Προς το περιεχόμενο

Custom Sound System

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Λοιπόν, θα ήθελα να φτιάξω ένα ηχοσύστημα στο σπίτι, για χαλαρή μουσική, Jazz κτλ. Όχι μπαμ μπαμ και θόρυβο/ένταση, κάτι για ambient music. Θα το φτιάξω εγώ, με πράγματα απο eBay, να είναι ακριβώς στο μέγεθος και στυλ που μου αρέσει.

Τα κομμάτια που έχω καταλήξει είναι τα κάτοθι:

https://www.ebay.com/itm/172469238917?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&autorefresh=true
https://www.ebay.com/itm/1200W-20A-DC-Converter-Boost-Car-Step-up-Power-Supply-Module-8-60V-to-12-83V-new-/173489558865?oid=272445457728 γιατί ο ενισχυτής θέλει 33-36V.

Και ένα τροφοδοτικό PC για να έχω δυνατή 12άρα.

Έχω δυο ξύλινα παθητικά ηχεία, δεν έχω ιδέα Specs, αλλά σε νορμάλ επίπεδα ήχου ήταν ωραία/γλυκά. Λογικά θα μπουν αυτά πάνω, για αρχή.

Ερώτηση τώρα λοιπόν, έστω ότι τα ηχεία αντέχουν/σηκώνουν 100Watt ανα κανάλι (ο ενισχυτής βγάζει και 160 ανα κανάλι, δοκιμασμένο σε review στο youtube). Θα χρειαστώ λοιπόν και το τροφοδοτικό να βγάζει 200 watt; Κάτι μου είπα ότι αυτό είναι ένταση ήχου (πάλι σε Watt) και ότι η κατανάλωση σε ρεύμα θα είναι μικρότερη. Τι ισχύει; Έχει κάποια αναλογία (προφανώς);

Μουσική θα παίζει ένα Creative Zen. Έχετε να προτείνετε κάποιον player με καλή ποιότητα ήχου και να μην έχει το μέγεθος και την κατανάλωση υπολογιστή;

Κανένα single board computer κάνει; Θα έχει καλή ποιότητα;

Δημοσ.

τροφοδοτικο υπολογιστη και ηχος δεν πανε μαζι

τα watt επισης δεν εχουν σχεση με watt audio ενισχυτη

με 50 ευρω και κατι μπορεις να βρεις κανα ενισχυτακι μικρο audio ετοιμο σε στυλ project audio που θα παιζει πολυ καλυτερα απο αυτα τα kit του ebay

και θα ειναι στο συνολο πολυ πιο μαζεμενη λυση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xrhstosiak είπε

τροφοδοτικο υπολογιστη και ηχος δεν πανε μαζι

τα watt επισης δεν εχουν σχεση με watt audio ενισχυτη

με 50 ευρω και κατι μπορεις να βρεις κανα ενισχυτακι μικρο audio ετοιμο σε στυλ project audio που θα παιζει πολυ καλυτερα απο αυτα τα kit του ebay

και θα ειναι στο συνολο πολυ πιο μαζεμενη λυση

Γιατί δεν πάει μαζί τροφοδοτικό και σύστημα ηχου; Πως αλλιώς θα δίνω τα 12 volt πχ;

Ωραια, ποια η αναλογία τα βαττ ηχου με τα βαττ ηλεκτρικής κατανάλωσης;

Δημοσ.

τα τροφοδοτικα των υπολογιστων ειναι διακοπτικα, ειναι ο τροπος για να εχεις φτηνα watt που ειναι οκ για τις απαιτησεις ενος κυκλωματος οπως ειναι ο υπολογιστης αλλα δεν κανουν για audio

στο audio θες παρα πολυ χαμηλα επιπεδα θορυβου / παραμόρφωσης / και μεγαλες αποθηκες ρευματος για να μπορεις να δινεις αμεσα ρευμα σε καθε φορτιο / συχνοτητα / αντισταση

πχ η πλακετα που εβαλες λεει 160Watt δεν λεει ομως σε τι φορτιο σε τι συχνοτητα και το βασικοτερο με ποση παραμόρφωση ;

γενικα θελω να πω μην ασχολεισαι με τα watt γιατι δεν εχουν νοημα αλλα θα επρεπε να σε απασχολει το πως μπορει να παιξει

αλλωστε σε πραγματικες συνθηκες ενος δωματιου δεν θες πανω απο 8-16 καλα watt ( και πολλα λεω)

για αυτο θα επεμενα σε μια audiophile εταιρια που θα δινει συνολικη λυση εστω και αυτου του τυπου με ενισχυτες κλασης D , ωστε να εχεις και το σωστο δικο του τροφοδοτικο καθως και το σωστο δικο του κουτι με τις θωρακισεις και αλλες πολλες μικρες λεπτομερειες που θα δωσουν συνολικα εναν καλυτερο και καθαροτερο ηχο

αν εισαι αθηνα την επομενη εβδομαδα εχει εκθεση hi-end show που εκει μπορεις να ακουσεις τετοια μικρα ενισχυτακια  σαν αυτα της project audio της σειρας box

που αν τα ψαξεις λιγο μπορει και στα μεταχειρισμενα να τα βρεις και αρκετα κατω απο 100 ευρω

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...