Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια antivirus είναι δωρεάν και αξιοπρεπή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσημα για επαγγελματική χρήση;

Το comodo γνωρίζω για σίγουρα και παρέχει και licence: https://www.comodo.com/repository/eula/EULA-Comodo-Antivirus.pdf

clamwin και παρόμοια δεν τα έχω σε εκτίμηση.

Κάποια άλλη επιλογή υπάρχει;

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Εντάξει απλά θέλω να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση ελέγχου.

Το comodo το είχα αρκετά χρόνια για προσωπική χρήση, αλλά φοβάμαι μήπως είναι κάπως advanced για απλούς χρήστες και δεν θέλω να ασχολούμαι κάθε μέρα με ρυθμίσεις.

έχει ένα σωρό επιλογές και αυτό... Τι είναι καλύτερο; Να ενεργοποιήσω το HIPS σε clean pc mode (δεν θα ενεργοποιήσω το firewall).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου βαραινει αρκετα το πισι το comodo ομως. Ενω καποια καλα free ειναι σα να μην υπαρχουν.

Επεξ/σία από M@dB0x
Δημοσ.

δωρεάν για οικιακή χρήση υπάρχουν πάρα πολλά  (avast, avg κλπ). Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα επιλογής. Για επαγγελματική χρήση ρώτησα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

clamwin και παρόμοια δεν τα έχω σε εκτίμηση.

Το clamtk σε linux , κάνει δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για windows το χρειάζομαι, όπου οι απειλές είναι πολύ περισσότερες.

Οπότε μάλλον το comodo είναι η μοναδική σοβαρή λύση. Αρκεί να βγάλω άκρη με τις ρυθμίσεις και την παραμετροποίηση.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kormos είπε

Για επαγγελματική χρήση δεν θα κοιτούσα ούτε στιγμή για δωρεάν προγραμμα προστασίας...

Θα συμφωνήσω απόλυτα...

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Εχετε κάποια υποψία ότι το comodo είναι αναξιόπιστο;

https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-10/august-2018/

Η δωρέαν έκδοση είναι ίδια με την pro, απλά η δεύτερη παρέχει support με τεχνικό της comodo.

Είναι καθαρά θέμα άποψης.

Αν διατηρείς επιχείρηση και ψάχνεις με δωρεάν λύσεις να προστατεύεις τα αρχεία σου τότε θεωρώ πως καλύτερα να το μετατρέψεις σε μολύβι και χαρτί και όχι ηλεκτρονικά...

Δημοσ.

Εμείς πάντως στην εταιρία μετά και από το hardware firewall που βάλαμε είμαστε σε φάση να αλλάξουμε τις άδειες του avira που έχουμε με κάποιο endpoint security το οποίο να έχει και data loss prevention και γενικότερα μια προστασία από ramsonwares/lockers κλπ

Mου πρότεινε ο προγραμματιστής που έχουμε για το erp το seqrite για το οποιο διάβασα τα καλύτερα . Το έχει δοκιμάσει κανένας?Αναμένω trial 30 ημέρων για να το δοκιμάσω αν ειναι αφού πρώτα μάθω την τιμή για 10 users.

Δημοσ.

Είναι αρκετά καλή λύση.

Εναλλακτικά αν μιλάμε μόνο για SW (μιας και έχετε εγκαταστήσει NW Firewall) θα πρότεινα και Symantec Endpoint protection ή ESET Endpoint.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...