Pytzamarama Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2004 Eχω εγκαταστησει το Mandrake 9.2 αλλα εχω τις εξης αποριες-προβληματα. 1)Ενω εχω ηχο στο user που εχω Gnome ,δεν εχω ηχο στο user ποθ τρεχει KDE 2)Ποιον driver προτεινετε για Soundblaster Live? 3)O default driver snd-emu και ο emu10k1 ειναι συμβατοι και με ALSA? 4)Aν ναι,αρκει να εγκαταστησω τα ALSA modules? 5)Θελω να συνδεθω στο ΧΒΟΧ μου ,οπως κανω και στα ΧΡ.Οποτε βρισκει την καρτα μου,οριζω static IP,subnet mask οπως στα ΧΡ.Κανω Τest Connection και αποτυγχανει.Αν τα καταφερω και επιτυχω πως ανοιγω τη συνδεση?(οπως στο διπλο κλικ στο Local Area Connection στα ΧΡ).Μηπως στο Linux ειναι παντα enabled? 6)H hardware ρυθμισεις γενικα που κανω για εναν χρηστη ,ισχυουν για ολους τους χρηστες? πχ εκανα enabled το UDMA στον χρηστη Panos υπο GNOME.Eπηρεαζουν και τον root υπο KDE?
apoikos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2004 Κατά πάσα πιθανότητα δεν τρέχει ο aRTs daemon, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το υποσύστημα ήχου του KDE. Πήγαινε στο Κέντρο Ελέγχου -> Ήχος και Πολυμέσα -> Σύστημα Ήχου και δες ότι είναι ενεργοποιημένο. Εξαρτάται από τον πυρήνα... Για 2.4 καλύτερος είναι ο emu10k1, στους 2.6 δουλεύει μια χαρά ο ALSA. O emu10k1 είναι OSS driver. Ο snd_emu10k1 είναι ALSA driver. Το ALSA module είναι το snd_emu10k1. Αν υπάρχει στο σύστημά σου τότε δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις τίποτα. Στο Mandrake αν θυμάμαι καλά ρυθμίζεις το δίκτυο από το Mandrake Control Center. Γενικά η σύνδεση στο Linux είναι πάντα UP, δεν ξέρω όμως τί χρειάζεται για να επικοινωνήσεις με το XBOX. Οι hardware ρυθμίσεις γενικά είναι system-wide και μπορεί να τις αλλάξει συνήθως μόνο ο root. Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν ξέρω, προτιμώ να ρυθμίζω τα DMA των δίσκων με το hdparm. Ελπίζω να βοήθησα
Pytzamarama Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Ευχαριστω πολυ! Αυτο εξηγει γιατι εχω ηχο στο Gnome και δεν εχω στο KDE!! Το KDE καταλαβαινει το OSS? Για το UDMA χρησιμοποιω το hdparm και εγω. Γενικα παντωε θεωρω οτι το Linux ειναι πολυ πιο αργο σε responces απο τα XP.
apoikos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Το KDE καταλαβαίνει aRTs. Ο artsd αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με το σύστημα ήχου του Linux, είτε αυτό είναι ALSA είτε OSS, οπότε εν γένει το KDE δουλεύει ανεξάρτητα από το τι είδους drivers χρησιμοποιείς. Ό,τι ρυθμίζεις με το hdparm δεν απορρυθμίζεται μόνο του, εκτός αν γίνει reboot. Το αν μετά το reboot θα χρησιμοποιεί UDMA εξαρτάται κυρίως από το αν είναι ρυθμισμένος ο πυρήνας να χρησιμοποιεί ερήμην (by default) το DMA στους δίσκους (αυτό μπορείς να το δεις τρέχοντας σκέτο hdparm /dev/hda μετά από reboot). Για να είσαι σίγουρος μπορείς να περάσεις τις παραμέτρους "ide0=dma ide1=dma" στον πυρήνα μέσω του lilo, οπότε από μόνος του ο πυρήνας θα χρησιμοποιεί dma για τους δίσκους. Όσο για την απόκριση, εξαρτάται από το τι είδους απόκριση εννοείς και μην ξεχνάς ότι τα Windows προ-φορτώνουν τον IE και διάφορα άλλα καλούδια στη RAM κατά την εκκίνηση. Η συνολική απόκριση του συστήματος πάντως βελτιώνεται αρκετά αν χρησιμοποιήσεις πυρήνα 2.6 με -ck patches και KDE 3.2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.