Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 minutes ago, Predatorkill said:

Ποια γλωσσα προγραμματισμου ξερεις; Μας λες μονο τι θες, χωρις να ξερουμε το υποβαθρο των γνωσεων σου. 

Οσο για το τρολαρισμα που τρως, οποιος μπαινει και ζηταει λυση ή ετοιμο κωδικα  χωρις να δινει καμμια πληροφορια το τρωει, δεν εισαι η πρωτη. 

Δε χρειαζεται να πληρωσεις πολλα χρηματα, υπαρχουν πολλα ετοιμα apps που κανουν αυτο που θες (οπως σου απαντησαν ηδη), καποια κοστιζουν αρκετα καποια πολυ λιγοτερο, γιατι να ανακαλυψεις τον τροχο απο την αρχη για κατι τοσο απλο;

Ξέρω php ,java και λίγη C#  και αρκετα καλή SQL. Δε ζήτησα κανένα έτοιμο κώδικα, ζήτησα κάποιον οδηγό ώστε να με κατευθύνει. Δεν πάω να ανακαλύψω τον τρόχο απλά το ήθελα και για δικό μου projectaki. Άλλα έτοιμα apps που θα μπορούσαν να το κάνουν εκτός απτο zoho ποια είναι; To Zoho θέλει 20ευρώ το μήνα για μέχρι 500 customers. Υπάρχει πιο οικονομικό από αυτο;

Δημοσ.

Αν εχεις web server με daemon και ξερεις απο php/myslq ή εστω php/txt μπορεις να φτιάξεις ενα txt που καθε γραμμη εχει την ημερομηνια λήξης, το ονοματεπώνυμο, το email και κατι αλλο που νομιζεις οτι χρειαζεται και μια φορα τη μερα θα τρεχεις ενα cron που ενα script php θα ελεγχει ανα γραμμη την ημερομηνια, θα στελνει email και θα μαρκάρει στη γραμμη οτι εστειλε ειδοποιηση (για να μη στελνει συνεχεια). Εννοεταί οτι το txt πρεπει να το συμπληρωνεις με το χερι ή μεσω φορμας (παλι με php)

Αυτο ειναι το λιγοτερο που χρειαζεσαι σαν λογικη του εργαλείου. Το gui μπορει να κάτσει πάνω σε αυτό οπου να οτι θες, οπως χρηστες, δικαιώματα, συχνοτητα ειδοποιησεων, κλπ κλπ κπ

Δημοσ.

ή (εκτός από το παραπάνω) αν θες (ντε και καλά να φτιάξεις τη δική σου εφαρμογή), μιας και ξέρεις java μπορείς να κάνεις μια απλή android εφαρμογή για δική σου χρήση. Είσαι και always connected.

Δημοσ.
41 minutes ago, isay said:

Αν εχεις web server με daemon και ξερεις απο php/myslq ή εστω php/txt μπορεις να φτιάξεις ενα txt που καθε γραμμη εχει την ημερομηνια λήξης, το ονοματεπώνυμο, το email και κατι αλλο που νομιζεις οτι χρειαζεται και μια φορα τη μερα θα τρεχεις ενα cron που ενα script php θα ελεγχει ανα γραμμη την ημερομηνια, θα στελνει email και θα μαρκάρει στη γραμμη οτι εστειλε ειδοποιηση (για να μη στελνει συνεχεια). Εννοεταί οτι το txt πρεπει να το συμπληρωνεις με το χερι ή μεσω φορμας (παλι με php)

Αυτο ειναι το λιγοτερο που χρειαζεσαι σαν λογικη του εργαλείου. Το gui μπορει να κάτσει πάνω σε αυτό οπου να οτι θες, οπως χρηστες, δικαιώματα, συχνοτητα ειδοποιησεων, κλπ κλπ κπ

Καπως ετσι το εχω σκεφτει οχι με txt ομως αλλά με mysql. Σχετικά με αυτό που λες για το μαρκαρισμα της γραμμης αφου θα ελεγχεται βασει της ημερομηνιας για ποιο λογο να το μαρκαρω; Εννοω οτι θα κανω ελεγχο ν στελνει το email 30 μερες και 1 ημερα πριν ληξει οποτε δε θα υπαρχει περιπτωση επαναποστολης

Δημοσ.

Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι το εξής:

1)  Δημιουργείς ενα table στην βάση δεδομένων σου (π.χ users) και εκει μέσα περνάς τις πληροφορίες του πελάτη (Όνομα, email, τηλέφωνο, ποιο domain έχει, πότε λήγει κτλ). 

2) Δημιουργείς μια φόρμα email που γράφεις τι θέλεις να πάει στον πελάτη.  Αυτή την φόρμα κάντην με όποια γλώσσα ξέρεις εσυ καλύτερα.

3) Δημιουργείς ένα εκτελέσιμο (συνήθως bat αρχείο), το οποίο θα συγκρίνει την σημερινή ημερομηνία, με την ημερομηνία λήξης που έχεις στην βάση δεδομένων. 

4) Δημιουργείς ενα Task Scheduler ( αν είσαι σε Windows) ή ενα Cron Task (εαν είσαι σε Linux), ώστε να τρέχει το βήμα 3.

Αυτό πιστεύω είναι το πιο απλό format που υπάρχει για τέτοια λύση! Βέβαια εαν θες πας σε έτοιμες λύσεις, για να μην μπαίνεις στον κόπο να τα κάνεις όλα αυτα!

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε

Το GUI το θέλω γιατί θα ήθελα να το επεκτείνω αργότερα με logins και διάφορες πληροφορίες για τον πελάτη. Επίσης ανέφερα το GUI γιατι θα προτιμούσα να είναι web εφαρμογή έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να μη σταλεί το mail επειδή πχ. ο υπολογιστής που θα έχω στο γραφείο θα είναι κλειστός καθώς και επειδή οι IPs που δίνει ο ΟΤΕ οι περισσότερες είναι black με αποτέλεσμα να μη στέλνονται πολλές φορές τα emails. Γιαυτό θα ήθελα να φιλοξενείται από έναν αξιόπιστο server και μιλάω για web εφαρμογή με GUI.

Το κομμάτι της προβληματικής αποστολής e-mails το λύνεις με ένα vps. Μπορείς να βρεις πολύ φθηνά ακόμα και με €5/μήνα. Βάζεις εκεί έναν daemon και ξεμπέρδεψες. Εναλλακτικά στήνεις ένα account στο GMail και τα στέλνεις από εκεί μέσω κάποιου API ώστε να γίνεται αυτόματα η διαδικασία.

Τα υπόλοιπα που λες για logins και επιπλέον πληροφορίες είναι άλλη εφαρμογή.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε

Καπως ετσι το εχω σκεφτει οχι με txt ομως αλλά με mysql. Σχετικά με αυτό που λες για το μαρκαρισμα της γραμμης αφου θα ελεγχεται βασει της ημερομηνιας για ποιο λογο να το μαρκαρω; Εννοω οτι θα κανω ελεγχο ν στελνει το email 30 μερες και 1 ημερα πριν ληξει οποτε δε θα υπαρχει περιπτωση επαναποστολης

και με mysql γινεται και με xml και με πολλους αλλους τροπους. Σου ειπα το ελάχιστο που θα μπορουσες να κάνεις.

Το μαρκάρισμα εχει τη λογική οτι αν για κάποιο λογο γινει πολλαπλή εκτελεση του cron php να μην στειλει πάλι email στον πελάτη. Failsafe κατασταση.. Φαντάσου το cron να κολλήσει (ή να το ρυθμισεις λάθος) και να τρέχει συνεχεια κάθε λεπτο/ώρα, οποτε ο πελάτης σου θα λαβει πολλα αντιτυπα του email μεχρι να το πάρεις πρεφα και να το κοψεις. Αν ήμουν πελάτης σου και λαμβανα το ιδιο email πολλες φορες αφενος θα με ενοχλουσε, αφετερου θα ήταν αρνητικό για την εικονα σου (εδω δε μπορει να στειλει ενημερώσεις σωστα, την εχω και για προγραμματιστρια μου; ) και ο μη γνώστης θα σου τηλεφωνησει και θα σου πει "Εντάξει ρε κοπελια, το καταλαβαμε οτι θες λεφτα, μη μου γεμιζεις το email" ενώ εσύ δεν ειχες τετοια διαθεση.

To μαρκάρισμα σε βοηθάει να βάλεις και πολλαπλά crons, πχ 3/ημέρα ώστε στην περιπτωση που εχει κολλησει ο cron για λιγο να στειλει τα emails στο επομενο. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Έχω περάσει στη φάση της υλοποίησης. Έχω φτιάξει τη βάση δεδομένων μου σε mysql καθως επίσης και τις φόρμες για εισαγωγή πελάτη οι οποίες γράφουν κανονικά στη βάση. Αγόρασα και ένα vps στο οποιο θα βάλω το cron να δουλέψει.

Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Τι θα τρέχει το cron? Μπορώ να κανω ένα php script το οποιο θα ενεργοποιει την αποστολη mail μετά τον ελεγχο της ημερομηνιας και αυτο να γίνεται trigger απο το cron ή πρεπει να κανω διαφορετικού ειδος script(πχ shell script).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ρίξω και εγώ μια μικρή βοήθεια.......μιας και ξέρεις λίγη C# ...μπορείς να γράψεις 1 προγραμματάκι που να στέλνει το email και θα βάλεις το cron σε ταχτά χρονικά διαστήματα να τρέχει την εφαρμογή

Επεξ/σία από masteripper
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...