turbakiasss Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα! Πρόσφατα, μετακόμισα σε νέο σπίτι και μετέφερα τον υπολογιστή μου. Αφού τελείωσα με όλες τις συνδέσεις, τον άνοιξα και δούλεψε κανονικά. Ωστόσο, διαπίστωσα ότι ακουμπώντας σε ένα μεταλλικό μέρος της τιμονιέρας που είχα συνδέσει με χτυπούσε το ρεύμα ελαφρά (σαν μούδιασμα). Έβγαλα την παροχή της τιμονιέρας και άφησα μόνο το USB και συνέχισε να το κάνει οπότε φαίνεται να προέρχεται από εκεί. Πριν την μετακόμιση, δεν υπήρχε κανένα θέμα με το τιμόνι. Υπάρχει κάποια εκδοχή τι μπορεί να συμβαίνει?
spectaculator Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Είναι θέμα γείωσης. Τα USB γειώνονται μέσω motherboard. Αν στο προηγούμενο σπίτι δεν υπήρχε το πρόβλημα, τότε κατά 99% είναι η γειωση της πρίζας. Το έχεις ήδη βάλει σε πρίζα τύπου σούκο, σωστά; 1
NikosKallithea Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Για αρχη και για να μην σε χτυπάει βγαλε το φις απο τη πρίζα, γύρισε το και ξανά βάλτο, δοκίμασε και πες μας. Μετά φώναξε ηλεκτρολόγο να ελέγξει τη γείωση 1
turbakiasss Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια. Το πολυπριζο που τα έχω συνδέσει είναι Σούκο αλλά η πρίζα τοίχου δεν είναι. Είναι από τις κλασικές φλατ τις παλιές. Να περάσω για αρχή μια σουκο στο τοίχο και να δω αν θα διορθωθεί η διαρροή?
NikosKallithea Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Οπως και να εχει γυρνα το φις Αν η πριζα ειναι διπολικη, χαιρετίσματα, καλα ποσον ετων είναι το σπιτι;
turbakiasss Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δύο τρύπες έχει μόνο. Το σπίτι είναι περίπου από την δεκαετία του '60. Θα κοιτάξω μήπως έχει περασμένη γείωση απλά δεν την έχουν συνδέσει.
spectaculator Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, turbakiasss είπε Δύο τρύπες έχει μόνο. Το σπίτι είναι περίπου από την δεκαετία του '60. Θα κοιτάξω μήπως έχει περασμένη γείωση απλά δεν την έχουν συνδέσει. Ξεβίδωσε τη πρίζα και δες αν υπάρχει τρίτο καλώδιο. Μπορεί ο προηγούμενος απλά να πέρασε μια φτηνιάρα απλή, ίσα για να βάζει π.χ. μια λάμπα ή κάτι με απλό καλώδιο δίχως γείωση.
Crybal Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Ασχετο αλλά σχετικό...μπορεί κάποιος να αισθανθεί διαρροή 5V ?!?
Fubar.gr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Crybal είπε Ασχετο αλλά σχετικό...μπορεί κάποιος να αισθανθεί διαρροή 5V ?!? Το μούδιασμα που περιγράφει ο TS δέν είναι απο τα 5 Volt του USB, αλλά περίπου 110-115 Volt (η μισή τάση απο αυτή της πρίζας) που προκαλείται απο τους πυκνωτές φιλτραρίσματος EMF του τροφοδοτικού.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Το μούδιασμα που περιγράφει ο TS δέν είναι απο τα 5 Volt του USB, αλλά περίπου 110-115 Volt (η μισή τάση απο αυτή της πρίζας) που προκαλείται απο τους πυκνωτές φιλτραρίσματος EMF του τροφοδοτικού. ...και 1,5 μπορει κατω απο καποιες συνθηκες 3 ώρες πριν, Crybal είπε Γι'αυτο το λεω...αρα το usb φερνει 110v? Το σασι(κουτι)την εχει αυτην την ταση σε σχέση με την γη, το usb εχει την ταση που πρεπει. Αν βαλεις δοκιμαστικό πανω στο κουτι θα δεις οτι αναβει. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από NikosKallithea
turbakiasss Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά γύρισα την πρίζα ανάποδα όπως μου είπατε και το πρόβλημα λύθηκε. Επόμενο βήμα, αν υπάρχει αναμονή γείωσης, η αγορά σούκο πρίζας και ένα καλό πολύπριζο ασφαλείας. Ευχαριστώ για την βοήθεια 💪 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα