θα φαινεται στο ονομα μου; Προφανως δεν θελω κατι τετοιο εγω, αν δεν απατωμαι μεχει 1000 κυβικα η 10000 ευρω δεν χρειαζεται να την δηλωσω, αλλα θελω επιβεβαιωση σας παρακαλω. Ευχαριστω για τον χρονο σας, ελπιζω να γινεται αυτο που θελω ηρεμα και αποκρυφα για να μην προβω σε τσακωμο με τον πατερα μου. (αγυριστο κεφαλι που λενε, ουτε κουβεντα δεν δεχεται αληθεια)
liopyr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μη σε πάρω και στο λαιμό μου, αλλά την μηχανή εγώ (600cc) δεν την έχω βάλει ποτέ σε δήλωση, μόνο το αυτοκίνητο. Βέβαια το οτι δηλώνεις φιλοξενούμενος δεν παίζει ρόλο αν δεν κάνω λάθος, πάλι δική σου δήλωση κάνεις. Το οτι πήρες μηχανή δεν γίνεται να μην το μάθει πάντως κάποια στιγμή. Πάρτη, πες το του όταν θα την έχεις και θα ειναι ήδη αργά, άστον να γκρινιάξει και θα του περάσει φαντάζομαι. Το πολύ-πολύ να σε αποκληρώσει. 😜
NikosKallithea Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Οι μοτοσυκλέτες δηλώνονται μια μονο φορα το ετος της αγοράς και ποτέ άλλοτε Στην δηλωση του οικονομικού ετους που την πηρες γράφεις και την τιμη την οποία πρέπει να καλύπτεις σαν τεκμήριο. 1
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Όπως είπαν και παραπάνω οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν τεκμήριο διαβίωσης, μόνο το τεκμήριο αγοράς θα σε επιβαρύνει το οποίο θα προστεθεί στα υπόλοιπα που ήδη έχεις όπως ατομικό και αυτοκινήτου. Το ότι δηλώνεσαι ως φιλοξενούμενος απλώς δείχνει ότι δεν επιβαρύνεσαι με τεκμήριο κατοικίας. 1
alexinhogr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μακρια απο cbf 250, προβλημα ολα στην καμπανα, αν το τρεχεις θα φευγουν παξημαδια στο δρομο απο την μηχανη αχαχα 1
nfsmw_gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντησεις καταρχην. Για να καταλαβω λιγο καλυτερα, θα πρεπει να δηλωθει όταν την αγοράσω? Αρα θα φαίνεται στην φορολογικη μου ? Διαβασα αυτο: http://www.mybike.gr/topic/54824-φορολογικη-δηλωση-και-μοτο/ Μπορω να μην την δηλώσω καθόλου δηλαδή? Απλα να την αγορασω να την ασφαλισω να πληρωσω τελη κυκλοφοριας και ολα οκ?
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, nfsmw_gr είπε Ευχαριστώ για τις απαντησεις καταρχην. Για να καταλαβω λιγο καλυτερα, θα πρεπει να δηλωθει όταν την αγοράσω? Αρα θα φαίνεται στην φορολογικη μου ? Διαβασα αυτο: http://www.mybike.gr/topic/54824-φορολογικη-δηλωση-και-μοτο/ Μπορω να μην την δηλώσω καθόλου δηλαδή? Απλα να την αγορασω να την ασφαλισω να πληρωσω τελη κυκλοφοριας και ολα οκ? Πάμε άλλη μία ακόμα πιο ταληράκια: - Όταν κάνεις τη δήλωση ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις το ποσό που την αγόρασες στον κωδικό 719, αυτό θα γίνει μόνο μια φορά, αν την αγοράσεις σήμερα τότε θα δηλώσεις το ποσό που ξόδεψες στην δήλωση που θα κάνεις το 2019. - Οι μοτοσυκλέτες ΔΕΝ έχουν τεκμήρια διαβίωσης, συνεπώς ΔΕΝ μπαίνουν κάθε χρόνο στη δήλωση. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες.
agamoi-thytai Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Επειδή το σπορ αυτό έχει μεγαλύτερα ρίσκα από το αυτοκίνητο, βάλε στο νου σου πως θες από 500€-1000€ για εξοπλισμό.
nfsmw_gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Πάμε άλλη μία ακόμα πιο ταληράκια: - Όταν κάνεις τη δήλωση ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις το ποσό που την αγόρασες στον κωδικό 719, αυτό θα γίνει μόνο μια φορά, αν την αγοράσεις σήμερα τότε θα δηλώσεις το ποσό που ξόδεψες στην δήλωση που θα κάνεις το 2019. - Οι μοτοσυκλέτες ΔΕΝ έχουν τεκμήρια διαβίωσης, συνεπώς ΔΕΝ μπαίνουν κάθε χρόνο στη δήλωση. Ελπίζω τώρα να κατάλαβες. Αρα δεν γινεται εμμέσως πλην σαφως. Θα κοιτάξω μηπως μπορει να με βοηθησει ο κολλητος να την δηλωσουμε στο ονομα του. EDIT: Κατσε διαβασα πιο λεπτομερως τι είπες, ειπες πρεπει να δηλωσω το ποσο στον κωδικο 719. Αρα δεν χρειάζεται να λέει σε τι ξοδευτηκε αυτο το ποσο; Η θα πρεπει να λεει οτι ειναι μοτοσικλέτα; 1 ώρα πριν, agamoi-thytai είπε Επειδή το σπορ αυτό έχει μεγαλύτερα ρίσκα από το αυτοκίνητο, βάλε στο νου σου πως θες από 500€-1000€ για εξοπλισμό. Ναι αυτο εξυπακούεται. Δεν θα δωσω τοσα πολλα προσωπικά, αλλα ενα καλο κράνος 100% θα το παρω . Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από nfsmw_gr
agamoi-thytai Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να πάρεις και μπουφάν και μπότες και παντελόνι. Μην πας ξεβράκωτος. επισης μην μπλέξεις κολλητούς σε οχήματα. Μπλέκει παρά πολύ και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από agamoi-thytai 1
NikosKallithea Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Ρε φιλε παρε την μοτοσυκλετα δηλωσε την και αν δεν την καλύπτεις, πληρωσε και κάτι στην εφορεία(αφου ρωτήσεις το λογιστή πόσο) μια φορά ειναι αυτό και τέλος Προκειμένου να κάνεις αλχημείες με φίλους, ασφάλειες και μπλεξίματα 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Στις 16/11/2018 στις 7:29 ΠΜ, nfsmw_gr είπε Spoiler Παιδια καλημερα. Αντιμετωπιζω ενα καπως πολυπλοκο θεμα και θα ηθελα τα φωτα απ'ολους τους γνωστες. Ειμαι 24 αισιως, λεω τωρα που τελειωσα οτι εκκρεμμοτητες ειχα απο σπιτι κλπ και μαζεψα λεφτα στην ακρη να βγαλω διπλωμα μηχανης και να παρω και μια CBF250. (χρηση 70% πολη, και 30% πηγαινε ελα 20χμλ εθνικη οδο, ας μην επικεντρωθουμε ομως σε αυτα, απλα για προλογο τα ανεφερα.) Το θεμα μου ειναι το εξης: Ειμαι δηλωμενος στην φορολογικη του πατερα μου ως φιλοξενουμενος στο σπιτι του λογω νομο κατσελη που βρισκεται ο ιδιος και τον βοηθαει αυτο (εγω προσωπικα δεν εχω καποιο νομικο θεμα η οφειλη, ειμαι οκ), εχω ενα αμαξι και το εχω δηλωμενο κανονικα οπως λεει ο ο νομος. Ο πατερας μου ειναι τελειως αντιθετος στο να παρω μηχανη εγω, και προφανως δεν μου εδωσε καμια βοηθεια σε αυτο το θεμα. Βεβαια δεν με ενδιαφερει αυτο προφανως, και εγω θα κανω αυτο που θελω γιατι η ηλικια μου και οι αναγκες μου μου το επιτρεπουν. Μενουμε σε διαφορετικα μερη, οποτε δεν θα το μαθει με καποιον τροπο, εκτος αν του το πω ο ιδιος. TLDR: Η ερωτηση που εχω ειναι η εξης: Πρεπει να δηλωθει καπου η μηχανη; Θα φαινεται στο ονομα μου; Προφανως δεν θελω κατι τετοιο εγω, αν δεν απατωμαι μεχει 1000 κυβικα η 10000 ευρω δεν χρειαζεται να την δηλωσω, αλλα θελω επιβεβαιωση σας παρακαλω. Ευχαριστω για τον χρονο σας, ελπιζω να γινεται αυτο που θελω ηρεμα και αποκρυφα για να μην προβω σε τσακωμο με τον πατερα μου. (αγυριστο κεφαλι που λενε, ουτε κουβεντα δεν δεχεται αληθεια) 1
nfsmw_gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, agamoi-thytai είπε Να πάρεις και μπουφάν και μπότες και παντελόνι. Μην πας ξεβράκωτος. επισης μην μπλέξεις κολλητούς σε οχήματα. Μπλέκει παρά πολύ και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Ναι ενταξει, θα το σκεφτω, για τελευταια λυση το αφηνω. Οταν λεω κολλητος δεν τον γνώρισα δυο μηνες πριν κανουμε πανω απο 6 χρονια παρεα. 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε Ρε φιλε παρε την μοτοσυκλετα δηλωσε την και αν δεν την καλύπτεις, πληρωσε και κάτι στην εφορεία(αφου ρωτήσεις το λογιστή πόσο) μια φορά ειναι αυτό και τέλος Προκειμένου να κάνεις αλχημείες με φίλους, ασφάλειες και μπλεξίματα Ναι δεν εχεις αδικο απλο ειναι, εγω απλα δεν θελω να φαινεται καπου γι'αυτό ρωταω. 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Καταλαβα. Δεν φαινεται τι ακριβως εκανες, μονο το ποσο. Ευχαριστώ!
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, nfsmw_gr είπε Καταλαβα. Δεν φαινεται τι ακριβως εκανες, μονο το ποσο. Ευχαριστώ! Δεν ξέρω τι ακριβώς θα ήθελες να "κρύψεις" και από ποιον, αλλά η εφορία φυσικά και θα ενημερωθεί για το ότι αγόρασες τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.
nfsmw_gr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Δεν ξέρω τι ακριβώς θα ήθελες να "κρύψεις" και από ποιον, αλλά η εφορία φυσικά και θα ενημερωθεί για το ότι αγόρασες τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Οπως λεω στο αρχικο αρθρο απο τον πατερα μου. Λοιπόν το κανονισα, θα κανω μονος μου την δικη μου φορολογικη του χρονου, απλα θα συνεχισω να εχω διευθυνση την διεύθυνση του πατερα μου για να πιανομαι ως φιλοξενούμενος. Οποτε δεν θα φανει κατι, δεν θα δει κατι, και ολα οκ. Ευχαριστώ ολους για την βοηθεια και τον χρονο σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα