PSYHAS Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Να εδω τα λεει ομορφα και αναλυτικα : https://www.drive.gr/posts/symboyles/cheimerina-elastika-ti-prepei-na-gnorizete-0 Εγω τελη Νοεμβρη ως τελη Μαρτη βαζω τα τελευταια δυο χρονια τα goodyear ultragrip σε προςθιοκινητο golfακι κι εχω παει με χαλαρες ταχυτητες σε χιονια,εχοντας κι αλυσιδες μαζι αν χρειαστουν σε πιο extreme καταστασεις. Φυσικα καλυτερα κρατηματα σε βροχες και καλη αποδοση σε χαμηλες θερμοκρασιες. Βορεια Ελλαδα,παντως,πολυς κοσμος βαζει χειμερινα. Να κι ενα τεστ http://www.tyrereviews.co.uk/Article/9-of-the-best-winter-tyres-for-2018.htm 1
zio10 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, haris_216 είπε Επειδή δεν το κατέχω το θέμα, βάζετε ας πούμε τώρα το Νοέμβρη χειμερινά και τα βγάζετε τον Μάρτη; Οκ, για Σουηδία που ανέφερε ο φίλος παραπάνω μου φαίνεται λογικό. Για Ελλάδα όμως, ακόμα και Φλώρινα, επειδή ναι μεν έχει κρύο αλλά όχι απαραίτητα χιόνι συνέχεια στο δρόμο, πως ανταποκρίνεται το χειμερινό λάστιχο σε καθαρό δρόμο; Και όταν λέμε χειμερινό, είναι άλλο από χιονολάστιχο; Δηλαδή ενδείκνυται για χειμώνα (κρύο κι έτσι) ακόμα και χωρίς χιόνι; Βόρεια Ελλάδα ξέρω κι εγώ ότι οι περισσότεροι βάζουν χειμερινά. Εγώ τα σκέφτομαι φέτος και επειδή είμαι αρκετά βόρεια, αλλά πιο πολύ γιατί το πιθανότερο είναι να δουλέψω σε βουνό. Χειμερινό και χιονολάστιχο είναι το ίδιο.
piiii Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι γνώμη έχετε για τα gislaved eurofrost 5; Ψήνομαι να τα βάλω σε κανα μήνα προς αντικατάσταση των παλαιών falken eurowinter που είχα για αρκετά χρόνια. Διάσταση 195/65/15 Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από piiii
zio10 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Βρήκα ζάντες 15αρες, θέλω να σιγουρέψω ότι θα είμαι οκ με αυτές (γιατί ο λαστιχάς μου είπε για 16αρες) και θα κοιτάξω για 15αρια λάστιχα. Λογικά και πιο φτηνά θα είναι και θα πατάνε καλύτερα στο χιόνι από τα 17αρια.
Liverpool89 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δίπλα στο καθισμα ή στην ταπα του ρεζερβουάρ δειχνει τις επιτρεπόμενες διαστασεις για ζάντες/λαστιχα. Σου δινει επιλογη ο κατασκευαστής για 15αρες; 1
zio10 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Δίπλα στο καθισμα ή στην ταπα του ρεζερβουάρ δειχνει τις επιτρεπόμενες διαστασεις για ζάντες/λαστιχα. Σου δινει επιλογη ο κατασκευαστής για 15αρες; Θα το δω, δεν ξέρω. Με βάση το λινκ που έβαλε ο @lary7 μπαίνουν.
lary7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 https://www.wheel-size.com/size/fiat/bravo/2007/ Απο εδώ φαίνεται οτι και τα 195 είναι συμβατά με το αμάξι σου (δες τι βιβλιαράκι για σιγουρια). Τυχαιρος εισαι, φοράς τις πλέον κλασικές διαστάσεις οπότε θα σου βγουν φθηνά είτε τα 195 είτε τα 205 1
zio10 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, lary7 είπε https://www.wheel-size.com/size/fiat/bravo/2007/ Απο εδώ φαίνεται οτι και τα 195 είναι συμβατά με το αμάξι σου (δες τι βιβλιαράκι για σιγουρια). Τυχαιρος εισαι, φοράς τις πλέον κλασικές διαστάσεις οπότε θα σου βγουν φθηνά είτε τα 195 είτε τα 205 Στο συγκεκριμένο λινκ φαίνεται ότι η δικιά μου έκδοση δεν παίρνει 15αρες. Σε άλλα όπως αυτό που είχες βάλει λέει ότι γενικά μπορείς να πας σε 15αρα. Σκέφτομαι ότι επειδή θα είναι για λίγους μήνες και γενικά χαμηλές ταχύτητες (μέχρι 120-130) δεν θα υπάρχει θέμα.
lary7 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Λογικά δεν θα έχεις θέμα αφού η συνολική διάμετρος δεν αλλάζει ιδιαίτερα, αρκεί να ταιριάζει η ζάντα. 1
zio10 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, lary7 είπε Λογικά δεν θα έχεις θέμα αφού η συνολική διάμετρος δεν αλλάζει ιδιαίτερα, αρκεί να ταιριάζει η ζάντα. Αύριο θα τη δω τη ζάντα. Τηλεφωνικά φαίνεται να ταιριάζει Θα μπούνε άμεσα πάντως, ήδη χρειάστηκα τις κουβέρτες προχθές.
zio10 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Όχι, θα ρωτήσω αύριο εκεί που αλλάζω συνήθως να δω τι θα μου προτείνει.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Πριν 3 χειμώνες ειχα πάρει Nokian WR D3 για το αυτοκίνητό μου επειδή ήθελα να βγω εξωτερικό χειμώνα, προς Άλπεις. Έμεινα πολύκανοποιημένος. Βέβαια άλλοι δρόμοι εκεί. Χωρίς πολύ θόρυβο και δεν θυμάμαι να παρατήρησα μεγάλη αύξηση σε κατανάλωση. Ρώτησε και τον λαστιχά σου για nokian.
zio10 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, billomnia είπε Πριν 3 χειμώνες ειχα πάρει Nokian WR D3 για το αυτοκίνητό μου επειδή ήθελα να βγω εξωτερικό χειμώνα, προς Άλπεις. Έμεινα πολύκανοποιημένος. Βέβαια άλλοι δρόμοι εκεί. Χωρίς πολύ θόρυβο και δεν θυμάμαι να παρατήρησα μεγάλη αύξηση σε κατανάλωση. Ρώτησε και τον λαστιχά σου για nokian. Τα άκουσα κι από άλλους τα nokian! Ενώ δεν την ήξερα καθόλου μάλλον στα χειμερινά είναι πολύ καλή!
zio10 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2018 Πόσο είναι μια νορμάλ τιμή για 4 σιδερένιες ζάντες 15άρες; Δυστυχώς αυτές που έχω δεν κάνουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα