adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, NewProject είπε Εμπορικό ισοζύγιο είναι ένα και έχει έναν ορισμό. Όγκος εισαγωγών - εξαγωγών ---> Εξαγόμενο / εισαγόμενο χρήμα στην ουσία. Δεν είμαι λογιστής γι'αυτό ήθελα τη διευκρίνιση. Μιά χαρά λοιπόν. Το καλύτερο είναι οι εξαγωγές σου να είναι περισσότερες από τις εισαγωγές. ΟΚ, ναι... αλλά αυτό σημαίνει αυτόματα οτι στη ΧΥ χώρα που εσυ εξάγεις, τα έξοδα θα έιναι μεγαλύτερα απο τα έσοδα. Εκεί λοιπον, σε κάποιο φόρουμ, κάποιος χρήστης adtakhs2 γράφει οτι η χώρα του δεν πάει καλά. Όταν το 2015 πολλοί μιλούσαν για την εσκεμμένη αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ε.Ε., δίνοντας τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής στην Γερμανία, σαν ένα από τα μεγάλα λάθη της μεταπολίτευσης, γιατί νομίζεις πως το έλεγαν ? Όταν το 2016 υπήρχαν φωνές που έλεγαν πως ήταν λάθος του Σιμήτη οι ποσοστώσεις στην γεωργική παραγωγή εντός Ε.Ε. που είχε δεσμευτεί η Ελλάδα (αν τις ξεπεράσει υπάρχει πρόστιμο), γιατί λες να το έλεγαν ? Εντός της Ε.Ε. είχαν γίνει διάφορες συζητήσεις για καταμερισμό της παραγωγής και παραγωγικής διαδικασίας σε διάφορους τομείς , ώστε να μπορεί κάθε κράτος να ευημερεί, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος ενός άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. Αυτό στα χαρτιά, γιατί στην πράξη ...... η Ελλάδα μετά από αυτή την πολιτική βάλτωσε κρατώντας πολύ χαμηλές ποσοστώσεις στην παραγωγή = μεγάλο κόστος επένδυσης για μικρό όγκο παραγωγής = ασύμφορο = μη ανταγωνιστικό προϊόν. Οπότε στο ερώτημά σου, απαντώ ΝΑΙ .... Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από adtakhs 6
NewProject Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, adtakhs είπε να μπορεί κάθε κράτος να ευημερεί, χωρίς αυτό να γίνεται εις βάρος ενός άλλου κράτους μέλλους της Ε.Ε. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ο τρόπος να γίνει όμως δεν είναι από αύριο όλες οι χώρες της Ευρώπης να πούν "σταματάμε να εισάγουμε για να μη μπαίνουμε μεσα. Θα γίνουμε αυτόνομοι". Τα κινητά θα τα παράγεις και αυτά για να μη τα φέρνεις απ'τη Κίνα; Τα αυτοκίνητα; Τα ορυκτά; Θα παράγονται όλα απ'όλους σε κάθε χώρα; Θα μου πέις - οχι. Η κίνα θα παράγει κινητά γιατι σ'αυτό ειναι καλή, η Γερμανία αυτοκίνητα και η Ελλάδα κάποιο προιόν με μεγάλη π.αξία. Μαζί σου. Γιά τράβα τη γραμμη στο τέλος όμως. Πάλι κάποιος θα ειναι + και άλλος -. Τελίκα πάιζει ρόλο αν εισαι + ή -, ή αν το επίπεδο ζωής ανεβάινει; 2
ydrylios Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 την black Friday του 2019. φετος δε θα εχεις θεμα
The_Judas Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο Τραμπ ζει σε άλλες εποχές. Ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά πλέον. Δεν γυρίζει πίσω το ποτάμι. Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε ποτέ πίσω... σε μη παγκοσμιοποιημένες αγορές και κλειστές αγορές. Είναι σαν να περιμένει κανείς να καταργηθεί το internet. Οι δασμοί του Τραμπ θα επιβαρύνουν τον Αμερικάνικο λαό. Θα ανέβουν οι τιμές των προϊόντων και θα μειωθεί η κατανάλωση. Όσοι θυμούνται πως ήταν η Ελλάδα πριν από 20+ χρόνια θα καταλάβουν. Οι υπολογιστές τότε ήταν προϊόν πολυτελείας που απευθυνόταν σε λίγους. Ακόμη και αν γίνει αυτό που θέλει ο Τράμπ... να γυρίσουν πίσω τα εργοστάσια στην Αμερική, το κόστος παραγωγής θα γίνει τεράστιο. Ποιος θα επωμιστεί αυτό το κόστος; Το προιόν και ο καταναλωτής φυσικά σε όλο τον κόσμο... και όχι οι λαικιστές "πατριώτες". Το κόστος ενός απλού υπολογιστή, εισαγόμενου από ΗΠΑ μπορεί να βγαίνει κοντά στα 3000 ευρώ. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από The_Judas 6
toyo73 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Ολα για την microsoft🤠 γινονται.Γιαυτο εβαλε πληκρολογιο-ποντικι.Ολα τα multiplatform εκει.
aris1986 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, toyo73 είπε Ολα για την microsoft🤠 γινονται.Γιαυτο εβαλε πληκρολογιο-ποντικι.Ολα τα multiplatform εκει. Κατάλαβα... Έβαλες καουμπόι φατσούλα άρα υπονοεις Xbox one X + red dead redemption 2!!!
InfinitySurfer Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο τρόπος σκέψης είναι καλός.... αλλα δεν ξέρω για τον τρόπο εφαρμογής του. Αν τα κόψει έτσι απότομα..ποιος θα ζημιωθεί? Δώσε κίνητρα να αυξηθεί η δικιά σου παραγωγή πρώτα, και όσο αυξάνεται, τόσο ανεβάζεις τους φορούς στα εισαγώμενα, ώστε ο κόσμος να στρέφεται στα δικά σου. Αν το κάνεις έτσι μαχαίρι... θα έχει επιπτώσεις αρνητικές στον απλό καταναλωτή. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από InfinitySurfer
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 5 ώρες πριν, SeXBOX είπε Καλά τους έκανε! Όταν οι καταναλωτές και οι εταιρείες δεν αγοράζουν από Αμερικάνικες βιομηχανίες πολύ καλά τους έκανε. Μια χαρά θα κόψει την κίνηση από την Κίνα και θα αρχίσουν τα εγχώρια οι Αμερικάνοι. Εργοστάσια ίσως ανοίξουν και νέες δουλειές και ευκαιρίες εμφανιστούν. Όταν η "τάδε" της Κίνας θα κάνει παράρτημα στις ΗΠΑ ως η "τάδε" των ΗΠΑ όπως λέμε "Dell Europe" etc. Θα ανοίξουν ευκαιρίες καριέρας. Η πραγματικότητα είναι ότι για καιρό θα είναι πάνω οι τιμές, αλλά όταν αρχίσει ο εγχώριος ανταγωνισμός θα πέσουν. Εγώ που δεν ήξερα τι γίνεται εδώ Ελλαδιστάν όταν ήρθα έβλεπα κάτι διαφημίσεις για Kumtel και @#~$! τέτοιες, ταμπελίτσα σε φανέλα Made in Turkey... TV πίσω να λέει Made in Turkey ή Assembled... ΠΟΥ; Ελλάδα! Έφριξα, θα έπρεπε να βάλουν σε όλα αυτά όχι 24% αλλά 50... ακούς εκεί θα μου την βγει και ανταγωνιστικά ο Τούρκος και να κλείνουν Ελληνικές επιχειρήσεις, τι ταγάρια που είμαστε σαν λαός μωρέ... στα !#$$ συγχύστηκα πρωί πρωί... ναι αλλα δε θα σκαγες τα διπλα λεφτα για να παρεις την made in greece τηλεοραση (η οποια θα ηταν το ιδιο πραμα), οποτε δεν ειναι υποκριτικο να συγχεζεσε τωρα οταν οι καταναλωτικες σ συνηθειες μας φτασαν εδω? τι, παλι φταινε οι αλλοι?
toyo73 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, aris1986 είπε Κατάλαβα... Έβαλες καουμπόι φατσούλα άρα υπονοεις Xbox one X + red dead redemption 2!!! Oχι μονο.Εαν αξιζει εαν gaming pc πολλαπλασια απο ενα XBOX, τωρα ειναι η ευκαιρια στην Αμερικη να κανει πωλησεις, ειδικα που εχει υποστηριξη keyboard-mouse και θα ειναι φιλικο σε ενα χρηστη pc.
Xiaomi Mi 8 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Αν ισοστάθμισει το +25% στα ηλεκτρονικά με ένα -25% στα είδη πρώτης ανάγκης θα κάνουν άπαντες τουμπεκί ψιλοκομμένο. Και μην ψαρωνεται, καμία επίπτωση δεν υπάρξει στην υπόλοιπη αγορά. Ο Κινέζος είναι παντού, μα παντού...
TheViking Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, MTX είπε ο τζίρος που κάνουνε οι τούρκοι στα ελληνικά προϊόντα είναι δεκαπλάσιος από αυτόν που κάνουμε εμείς στα τουρκικα , δεν μας συμφέρει κάτι τέτοιο , έτσι και αλλιώς χωρα με 10 εκατομμύρια και οικονομική κρίση τι αγοραστική δύναμη να έχει , εμείς έχουμε τελειώσει από καιρό με πρωτογενή παραγωγή , μονο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τουρισμό έχουμε να πουλήσουμε. Εγώ θέλω τεκμηρίωση για τον "δεκαπλάσιο τζίρο που κάνουμε" από τους Τούρκους με τα Ελληνικά μας προϊόντα αφού λες ότι έχουμε τελειώσει με την πρωτογενή παραγωγή... είσαι λίγο μπερδεμένος. Όσο για την κρίση, βρες έναν Τούρκο στο FB ή όπου αλλού θες και ρώτα τον για την Τουρκική οικονομία τώρα και αν έχει να φάει να δεις τι θα σου πει... εμείς βγαίνουμε(με χίλια ζόρια) αυτοί μπαίνουν και με χειρότερο τρόπο μάλιστα. Μόλις τώρα, Lezantas26 είπε ναι αλλα δε θα σκαγες τα διπλα λεφτα για να παρεις την made in greece τηλεοραση (η οποια θα ηταν το ιδιο πραμα), οποτε δεν ειναι υποκριτικο να συγχεζεσε τωρα οταν οι καταναλωτικες σ συνηθειες μας φτασαν εδω? τι, παλι φταινε οι αλλοι? Όταν όπως ανέφερε πιο πάνω ο φίλος για Kumtel την προτιμάς τώρα από την Ελληνική σόμπα, τότε οι καταναλωτικές συνήθειες είναι ότι είμαι Έλληνας Κορόιδο με Κ. και άξιος της μοίρας μου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, TheViking είπε Εγώ θέλω τεκμηρίωση για τον "δεκαπλάσιο τζίρο που κάνουμε" από τους Τούρκους με τα Ελληνικά μας προϊόντα αφού λες ότι έχουμε τελειώσει με την πρωτογενή παραγωγή... είσαι λίγο μπερδεμένος. Όσο για την κρίση, βρες έναν Τούρκο στο FB ή όπου αλλού θες και ρώτα τον για την Τουρκική οικονομία τώρα και αν έχει να φάει να δεις τι θα σου πει... εμείς βγαίνουμε(με χίλια ζόρια) αυτοί μπαίνουν και με χειρότερο τρόπο μάλιστα. Όταν όπως ανέφερε πιο πάνω ο φίλος για Kumtel την προτιμάς τώρα από την Ελληνική σόμπα, τότε οι καταναλωτικές συνήθειες είναι ότι είμαι Έλληνας Κορόιδο με Κ. και άξιος της μοίρας μου. εκει το πηγαινα. αλλα και παλι δεν ειναι τοσο μονοδιαστατο. αν στην ελληνικη παραγωγη δεν υπαρχουν αντιστοιχα καλα μηχανηματα? ή μηχανηματα με καλη σχεση αποδοσης-τιμης? ή δεν υπαρχουν καν τα μηχανηματα αυτα? απο τη στιγμη που ζουμε σε μια χωρα που πασχει στην ποικιλια της παραγωγης, αναγκαστικα καποιος που εχει μια πιο εξειδικευμενη αναγκη θα ψωνισει απ εξω. φταιει ο καταναλωτης ή οι ελληνες κατασκευαστες που εχουν μαυρα μεσανυχτα απο επειχηρηματικοτητα? τα σωματια, πολιτικα κεφαλια κλπ που στην ελλαδα ονομαζουμε "κρατος" (το οποιο ειναι λαθος γιατι κρατος ειμαστε ολοι μας, οχι μονο οι διευθυνταδες) παρακινησαν ποτε τους εν λογω κατασκευαστες να ανοιχτουν ή να τροποποιησουν τα προιοντα τους? αντιθετως, χρονια τωρα σκοτωνουν τους "μικρους". πως θα παει ενας νεος που χει μια "τρελη" ιδεα στη κεφαλα του και θα επιχειρησει? αυτο που θελω να πω με απλα λογια ειναι οτι πασχουμε απο παντου, οποτε δεν μας φτανουν τα δαχτυλα για να δειξουμε τι φταιει. οχι μονο στην οικονομια, αλλα σε ολους τους τομεις
tsibosp Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δηλαδη τωρα θα τα πληρωνουν οσο και μεις ε; Καλα αναλογικα καθως οι εκει μισθοι ειναι αρκετα μεγαλυτεροι ακομα θα τους ειναι πιο φτηνα σε σχεση με εμας. Δεν πειραζει ομως , αμα εισαι Τραμπικος δεν σου κανει διαφορα να πληρωσεις +25% στο harware , τουλαχιστον τωρα δεν εχεις μεταναστες. Τι, οχι;
lofter Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Η Amazon και η Newegg έχουν μεγάλα αποθέματα ακόμη, αλλά τι θα γίνει μόλις αυτά τελειώσουν? Τούλα το ερωτηματικό που χρησιμοποιείται στην ελληνική γλώσσα είναι αυτό ---> ; 1
stavros kar Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άρα, πάμε πρώτα Ταϊβάν, Ινδία και μετά όπου γουστάρεις, και στο Λευκό Οίκο. Edit: Δε νομίζω πως ο “επαναπατρισμός” των Αμερικανικών εταιριών ήταν ο στόχος του νέου φόρου του Τραμπ. Μάλλον ως αντίποινα (μόνο) μου μοιάζει. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από stavros kar
Προτεινόμενες αναρτήσεις