Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, rorrim είπε

Οκ το καταλαβαίνω, αλλά η le creuseut έχει καποιον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα;

Επίσης αυτό που λες οτι είναι έξτρα διαδικασία το μαντεμένιο, δεν νομίζω οτι ισχύει για τα συγκεκριμένα τα chasseur γιατί είναι επισμαλτωμένα. οπότε είναι έτοιμα για χρήση απο ότι καταλαβαίνω, δεν χρειάζονται αυτό το "seasoning" ούτε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση στο πλύσιμο κλπ. 

δεν γνωριζω για τον αντιπροσωπο δυστυχως.

Εγω εννοουσα για τα καθαρα μαντεμενια. Τα επισμαλτωμενα ειναι μια χαρα και πολυ βολικα.

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, rorrim είπε

 

Έχω δει τα lodge και τα le creseut που έχουν αναφερθεί κι απο άλλους εδώ μέσα, αλλά ψάχνοντας βρήκα και μια άλλη Γαλλική εταιρεία την Chasseur. Και μάλιστα έχουν και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα(cookart). Τα ξέρει κάποιος σαν μάρκα; Η αλήθεια είναι οτι με ψήνουν πολύ αυτά που διαβάζω για τρόπο κατασκευής, επισμάλτωσης κλπ. Επίσης αναφέρει για εγγύηση εφόρου ζωής. Τι μπορεί να πάθει δλδ αν δεν το καταστρέψω μόνος μου; 

 

Παρέχεται εγγύηση διάρκειας ζωής σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης και όχι εφ όρου ζωής που δεν νομίζω ότι υπάρχει εταιρεία να δίνει κάτι τέτοιο.

Γούστα είναι αλλά προσωπικά δεν θα αγόραζα ένα τέτοιο τηγάνι (κατσαρόλα ίσως) αλλά προτιμώ ένα καλό αντικολητικό το οποίο θα πάω για ανακύκλωση αν χαλάσει και θα αγοράσω καινούργιο.

 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mchrisober είπε

δεν γνωριζω για τον αντιπροσωπο δυστυχως.

Εγω εννοουσα για τα καθαρα μαντεμενια. Τα επισμαλτωμενα ειναι μια χαρα και πολυ βολικα.

Ναι αυτό είπα κι εγω στην αρχή. Δε με ενδιαφέρει το απλώς μαντεμένιο. Το επισμαλτωμένο με ενδιαφέρει. Άρα συμφωνούμε :-)

Πάντως της γυναίκας μου της αρέσουν τα chasseur μόνο και μόνο από άποψη ομορφιάς! Αλλά κάτσε να δούμε όταν θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει πόσο θα της αρέσουν. Είναι όντως τόσο βαριά τα μαντεμένια; Σε φάση δύσχρηστα βαριά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rorrim είπε

Ναι αυτό είπα κι εγω στην αρχή. Δε με ενδιαφέρει το απλώς μαντεμένιο. Το επισμαλτωμένο με ενδιαφέρει. Άρα συμφωνούμε :-)

Πάντως της γυναίκας μου της αρέσουν τα chasseur μόνο και μόνο από άποψη ομορφιάς! Αλλά κάτσε να δούμε όταν θα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει πόσο θα της αρέσουν. Είναι όντως τόσο βαριά τα μαντεμένια; Σε φάση δύσχρηστα βαριά;

γενικα ναι, ειναι ερκετα βαρια. Και τα μαντεμενια με επισμαλτωση τυπου  le creseut ειναι αρκετα βαρια και αυτα να ξερεις.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Παρέχεται εγγύηση διάρκειας ζωής σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης και όχι εφ όρου ζωής που δεν νομίζω ότι υπάρχει εταιρεία να δίνει κάτι τέτοιο.

Γούστα είναι αλλά προσωπικά δεν θα αγόραζα ένα τέτοιο τηγάνι (κατσαρόλα ίσως) αλλά προτιμώ ένα καλό αντικολητικό το οποίο θα πάω για ανακύκλωση αν χαλάσει και θα αγοράσω καινούργιο.

Ναι όντως για το τηγάνι το σκέφτομαι κι εγώ. Ίσως να πάω σε κάτι διαφορετικό τύπου γκριλοτήγανο https://cookart.gr/product/mantemenio-tigani-gkriliera-20-x-20-cm/

Τουλάχιστον να έχω κι ένα γκριλ για διάφορες χρήσεις.

3 λεπτά πριν, mchrisober είπε

γενικα ναι, ειναι ερκετα βαρια. Και τα μαντεμενια με επισμαλτωση τυπου  le creseut ειναι αρκετα βαρια και αυτα να ξερεις.

