Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Καταστάλλαξα επιτέλους το μονοπάτι που θέλω να ακολουθήσω όταν πάρω πτυχίο πληροφορικής, παρ'όλα αυτά είμαι περίεργος όσον αφορά τη προσφορά/ζήτηση του

προαναφερθέν επαγγέλματος στο χώρο του ΙΤ στην Ελλάδα. Απ'οτι έχω ψάξει εγώ πάντως οι θέσεις είναι ελάχιστες με υπερβολικά πολλές απαιτήσεις.

Απόψεις/εμπειρίες;

Επεξ/σία από Torasu
Δημοσ.

Ε οχι κι ελαχιστες οι θεσεις των Data Analyst/Scientist στην Ελλαδα. Μονο οι software engineers παιζει να την περνανε πιο ζαχαρη σε αυτη (την οποια τελος παντων) αγορα εργασιας.

Αν το ανοιξεις και σε ΒΙ τομεα το ευρος, οι επιλογες ειναι πολυ μεγαλυτερες. 

Απο μικρες startup μεχρι πολυεθνικες, με τις Telecoms πρωτες πρωτες, ολες σχεδον ψαχνουν ή θα ψαχνουν τα επομενα χρονια. Ψαχνεις για pure Data Science (statistics/analytic oriented) ή και για Big Data engineer ας πουμε.

Επισης να ξερεις οτι "τυπικα" οι DS δεν καθονται κατω απο το ΙΤ.

• Like 2
Δημοσ.

'Αλλο IT αλλο Analyst.

Πάρε αυτό σαν δεδομένο και απο εκει πρέπει να ξεκινήσεις την αναζήτηση σου.

Εχει πολλές θέσεις και πολλές ευκαιρίες και στα 2 τμήματα αρκεί να ψάξεις σωστά και συγκεκριμένα.

Όσο για τις απαιτήσεις, ποικίλουν σε κάθε εταιρία ανάλογα το εύρος των υπηρεσιών της.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και κυρίως τις διευκρινίσεις σας. 

21 hours ago, Thesoundmakergr said:

Αλλο IT αλλο Analyst.

Θα το έχω υπ'όψην.

On 14/11/2018 at 21:28, Praetorianos said:

Αν το ανοιξεις και σε ΒΙ τομεα το ευρος, οι επιλογες ειναι πολυ μεγαλυτερες. 

ΒΙ; Ο γούγλης δε βοήθησε :P 

Γενικά και να εναλλάσω με Big Data δεν θα είχα πρόβλημα καθώς δεν είναι μόνο ο μισθός που με αφορά αλλά και η αίσθηση πραγμάτωσης/εκπλήρωσης.

Πάντως κατανοώ ότι θα πρέπει να  έχω και λίγο εργασιακή πείρα σα προγραμματιστής πρώτα για να μπορέσει ένας εργοδότης να με εμπιστευτεί σε αυτή τη θέση(;).

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Torasu είπε

Πάντως κατανοώ ότι θα πρέπει να  έχω και λίγο εργασιακή πείρα σα προγραμματιστής πρώτα για να μπορέσει ένας εργοδότης να με εμπιστευτεί σε αυτή τη θέση(;).

Business Intelligence

Για το 2ο που λές μία ερώτηση γενικά κι από μένα,

Έχω ψάξει (λίγο) για junior θέσεις και βλέπω ελάχιστες θέσεις στο εξωτερικό, νομίζω Ελλάδα δεν βρήκα καμία ή άντε 1-2. Δηλαδή αν δεν έχεις εμπειρία στο αντικείμενο, τι θέσεις θα πρέπει να κυνηγήσεις για να πάρεις κάποια εμπειρία;;

Δημοσ.
Στις 14/11/2018 στις 9:07 ΜΜ, Torasu είπε

Καλησπέρα,

Καταστάλλαξα επιτέλους το μονοπάτι που θέλω να ακολουθήσω όταν πάρω πτυχίο πληροφορικής, παρ'όλα αυτά είμαι περίεργος όσον αφορά τη προσφορά/ζήτηση του

προαναφερθέν επαγγέλματος στο χώρο του ΙΤ στην Ελλάδα. Απ'οτι έχω ψάξει εγώ πάντως οι θέσεις είναι ελάχιστες με υπερβολικά πολλές απαιτήσεις.

Απόψεις/εμπειρίες;

εκανα την δουλεια Data Analyst για 2 μηνες. Δεν αντεξα παραπανο. Θα πήξεις στο excel και τις φορμουλες vlookup κλπ, ουτε στον εχθρο μου!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, MegalosVeziris είπε

εκανα την δουλεια Data Analyst για 2 μηνες. Δεν αντεξα παραπανο. Θα πήξεις στο excel και τις φορμουλες vlookup κλπ, ουτε στον εχθρο μου!!

Σε κάποιους αρέσουν αυτά και γενικά γι' αυτή τη δουλειά δεν προσφέρεται το excel. Προγράμματα όπως το R είναι πολύ καλύτερα.

Επειδή κι εγώ έχω κοιτάξει για τέτοιες θέσεις, θα πω ότι ναι μεν υπάρχουν αλλά σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζονται σαν entry-level. 

Μάλλον λογικός δρόμος είναι να βγεις έξω για κάνα δυο χρόνια, να πάρεις την απαιτούμενη εμπειρία και μετά να γυρίσεις Ελλάδα να χαρείςαπολαβές και προνόμια.

Επεξ/σία από obby
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/11/2018 στις 1:54 ΜΜ, Torasu είπε

Γενικά και να εναλλάσω με Big Data δεν θα είχα πρόβλημα καθώς δεν είναι μόνο ο μισθός που με αφορά αλλά και η αίσθηση πραγμάτωσης/εκπλήρωσης.

Business Intelligence όπως είπαν, που είναι πιο "προγραμματιστικά" oriented, SQL, Hadoop, clouds, databases, γράψιμο queries etc etc

To data science είναι πιο analytical oriented, R, Python, Visualisation εργαλεία/βιβλιοθήκες και πολύ, πολύ ανάλυση δεδομένων με trial & error κοκ

Το data analysis είναι ένα χάος ατελείωτο, αλλά ουσιαστικά το 99,99% της δουλειάς είναι Excel, Powerpoint άντε και κανα Tableau/PowerBI

Διαφωνώ ότι πρέπει να φύγεις απαραίτητα εξωτερικό, αν και σίγουρα βοηθάει. Υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα πάρα πολλές θέσεις Junior Data Scientist ή μπορείς να κάνεις μεταπήδηση μετά από εμπειρία σαν Data Analyst.

Το μόνο κακό είναι ότι επειδή έχει γίνει πολύ μόδα το Data Science, έχω δει να ανοίγει θέση σε major ελληνικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που ονόμασαν data science το απλό customer reporting. Κι από την άλλη έχω φίλο που ξεκίνησε σαν BI Analyst με PhD στο Engineering και πλέον γράφει custom αλγόριθμους σε C χωρίς να αλλάξει εταιρία. Το γούσταρε, το κυνήγησε, του 'κατσε και πλέον κάνει δουλειά που (έχουν την τύχη να) κάνουν λίγοι στην Ελλάδα.

Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τι γίνεται στον κλάδο σε αρκετές ελληνικές εταιρίες, κυρίως μικρές startups που ασχολούνται με πολύ dato (πχ ναυτιλιακές) δίνουν ευκαιρίες. Αν και τράπεζες/telecoms θα έπρεπε να έχουν ολόκληρα divisions, τα περισσότερα είτε γίνονται outsource είτε βασίζονται ακόμα σε μο και pivots.

• Like 3
  • Thanks 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανα φερω τη συζητηση για το εν λογω αντικειμενο, καθοτι ψαχνω και εγω για τον επομενο ρολο μου στο Data Science

Ειμαι ανοιχτος τοσο για Ελλαδα, οσο και για εξωτερικο

Σε αναζητηση που εκανα στο linkedin (ξερω οτι δεν ειναι το ιδανικο, αλλα ηθελα εναν κοινο παρονομαστη) βρηκα 19 αγγελιες για Data Analyst στην Ελλαδα των 11,5 εκατομμυριων κατοικων, σε αντιπαραθεση με:

440 αγγελιες στην Ιρλανιδα των 6,5 εκ

Τις 1170 αγγελιες στην Ολλανδια των 17 εκ

Τις 9000 της Αγγλιας των 65 εκ

Των 4500 του Λονδινου ΜΟΝΟ (με πληθυσμο 12 εκ περιπου)

Αμα κανει καποιος αναγωγη σε αγγελιες ανα εκατομμυριο κατοικων, το αποτελεσμα ειναι απογοητευτικο

Το κακο δεν ειναι μονο οτι οι αγγελιες ειναι λιγες, αλλα ολα τα υπολοιπα που αυτο συνεπαγεται, δηλαδη:

1. Μεγαλος ανταγωνισμος

2. Υψηλοτερες απαιτησεις θεσης

3. Χαμηλοτεροι μισθοι και απολαβες γενικοτερα

4. Μειονεκτικοτερη θεση γενικα απεναντι στον (υποψηφιο) εργοδοτη σου

5. Μικρες δυνατοτητες για εναλλαγη ρολου-εταιριας στο μελλον, αν δεν σου αρεσει η δουλεια

Το θετικο ειναι οτι βλεπω καθε λιγους μηνες, να μπαινουν νεοι παικτες στο παιχνιδι, δηλαδη αγγελιες απο εταιριες που δεν υπηρχαν στο παρελθον, ενδειξη οτι ολο και περισσοτερες εταιριες δημιουργουν τμηματα, ρολους στο εν λογω αντικειμενο

Αν καποιος ειναι σε φαση αναζητησης, η εργαζεται ηδη, θα ηταν πολυ χρησιμο να κρατησουμε το θρεντ ζωντανο για ανταλλαγη αποψεων

Επεξ/σία από archer100

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...