Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sinikos είπε

...

Ναι, με το που θα βγάλω το τηγάνι από το μάτι και θα βάλω το φαγητό στα πιάτα, αμέσως θα το βάλω κάτω από το κρύο νερό να παγώσει, για να το πλύνω άμεσα. 

και αναρωτιέσαι γιατί στραβώνει;

Επεξ/σία από NT1G
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sinikos είπε

Εμενα δεν εχει τοσο χοντρο πατο. Για αυτο θελω να παρω ενα με χοντρο πατο. 

Ναι, με το που θα βγαλω το τηγανι απο το ματι και θα βαλω το φαγητο στα πιατα, αμεσως θα το βαλω κατω απο το κρυο νερο να παγωσει, για να το πλυνω αμεσα. 

Ότι και αν πάρεις αν ρίχνεις κρύο νερό τα ίδια θα σου κάνει είτε μισό πόντο πάτο είτε 5 πόντους

βγάζοντας το από τι μάτι άφησε το να πάρει θερμοκρασία κανονικά χωρίς να ρίξεις υγρό μέσα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.onmed.gr/ygeia/story/337030/giati-prepei-na-epilegete-skeyi-mono-apo-xytosidiro  παναθεμα και αν καταλαβα το οφελος να τρως σκουρια  Τελικα το δικο μου δεν ειναι χυτοσ . Ολα τα τελευταια που εχω και αρκετα ακριβα ειναι κεραμικά .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

https://www.onmed.gr/ygeia/story/337030/giati-prepei-na-epilegete-skeyi-mono-apo-xytosidiro  παναθεμα και αν καταλαβα το οφελος να τρως σκουρια  Τελικα το δικο μου δεν ειναι χυτοσ . Ολα τα τελευταια που εχω και αρκετα ακριβα ειναι κεραμικά .

Δεν ξέρω, αλλά αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ καλό. Όταν το υλικό του σκεύους περνάει στο φαί σε τέτοιο βαθμό, κάτι δεν πάει καλά.

Έχουμε τίποτα για την εν δυνάμη επίδραση στον οργανισμό; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos_th είπε

υπαρχουν ανθρωποι σε αυτον τον  [ αδικο ] πλανητη που ριχνουν ΠΑΓΩΜΕΝΟ νερο σε ΚΑΥΤΟ τιγανι ? ? ?

Στιγμιότυπο 2019-05-29, 08.41.00.png

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 15/11/2018 στις 9:13 ΠΜ, karaap είπε

Ωραία καλύψατε το θέμα όσο αφορά την τιμή και την χρήση.

Δεν αναφερθήκατε στη ποιότητα ψησίματος .

Αν δεχτούμε όλα τα ανωτέρω μειονεκτήματα  μήπως έχει καλό ψήσιμο και το βάζουν στα ακριβά μοντέλα ; πχ το μικρό μοντέλο της weber στοιχίζει 360 ευρώ. Γιατί η εταιρία να βάλει κάτι που αυξάνει το κόστος .Μήπως αυτό προσφέρει κάτι που αξίζει το παραπάνω κόστος 

Θέλω απόψεις για το θέμα ποιότητα ψησίματος

Ευχαριστώ;

Έχω ένα μαντεμένιο σχαροτήγανο που είχα αγοράσει από το  Lidl. Σε ψήσιμο κρεάτων υπερτερεί οποιουδήποτε άλλου σκεύους έχω δοκιμάσει. Οι μοσχαρίσιες που ψήνει είναι επιπέδου πολύ καλού εστιατορίου. 

Αν ξέρεις τι κάνεις θα σε ανταμείψει και θα σε κάνει να ξεχάσεις τα οποία μειονεκτήματα του  ( βάρος, δυσκολία στο πλύσιμο)

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LongTom είπε

Δεν ξέρω, αλλά αυτό δεν μου φαίνεται και πολύ καλό. Όταν το υλικό του σκεύους περνάει στο φαί σε τέτοιο βαθμό, κάτι δεν πάει καλά.

Έχουμε τίποτα για την εν δυνάμη επίδραση στον οργανισμό; 

Ναι, έχουμε διάφορα: https://www.google.com/search?q=τα+οφέλη+του+σιδήρου+για+τον+οργανισμό

Δημοσ.

Δεν το ξερα ρε παιδια αυτο για το παγωμενο νερο 😂

αρα για αυτο εχω αλλαξει 10 τηγανια 😢😢😢

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι να το χεις με τη μαγειρικη βρε blacksmith :P παθαινεις και μαθαινεις .Ok 10 ειναι ρεκορ αλλα φανταζομαι απο τα φτηνα του σουπερμαρκετ 

Δημοσ.

Είμαι κάτοχος 2 αμερικάνικων μαντεμένιων τηγανιών. Δεν θα αναφέρω μάρκα καθώς δεν ξέρω αν επιτρέπεται. Να πω πως έρχονται "στρωμένα" από το εργοστάσιο όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Στην ουσία, η πατίνα, είναι μια κρούστα φυτικού λαδιού (λινέλαιο αν δεν κάνω λάθος) η οποία με τα ψησίματα γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κάνει να πλυθούν με απορρυπαντικό πάρα μόνο με ζεστό νερό και στέγνωμα /κάψιμο στην φωτιά. Έχω εστίες αερίου και ευκολύνει αρκετά την κατάσταση. Έχω καταστρέψει την πατίνα και στα δύο τηγάνια σαν άπειρος τις πρώτες φορές (πίστευα πως το υγρό πιάτων θα καθαρίσει καλύτερα από τους 200 βαθμούς που πιάνει στην φωτιά το τηγάνι) με αποτέλεσμα να κολλάει ακόμα και το μπέικον. Παρόλα αυτά υπάρχει διαδικασία που ακολουθείς και την ξαναφτιάχνεις και μπορώ να επιβεβαιώσω πως όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο καλύτερη γίνεται. Συνοψίζοντας, αν εξαιρέσεις την ακριβή τιμή τους, το βάρος τους και την ιδιαιτερότητα στην συντήρηση και την αποθήκευση είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει σε ερασιτεχνικό μαγείρεμα.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, georgeadams είπε

Προφανώς δεν αναφέρομαι στον σίδηρο που υπάρχει στις τροφές, αλλά σε αυτό που όπως ανέφερε παραπάνω προέρχεται από το υλικό του σκεύους.

Και ναι προφανώς είναι σε αμφότερες περιπτώσεις σίδηρος, αλλά ως στοιχείο έχει την κακή συνήθεια να οξειδώνεται και επιδρά με άλλα στοιχεία.

Ιδίως σε καταστάσεις όπως αυτή. 

Αυτό ρώτησα.

Εάν έχεις κάποια γνώμη επ' αυτού καλώς...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και εγώ ένα "σχετικό" ερωτημα...
Εχώ αυτο σφυρήλατο τηγανι από petromax https://www.petromax.de/en/px-produkte/wrought-iron-pans-sp24-sp28-sp32/ και έχω βλαστημήσει την ώρα και στιγμή. Μιλάμε έχω δοκιμάσει τα πάντα  (ρωτησα εταιρεία εδω, Γερμανία, έιδα όοοολα τα βιντεα στο γιουτιουμπ) για καθαρισμό και δημιουργεία αντικολλητικής επιφάνειας αλλά η ζωή ειναι μικρή και θλιβερή για να παλεύω με το σκεύος.
Κοιτάζω τελικά για τίποτε green pan https://www.cookshop.gr/el/catalog/greenpan  ενώ κάπου διαβασα για εμαγέ (γυαλινη επιφάνεια;) από τη Le Creuset αλλά δε βρισκω Ελλάδα που/αν τα έχουν.
Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. 

Επεξ/σία από a_f_a
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, a_f_a είπε

Να ρωτήσω και εγώ ένα "σχετικό" ερωτημα...
Εχώ αυτο σφυρήλατο τηγανι από petromax https://www.petromax.de/en/px-produkte/wrought-iron-pans-sp24-sp28-sp32/ και έχω βλαστημήσει την ώρα και στιγμή. Μιλάμε έχω δοκιμάσει τα πάντα  (ρωτησα εταιρεία εδω, Γερμανία, έιδα όοοολα τα βιντεα στο γιουτιουμπ) για καθαρισμό και δημιουργεία αντικολλητικής επιφάνειας αλλά η ζωή ειναι μικρή και θλιβερή για να παλεύω με το σκεύος.
Κοιτάζω τελικά για τίποτε green pan https://www.cookshop.gr/el/catalog/greenpan  ενώ κάπου διαβασα για εμαγέ (γυαλινη επιφάνεια;) από τη Le Creuset αλλά δε βρισκω Ελλάδα που/αν τα έχουν.
Οποιαδήποτε γνώμη ευπρόσδεκτη. 

Le Creuset = μαντεμένια σκεύη με εμαγιέ επίστρωση. Έχεις δηλαδή τα θετικά του μαντεμιού (θερμοχωρητικότητα, κλπ) χωρίς την ταλαιπωρία του καθαρίσματος και της συντήρησης.

Αλλά, τα καλά μαντεμένια με επίστρωση είναι πολύ ακριβά. Βέβαια, καμία σχέση με τα αντικολλητικά. Βγάζουν άνετα δεκαετία χωρίς να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Υπάρχει κόσμος που την έχει βγάλει με την ίδια εμαγιέ μαντεμένια γάστρα (Dutch oven) για πάνω από 20 χρόνια.

Αν παρ' όλα αυτά σε ενδιαφέρει, εφάμιλλης ποιότητας των Le Creuset, είναι τα Staub και μπορείς να τα βρεις Ελλάδα. Δες εδώ σύγκριση με Le Creuset. Πολύ ακριβά κι αυτά βέβαια (παράδειγμα). Έχουν βγάλει και με μία ειδική εμαγιέ mat επίστρωση που είναι πιο αντικολλητική σε σχέση με την κλασσική εμαγιέ επίστρωση και έχει καλύτερα αποτελέσματα (ρόδισμα, κλπ). Βέβαια και το καραμέλωμα που μένει στον πάτο των κλασσικών εμαγιέ, είναι άλλο πράμα. Δίνει γεύση αν ξέρεις πως να το εκμεταλλευτείς. 

Θα πρότεινα να αποφύγεις τηγάνια με κεραμική επίστρωση. Πολύ κακή εμπειρία γενικά. Όσα έχω δοκιμάσει κι εγώ αλλά και γνωστοί, καταλλήγουν να χάνουν πολύ γρήγορα την όποια αντικολλητική επίστρωση είχαν στην αρχή. Και αυτό το έχω διαβάσει και για καλά κεραμικά, τύπου Kyocera

Προσωπικά, ή θα δοκίμαζα κάποιο άλλο μαντεμένιο (γιατί βλέπω ότι και η επιφάνεια του Petromax δεν βοηθάει), όπως Lodge (googlαρε Lodge τηγάνια - τα βρίσκεις σε κάθε σπίτι στην Αμερική, κοινώς δοκιμασμένα χρόνια), αλλιώς αν βαριέσαι να ασχολείσαι γενικά με το τηγάνι, δες για καλό αντικολλητικό (πχ Tefal με titanium επίστρωση), αν δεν σε παίρνει (€€€) για μαντέμι με επίστρωση (Staub).

Είχα κι εγώ μία μαντεμένια πλάκα Skeppshult αλλά παρά τις οδηγίες συντήρησης, μόνο αντικολλητική δεν ήταν. Καθόλου ευχαριστημένος. Πιθανότατα κάποιο λάθος θα έκανα γιατί υποτίθεται είναι πολύ καλά σκεύη, αλλά βαριέμαι να ασχολούμαι με τη συντήρηση του τηγανιού. Οπότε παίζω με ανοξείδωτα, αντικολλητικά και μαντεμένια εμαγιέ.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρήστης μαντεμενιου τηγανιου lodge. Το πήρα γιατί βαρέθηκα να αλλάζω αντικολλητικα. Δεν παίζεται στα κρέατα θέλει τέχνη στα υπόλοιπα γιατί ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες για πλάκα. Βαρύ για γυναίκες, αλλά όπλο για τους κλέφτες. Δε θα χαλάσει ποτέ. 

Πλεονέκτημα πως μπαίνει σε φούρνο, σχάρα, στη φωτιά στην παραλία. Γενικότερα το πετάς στη φωτιά και χέστηκε

Δε σε νοιάζει αν κόλλησε το λίπος. Σύρμα και νερό, λαδακι και κάψιμο στο μάτι και το έχεις για πάντα. Είναι μερακλιδικο σκεύος

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...