gptony Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειμαι σε αλλαγη κινητου και εχω βρει το honor 7a και το huawei y6 2018.Αμφοτερα στα 110 ευρω περιπου.Εχει κανεις εμπειρια η γνωμη για αυτα;Και τι διαφορες εχουν γιατι μου φαινονται ιδια......Ευχαριστω. Μετα απο λιγο ψαξιμο ειδα οτι το honor εχει αισθητηρα δακτυλικου αποτυπωματος,που δεν εχει το y6 επισης εχει οχτω πυρηνες εναντι τεσσαρων. Τελος οπως ειδα υπαρχουν και εκδοσεις με 3ram/32 αποθηκευτικο με περιπου 150 ευρω.Αλλα το ερωτημα παραμενει 7Α η Υ6 2018. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από gptony
saruman123 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σμαειναινα φτάσεις στα 150€ τότε δες κανένα Xiaomi. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από saruman123
gptony Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Οχι δεν σκεφτομαι αλλη μαρκα.Ειμαι υπερευχαριστημενος απο τα huawei που εχω (κινητα και ταμπλετ) οποτε δεν τιθεται θεμα αλλαγης μαρκας.Αλλωστε δεν πιστευω οτι εχει κατι να ζηλεψει η xiaomi απο την huawei.
SeNNinhA Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gptony είπε Οχι δεν σκεφτομαι αλλη μαρκα.Ειμαι υπερευχαριστημενος απο τα huawei που εχω (κινητα και ταμπλετ) οποτε δεν τιθεται θεμα αλλαγης μαρκας.Αλλωστε δεν πιστευω οτι εχει κατι να ζηλεψει η xiaomi απο την huawei. Honor 7a: Snapdragon 430 (antutu 42.000) 28nm 2/16 - (110€), 3/32 (150€) 3.000 mAh (28nm επεξεργαστης αρα και ενεργοβορος) Καμερα κακη με f/2.2 Οθονη 720 x 1440 pixels (~282 ppi density) Huawei Y6: Snapdragon 425 (antutu 31.000) 28nm 2/16 - (120€) 3.000 mAh (28nm επεξεργαστης αρα και ενεργοβορος) Καμερα κακη με f/2.2 Οθονη 720 x 1440 pixels (~282 ppi density) Xiaomi Redmi 6: mtk helio P22 (antutu 75.000) 12nm 3/32 (115€) 3.000 mAh (12nm επεξεργαστης αρα και λιγοτερο ενεργοβορος) Καμερα μετρια με f/2.2 Οθονη 720 x 1440 pixels (~295 ppi density) Xiaomi Mi A2 lite: Snapdragon 625 (antutu 76.500) 14nm 3/32 (135€) 4.000 mAh (14nm επεξεργαστης αρα και λιγοτερο ενεργοβορος) Καμερα μετρια με f/2.2 Οθονη 1080 x 2280 pixels (~432ppi density) Pure Android Μερα με την νυχτα τα Xiaomi της ιδια τιμης. Μακραν καλυτερους επεξεργαστες και καρτα γραφικων, περισσοτερη μνημη, μεγαλυτερη μπαταρια και αυτονομια, καλυτερη καμερα, καλυτερη οθονη (το Mi A2 lite), πιο φθηνα... — Για να απαντησω και στο δικό σπυ ερωτημα: Απο τα δυο που αναφερεσαι το 7a ειναι καλυτερο αλλα παραμενει κακο για τα λεφτα του! Τα 2/16gb ειναι πεταμενα χρηματα σημερα εκτος κι αν οι απαιτησεις σου απο το τηλεφωνο ειναι πολυ πολυ πολυ πολυ χαμηλες. Αλλα τοτε σαφως και τα 150€ δεν αξιζουν. Κατι σε 80€ ειναι πιο λογικο. Δικα σου τα χρηματα δικη σου η αποφαση φυσικα. 1 ώρα πριν, gptony είπε Αλλωστε δεν πιστευω οτι εχει κατι να ζηλεψει η xiaomi απο την huawei. Οντως δεν εχουν τιποτε να ζηλεψουν τα Xiaomi (αλλο ηθελες να πεις αλλα ειπες το σωστο εστω και κατα λάθος...)!!! Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από SeNNinhA
gptony Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Πως κρινεις ομως οτι τα δυο huawei εχουν κακη καμερα ενω τα δυο xiaomi μετρια εφ οσον το διαφραγμα ειναι ιδιο f/2,2; Για μετρο συγκρισης,αυτη τη στιγμη εχω το p9 lite 2017 και η συζυγος μου το honor 6a.Αρα παμε πανω η κατω; Ενταξει σε αυτα τα λεφτα δεν ζηταμε σουπερ ντουπερ καμερα,απλα μια ικανοποιητικη.Ξερω οτι ψωνιζω απο το κατω ραφι,αλλωστε ποτε δεν ειχα κινητα χαι εντ.Αλλα νομιζω οτι πρωτιστως θα προτιμισω 3/32 και ας παει στα 150 που ειναι το ταβανι μου.
SeNNinhA Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, gptony είπε Πως κρινεις ομως οτι τα δυο huawei εχουν κακη καμερα ενω τα δυο xiaomi μετρια εφ οσον το διαφραγμα ειναι ιδιο f/2,2; Για μετρο συγκρισης,αυτη τη στιγμη εχω το p9 lite 2017 και η συζυγος μου το honor 6a.Αρα παμε πανω η κατω; Ενταξει σε αυτα τα λεφτα δεν ζηταμε σουπερ ντουπερ καμερα,απλα μια ικανοποιητικη.Ξερω οτι ψωνιζω απο το κατω ραφι,αλλωστε ποτε δεν ειχα κινητα χαι εντ.Αλλα νομιζω οτι πρωτιστως θα προτιμισω 3/32 και ας παει στα 150 που ειναι το ταβανι μου. Και το Υ6 και το 7a φορανε αισθητηρα 13mp με pixel size 0.9μm!!! Οι καλές καμερες σημερα εχουν pixel size 1.5μm και οι κακές 1.1μm. Το pixel size ειναι αυτο που μετραει σε μια καμερα μιας και ειναι το στοιχειο που μαζευει το φως. Οσο μεγαλυτερο τοσο περισσοτερο φως μαζευει αρα τοσο καλύτερη φωτο θα βγαλει. Οσο μικροτερο τα πραγματα αρχιζουν και δυσκολευουν. Τα 0.9μm pixel size ειναι πολυ μικρο για τα σημερινα δεδομενα και ειναι 1000% σιγουρο οτι μιλαμε για κακή καμερα. Σε καλές συνθηκες φωτισμού ολες θα βγαλουν τουλαχιστον αποδεκτες φωτο. Μολις το φως αρχισει να πεφτει ή μολις μιλησουμε για θεματα υπο εστω ελαφρια κινηση δεν υπαρχει περιπτωση να σου βγαλει σωστη φωτογραφια. Μπορει εσενα ισως να σου αρκει αλλα πρεπει να δουμε το θεμα και συγκριτικα και με τις αλλες αντιστοιχης τιμης συσκευες. Εκει χανουν και τα δυο πανηγυρικα με τα χερια κατω σε αυτο τον τομεα. Tα redmi 6 & Mi A2 lite εχουν αισθητηρα με pixel size 1.25μm (+40% μεγαλυτερος). Το P9 lite εχει και αυτο καλυτερο αισθητηρα με pixel size 1.127μm. O επεξεργαστής του Kirin 650 με Antutu score 53.000 στα 14nm ειναι σαφεστατα καλυτερος απο τα Y6 & 7a. To Honor 7a ειναι στην πραξη το Honor 6a με μεγαλυτερη οθονη (και διαστασεις) με δευτερη βοηθητικη καμερα και λιγο μεγαλυτερης αναλυσης selfie camera. Εαν θελεις οπωσδηποτε Huawei απο αυτα τα δυο το 7a ειναι καλυτερο (αν και ιδιο με το 6a). Το Y6 ειναι downgrade σε σχεση με αυτα που εχετε. Αλλα οπως σου εδειξα σε αυτα τα χρηματα σε Xiaomi παιρνεις κατα ΠΟΛΥ καλυτερο τηλεφωνο. Το τι θα επιλεξεις ειναι δικο σου θεμα βεβαια.
gptony Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ειδα καποια αρθρα και σχολια για το mi a2 lite κυριως και ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα.....Επισης ειδα και τα χαρακτηριστικα και ειδα οτι παρολο οτι εχει οθονη 5,84 εχει μικροτερες διαστασεις σε σχεση με τα y6 και 7a που κοιταζω.Σιγουρα ειναι ολα μεγαλυτερα απο το p9 lite που εχω αλλα το xiaomi ειναι μικροτερο.Απ τα λεγομενα σου για την καμερα φαινεται οτι το xiaomi εχει ελαχιστα καλυτερη καμερα απο το p9 lite μου.Οποτε μαλλον με κερδιζει σε σχεση με τα δυο huawei..... Στα χαρακτηριστικα δεν ειδα αν εχει ραδιο,3,5 jack,γρηγορη φορτιση και utg; Ολα καλα....αλλα βρισκω δυο μειον.Το πρωτο οτι δεν με τρελαινει το notch που εχει και δευτερο που διαβασα σε αλλο θεμα εδω οτι τα σκρουτζομαγαζα δεν εχουν στα xiaomi την επισημη εγγυηση που εχουν στις αλλες εταιριες.Και το δευτερο ειδικα ειναι κατι που με αποθαρρυνει.Επισης ειδα οτι δεν υπσρχει σε επωνυμα καταστηματα σε καμμια εκδοση. Αυτο παντως με την εγγυηση αληθευει για τα xiaomi; Απ την αλλη ομως πριν καποια χρονια ειχα πεσει "θυμα" εγγυησης με samsung η οποια δεν μου καλυψε το ελαττωματικο κινητο που αγορασα.Κολλουσε μεσα σε δυο μηνες απ την αγορα του.Εμπλεξα με arvato μεσω του παροχου μου.Μετα ανακαλυψα τι παιζει με αυτους...(αυτοι παντως ανακαλυψαν υγρασια!!!!!!!) Το συμπερασμα που εβγαλα απ αυτη την ιστορια αυτη ειναι οτι οι εταιριες κανουν οτι μπορουν για μην αντικαταστησουν ενα ελαττωματικο κινητο. Ενα τελευταιο...... η global version που γραφει σημαινει κατι που πρεπει να προσεξω εαν καταληξω εκει. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από gptony
SeNNinhA Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα YouHou & MyGad δινουν 2 χρονια εγγυηση δικη τους με service δικό τους και εχουν πολυ καλη εξυπηρετηση σε θεματα ειδικα εγγυησης (προσωπικα τα προτιμω απο την αντιπροσωπεια). Το κακό ειναι οτι δεν εχουν το 3/32gb μοντελο αλλα μονο το 4/64gb που βγαινει ομως 180€. Στα 150-160€ ομως βγαινουν και αυτα που θελεις απο μαγαζι (και οχι απο skroutz) και μαλιστα με μικροτερη μνημη και χωρητικοτητα. Εαν προσθεσεις και μια SD καρτα βγαινει στα ιδια. https://youhou.gr/index.php?route=product/product&product_id=619 https://www.mygad.gr/xiaomi-mi-a2-lite-4gb-ram-64gb-mavro Υπαρχει στα 7spot και η 3/32gb εκδοση και η 4/64gb στα 180€ & 200€ αντιστοιχα με διετη εγγυηση αντιπροσωπειας. https://www.sevenspot.gr/search?controller=search&order=product.position.desc&s=mi+a2+lite --- Στα 140-160€ ομως μετα παιζουν και τα Xiaomi Redmi Note 5, Xiaomi Redmi Note 6 Pro (απο Skroutz), οποτε αρχιζει να μπερδευει το πραγμα.... Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από SeNNinhA
gptony Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Προτιμω να παω στο mi a2 lite λογω μεγεθους και μονο σε σχεση με τα redmi που βλεπω οτι ειναι πιο μεγαλα.Καρτα sd δεν χρειαζομαι εχω μια 16αρα που σε συνδυασμο με τα 32 αποθηκευτικο με καλυπτει ανετα. Εχω ακουσει καλα λογια για το phonegallery εχουν ψωνισει φιλοι μου απο εκει.Βεβαια με το στραπατσο που επαθα με το samsung και την εγγυηση δεν μπορω να πω οτι με καιει και απολυτα,καλο ειναι να υπαρχει αλλα.... Εκτος απο αυτα που συζηταμε υπαρχει κατι σε αυτα τα χρηματα χωρις ομως να ξεφευγουμε σε διαστασεις; Αν και βασικα ειμαι λιγο πριν το mi a2 lite και λιγοτερο προς το 7α 32gb....απλα ετσι ρωταω αν υπαρχει καποια καλη εναλακτικη που δεν εχω δει.......Ευχαριστω και σορρυ για τις πολλες αποριες.....
SeNNinhA Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Το Phonegallery δεν δινει ομως 2 χρονια εγγυηση ουτε και εχει δικο του service. Σου ανεφερα τα αλλα δυο διοτι εκτος απο αξιοπιστα δινουν 2 χρονια εγγυηση και μαλιστα με δικο τους service για να μην περιμενεις την επισκευη. Στα 142€ απο Banggood (μαζι με τα μεταφορικα με Priority Mail για να μην πληρωσεις τελωνειο) παιζει αυτο Asus ZenFone 3 Zoom Τεραστια μπαταρια, καλος επεξεργαστής, καλή κάμερα και με OIS (οπτικη σταθεροποιηση) και AMOLED οθονη. *** Για να δειτε την τιμη των 132,95€ (χωρις μεταφορικα) θα πρεπει να εχετε εγγραφει στο site και θα σας ερθει email με διαφορες προσφορες (μια ειναι αυτη). Πατατε στο εκει Link και σας βγαζει την συγκεκριμενη τιμη.
gptony Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Ok θα το ξανατσεκαρω απο Δευτερα πια......
SeNNinhA Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, gptony είπε Ok θα το ξανατσεκαρω απο Δευτερα πια...... Για το ASUS δεν χρειαζεται να ψαχνεις email. Βαζεις το κουπονι 11BGAS64 και σου βγαζει την τιμη προσφορας.
gptony Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Χθες το βραδυ σε συζητηση μου με φιλο μου,μου προτεινε και το samsung j6 στα 140 ευρω περιπου στο σκρουτζ.Ψαχνωντας βρηκα οτι ειναι 3/32 ,το antutu περπου στα επιπεδα του 7a (j6-46000 7a-42000) και οι διαστασεις του στα επιπεδα του xiaomi και επεξεργαστης exynos στα 14mm.Εχουμε καποια αποψη γι αυτο; Και ενα ερωτημα......πως βρισκουμαι τα pixel size των κινητων;Για να βρω το αντιστοιχο νουμερο για το j6;
saruman123 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, gptony είπε Και ενα ερωτημα......πως βρισκουμαι τα pixel size των κινητων;Για να βρω το αντιστοιχο νουμερο για το j6; Από το Kimovil
SeNNinhA Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, saruman123 είπε Από το Kimovil Συνηθως αλλα οχι παντα. Θελει πολλες φορες πολυ ψαξιμο. 1 ώρα πριν, gptony είπε Χθες το βραδυ σε συζητηση μου με φιλο μου,μου προτεινε και το samsung j6 στα 140 ευρω περιπου στο σκρουτζ.Ψαχνωντας βρηκα οτι ειναι 3/32 ,το antutu περπου στα επιπεδα του 7a (j6-46000 7a-42000) και οι διαστασεις του στα επιπεδα του xiaomi και επεξεργαστης exynos στα 14mm.Εχουμε καποια αποψη γι αυτο; Και ενα ερωτημα......πως βρισκουμαι τα pixel size των κινητων;Για να βρω το αντιστοιχο νουμερο για το j6; J6??? Για ποιον λογο ακριβως; Η σειρα J ειναι η entry level σειρα της Samsung και φυσικα υπερκοστολογημενη. Βλεπω οτι προσπαθεις να αγορασεις οπωσδηποτε υπερκοστολογημενο κινητο. Γιατι; Για να γραφει Samsung? Οκ. Δικα σου τα χρηματα επελεξε ελευθερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα