Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το χειριστήριο του PlayStation της Sony έχει παραμείνει σε γενικές γραμμές απαράλλαχτο για περισσότερα από 20 χρόνια, όσα δηλαδή βρίσκεται και στην επικαιρότητα και η οικογένεια των παιχνιδοκονσολών της εταιρείας (όπως είναι γνωστό: «if it ain’t broke, don’t fix it»).

Παρόλα αυτά, χωρίς να γνωρίζουμε αν η εταιρεία πρόκειται να αλλάξει δραστικά και άλλα στοιχεία στο χειριστήριο, από μία πρόσφατα δημοσιευμένη ενημερωμένη έκδοση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του controller του PlayStation της Sony υποδεικνύεται μια ενδιαφέρουσα πιθανή προσθήκη που θα αντικαταστήσει την επιφάνεια αφής (touchpad) στο DualShock 4 με μια κανονική οθόνη αφής.

Η Sony έχει «φλερτάρει» στο παρελθόν με διαδραστικά χειριστήρια για το PlayStation – η φωτιζόμενη (LED) μπάρα στο σημερινό χειριστήριο με τα χρώματα που αλλάζουν ανάλογα με το τι συμβαίνει στο παιχνίδι αποτελεί ένα καλό παράδειγμα - όμως μια οθόνη αφής, αποτελεί μία αναμφισβήτητα σημαντική προσθήκη που θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες διαδραστικού feedback (π.χ θα μπορούσε να δείχνει έναν μικρό χάρτη του παιχνιδιού με τη θέση του gamer ή θα μπορούσε να δείχνει στατιστικά ή το inventory κ.ά).

Πρόκειται για μια ιδέα που έχουμε δει στο παρελθόν κατά κάποιο τρόπο και στο Wii U της Nintendo ή ακόμη και στο Sega Dreamcast (και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για αποτυχίες). Επιπλέον, οι developers δεν φαίνεται να ασχολήθηκαν και ιδιαίτερα με την επιφάνεια αφής (touchpad) στο DualShock 4 της Sony αφού δεν την εκμεταλλεύτηκαν για οτιδήποτε άλλο πέρα από το να εξυπηρετεί ως μεγάλο πλήκτρο «Pause», χώρια ότι η προσθήκη μίας οθόνης στο χειριστήριο θα το έκανε αρκετά πιο ακριβό.

Βεβαίως για την ώρα, έχουμε να κάνουμε με μόνο ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και επομένως δεν γνωρίζουμε αν πράγματι η Sony σκέφτεται να το υλοποιήσει, αν και αυτή την περίοδο εργάζεται πυρετωδώς πάνω στο PlayStation επόμενης γενιάς.

The Verge

DualShockers

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Ωραία, δεν βλέπω την ώρα για ακόμα ένα νέο feature που θα στέλνει την τιμή στο Θεό και δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα game. 

• Like 18
  • Thanks 5
Δημοσ.

Να μου λειπει ειδα και πως εκμεταλλευτηκαν το touch σε αυτη την γενια (πραγματικα μονο το Infamous second son Και το Killzone θυμαμαι να το χρησιμοποιησα)

ΠΡΟΤΙΜΩ χιλιες φορες να βαλουν pads απο κατω και ας ειναι και ελαφρα τσιμπημενο ...ωστε να μην τρεχουμε σε mods  και third party (υπερκοστολογημενα και συνηθως μαπα controllers).

Απορω πραγματικα πως εχει μεινει σε αυτο το κομματι πισω η sony (βλεπε microsoft elite controller)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Ωραία, δεν βλέπω την ώρα για ακόμα ένα νέο feature που θα στέλνει την τιμή στο Θεό και δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα game. 

Ποσο ισχυει αυτο που ειπες ομως.Πχ στο ps4 "ημερα 345 ακομη δεν εχω καταλαβει τι το κανω" περα απο 1-2 παιχνιδια φυσικα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Ποσο ισχυει αυτο που ειπες ομως.Πχ στο ps4 "ημερα 345 ακομη δεν εχω καταλαβει τι το κανω" περα απο 1-2 παιχνιδια φυσικα.

Ετσι ακριβώς,πιο άχρηστο πράγμα απο αυτό το touch pad δεν νομίζω να υπήρξε σε χειριστήριο.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Ετσι ακριβώς,πιο άχρηστο πράγμα απο αυτό το touch pad δεν νομίζω να υπήρξε σε χειριστήριο.

Προφανως το κανουν για το λογο τον οποιο ανεφερε και ο χρηστης AdventChild θελουν να γινουν καινοτομοι αλλα εχουν ξεχασει οτι η καινοτομια εαν δεν εχει και πρακτικες εφαρμογες μονο καινοτομια δεν μπορει να λεγεται.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Συμφωνω.

Επισης πιστευω οτι χρειαζονται βελτιωσεις γιατι τα χειριστηρια του ps4 χαλανε, ο σταυρος δεν ειναι ο καλυτερος, στα αναλογικα πρεπει να βαλεις 3rd party grips , κτλ κτλ

Δημοσ.

Εγώ πάντως το Touch Pad στο controller του Ps4 το βρήκα εντελώς άχρηστο. Μόνο για φιγούρα χρησιμοποιήθηκε σε μερικά παιχνίδια και στα περισσότερα δεν ασχολήθηκαν καν οι Developers και το χρησιμοποίησαν σαν κουμπί για να ανοίγεις τον χάρτη πχ.

Άρα δεν βλέπω λόγο να χρειάζεται αναβάθμιση, πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη αναβάθμιση εκτοξεύσει την τιμή στο θεό και θα φοβάσαι μην τυχών σου πέσει κάτω (ή το πετάξεις, συχνό φαινόμενο ειδικά σε όσους ασχολήθηκαν με παιχνίδια τύπου Dark Souls) και σου ραγίσει η οθόνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Talepwros είπε

ο σταυρος δεν ειναι ο καλυτερος 

εμένα μόνο ο σταυρός τους μου αρέσει, ίσως γιατί τον έχω συνηθήσει την τελευταία 20ετια, αλλά μεταξύ αυτού και του χειριστηρίου του xone  που πραγματικά απολαμβάνω και είναι πολύ πιο ποιοτικό, σωστό και τα όλα του κτλ το μόνο που μου λείπει είναι ο σταυρός της sony 

το touch στο τωρινό controller πάντως μου αρέσει σαν χαρακτηριστικό, αλλά είναι τελικά άχρηστο αφού δεν το χρησιμοποιούν ακόμα και εφαρμογές που θα μπορούσε να υπάρχει ένας κέρσορας , το ίδιο και το motion control που δουλεύει αρκετά καλά 

το να βάλουν και οθόνη επάνω πέρα από το να ανεβάσουν τη τιμή   το βρίσκω οτι  πιο άχρηστο, θα προτιμούσα για να είμαι ειλικρινής να βελτίωναν ποιότητα και να έβγαζαν τα διάφορα εξτραδάκια παρά να προσθέσουν κι άλλα (και αυτά τα άλλα δεν αποκλείεται να μειώσουν κι άλλο την ποιότητα και αξιοπιστία) 

σε αυτόν τον τομέα η λογική της ms είναι έτη φωτός ανώτερη της sony, ειδικά αν συγκρίνουμε τις αλλαγές που είχε η μια εταίρεια και η άλλη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά 

το μόνο που θα παραδεχτώ είναι ότι αν και ήμουν πολύ αρνητικός αρχικά με το κουμπί share τελικά μου αρέσει, το να κάνεις τη όποια εγγραφή με το χειριστήριο του xbox είναι τρέχα γύρευε 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κατι τετοιο δεν εκανε ηδη η NIN με το αποτυχημενο Wii-U  Gamepad? 

500px-Wii_U_controller_illustration.svg.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Δημοσ.

Ωραία κλαπαρχιδι@. Θα παίζεις σε σκοτεινό δωμάτιο και θα σε βαράει το φως της οθόνης κατευθείαν στο μάτι... Εδώ το light bar ενοχλεί ειδικά αν το έχεις στην full φωτεινότητα. 

Επίσης η χρησιμότητα του ποια θα είναι;; Για ποιον λόγο να μετακινήσω το μάτι μου απ την τηλεόραση στο χειριστήριο;; Σαν τους αρχάριους θα γίνουμε που τους λες πάτα τετράγωνο και κοιτάν να δουν που είναι το τετράγωνο :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να μην ξεχάσουμε και την.αυτονομία μπαταρίας. Ηδη πάσχει εκεί σε σχέση με τον ανταγωνισμο και φταίει σε μεγαλο βαθμο εκείνο το φωτάκι που δεν απενεργοποιειται το ρημάδι.  Με οθονη βλέπω κανα 2ωρο  και πολύ μας πέφτει...

Επεξ/σία από johncorfas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...