Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σκούτερ επειδή με κούρασε το στάνταρ δρομολόγιο της δουλειάς με το αυτοκίνητο (και οικονομικά αλλά και φυσικά - λόγω της κίνησης καθημερινά) αλλά έχω πρόβλημα καθώς στο σπίτι δεν έχω γκαράζ. Ο μόνος χώρος να το βάζω είναι έξω και η περιοχή που μένω δεν είναι να αφήνεις μια ώρα μηχανάκι έξω αφύλλακτο.

Σκέφτηκα να ζητήσω από έναν γείτονα (άγνωστο) να νοικιάσω χώρο στο γκαράζ του. Αλλά 1ον δε ξέρω τι λεφτά θα μου ζητάει και 2ον δεν έχω ιδέα αν θα συμφωνήσει καθώς δεν τον ξέρω καν.

Άλλοι σε αυτήν την περίπτωση τι κάνετε;

Δημοσ.

Παρε ενα παληο κοντεηνερ και καντο γκαραζ..βαλε εξτρα λουκετο βαψτο βαλε και συναγερμο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ChimairaX είπε

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σκούτερ επειδή με κούρασε το στάνταρ δρομολόγιο της δουλειάς με το αυτοκίνητο (και οικονομικά αλλά και φυσικά - λόγω της κίνησης καθημερινά) αλλά έχω πρόβλημα καθώς στο σπίτι δεν έχω γκαράζ. Ο μόνος χώρος να το βάζω είναι έξω και η περιοχή που μένω δεν είναι να αφήνεις μια ώρα μηχανάκι έξω αφύλλακτο.

Σκέφτηκα να ζητήσω από έναν γείτονα (άγνωστο) να νοικιάσω χώρο στο γκαράζ του. Αλλά 1ον δε ξέρω τι λεφτά θα μου ζητάει και 2ον δεν έχω ιδέα αν θα συμφωνήσει καθώς δεν τον ξέρω καν.

Πριν ξεκινήσω με νέο θέμα στο insomnia θα πήγαινα στον γείτονα να τον ρωτήσω αν δέχεται να μου νοικιάσει χώρο και αν ναι να μάθαινα πόσα χρήματα ήθελε…

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, bromiaris είπε

Πριν ξεκινήσω με νέο θέμα στο insomnia θα πήγαινα στον γείτονα να τον ρωτήσω αν δέχεται να μου νοικιάσει χώρο και αν ναι να μάθαινα πόσα χρήματα ήθελε…

Πριν πάω στον γείτονα ρώτησα στο insomnia για ιδέες μπας και αποφύγω το awkwardness του γείτονα σε περίπτωση που μου πει πολλά λεφτά ή ότι δεν ψήνεται.

3 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Τριγύρω στη γειτονιά δεν έχει άλλο παρκινγκ επι πληρωμή κλπ ;

Δυστυχώς όχι

Δημοσ.

αν εχει κοντα αστηνομικο τμημα ''παρακαλεσε'' τους που διπλα τους μπορεις να το αφηνεις .... και να ειναι λιγο μακρια περπατα δεν πειραζει

Δημοσ.

Παρε κατι που να μην χτυπάει στο μάτι του κλεφτη. Κανένα kymco, sym, Δεν τα κλέβουν αυτά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιό και φθαρμένο σκούτερ εξωτερικά (πχ ένα λίγο παλιό piaggio, κανενα sym-kymco),θες και μια καλή κουλούρα+κλειδαριά δισκόφρενο. Τα τσογλανακια δεν θα ενδιαφερθούν και οι επαγγελματίες κλέφτες θα ψάξουν κάτι που να έχει αξία.

Επεξ/σία από lary7
  • Like 1
Δημοσ.

Ολα τα κλεβουν να το ξερεις.Και Sym και Kymco,και χαλια και τρακαρισμενα.

Αν τους κατσει θα στο παρουν.

Κοιτα να παρεις κατι φτηνο,σε οχι και πολυ καλη κατασταση.Τουλαχιστον αν στο φανε καποια στιγμη να μην κλαις για 2 μηνες.Βεβαια παλι θα κλαις γιατι θα στα φαει σε επισκευες και σερβις.

Πανω απο 400-500€ δεν θα εδινα.Θα σου προτεινα κανα Sym VS 150 που εχεις και χωρους αλλα καιει πολυ το ατιμο.

Δημοσ.

Παρε παπι μεταχειρισμενο 400-600€,κανα kymco visa r,lifan,daytona.Ναι ειναι σε καλη κατασταση το μοτερ.Μην κοιτας τα πλαστικα.Παντα με κουλουρα περασμενη σε σταθερο σημειο αν ειναι δυνατον και κλειδαρια στο δισκοφρενο μπροστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρέθηκα και εγώ στην ίδια θέση με σένα. Καταρχάς, απέκλεισα μηχανάκια που κλέβουν πιο συχνά (πχ. Beverly). Έκανα και μια ασφάλεια κλοπής και ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να μάθω πόσο καλυμμένος είμαι...

Επεξ/σία από ge-lyk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ChimairaX είπε

ΜΜΜ ή ποδήλατο.

Ν. Σμύρνη - Μεταμόρφωση ήταν για χρόνια η διαδρομή μου.

Αμάξι: 40λεπτά τις καλές μέρες, 2+ώρες τις κακές (μπλοκαρισμένος Κιφισσός, βροχή, απεργίες)
Κόστος περίπου 150 ευρώ το μήνα σε βενζίνες, χώρια ασφάλεια, λάστιχα κλπ φθορές.
Άνεση, ζεστασιά ή δροσιά ανάλογα την εποχή και ατσαλάκωτος. (αλλά με νεύρα κρόσσια τις κακές μέρες)

ΜΜΜ: 1ώρα και 50λεπτά περίπου ώρα λόγο αλλαγής σε 3 συγκοινωνίες και περπάτημα, 2 εισιτήρια το κόστος μόνο.
Σχετικά άνετα, φοράς τα ακουστικά και δεν σε νοιάζει τίποτα άλλο παρά μόνο αν έχει κάνει και πότε μπάνιο ο διπλανός. (ειδικά το καλοκαίρι που ανθίζουν οι μασχαλίτσες :D) - Αν έχει απεργία τον ήπιες λίγο.

Ποδήλατο: 1ώρα και 15 λεπτά περίπου με την επιστροφή να είναι ποιό γρήγορη επειδή η Ν. Σμύρνη ήταν χαμηλότερη υψομετρικά (άρα κατηφόρα :D). Τσάμπα μετακίνηση και αν έχεις τρόπο να αλλάζεις ρούχα στη δουλειά είναι το καλύτερο. Επίσης εντελώς πουλ μουρ εναλλακτικός και έτσι φάση. :) 
Για ασφάλεια
το πέρνεις αγκαλιά και το αποθηκεύεις είτε εντός του σπιτιού, είτε σε αποθήκη ή γκαράζ ή όπου αλλού στην δουλειά σου.
Αν βρέχει έχεις ένα θέμα αλλά και με μηχανάκι το ίδιο θέμα θα είχες.

Από τα 3 που δοκίμασα το ποδήλατο ήταν το καλύτερο και αν συνέχιζα εκεί ακόμα με αυτό θα πηγαινοερχόμουν.
Από άποψη ασφάλειας είναι το ίδιο με το να καβαλάς μηχανάκι και ίσως ποιό ασφαλές λόγο της χαμηλότερης ταχύτητας που κινείσαι.
Το κόστος αγοράς ενώς καλού ποδήλατου συν τον απαραίτητο εξοπλισμό δεν είναι αμελητέο αλλά κάνεις γρήγορα απόσβεση μετά.

Σκέψου το. :)

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ.

Το ίδιο είναι αν σε χτυπήσει αυτοκίνητο για παράδειγμα και φοράς το σωστό εξοπλισμό στη μηχανή το ίδιο στο ποδήλατο? 

Ακόμα και στη βροχή δεν είναι το ίδιο να σου παίρνει η διαδρομή 1+ ώρα αντί για το πολύ 30 λεπτά με τη μηχανή. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, dpolal είπε

(ειδικά το καλοκαίρι που ανθίζουν οι μασχαλίτσες :D)

Ενώ το καλοκαίρι μετά από μιάμιση ώρα ποδηλασίας οι μασχαλίτσες μοσχοβολάνε ε ; 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, NickTG είπε

Το ίδιο είναι αν σε χτυπήσει αυτοκίνητο για παράδειγμα και φοράς το σωστό εξοπλισμό στη μηχανή το ίδιο στο ποδήλατο? 

Ακόμα και στη βροχή δεν είναι το ίδιο να σου παίρνει η διαδρομή 1+ ώρα αντί για το πολύ 30 λεπτά με τη μηχανή. 

Μην μπερδεύουμε την αθλητική/προπονητική ποδηλασία με την αστική.
Δεν φοράς τα ίδια ρούχα και μην μου πείς τώρα ότι ειδικά το καλοκαίρι οι οδηγοί παπακίων κλπ μικρών μηχανών κυκλοφοράνε με full face και μπουφάν με προστασίες.

8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ενώ το καλοκαίρι μετά από μιάμιση ώρα ποδηλασίας οι μασχαλίτσες μοσχοβολάνε ε ; 

Είναι 3 λεπτών υπόθεση να καθαριστείς λίγο με 2 μωρομάντηλα στο μπάνιο πριν βγείς και κάτσεις δίπλα σε κόσμο.
Δεν θέλει πολύ σκέψη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...