Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rorrim είπε

Καλησπέρα φίλε,

Εννοείται οτι σε αυτά τα πράγματα ότι πληρωνεις παιρνεις. 

Για ποια αντιπροσωπεία μιλάς; Έχεις κάποιο λινκ; Δεν είναι το cookart; Γιατί στο cookart βλέπω κανονικάα στρογγυλες κατσαρολες. Και μάλιστα βλέπω ότι έχει και μια καλή προσφορά τώρα και με ψήνει πάλι για έξοδα 😁😁😁

Έχεις δίκιο, κοίταζα στις γάστρες! 😜

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Stathman είπε

Έχεις δίκιο, κοίταζα στις γάστρες! 😜

Όλα καλά! Άρα μιλάμε για το ίδιο καταστημα. 🙂

9 ώρες πριν, fotislog είπε

Ευχαριστω για την απαντηση. Προφανως δεν θεωρω οτι μπορει να εχει το ιδιο αποτελεσμα με τα καρβουνα για αυτο και ρωτησα αν θα πλησιαζει το τελικο αποτελεσμα σε σχεση ειδικα πχ με το κεραμικο τηγανι στο οποιο ψηνω. Τελικα βρηκα ενα χωρις καμια επιστρωση καθως δεν ξερω αν θα εχει καποια διαφορα σε σχεση με τα εμαγιε και δεν ηθελα να ρισκαρω οποτε περιμενω να το δοκιμασω μολις το παραλαβω.

Η αλλη μου ερωτηση εχει να κανει με το καθαρισμα. Διαβαζω πως πρεπει να κρυωσει καλα πριν να μπει νερο για να καθαριστει. Η απορια μου ειναι γινεται οπως ειναι ζεστο να βαλω καυτο νερο απο τον βραστηρα ωστε να καθαρισει πιο ευκολα  

κοιτα προφανως θα εχει διαφορά σε σχεση με τα επισμαλτωμενα οσον αφορα το ψησιμο, αλλα επίσης θα εχει και διαφορα οσον αφορα στη φροντιδα. Εχουν συζητηθει και πριν στο θεμα αυτα. Το επισμαλτωμενο δεν θελει ειδικη μεταχειριση ουτε προεργασια πριν ουτε καποιο συγκεκριμενο καθαρισμο μετα το μαγειρεμα. Το αντιμετωπιζεις σαν ολα τα σκευη. 

Το καθαρο μαντεμι θελει λιγη δουλιτσα. καλο θα ηταν να διαβασεις πριν το χρησιμοποιήσεις πχ. seasoning, καθαρισμος μαντεμιου κλπ. Ειναι λιγο για τους πιο μερακληδες δλδ. Εγω προσωπικα δεν εχω πολυ διαθεση να κανω κατι τετοιο για αυτο και επελεξα τα chasseur. Αλλά αμα είσαι αποφασισμενος και γουσταρεις καθαρο μαντεμι η καλυτερη επιλογη ειναι το σκετο. 

Επισης η διαφορα στην τιμη ειναι σημαντικη, τα επισμαλτωμενα(οχι εμαγιε) τα πληρωνεις πιο ακριβα φυσικα και για ολους τους παραπανω λογους 

Δημοσ.

Σχετικα με αυτο που ρωτησα αν μπορουμε να βαλουμε καυτο νερο απο βραστηρα μολις τελειωσουμε το ψησιμο ωστε να καθαριστει πιο ευκολα εχει κανεις αποψη; 

Και κατι ακομα. Υπαρχει καμια λυση για την λαβη του τηγανιου καθως αυτο που περιμενω ειναι ενιαιο; Κατι σαν σιλικονη να μπορει να μπαινει στην λαβη ωστε να μην την ακουμπησω ενω ειναι καυτη με γυμνα χερια. Εχω δει για τηγανια lodge σιγουρα αλλα μηπως υπαρχει καποια πιο γενικη λυση;

Δημοσ.

Στα Lodge υπάρχει αντίστοιχο σιλικόνης που ταιριάζει και στα Matfer.
Πιθανόν να ταιριάζει και στο δικό σου.
Επειδή δεν είμαι σίγουρος τι έχεις αγοράσει, αν θες γράψει μοντέλο.
 

Δημοσ.

Το μόνο που δεν πρέπει να σε  ανησυχεί στο μαντεμενιο τηγάνι είναι το πλύσιμο.  Καθαρίζει πολύ εύκολα και χωρίς να φοβάσαι μην πάθει τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος να ρίχνεις βραστό νερό αλλά δε νομίζω να χει και θέμα αν το κάνεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρελαβα το τηγανι-γκριλιερα και το δοκιμασα σε μπουτι κοτοπουλο.
Δεν κολλησε καθολου αν και πιστευω πως αν υπαρχει προβλημα αυτο θα ειναι σε μπιφτεκια και ψαρια και καθαριστηκε σχετικα ευκολα. Αν και διαβαζα πως αργουν να ζεσταθουν θα ελεγα πως σε σχεση με το κεραμικο τηγανι πιανει υψηλες θερμοκρασιες πολυ πιο γρηγορα. Απο θεμα γευσης δεν θα πω κατι καθως ηταν η πρωτη φορα και μπορει η αποψη μου να μην ειναι πολυ σωστη. Οι φρυγανιες του ψωμιου παντως που εκανα μου αρεσαν πιο πολυ απο την κοτα 😄

Γενικα παντως  αφου δεν ειχα γκριλιερα και την χρειαζομουν δεν μετανοιωνω με τιποτα την αγορα

Επεξ/σία από fotislog
Δημοσ.

Cast iron είναι; Διάβασα ότι αν έχεις αναιμία και μαγειρεύεις σε τέτοια κατσαρόλια αυξάνεται ο σίδηρος των τροφών στο μαγείρεμα. Αυτό δεν ακούγεται ασφαλές. 

Δημοσ.

Ισα ισα αν εχεις αναιμια χρειαζεσαι το σιδηρο. 
Παντως και το κατα ποσο αυξανεται απο οσο διαβαζω ειναι σχετικο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεγαλο προβλημα αυτων των τηγανιων ειναι η καπνα τους οποτε εχω μια ακομα ερωτηση.
Εφοσον δεν κολλανε τα φαγητα ειναι απαραιτητη η επαλειψη με λαδι; Προφανως και θα χρειαζεται σε μπιφτεκια και ψαρια αλλα στα υπολοιπα κρεατικα δεν βρισκω τον λογο εκτος και αν ειναι απαραιτητη διαδικασια για την συντηρηση του σκευους.


Παντως το καθαρισμα πραγματικα ειναι ευκολη διαδικασια. 

Επεξ/σία από fotislog
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επειδη δεν ετυχε να χρησιμοποιησω ποτε... τα μαντεμενια τηγανια πανω σε ηλεκτρικο φουρνο στα ματια μπορει να δουλευουνε???

κανουμε καμια προεργασια πχ λαδακι κτλ στα κρεατα? ( κοτοπουλο - μπιφτεκι - σουβλακια κτλ)

 

 

 

Δημοσ.
Στις 2/4/2020 στις 12:35 ΜΜ, Zack1988 είπε

επειδη δεν ετυχε να χρησιμοποιησω ποτε... τα μαντεμενια τηγανια πανω σε ηλεκτρικο φουρνο στα ματια μπορει να δουλευουνε???

κανουμε καμια προεργασια πχ λαδακι κτλ στα κρεατα? ( κοτοπουλο - μπιφτεκι - σουβλακια κτλ)

Κανονικά δουλεύουνε στα μάτια φίλε.

Προεργασία(seasoning) χρειάζονται τα μη επισμαλτωμένα τηγάνια.  

Τα επισμαλτωμένα τυπου Chasseur, Le creuset κλπ δεν χρειάζονται καμμία προεργασία.

  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω ψησταριά υγραερίου με μαντεμένιες σχάρες και δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στον τρόπο καθαρισμού τους.

Μέτα το ψήσιμο τις πυρώνω αλλά και πάλι μένουν αρκετά λίπη. Προσπαθώ με ζεστό νερό και σφουγγάρι κουζίνας αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο.

Βούρτσα κάποιου τύπου να βάλω; Ποια; Για κάποιο λόγο φοβάμαι ότι θα χαλάσω αυτήν την σαγρέ επιφάνεια. 

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!

  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 12/9/2020 στις 4:26 ΜΜ, tolithron είπε

Καλησπέρα!

Έχω ψησταριά υγραερίου με μαντεμένιες σχάρες και δεν έχω κατασταλάξει ακόμα στον τρόπο καθαρισμού τους.

Μέτα το ψήσιμο τις πυρώνω αλλά και πάλι μένουν αρκετά λίπη. Προσπαθώ με ζεστό νερό και σφουγγάρι κουζίνας αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο.

Βούρτσα κάποιου τύπου να βάλω; Ποια; Για κάποιο λόγο φοβάμαι ότι θα χαλάσω αυτήν την σαγρέ επιφάνεια. 

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια!

3 πάρα πολύ απλά αλλά σημαντικά βήματα:

1. Κάψιμο 15' σε φουλ καυστήρες μετά το ψήσιμο ,

2. Τρίψιμο με βουρτσα όσο ειναι καυτές (λένε οτι δεν εχει διαφορά και κρύες να ειναι, από προσωπική εμπειρία όσο ειναι καυτές καθαρίζουν πιο εύκολα με την βούρτσα)

3. Λάδωμα για να ειναι προφυλαγμένες μην σου σκουριάσουν απο την υγρασία αλλά και για να ειναι έτοιμες για το επόμενο ψήσιμο.

 

Και προφανώς δεν παθαίνει τίποτα το μαντέμι απο τις συρμάτινες βούρτσες.

  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Τι οδηγίες για καθάρισμα συστήνετε για μαντεμένια τηγανια; 

Η πρώτη μου εμπειρια με το καινούργιο τηγάνι δεν ήταν καθόλου καλή. 

Είχα περάσει το τηγάνι τρεις φορές για την διαδικασία του φινιρίσματος, όμως έβλεπα πως μια στρώση την αποκτουσε μόνο στο μισό τηγάνι. 

Σήμερα δοκίμασα να τηγανίσω μπριζόλες. Το κρέας μαγειρευτηκε καλά, όμως κόλλησε σε αρκετά σημεία. Αφού κρυωσε το τηγάνι, έριξα καυτο νερό με σαπούνι πιάτων και το ετριψα διότι τα υπολείμματα δεν έφευγαν. 

Το αποτέλεσμα τώρα αφού το σκουπισα και πήγα να το λαδωσω είναι να φεύγουν κάποια μαύρα κομμάτια από την επιφάνεια του σκεύους επάνω στην χαρτοπετσέτα, μάλλον η στρώση που δημιουργήθηκε από το φινίρισμα ξεκολλάει..... 

Να μαγειρέψω πάλι σε αυτό δε νομίζω ότι γίνεται, πρέπει να αφαιρέσω ότι έμεινε από την παλιά στρώση και να κάνω την διαδικασία από την αρχή ☹️

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...