Οκ Θα πρέπει να το ψάξω λίγο. Σε ευχαριστώ πολύ!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, rorrim είπε

Ναι όντως για το τηγάνι το σκέφτομαι κι εγώ. Ίσως να πάω σε κάτι διαφορετικό τύπου γκριλοτήγανο https://cookart.gr/product/mantemenio-tigani-gkriliera-20-x-20-cm/

 

Εάν ενδιαφέρεσαι για τέτοιο θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά και σε αυτό του ΙΚΕΑ. Δεν είναι είμαι σίγουρος για το υλικό του αλλά είναι πολύ καλό  και σε πολύ καλή τιμή.Πήρα ένα για την Αθήνα μου άρεσε και πήρα ένα ακόμη για το εξοχικό. Μπριζόλες ,σουβλάκια και πολλά άλλα με λίγη προσοχή έχει απίστευτη αντοχή.Επίσης χερούλι που διπλώνει και αποθηκεύεται εύκολα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, papoys1 said:

Δεν είναι είμαι σίγουρος για το υλικό του

Αλουμίνιο, Επενδεδυμένο με Teflon(R) 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κανω και εγω δυο ερωτησεις καθως εχω μπει στον πειρασμο. Η αγορα θα γινει με κριτηριο το ψησιμο στο ματι της κουζινας 

1. Ισχυει οτι η γευση πλησιαζει το καρβουνο; Παρακαλω απαντησεις απο οσους ξερουν ποια ειναι πραγματικα η γευση του καρβουνου και οχι απο οσους θεωρουν πως ειτε φας στο καρβουνο ειτε στο γκριλ εχει την ιδια γευση 😁

2. Τα μαντεμενια με εμαγιε επιστρωση που διαβαζω (και αν καταλαβαινω καλα η πλειοψηφια ειναι τετοια) εχουν το ιδιο γευστικο αποτελεσμα με οσα δεν εχουν καθολου επιστρωση; Υποθετω πως οχι 

Επεξ/σία από fotislog
Δημοσ.
Στις 7/2/2020 στις 4:19 ΜΜ, papoys1 είπε

Εάν ενδιαφέρεσαι για τέτοιο θα σου έλεγα να ρίξεις μια ματιά και σε αυτό του ΙΚΕΑ. Δεν είναι είμαι σίγουρος για το υλικό του αλλά είναι πολύ καλό  και σε πολύ καλή τιμή.Πήρα ένα για την Αθήνα μου άρεσε και πήρα ένα ακόμη για το εξοχικό. Μπριζόλες ,σουβλάκια και πολλά άλλα με λίγη προσοχή έχει απίστευτη αντοχή.Επίσης χερούλι που διπλώνει και αποθηκεύεται εύκολα.

μακρια απο ικεα τηγανια, ειχα παρει 2 και χαλασαν σε 1 χρονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχει κανεις αποψη για το αν εχουν διαφορά στην γευση οσα εχουν εμαγιε επιστρωση απο αυτα που δεν έχουν καθόλου; 

Θελω να αγοράσω αν γίνεται εως αυριο που είναι οι εκπτωσεις

Επεξ/σία από fotislog
Δημοσ.
Στις 28/2/2020 στις 12:44 ΜΜ, fotislog είπε

Να κανω και εγω δυο ερωτησεις καθως εχω μπει στον πειρασμο. Η αγορα θα γινει με κριτηριο το ψησιμο στο ματι της κουζινας 

1. Ισχυει οτι η γευση πλησιαζει το καρβουνο; Παρακαλω απαντησεις απο οσους ξερουν ποια ειναι πραγματικα η γευση του καρβουνου και οχι απο οσους θεωρουν πως ειτε φας στο καρβουνο ειτε στο γκριλ εχει την ιδια γευση 😁

2. Τα μαντεμενια με εμαγιε επιστρωση που διαβαζω (και αν καταλαβαινω καλα η πλειοψηφια ειναι τετοια) εχουν το ιδιο γευστικο αποτελεσμα με οσα δεν εχουν καθολου επιστρωση; Υποθετω πως οχι 

Καλησπέρα φίλε, 

Τελικά κι εγώ με τα ψαξίματα απο δω κι απο κεί (αν δεις λίγο παραπάνω το θέμα) αγόρασα αυτό https://cookart.gr/product/mantemenio-tigani-gkriliera-20-20-cm-stock/ και είμαι υπερ ευχαριστημένος. απο τη στγμή που είναι και σε προσφορά θεωρώ πως είναι απο τις καλλίτερες αγορές που έχω κάνει σε σκεύος.

1) Δοκίμασα να ψήσω μοσχαρίσια μπριζόλα και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο! Δεν έχει καμμία σχέση με το ψήσιμο και τη γεύση ενός απλού γκρίλ. Το αν θα έχει γεύση πραγματικού κάρβουνου νομίζω οτι είναι απίθανο, εκτός αν το βάλεις το τηγάνι κατευθείαν στην ψησταριά ή το τζάκι πχ. το καλ ο με τα μαντεμένια είναι οτι τα βάζεις οπου γουστάρεις.

2)Δεν έχουν όλα εμαγιέ επίστρωση. κάποια εχουν επιστρωση καποια οχι. Τα χωρίς επιστρωση θέλουν λίγο παραπάνω κόπο κάθε φορα που μαγειρευεις. Για αυτό κι εγω επελεξα μετα απο πολυ ψαξιμο τα επισμαλτωμενα. Θελω να τους συμπεριφερομαι σαν να ειναι απλα σκευη και να ξεμπερδευω. Για σκευος χωρις επιστρωση δεν εχω εμπειρια επι του θεματος

Στις 28/2/2020 στις 1:09 ΜΜ, mchrisober είπε

μακρια απο ικεα τηγανια, ειχα παρει 2 και χαλασαν σε 1 χρονο.

Όντως του ικεα δεν είναι καλά παιδιά, πηρε ο αδερφς μου για δοκιμη και το πεταξε. οπως λες χαλασε σε λιγοτερο απο χρονο. βεβαια ο αδερφος μου ειναι και λιγο "βιαιος" με τα σκευη οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουρια 

Δημοσ.

Σχεδόν όλα μου τα τηγάνια είναι μαντεμένια και carbon steel.
Τα 2 από τα 5 έχουν κάνει τη στρώση τους και είναι τέλεια, δεν κολλάνε καθόλου.
Τα άλλα πρέπει να τα περιποιηθώ για να γίνουν σωστά.

Επειδή γενικά αντιπαθώ τα τηγάνια άλλου τύπου και ως επί το πλείστον μαγειρεύω με αυτά, δεν μπορώ να πω με σιγουριά κάτι για τη γεύση.
Αυτό που ξέρω όμως είναι πως επειδή ο πάτος σε αυτά είναι χοντρός, κάνεις άλλες μαγκιές που δεν μπορείς με τα κοινά.

Τέλος, ότι τηγάνι έχει πάρει η γυναίκα, μετά από 1 χρόνο το πετάμε. (Δεν τα μπορεί τα μαντεμένια και τα carbon steel, είναι βαριά)

Η επόμενη αγορά μου θα είναι τοστιέρα με μαντέμι.

Δημοσ.
Στις 7/2/2020 στις 4:56 ΜΜ, rorrim είπε

Γεια σε όλους. Ψάχνομαι κι εγώ για να αλλάξω τα φτηνιάρικα σκεύη που πρωτοπήραμε όταν ανοίξαμε σπίτι με κάτι πιο ποιοτικό. Διάβασα όλες τις απαντήσεις και καταλήγω σε μαντεμένια σκεύη. Σίγουρα θέλω ένα τηγάνι(ίσως με γκριλ) και μια κατσαρόλα που να μπαίνει και στον φούρνο και στο τζάκι και οπουδήποτε. 

Η αλήθεια είναι οτι δεν μου πολυαρέσει η ιδέα ενός σκεύους που θέλει τόση μεγάλη προεργασία με λάδια κι καψίματα και και και.. οπότε μάλλον καταλήγω σε επισμαλτωμένο μαντεμένιο.

Έχω δει τα lodge και τα le creseut που έχουν αναφερθεί κι απο άλλους εδώ μέσα, αλλά ψάχνοντας βρήκα και μια άλλη Γαλλική εταιρεία την Chasseur. Και μάλιστα έχουν και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα(cookart). Τα ξέρει κάποιος σαν μάρκα; Η αλήθεια είναι οτι με ψήνουν πολύ αυτά που διαβάζω για τρόπο κατασκευής, επισμάλτωσης κλπ. Επίσης αναφέρει για εγγύηση εφόρου ζωής. Τι μπορεί να πάθει δλδ αν δεν το καταστρέψω μόνος μου; 

Ενδιαφέρομαι κυρίως για τα παρακάτω. καμιά γνώμη;

https://cookart.gr/product/katsarola-oval-mple-41/

https://cookart.gr/product/mantemenio-tigani-28cm-me-gyalino-kapaki/

Επίσης βρήκα και τα kuchenprofi στο σκρουτζ αλλά με παραξενεύει το γεγονός οτι είναι πολύ πιο φθηνά από τα chasseur ενώ φαινομενικά είναι ίδια. Ποιος ο λόγος άραγε;

Καλά δεν το συζητώ για κάτι Τούρκικα με 30ευρώ που κυκλοφορούν

https://www.skroutz.gr/c/1079/gastres/m/38317/Kuchenprofi.html

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. Καλά μαγειρέματα!

Καλησπέρα.

Όταν μου χάλασε η επίστρωση σε μία φθηνή μαντεμένια γάστρα που είχα πάρει από το amazon,

έψαξα να βρω κάτι αντίστοιχο αλλά πιο ποιοτικό.

Τελικά πήρα Chasseur επειδή είναι κοντά μου η αντιπροσωπεία και είχα τη δυνατότητα να τις δω από κοντά.

Την έχω ένα μήνα περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε σχέση με τη φθηνή που είχα, φαίνεται αμέσως η διαφορά στην ποιότητα της επίστρωσης.

Καθαρίζει πολύ εύκολα με λίγο ζεστό νερό, ήπιο απορρυπαντικό και με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού.

Έχει και στρογγυλές, για κάποιο λόγο δεν τις βλέπω στο σάιτ. Εγώ τέτοια προτίμησα, βολεύει όταν θες να τη χρησιμοποιήσεις στο μάτι της κουζίνας.

Ελπίζω να αντέξει στο χρόνο.

 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Stathman είπε

Καλησπέρα.

Όταν μου χάλασε η επίστρωση σε μία φθηνή μαντεμένια γάστρα που είχα πάρει από το amazon,

έψαξα να βρω κάτι αντίστοιχο αλλά πιο ποιοτικό.

Τελικά πήρα Chasseur επειδή είναι κοντά μου η αντιπροσωπεία και είχα τη δυνατότητα να τις δω από κοντά.

Την έχω ένα μήνα περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σε σχέση με τη φθηνή που είχα, φαίνεται αμέσως η διαφορά στην ποιότητα της επίστρωσης.

Καθαρίζει πολύ εύκολα με λίγο ζεστό νερό, ήπιο απορρυπαντικό και με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού.

Έχει και στρογγυλές, για κάποιο λόγο δεν τις βλέπω στο σάιτ. Εγώ τέτοια προτίμησα, βολεύει όταν θες να τη χρησιμοποιήσεις στο μάτι της κουζίνας.

Ελπίζω να αντέξει στο χρόνο.

Καλησπέρα φίλε,

Εννοείται οτι σε αυτά τα πράγματα ότι πληρωνεις παιρνεις. 

Για ποια αντιπροσωπεία μιλάς; Έχεις κάποιο λινκ; Δεν είναι το cookart; Γιατί στο cookart βλέπω κανονικάα στρογγυλες κατσαρολες. Και μάλιστα βλέπω ότι έχει και μια καλή προσφορά τώρα και με ψήνει πάλι για έξοδα 😁😁😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Στις 4/3/2020 στις 4:07 ΜΜ, rorrim είπε

1) Δοκίμασα να ψήσω μοσχαρίσια μπριζόλα και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο! Δεν έχει καμμία σχέση με το ψήσιμο και τη γεύση ενός απλού γκρίλ. Το αν θα έχει γεύση πραγματικού κάρβουνου νομίζω οτι είναι απίθανο, εκτός αν το βάλεις το τηγάνι κατευθείαν στην ψησταριά ή το τζάκι πχ. το καλ ο με τα μαντεμένια είναι οτι τα βάζεις οπου γουστάρεις.

 

Ευχαριστω για την απαντηση. Προφανως δεν θεωρω οτι μπορει να εχει το ιδιο αποτελεσμα με τα καρβουνα για αυτο και ρωτησα αν θα πλησιαζει το τελικο αποτελεσμα σε σχεση ειδικα πχ με το κεραμικο τηγανι στο οποιο ψηνω. Τελικα βρηκα ενα χωρις καμια επιστρωση καθως δεν ξερω αν θα εχει καποια διαφορα σε σχεση με τα εμαγιε και δεν ηθελα να ρισκαρω οποτε περιμενω να το δοκιμασω μολις το παραλαβω.

Η αλλη μου ερωτηση εχει να κανει με το καθαρισμα. Διαβαζω πως πρεπει να κρυωσει καλα πριν να μπει νερο για να καθαριστει. Η απορια μου ειναι γινεται οπως ειναι ζεστο να βαλω καυτο νερο απο τον βραστηρα ωστε να καθαρισει πιο ευκολα  

Επεξ/σία από fotislog

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...