hiper7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Μπορεί να συνεργαστεί το router ASUS RT-AC68U με Modem που είναι σε fiber; Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από hiper7
jkoukos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Ναι, μπορεί. Απλά πρέπει να έχεις και την συσκευή router που θα σου δώσει ο πάροχος, για να λειτουργεί η τηλεφωνία. Δεν ξεκαθαρίζεις για το Fiber, αν αναφέρεσαι σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) ή την καμπίνα (FTTC).
hiper7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ jkoukos. Μου έκανε προσφορά ο πάροχος τηλεφωνίας για fiber με δώρο το modem και τα τέλη σύνδεσης (Wind 50MBps στα 34€, 1500' προς Wind, 300 προς όλα τα κινητά, απεριόριστα σταθερά και υπεραστικά). Δεν γνωρίζω τη λεπτομέρεια αυτή. Υποθέτω ότι θα αναφέρεται στο συμβόλαιο που θα μου στείλουν σήμερα να υπογράψω. Οπότε θα επανέλθω με την πληροφορία αυτή. Επειδή δεν έχω γνώσεις επί του θέματος: Γίνεται να έχω σταθερή ταχύτητα 50Mbps αν δεν έρθει η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι; Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από hiper7
jkoukos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Όπως αναφέρει και η εταιρεία, ο συγχρονισμός εξαρτάται κυρίως από την απόσταση που έχεις από το DSLAM με το οποίο συνδέεσαι (είτε από το αστικό κέντρο, είτε από νέα υπαίθρια καμπίνα) και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου στην περιοχή και μέσα στον χώρο σου. Η ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, η απόσταση από το αστικό κέντρο ή την υπαίθρια καμπίνα (ΚΑΦΑΟ) με την οποία συνδέεται η γραμμή, η ποιότητα των εσωτερικών υποδομών καλωδίωσης, οι πιθανές παρεμβολές από γειτονικά δίκτυα, η ποιότητα και η ταχύτητα με την οποία προσφέρεται το ζητούμενο περιεχόμενο, τον τερματικό εξοπλισμό του συνδρομητή κ.α. Στην περίπτωση των γραμμών VDSL από Αστικό Κέντρο έως 50Mbps, οι παραπάνω παράγοντες είναι πιθανό να δημιουργούν διακυμάνσεις στην ταχύτητα, ενώ στην περίπτωση των γραμμών VDSL 50Mbps από υπαίθρια καμπίνα, οι διακυμάνσεις είναι ελάχιστες. Για την ποιότητα των εσωτερικών υποδομών καλωδίωσης , συνιστάται να γίνει ο έλεγχος της εσωτερικής καλωδίωσης του κτηρίου από τον πελάτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και ταχυτήτων του τηλεπικοινωνιακού δικτύου.
hiper7 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ, jkoukos! Όσον αφορά το αν θα είναι οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) ή την καμπίνα (FTTC), στο συμβόλαιο είναι τικαρισμένη η επιλογή: FTTB/FTTH. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2018 από hiper7
NexGen Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2018 Δούλεψε τελικά το router; Ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου πριν από λίγες μέρες αλλά δεν κατάφερα να το συνδέσω στο δίκτυο παρότι συγχρονίζει κανονικά. By the way, έβαλα 100άρα σύνδεση με οπτική μέχρι την καμπίνα και δεν είχα κανένα θέμα. Είναι μόνιμα στα 99.9Mbps down, 9.99Mbps up.
hiper7 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Στις 24/11/2018 στις 6:49 ΜΜ, NexGen είπε Δούλεψε τελικά το router; Ενεργοποιήθηκε η γραμμή μου πριν από λίγες μέρες αλλά δεν κατάφερα να το συνδέσω στο δίκτυο παρότι συγχρονίζει κανονικά. By the way, έβαλα 100άρα σύνδεση με οπτική μέχρι την καμπίνα και δεν είχα κανένα θέμα. Είναι μόνιμα στα 99.9Mbps down, 9.99Mbps up. Το router δούλεψε κατευθείαν με το modem της Wind, απλά έχω θέμα με τη γραμμή γιατί φθάνει στα 23-27Mbps/1.60Mbps και σήμερα περιμένω τεχνικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα