katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Έχω κάποια domains και hosting πακέτα τα οποία τα διαχειρίζομαι εγώ και ενημερώνομαι από τη Web Hosting εταιρεία που έχω πότε λήγουν αυτά τα πακέτα. Θέλω τη γνώμη σας για το πως θα μπορούσα να φτιάξω ένα πρόγραμμα, στο οποίο θα καταχωρώ τα στοιχεία των πελατών, καθώς και το πότε λήγει το domain και το hosting τους και 1 μήνα πριν λήξουν να στέλνεται αυτόματο μήνυμα email στον πελάτη που θα τον ενημερώνει για τη λήξη του πακέτου. Πως θα μπορούσα να φτιάξω μια τέτοια εφαρμογή; Ποιες γλώσσες προγραμματισμού προτείνετε;
The King Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.zoho.com/invoice/ Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από The King
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό απότι βλέπω είναι για αποστολή τιμολογίων. Εγώ θέλω να στέλνω ένα αυτόματο email προειδοποίησης λήξης που θα γίνεται trigger ένα μήνα πριν λήξουν τα πακέτα φιλοξενίας.
The King Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 42 λεπτά πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό απότι βλέπω είναι για αποστολή τιμολογίων. Εγώ θέλω να στέλνω ένα αυτόματο email προειδοποίησης λήξης που θα γίνεται trigger ένα μήνα πριν λήξουν τα πακέτα φιλοξενίας. Το ίδιο κάνει, ο όρος είναι recurring τιμολόγηση ή ειδοποίηση, ειδοποιεί αυτόματα σε κάθε κύκλο και τιμολογεί εάν το θες και για αυτή τη χρήση. Υποθέτω έχεις επιχείρηση για να χρησιμοποιείς τον όρο "πελάτης" που θες οργανωμένες τις αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις και πληρωμές σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δεν έχει σημασία τι γλώσσα θα χρησιμοποιήσεις. Αυτό που θες είναι πολύ απλό στο στήσιμο. Ένα text αρχείο με email πελάτη και ημερομηνία λήξης και έναν daemon που θα τσεκάρει μια φορά την ημέρα τις ημερομηνίες.
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 24 minutes ago, The King said: Το ίδιο κάνει, ο όρος είναι recurring τιμολόγηση ή ειδοποίηση, ειδοποιεί αυτόματα σε κάθε κύκλο και τιμολογεί εάν το θες και για αυτή τη χρήση. Υποθέτω έχεις επιχείρηση για να χρησιμοποιείς τον όρο "πελάτης" που θες οργανωμένες τις αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις και πληρωμές σου. Ναι ακριβώς απότι είδα όμως είναι paid υπηρεσία γιαυτό και θα προτιμούσα να φτιάξω κάτι μόνη μου. 6 minutes ago, elorant said: Δεν έχει σημασία τι γλώσσα θα χρησιμοποιήσεις. Αυτό που θες είναι πολύ απλό στο στήσιμο. Ένα text αρχείο με email πελάτη και ημερομηνία λήξης και έναν daemon που θα τσεκάρει μια φορά την ημέρα τις ημερομηνίες. Με ποια γλώσσα θα πρότεινες να φτιάξω το gui περιβάλλον από το να έχω ένα απλό text αρχείο. Επίσης ο daemon θα πρέπει να είναι σε java ή έχεις να προτείνεις κάποια άλλη γλώσσα;
pmav99 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δεν χρειάζεσαι GUI. Δεν έχει σημασία η γλώσσα. Σε όποια γλώσσα ξέρεις, γράψε ένα προγραμματάκι που θα διαβάζει το αρχείο με email και ημερομηνίες και στέλνει email. Μετά απλά τρέχεις το προγραμματάκι με Cron/systemd αν είσαι σε linux ή με κάτι τέτοιο αν είσαι σε windows: https://stackoverflow.com/a/132975/592289
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 9 minutes ago, pmav99 said: Δεν χρειάζεσαι GUI. Δεν έχει σημασία η γλώσσα. Σε όποια γλώσσα ξέρεις, γράψε ένα προγραμματάκι που θα διαβάζει το αρχείο με email και ημερομηνίες και στέλνει email. Μετά απλά τρέχεις το προγραμματάκι με Cron/systemd αν είσαι σε linux ή με κάτι τέτοιο αν είσαι σε windows: https://stackoverflow.com/a/132975/592289 Υπάρχει κάποιος οδηγός που θα μπορούσατε να μου στείλετε για το πως να γράψω ένα προγραμματάκι που να διαβάζει από excel ας πούμε. Θα κάνω εννοείται και εγώ το ανάλογο Google Search μου :).
The King Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε 1 ώρα πριν, The King είπε Το ίδιο κάνει, ο όρος είναι recurring τιμολόγηση ή ειδοποίηση, ειδοποιεί αυτόματα σε κάθε κύκλο και τιμολογεί εάν το θες και για αυτή τη χρήση. Υποθέτω έχεις επιχείρηση για να χρησιμοποιείς τον όρο "πελάτης" που θες οργανωμένες τις αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις και πληρωμές σου. Ναι ακριβώς απότι είδα όμως είναι paid υπηρεσία γιαυτό και θα προτιμούσα να φτιάξω κάτι μόνη μου. 10 λεπτά πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε Υπάρχει κάποιος οδηγός που θα μπορούσατε να μου στείλετε για το πως να γράψω ένα προγραμματάκι που να διαβάζει από excel ας πούμε. Θα κάνω εννοείται και εγώ το ανάλογο Google Search μου :). Πλάκα έχεις φίλε, σε κάνω γούστο Τσίμπα έναν οδηγό !. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από The King
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 11 minutes ago, The King said: Πλάκα έχεις φίλε, σε κάνω γούστο Τσίμπα έναν οδηγό !. Δεν καταλαβαίνω την ειρωνεία. Έχετε κάνει το forum χώρο που φοβόμαστε και να ρωτήσουμε. Όποιος δεν έχει διάθεση να βοηθήσει θα μπορούσε απλά να μην απαντάει.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, katerina.eleutheriou1985 είπε Ναι ακριβώς απότι είδα όμως είναι paid υπηρεσία γιαυτό και θα προτιμούσα να φτιάξω κάτι μόνη μου. Με ποια γλώσσα θα πρότεινες να φτιάξω το gui περιβάλλον από το να έχω ένα απλό text αρχείο. Επίσης ο daemon θα πρέπει να είναι σε java ή έχεις να προτείνεις κάποια άλλη γλώσσα; Δεν χρειάζεσαι GUI. Email θα στέλνεις, τι να το κάνεις το οποιοδήποτε user interface; Αν ξέρεις Java, φτιάχτο σε Java. Σε οποιαδήποτε γλώσσα στήνεται. Αν δεν ξέρεις καθόλου προγραμματισμό δεν νομίζω ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε κάτι.
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 12 minutes ago, elorant said: Δεν χρειάζεσαι GUI. Email θα στέλνεις, τι να το κάνεις το οποιοδήποτε user interface; Αν ξέρεις Java, φτιάχτο σε Java. Σε οποιαδήποτε γλώσσα στήνεται. Αν δεν ξέρεις καθόλου προγραμματισμό δεν νομίζω ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε κάτι. Το GUI το θέλω γιατί θα ήθελα να το επεκτείνω αργότερα με logins και διάφορες πληροφορίες για τον πελάτη. Επίσης ανέφερα το GUI γιατι θα προτιμούσα να είναι web εφαρμογή έτσι ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να μη σταλεί το mail επειδή πχ. ο υπολογιστής που θα έχω στο γραφείο θα είναι κλειστός καθώς και επειδή οι IPs που δίνει ο ΟΤΕ οι περισσότερες είναι black με αποτέλεσμα να μη στέλνονται πολλές φορές τα emails. Γιαυτό θα ήθελα να φιλοξενείται από έναν αξιόπιστο server και μιλάω για web εφαρμογή με GUI.
pmav99 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Διευκρίνησε αν θέλεις ποιο είναι το επίπεδο σου γιατι χωρίς αυτήν την πληροφορία, νομίζω ότι δεν θα βρεις πολύ παραγωγικό το όλο thread. Από εκεί και πέρα, αν έχεις συγκεκριμένες απορίες για κάτι που αφορά προγραμματισμό, θα δεις ότι πολύς κόσμος είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Αλλά αποφάσισε τι θέλεις να ρωτήσεις... Αυτό που ζητάς στο αρχικό σου post είναι μια απλή εφαρμογούλα που γράφεται σε 1-2 ώρες. Αυτό που ζητάς στο τελευταίο σου post μπορεί να είναι ένα project διάρκειας από μερικές ημερές έως αρκετούς μήνες ανάλογα με την πολυπλοκότητα του τι θελεις να κάνεις. Για την ιστορία, αν δεν ξέρεις καθόλου προγραμματισμό και θέλεις να μάθεις, για να φτάσεις στο επίπεδο να κάνεις το πρώτο θέλεις 1-2 μήνες διάβασμα, ενώ για να κάνεις το δεύτερο 1 χρόνο full time διάβασμα. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από pmav99
katerina.eleutheriou1985 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 6 minutes ago, pmav99 said: Διευκρίνησε αν θέλεις ποιο είναι το επίπεδο σου γιατι χωρίς αυτήν την πληροφορία, νομίζω ότι δεν θα βρεις πολύ παραγωγικό το όλο thread. Από εκεί και πέρα, αν έχεις συγκεκριμένες απορίες για κάτι που αφορά προγραμματισμό, θα δεις ότι πολύς κόσμος είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Αλλά αποφάσισε τι θέλεις να ρωτήσεις... Αυτό που ζητάς στο αρχικό σου post είναι μια απλή εφαρμογούλα που γράφεται σε 1-2 ώρες. Αυτό που ζητάς στο τελευταίο σου post μπορεί να είναι από ένα project διάρκειας μερικών ημερών έως αρκετών μηνών ανάλογα με την πολυπλοκότητα του τι θελεις να κάνεις. Για την ιστορία, αν δεν ξέρεις καθόλου προγραμματισμό και θέλεις να μάθεις, για να φτάσεις στο επίπεδο να κάνεις το πρώτο θέλεις 1-2 μήνες διάβασμα, ενώ για να κάνεις το δεύτερο 1 χρόνο full time διάβασμα. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το επίπεδό μου στον προγραμματισμό είναι αρκετά καλό και γιαυτό ρωτάω για προτάσεις που θα μπορούσα να κάνω ένα τέτοιο web application.
Predatorkill Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποια γλωσσα προγραμματισμου ξερεις; Μας λες μονο τι θες, χωρις να ξερουμε το υποβαθρο των γνωσεων σου. Οσο για το τρολαρισμα που τρως, οποιος μπαινει και ζηταει λυση ή ετοιμο κωδικα χωρις να δινει καμμια πληροφορια το τρωει, δεν εισαι η πρωτη. Δε χρειαζεται να πληρωσεις πολλα χρηματα, υπαρχουν πολλα ετοιμα apps που κανουν αυτο που θες (οπως σου απαντησαν ηδη), καποια κοστιζουν αρκετα καποια πολυ λιγοτερο, γιατι να ανακαλυψεις τον τροχο απο την αρχη για κατι τοσο απλο; Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από Predatorkill
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα