a_f_a Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) swayback, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Kyocera είχα και εγώ αλλα όντως, ήταν μεγάλη απάτη. Το πέταξα πολύ σύντομα. Τα Staub τα βρήκα στην έρευνά μου και τα έιδα στο σαϊτ της Παρουσίασης αλλα είδα μόνο γκριλιερες (με ραυδώσεις) ή σκεύη-κατσαρόλες. Θα περασω να ρωτήσω βέβαια. Dakonblackblade, μαντέμι δε το κοιτάζω πια. Το ξέρω ειναι το καλύτερο αλλά μια η γυναίκα μου που θα το χρησιμοποιεί επίσης δε θα της ειναι εύκολο (ακόμα και το πετρομαξ ειναι βαρύ) και μια η εμπειρία με το χαζό σκεύος που τη "πιεσα" να αγοράσουμε και να χρησιμοποιεί, δεν έχει καμία ελπίδα. Ασε που ειναι και βαρύ και θα μου το φέρει στο κεφάλι! Ευχαριστώ πάντως για τις εντυπώσεις, σίγουρα ειναι εξαιρετικό. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από a_f_a
Dakonblackblade Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, a_f_a είπε swayback, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Kyocera είχα και εγώ αλλα όντως, ήταν μεγάλη απάτη. Το πέταξα πολύ σύντομα. Τα Staub τα βρήκα στην έρευνά μου και τα έιδα στο σαϊτ της Παρουσίασης αλλα είδα μόνο γκριλιερες (με ραυδώσεις) ή σκεύη-κατσαρόλες. Θα περασω να ρωτήσω βέβαια. Dakonblackblade, μαντέμι δε το κοιτάζω πια. Το ξέρω ειναι το καλύτερο αλλά μια η γυναίκα μου που θα το χρησιμοποιεί επίσης δε θα της ειναι εύκολο (ακόμα και το πετρομαξ ειναι βαρύ) και μια η εμπειρία με το χαζό σκεύος που τη "πιεσα" να αγοράσουμε και να χρησιμοποιεί, δεν έχει καμία ελπίδα. Ασε που ειναι και βαρύ και θα μου το φέρει στο κεφάλι! Ευχαριστώ πάντως για τις εντυπώσεις, σίγουρα ειναι εξαιρετικό. Αν μου έβαζες πιστόλι στο κεφάλι , θα προτιμούσα ένα ανοξείδωτο ατσαλένιο τηγάνι , από μια καλή εταιρεία όπως πχ. η All-Clad. Δίνεις 100 ευρώ και τελειώνεις. Είναι περίεργη φάση η κουζίνα. Κάνουμε τσιγκουνιές σε πράγματα που δεν ξανααγοράζουμε ποτέ. Πχ. κατσαρολικά και μαχαίρια. Γιατί να μη δαγκώσει κάποιος τη σφαίρα και να δώσει το έξτρα να πάρει κάτι καλό για πάντα. Εγώ πχ. τις κατσαρόλες της μάνας μου έχω αλλά ήταν της AMC. ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ αλλά τις έχω 40 χρόνια. Είναι μεγαλύτερες σε ηλικία από μένα. Θα μπορούσε να είχε δώσει λιγότερα βέβαια και να έχει πάρει κάτι εξίσου καλό.
a_f_a Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Dakonblackblade, ακόμα και για το ανοξείδωτο διαβασα οτι ίσως να μην ειναι και όοοοοτι πιο "καθαρό". Οχι οτι ειναι τεφλον φάση αλλά οτι κάτι στοιχεία αφήνει να περάσουν στο φαϊ. Δε θυμάμαι τώρα ποια στοιχεία. Τελικά πέρασα από Παρουσίαση και πήρα άμεσα τη Staub Universal Pan που έχει enamel μαυρη επίστρωση σε μαντέμι https://www.metrokitchen.com/product/staub-cast-iron-4qt-universal-deluxe-pan-cherry. Η τιμή ήταν 163ε (μέση τιμή, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει έκπτωση αλλά άλλα έχουν). Θα δούμε. Υποτίθεται κάνει για τα πάντα, ειναι δηλαδή πολυεργαλείο, ενω εινα ελαφριά για τη κατηγορία της (το γυαλινο καπάκι μάλιστα ειναι αρκετά ελαφρύ). Θα κοιτάξω και στο νετ για τη διαδικασία προετοιμασιας/χρήσης και θα δούμε. Αμα καταφέρει να κάνει και τηγανιτά νταμπλιν χωρις να κολλήσει το "φύλλο", έ περνάει μεγάλο τεστ. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από a_f_a λάθος σύνδεσμος 2
a_f_a Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Λοιπόν, μπιφτέκι και ομελέτα δε κόλλησαν ακόμα και μετά από τη πρώτη χρήση. Καλό αυτό. Ομως το φύλλο από τα νταμπλινς κόλλησε άγρια. (ψηλοτηγανιτα νταμπλινς που προσπαθήσαμε να κάνουμε, ενδεικτική φωτό απο νετ) 1
cucumberins Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Η σημαντική διαφορά του σκεύους απο μαντέμι απο οποιοδήποτε άλλο σκεύος είναι στην γεύση. Με το μαντέμι μπορείς να έχεις την μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να σου δώσει το μάτι της κουζίνας σου κι έτσι έχεις την δυνατότητα να φας κρέας σαν να το έψησες σε ψησταριά . Δεν βράζει το κρέας, το καραμελώνει. Με κανένα άλλο τηγάνι δεν έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Η διαφορά γεύσης είναι η μέρα με την νύχτα πραγματικά. Εκτός αυτού δουλεύει άψογα σε χαμηλές θερμοκρασίες και κρατάει για πολύ ώρα την θερμότητα του αφού το έχεις αποσύρει απο το μάτι. Έχω μια μαντεμένια γκριλιέρα κανα χρόνο τώρα και την χρησιμοποιώ 2-3 φορές την εβδομάδα. Η δική μου έχει μια λεπτή επίστρωση σμάλτου. Στο εμπόριο μπορεί να βρεις με επίστρωση, χωρίς επίστρωση, σκεύος που έχει υποστεί seasoning ( δηλ έχει καεί με λάδι ) ή χωρίς την πατίνα. Οι τιμές αρχίζουν απο 10 περίπου ευρώ για μικρά σκεύη no name και ξεπερνούν τα 100 ευρώ. Αν πάρεις ένα μαντέμι που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, αν δεν του κάνεις seasoning πριν το χρησιμοποιήσεις θα σου κολλήσουν τα πάντα. Αν βαριέται κάποιος να κάνει την απαραίτητη επεξεργασία τότε θα το πάρει ή pre seasoned που θα έχει κάνει η ίδια η εταιρεία (κάποια στιγμή όμως θα χρειαστεί να γίνει κι απο τον κάτοχο του ) ή θα πάρει μαντέμι με επίστρωση που είναι και πιο ακριβό. Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο youtube που δείχνουν πως γίνεται το seasoning (απλό είναι) και πως γίνεται ο καθαρισμός. Τα αρνητικά τώρα αυτού του σκεύους είναι το βάρος καθώς ένα μαντεμένιο τηγάνι σίγουρα ξεπερνάει τα 2-3 κιλά και η φροντίδα του είναι λίγο ιδιαίτερη και πιο χρονοβόρα απο τα απλά τηγάνια. Όσο για αυτό που αναφέρθηκε για την παλαιότητα είναι απόλυτα σωστό. Υπάρχουν μαντεμένια σκεύη χωρίς επίστρωση 50+ χρόνων που πωλούνται χρυσάφι στο ebay όχι επειδή θεωρούνται αντίκες αλλά επειδή μετά απο τόσα χρόνια το μαντέμι έχει φτάσει στην απόλυτη τελειότητα του. Αυτό δεν σημαίνει οτι αρχικά όταν αγοράζεις ένα καινούργιο μαντέμι το αποτέλεσμα είναι μέτριο, είναι μακράν καλύτερο απο οποιοδήποτε άλλο τηγάνι, απλά μετά απο πολλές χρήσεις η επιφάνεια του έχει γίνει τελείως λεία ( εκ φύσεως ενα σκεύος χυτοσίδηρου έχει άγρια επιφάνεια ) και είναι πιο αντικολλητικό ακόμα κι απο teflon χωρίς φυσικά να κουβαλάει και όλα τα κακά που έχει το teflon. Τα σκεύη απο μαντέμι αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, απευθείας πάνω σε φωτία και κρατάνε για πάρα πολλά χρόνια . Συνήθως πηγαίνουν απο γενιά σε γενία : μάνα σε κόρη, εγγονή κτλ Τώρα έκανα μια ψακτική για να αγοράσω ένα άλλο μαντεμένιο τηγάνι γιατί την γκριλιέρα την έχω μόνο για bbq και το google με έβγαλε τυχαία εδώ. Βλέποντας κάποια σχόλια απο ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα τι είναι μαντέμι και δεν είχαν ποτέ στην ζωή τους μαντεμένιο σκεύος, να ειρωνεύονται απαντήσεις απο ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαντέμι με θύμωσε για αυτό μπήκα και στον κόπο να απαντήσω.
haris_216 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα, όχι τόσο on-topic με την απόλυτη έννοια αφού δεν αφορά μαντεμένια τηγάνια (αφορά τα συνήθη τηγάνια). Τα αντικολλητικά τηγάνια που χρησιμοποιώ πολλές φορές (συνήθεις μάρκες όπως tefal, κλπ) με τον καιρό χάνουν τη στρογγυλάδα τους ως προς τη περιφέρεια του τηγανιού. Πιο συγκεκριμένα μετά από χ διάστημα χρήσης το σημείο που είναι η λαβή δεν δείχνει πια στρογγυλό όπως το υπόλοιπο αλλά σα να το πίεσα ή το χτύπησα με κάτι που το κάνει λίγο πιο πλακέ. 'Η σα να είχε μέσα κάποιο τεράστιο βάρος και σηκώνοντάς το μονόπλευρα (από τη λαβή) να αλλοιώθηκε το σχήμα του. Σίγουρα δεν είναι κάτι φοβερό αλλά απλά με προβλημάτισε αφού έχει συμβεί σε πέραν του ενός τηγάνια και μάλιστα διαφορετικών εταιριών. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να "παίζει"; ΥΓ Να πω εδώ (ίσως και να είναι σημαντικό) ότι όλο μου το μαγείρεμα γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε κουζίνα αερίου.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 19 λεπτά πριν, haris_216 είπε Να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα, όχι τόσο on-topic με την απόλυτη έννοια αφού δεν αφορά μαντεμένια τηγάνια (αφορά τα συνήθη τηγάνια). Τα αντικολλητικά τηγάνια που χρησιμοποιώ πολλές φορές (συνήθεις μάρκες όπως tefal, κλπ) με τον καιρό χάνουν τη στρογγυλάδα τους ως προς τη περιφέρεια του τηγανιού. Πιο συγκεκριμένα μετά από χ διάστημα χρήσης το σημείο που είναι η λαβή δεν δείχνει πια στρογγυλό όπως το υπόλοιπο αλλά σα να το πίεσα ή το χτύπησα με κάτι που το κάνει λίγο πιο πλακέ. 'Η σα να είχε μέσα κάποιο τεράστιο βάρος και σηκώνοντάς το μονόπλευρα (από τη λαβή) να αλλοιώθηκε το σχήμα του. Σίγουρα δεν είναι κάτι φοβερό αλλά απλά με προβλημάτισε αφού έχει συμβεί σε πέραν του ενός τηγάνια και μάλιστα διαφορετικών εταιριών. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να "παίζει"; ΥΓ Να πω εδώ (ίσως και να είναι σημαντικό) ότι όλο μου το μαγείρεμα γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε κουζίνα αερίου. Ένα σύνηθες λάθος γενικά στα τηγανιά είναι μόλις βγάλουμε το φαγητό ρίχνουμε κρύο νερό, και αυτός είναι ο κυρίως λόγος που παραμορφώνει
haris_216 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 13 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Ένα σύνηθες λάθος γενικά στα τηγανιά είναι μόλις βγάλουμε το φαγητό ρίχνουμε κρύο νερό, και αυτός είναι ο κυρίως λόγος που παραμορφώνει Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δε νομίζω όμως να είναι αυτό στην περίπτωσή μου αφού είναι κάτι που δεν το κάνω Για την ακρίβεια τις περισσότερες φορές το τηγάνι παραμένει πάνω στην κουζίνα αφού θεωρώ ότι κρυώνει πιο γρήγορα λόγω της σχάρας που έχει (κουζίνα αερίου) και η οποία το κρατάει σε απόσταση και με αέρα από κάτω. Ακόμα και αν (σπάνια) το βάλω μέσα στο νεροχύτη γιατί πχ θέλω να συνεχίσω το μαγείρεμα με κάτι άλλο, δεν ρίχνω νερό αφού έχουν περάσει χρόνια από τότε που έβρισκα διασκεδαστικό το φσσσσσσ
georgiargi Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Εχω μπερδευτεί πολύ όσον αφορά τα τηγανιά κ ψάχνωντας έπεσα πάνω στην συζήτηση. Αγόρασα πέρυσι ένα μαντεμένιο τηγάνι skeppshult για να πάψω να ψάχνω κάθε φορά κ να πετάω τα διάφορα που χαλάνε. κι όμως... κάτι δεν πάει καλά. Εκτός του ότι είναι πολύ δύσχρηστο (βαρύ,πλύσιμο,σκούπισμα με ειδική πετσέτα,στέγνωνα στο μάτι για 1’, λάδωμα με ηλιέλαιο! κτλ) δεν μπορώ να πω οτι είναι αντικολλητικό γιατί όταν μαγειρεύω μένουν μαυρίλες στον πάτο κ δεν ξέρω αν αυτό είναι υγιεινό. Επίσης μου είπαν ότι δεν είναι καλό γενικά το υλικό για τον οργανισμό. Κ γιαυτο πήγα κ πήρα ένα ανοξείδωτο 18/10 με γκοφρέ επίστρωση το οποίο δεν μπορώ να πω ότι κολλάει πολύ αλλά πάλι αφήνει μαυρίλες στον πάτο. Πχ δεν μπορείς να κανεις 2η τηγανιά κ στα δυο τηγανιά αν δεν τα πλύνεις γιατί γεμίζουν μαυρίλες. ☹️ Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από georgiargi
papoys1 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 14/8/2019 στις 9:03 ΠΜ, haris_216 είπε Να θέσω κι εγώ ένα ερώτημα, όχι τόσο on-topic με την απόλυτη έννοια αφού δεν αφορά μαντεμένια τηγάνια (αφορά τα συνήθη τηγάνια). Τα αντικολλητικά τηγάνια που χρησιμοποιώ πολλές φορές (συνήθεις μάρκες όπως tefal, κλπ) με τον καιρό χάνουν τη στρογγυλάδα τους ως προς τη περιφέρεια του τηγανιού. Πιο συγκεκριμένα μετά από χ διάστημα χρήσης το σημείο που είναι η λαβή δεν δείχνει πια στρογγυλό όπως το υπόλοιπο αλλά σα να το πίεσα ή το χτύπησα με κάτι που το κάνει λίγο πιο πλακέ. 'Η σα να είχε μέσα κάποιο τεράστιο βάρος και σηκώνοντάς το μονόπλευρα (από τη λαβή) να αλλοιώθηκε το σχήμα του. Σίγουρα δεν είναι κάτι φοβερό αλλά απλά με προβλημάτισε αφού έχει συμβεί σε πέραν του ενός τηγάνια και μάλιστα διαφορετικών εταιριών. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι μπορεί να "παίζει"; ΥΓ Να πω εδώ (ίσως και να είναι σημαντικό) ότι όλο μου το μαγείρεμα γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε κουζίνα αερίου. Να μην το βάζεις στη φωτιά ποτέ άδειο και να αποφεύγεις να το πλένεις όταν είναι ακόμη πολύ ζεστό γιατί όλοι ξέρουμε τι δημιουργεί η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Επίσης να ξέρεις ότι το αλουμίνιο από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα περισσότερα αντικολλητικά είναι πιο ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίας και μπορούν πιο εύκολα να χάσουν το σχήμα τους,ειδικά αν είναι και φτηνιάρικα γιατί έχουν πιο λεπτό σκελετό λόγου κόστους, από ένα ατσάλινο το οποίο δύσκολα να υποστεί αλλοιώσεις στο σχήμα του. Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2019 από papoys1 1
haris_216 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2019 Στις 20/10/2019 στις 3:26 ΠΜ, papoys1 είπε Να μην το βάζεις στη φωτιά ποτέ άδειο και να αποφεύγεις να το πλένεις όταν είναι ακόμη πολύ ζεστό γιατί όλοι ξέρουμε τι δημιουργεί η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Επίσης να ξέρεις ότι το αλουμίνιο από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα περισσότερα αντικολλητικά είναι πιο ευαίσθητα σε υψηλές θερμοκρασίας και μπορούν πιο εύκολα να χάσουν το σχήμα τους,ειδικά αν είναι και φτηνιάρικα γιατί έχουν πιο λεπτό σκελετό λόγου κόστους, από ένα ατσάλινο το οποίο δύσκολα να υποστεί αλλοιώσεις στο σχήμα του. Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Θέμα πλυσίματος δεν είναι σίγουρα, αφού αυτό ποτέ δεν συμβαίνει όταν είναι ζεστό. Τείνω κι εγώ να πιστέψω ότι είναι θέμα υλικού σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία. Όντως κλασσικό ατσάλινο που επίσης χρησιμοποιώ δεν έχει παρουσιάσει αυτό το θέμα. 1
ritualistic Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2019 Καλημερα, Ειμαι αναμεσα σε 2 τηγανια, το ενα ειναι απο ανοξειδωτο ατσαλι και το αλλο ειναι απο μαντεμι. Ποιο θα προτιμουσατε και για ποιο λογο ?
rorrim Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Γεια σε όλους. Ψάχνομαι κι εγώ για να αλλάξω τα φτηνιάρικα σκεύη που πρωτοπήραμε όταν ανοίξαμε σπίτι με κάτι πιο ποιοτικό. Διάβασα όλες τις απαντήσεις και καταλήγω σε μαντεμένια σκεύη. Σίγουρα θέλω ένα τηγάνι(ίσως με γκριλ) και μια κατσαρόλα που να μπαίνει και στον φούρνο και στο τζάκι και οπουδήποτε. Η αλήθεια είναι οτι δεν μου πολυαρέσει η ιδέα ενός σκεύους που θέλει τόση μεγάλη προεργασία με λάδια κι καψίματα και και και.. οπότε μάλλον καταλήγω σε επισμαλτωμένο μαντεμένιο. Έχω δει τα lodge και τα le creseut που έχουν αναφερθεί κι απο άλλους εδώ μέσα, αλλά ψάχνοντας βρήκα και μια άλλη Γαλλική εταιρεία την Chasseur. Και μάλιστα έχουν και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα(cookart). Τα ξέρει κάποιος σαν μάρκα; Η αλήθεια είναι οτι με ψήνουν πολύ αυτά που διαβάζω για τρόπο κατασκευής, επισμάλτωσης κλπ. Επίσης αναφέρει για εγγύηση εφόρου ζωής. Τι μπορεί να πάθει δλδ αν δεν το καταστρέψω μόνος μου; Ενδιαφέρομαι κυρίως για τα παρακάτω. καμιά γνώμη; https://cookart.gr/product/katsarola-oval-mple-41/ https://cookart.gr/product/mantemenio-tigani-28cm-me-gyalino-kapaki/ Επίσης βρήκα και τα kuchenprofi στο σκρουτζ αλλά με παραξενεύει το γεγονός οτι είναι πολύ πιο φθηνά από τα chasseur ενώ φαινομενικά είναι ίδια. Ποιος ο λόγος άραγε; Καλά δεν το συζητώ για κάτι Τούρκικα με 30ευρώ που κυκλοφορούν https://www.skroutz.gr/c/1079/gastres/m/38317/Kuchenprofi.html Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. Καλά μαγειρέματα!
mchrisober Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, rorrim είπε Γεια σε όλους. Ψάχνομαι κι εγώ για να αλλάξω τα φτηνιάρικα σκεύη που πρωτοπήραμε όταν ανοίξαμε σπίτι με κάτι πιο ποιοτικό. Διάβασα όλες τις απαντήσεις και καταλήγω σε μαντεμένια σκεύη. Σίγουρα θέλω ένα τηγάνι(ίσως με γκριλ) και μια κατσαρόλα που να μπαίνει και στον φούρνο και στο τζάκι και οπουδήποτε. Η αλήθεια είναι οτι δεν μου πολυαρέσει η ιδέα ενός σκεύους που θέλει τόση μεγάλη προεργασία με λάδια κι καψίματα και και και.. οπότε μάλλον καταλήγω σε επισμαλτωμένο μαντεμένιο. Έχω δει τα lodge και τα le creseut που έχουν αναφερθεί κι απο άλλους εδώ μέσα, αλλά ψάχνοντας βρήκα και μια άλλη Γαλλική εταιρεία την Chasseur. Και μάλιστα έχουν και αντιπρόσωπο στην Ελλάδα(cookart). Τα ξέρει κάποιος σαν μάρκα; Η αλήθεια είναι οτι με ψήνουν πολύ αυτά που διαβάζω για τρόπο κατασκευής, επισμάλτωσης κλπ. Επίσης αναφέρει για εγγύηση εφόρου ζωής. Τι μπορεί να πάθει δλδ αν δεν το καταστρέψω μόνος μου; Ενδιαφέρομαι κυρίως για τα παρακάτω. καμιά γνώμη; https://cookart.gr/product/katsarola-oval-mple-41/ https://cookart.gr/product/mantemenio-tigani-28cm-me-gyalino-kapaki/ Επίσης βρήκα και τα kuchenprofi στο σκρουτζ αλλά με παραξενεύει το γεγονός οτι είναι πολύ πιο φθηνά από τα chasseur ενώ φαινομενικά είναι ίδια. Ποιος ο λόγος άραγε; Καλά δεν το συζητώ για κάτι Τούρκικα με 30ευρώ που κυκλοφορούν https://www.skroutz.gr/c/1079/gastres/m/38317/Kuchenprofi.html Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση. Καλά μαγειρέματα! κοιτα le creseut ειναι σαν να παιρνεις την φερραρι. τα υπολοιπα αναλογα με την ποιοτητα κατασκευης πας σε μερσεντες κτλ. Για μενα ενα ειχα τα χρηματα θα πηγαινα ασυζητητι σε le creseut. Εαν οχι και αυτα που ποσταρες φαινονται καλα, αλλα προτειμω τα σκευη να τα βλεπω απο κοντα για να δω ατελειες, βαρος, κτλ. Στην κατσαρολα την οβαλ, παντα να βλεπεις τη θερμοκρασιες αντεχει, πχ μερικες πανε μεχρι 200 C. Μαντεμενιο καθαρα δεν θα επαιρνα αν και το θεωρω το καλυτερο, αλλα για μενα ειναι μια εξτρα διαδικασια που δεν θελω να ασχοληθω.
rorrim Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, mchrisober είπε κοιτα le creseut ειναι σαν να παιρνεις την φερραρι. τα υπολοιπα αναλογα με την ποιοτητα κατασκευης πας σε μερσεντες κτλ. Για μενα ενα ειχα τα χρηματα θα πηγαινα ασυζητητι σε le creseut. Εαν οχι και αυτα που ποσταρες φαινονται καλα, αλλα προτειμω τα σκευη να τα βλεπω απο κοντα για να δω ατελειες, βαρος, κτλ. Στην κατσαρολα την οβαλ, παντα να βλεπεις τη θερμοκρασιες αντεχει, πχ μερικες πανε μεχρι 200 C. Μαντεμενιο καθαρα δεν θα επαιρνα αν και το θεωρω το καλυτερο, αλλα για μενα ειναι μια εξτρα διαδικασια που δεν θελω να ασχοληθω. Οκ το καταλαβαίνω, αλλά η le creuseut έχει καποιον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα; Επίσης αυτό που λες οτι είναι έξτρα διαδικασία το μαντεμένιο, δεν νομίζω οτι ισχύει για τα συγκεκριμένα τα chasseur γιατί είναι επισμαλτωμένα. οπότε είναι έτοιμα για χρήση απο ότι καταλαβαίνω, δεν χρειάζονται αυτό το "seasoning" ούτε κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση στο πλύσιμο κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα