karaap Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Ψάχνοντας για ψησταριά είδα ότι τα ακριβά μοντέλα χρησιμοποιούν μαντεμένιες σχάρες ή μαντεμένια πλατό . Ακόνη ότι υπάρχουν τηγάνια από μαντέμι που είναι όμως πιο ακριβά από τα κοινά . Τι κάνει το μαντέμι να είναι ακριβό και γιατί υπερτερεί από μια ανοξείδωτη σχάρα ή ένα tefal τηγάνι με παχύ πάτο ; Ευχαριστώ 1
NikosKallithea Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Γιατι ειναι μαντέμι, είναι πάντα πιο χοντρό και πιο ακριβό μέταλλο. 1
Whargoul Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μαντέμι είναι ο χυτοσίδερος. Το πιο φτηνό μέταλλο από όλα. Πιο ακριβό μπορεί να γίνει γιατί συνήθως τα αντικείμενα είναι χοντρά και βαριά (περισσότερο υλικό), αν και συνήθως τα μαντεμένια τηγάνια - κουζινικά θεωρούνται πιο φθηνά σαν πρωτόγονη τεχνολογία που είναι. Στις ψησταριές το βάζουν γιατί είναι πιο ανθεκτικό και έχει περισσότερη διάρκεια ζωής από μια λεπτή ανοξείδωτη σχάρα πχ. 3
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Στα μαγειρικά σκεύη όσο πιο χοντρός είναι ο πάτος τόσο καλύτερο το ψήσιμο λόγω διατήρησης θερμοκρασίας και πιο ομοιόμορφης διάχυσης. Το μαντέμι είναι το πιο φτηνό απόλα, και συμφέρει να βγαίνει σε χοντρά κομμάτια λόγω χύτευσης ενώ σε μικρές διαστάσεις δεν βγαίνει ποτέ γιατί θα έσπαγε. Οπότε όταν μια εταιρεία φτιάχνει ένα σκεύος για να είναι χοντρό , θα το φτιάξει από μαντέμι. Που επίσης έχει ιδιότητα να μην στραβώνει 2
agrio.imeros Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Γιατί αν αγοράσεις μια φορά κάτι μαντεμένιο άλλη φορά δε θα ξαναγοράσεις... 3 1
nick_gr2 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Προσοχή όμως στα τηγάνια από μαντέμι για την κουζίνα. Δεν είναι όσο εύχρηστα όσο ένα τεφάλ. Είναι βαριά, δεν καθαρίζουν εύκολα (κάποιοι μάλιστα λένε πως δεν πρέπει να βάλεις σαπούνι για να μην καταστρέψεις την επίστρωση που αναπτύσσεται και στο ψήσιμο θέλει να το "μάθεις" για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια δεν είναι για όλους ούτε είναι ένα σκεύος για καθημερινή χρήση. Οπότε πριν κάνεις την αγορά, ενημερώσου γιατί όπως είπες δεν είναι και φτηνά. 1 1
karaap Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Στις 14/11/2018 στις 11:06 ΜΜ, nick_gr2 είπε Προσοχή όμως στα τηγάνια από μαντέμι για την κουζίνα. Δεν είναι όσο εύχρηστα όσο ένα τεφάλ. Είναι βαριά, δεν καθαρίζουν εύκολα (κάποιοι μάλιστα λένε πως δεν πρέπει να βάλεις σαπούνι για να μην καταστρέψεις την επίστρωση που αναπτύσσεται και στο ψήσιμο θέλει να το "μάθεις" για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια δεν είναι για όλους ούτε είναι ένα σκεύος για καθημερινή χρήση. Οπότε πριν κάνεις την αγορά, ενημερώσου γιατί όπως είπες δεν είναι και φτηνά. Ωραία καλύψατε το θέμα όσο αφορά την τιμή και την χρήση. Δεν αναφερθήκατε στη ποιότητα ψησίματος . Αν δεχτούμε όλα τα ανωτέρω μειονεκτήματα μήπως έχει καλό ψήσιμο και το βάζουν στα ακριβά μοντέλα ; πχ το μικρό μοντέλο της weber στοιχίζει 360 ευρώ. Γιατί η εταιρία να βάλει κάτι που αυξάνει το κόστος .Μήπως αυτό προσφέρει κάτι που αξίζει το παραπάνω κόστος Θέλω απόψεις για το θέμα ποιότητα ψησίματος Ευχαριστώ;
AristidisZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μιας και λέμε για μαντέμι, έχει δοκιμάσει κανείς μαντεμένια γάστρα απευθείας στη φωτιά στο τζάκι ; Ετοιμάζομαι για πρεμιέρα σαιζόν, και με έχει πιάσει ένα διαόλι να πάρω μία
kostakis81 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Φιλε λέγετε cocotte staub και είναι ότι καλύτερο Θα πάθεις πλάκα Φούρνο τζάκι υγραέριο κλπ Μιλάμε για το απόλυτο σκεύος Είναι λίγο βαρύ αλλά τα κάνει όλα πεντανοστημα Κανά 300αρι νομίζω κάνει τώρα αλλά είναι για 300 χρόνια 1
karaap Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2018 στις 7:29 ΠΜ, AristidisZ είπε Μιας και λέμε για μαντέμι, έχει δοκιμάσει κανείς μαντεμένια γάστρα απευθείας στη φωτιά στο τζάκι ; Ετοιμάζομαι για πρεμιέρα σαιζόν, και με έχει πιάσει ένα διαόλι να πάρω μία Στις 15/11/2018 στις 10:48 ΠΜ, kostakis81 είπε Φιλε λέγετε cocotte staub και είναι ότι καλύτερο Θα πάθεις πλάκα Φούρνο τζάκι υγραέριο κλπ Μιλάμε για το απόλυτο σκεύος Είναι λίγο βαρύ αλλά τα κάνει όλα πεντανοστημα Κανά 300αρι νομίζω κάνει τώρα αλλά είναι για 300 χρόνια Επέκταση Στις 15/11/2018 στις 7:29 ΠΜ, AristidisZ είπε Μιας και λέμε για μαντέμι, έχει δοκιμάσει κανείς μαντεμένια γάστρα απευθείας στη φωτιά στο τζάκι ; Ετοιμάζομαι για πρεμιέρα σαιζόν, και με έχει πιάσει ένα διαόλι να πάρω μία Στις 15/11/2018 στις 7:29 ΠΜ, AristidisZ είπε Μιας και λέμε για μαντέμι, έχει δοκιμάσει κανείς μαντεμένια γάστρα απευθείας στη φωτιά στο τζάκι ; Ετοιμάζομαι για πρεμιέρα σαιζόν, και με έχει πιάσει ένα διαόλι να πάρω μία Φίλε μπήκε και εκανες ερωτηση για θεμα άσχετο με την ερώτηση μου. Δεν είναι σωστό .Η ερώτηση είναι αν ψήνει καλύτερα το μαντεμι. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από karaap 1
mantemi Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Καλησπέρα, είμαστε νέο μέλος, επαγγελματίες με εξειδίκευση στα μαντεμένια είδη μαγειρικής και μόλις είδαμε την ερώτηση περί μαντεμιού. Επιτρέψτε μας να πούμε κι εμείς τη γνώμη μας, από επαγγελματική σκοπιά, παρόλο που το θέμα είναι αρκετών μηνών. Το μαντέμι εκτός από καλό ψήσιμο (επειδή πυρώνει πολύ και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του χωρίς μεταβολές) κάνει επίσης πιο υγιεινό μαγείρεμα, γιατί δεν έχει επιστρώσεις χρωμίου, teflon που έχουν αποδειχτεί βλαβερές στις υψηλές θερμοκρασίες ή όταν ξυστούν από κάποιο πηρούνι, σπάτουλα κλπ. Όταν ένα μαντεμένιο σκεύος δεν έχει κάποια επίστρωση, ακόμα και αν το χαράξει κανείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν χαλάει κάτι. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του μαντεμιού, κατά τη γνώμη μας, είναι ότι είναι από τα μοναδικά προϊόντα που μπορεί να αγοράσει κανείς τα οποία βελτιώνονται με τη χρήση: ένα μαντεμένιο τηγάνι 5 χρόνων έχει μεγαλύτερη αξία από ένα μαντεμένιο τηγάνι 1 έτους. Αυτό ισχύει γιατί το μαντέμι γίνεται όλο και πιο αντικολλητικό και πιο λείο με κάθε χρήση, επειδή κλείνουν οι πόροι με τα συνεχή μαγειρέματα και η επιφάνεια του μαντεμιού εξομαλύνεται συνεχώς με τα αλεπάλληλα πλυσίματα. 🍳 Το μεγάλο αρνητικό του μαντεμιού είναι φυσικά το βάρος, το οποίο είναι αλήθεια ότι δυσκολεύει λίγο περισσότερο το μαγείρεμα και το πλύσιμο. 6 4 1
AristidisZ Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Στις 28/5/2019 στις 10:40 ΠΜ, mantemi είπε Καλησπέρα, είμαστε νέο μέλος, επαγγελματίες με εξειδίκευση στα μαντεμένια είδη μαγειρικής και μόλις είδαμε την ερώτηση περί μαντεμιού. Επιτρέψτε μας να πούμε κι εμείς τη γνώμη μας, από επαγγελματική σκοπιά, παρόλο που το θέμα είναι αρκετών μηνών. Το μαντέμι εκτός από καλό ψήσιμο (επειδή πυρώνει πολύ και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του χωρίς μεταβολές) κάνει επίσης πιο υγιεινό μαγείρεμα, γιατί δεν έχει επιστρώσεις χρωμίου, teflon που έχουν αποδειχτεί βλαβερές στις υψηλές θερμοκρασίες ή όταν ξυστούν από κάποιο πηρούνι, σπάτουλα κλπ. Όταν ένα μαντεμένιο σκεύος δεν έχει κάποια επίστρωση, ακόμα και αν το χαράξει κανείς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν χαλάει κάτι. Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του μαντεμιού, κατά τη γνώμη μας, είναι ότι είναι από τα μοναδικά προϊόντα που μπορεί να αγοράσει κανείς τα οποία βελτιώνονται με τη χρήση: ένα μαντεμένιο τηγάνι 5 χρόνων έχει μεγαλύτερη αξία από ένα μαντεμένιο τηγάνι 1 έτους. Αυτό ισχύει γιατί το μαντέμι γίνεται όλο και πιο αντικολλητικό και πιο λείο με κάθε χρήση, επειδή κλείνουν οι πόροι με τα συνεχή μαγειρέματα και η επιφάνεια του μαντεμιού εξομαλύνεται συνεχώς με τα αλεπάλληλα πλυσίματα. 🍳 Το μεγάλο αρνητικό του μαντεμιού είναι φυσικά το βάρος, το οποίο είναι αλήθεια ότι δυσκολεύει λίγο περισσότερο το μαγείρεμα και το πλύσιμο. Επέκταση Αφού κάνεις που κάνεις τη διαφήμισή σου, θα μας πεις και ποιος είναι ο σωστός τρόπου καθαρισμού για μαντεμένιες σχάρες και μαντεμένιες πλάκες ; 1
DrLo Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2019 στις 10:40 ΠΜ, mantemi είπε Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του μαντεμιού, κατά τη γνώμη μας, είναι ότι είναι από τα μοναδικά προϊόντα που μπορεί να αγοράσει κανείς τα οποία βελτιώνονται με τη χρήση: ένα μαντεμένιο τηγάνι 5 χρόνων έχει μεγαλύτερη αξία από ένα μαντεμένιο τηγάνι 1 έτους. Αυτό ισχύει γιατί το μαντέμι γίνεται όλο και πιο αντικολλητικό και πιο λείο με κάθε χρήση, επειδή κλείνουν οι πόροι με τα συνεχή μαγειρέματα και η επιφάνεια του μαντεμιού εξομαλύνεται συνεχώς με τα αλεπάλληλα πλυσίματα. 🍳 Επέκταση Αυτό πρέπει να είναι το πιο χαζό selling point που έχω ακούσει ποτέ (βέβαια, δε σε αδικώ γιατι ο κόσμος ψοφάει για τέτοιες χαζομάρες) γιατί δηλαδή να πρέπει να επιλέξω ένα υλικό για το οποίο πρέπει να περιμένω 1-5 χρόνια για να κλείσουν οι πόροι του και να μην αγοράσω ένα που θα είναι κλειστοί από τη 1η μέρα. Είναι σαν να λέει ένας ως πλεονέκτημα "αυτό το αυτοκίνητο έχει το πλεονέκτημα ότι όσο το οδηγείς τόσο θα "στρώνει", θα το οδηγείς 5 χρόνια και ακόμα θα είναι στο στρώσιμο. Θα ταλαιπωρήσε απλά επί 5 χρόνια στο πλύσιμο/χρήση του αλλά θα αυτό θα στρώνει " Από αυτά που λες το μόνο που μπορεί να πει κάποιος (αν όσα λες τα δεχομαστε ως αλήθεια) είναι ότι ένα 5ετες μαντεμένιο τιγάνι είναι καλύτερο από ενα καινούργιο. Δε εχει σε τίποτα να κάνει αν είναι καλύτερο από κάποιο άλλο υλικό. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από DrLo 2
johnieXoX Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 βελτιώνεται λέει.. όχι ότι στην αρχή είναι κακό και ταλαιπωρείσαι.. μπορεί στην αρχή να έχει απόδοση 8 και με τα χρόνια να φτάνει 10, ενώ διαφορετικά προϊόντα να μην υπερβαίνουν σε απόδοση το 7 2
DrLo Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2019 στις 11:05 ΠΜ, johnieXoX είπε βελτιώνεται λέει.. όχι ότι στην αρχή είναι κακό και ταλαιπωρείσαι.. μπορεί στην αρχή να έχει απόδοση 8 και με τα χρόνια να φτάνει 10, ενώ διαφορετικά προϊόντα να μην υπερβαίνουν σε απόδοση το 7 Δεν αναφέρει πουθενά το απόδοση 7 λέει μόνο για το ότι το αποδοση 8 γίνεται 10. Σε αυτή τη περίπτωση θα αρκούσε η σύκγριση του 8 με το 7 (αν πχ ένα άλλο υλικό δεν μπορεί να έχει τόσο "κλειστούς πόρους" εξ αρχής). Επεξ/σία 28 Μαΐου 2019 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα