Michalis59 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Εχω μια σύνδεση adsl στην wind 24αρα. Εχω το ρουτερ μέσα στο σαλόνι μαζί με το σταθερό τηλέφωνο. Και τα δυο συνδέονται σε σπλιτερ και μετά στην πρίζα τηλεφώνου. Ως εδώ καλά, δουλεύουν μια χαρά. Θελω να τα μεταφέρω έτσι όπως είναι στο υπνοδωμάτιο μου, όμως η πρίζα εκείνη έχει αλλά καλώδια από του σαλονιού, προσπαθούσα κανα 2ωρο να τα συνδέσω αλλά τίποτα... ούτε Ίντερνετ ούτε τηλεφωνο. Στο σαλόνι η συνδεσμολογία είναι : 2 πορτοκαλί και δυο κίτρινα καλώδια. Στο δωμάτιο έχει πορτοκαλί καφέ μπλε πράσινο, δοκίμασα συνδυασμούς αλλά τίποτα. Και στην τελική όταν το ξανά πήγα πίσω στο σαλόνι το ρουτερ και το τηλεφωνο μου έβγαλε πρόβλημα το σταθερό. εχει Ίντερνετ αλλά τώρα στο σταθερό γράφει «Ελέγξτε την τηλεφωνική γραμμή» και δεν δουλεύει... Τα έβαλα όπως ήταν πριν... Τι μπορώ να κάνω για να επαναφέρω το σταθερό; Και ΠΩΣ μπορώ να συνδέσω την πρίζα του δωματίου για να τα μεταφέρω εκεί πέρα; *Να σημειώσω ότι πολύ παλιότερα το ρουτερ είχε εγκατασταθεί στο δωμάτιο πριν μεταφερθεί στο σαλόνι. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από Michalis59
jkoukos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μόνο αυτές οι 2 πρίζες υπάρχουν στο σπίτι; Λογικά (από τα χρώματα που αναφέρεις) πρπει να υπάρχει και άλλη η οποία συνδέεται στην 1η και μεταφέρει στο σήμα στο υπνοδωμάτιο. Κάνε μια προσπάθεια και βγάλε φωτογραφία των καλωδίων και από τις άλλες πρίζες. Η τηλεφωνία που έχεις είναι VoIP ή απλή PSTN;
Michalis59 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, jkoukos είπε Μόνο αυτές οι 2 πρίζες υπάρχουν στο σπίτι; Λογικά (από τα χρώματα που αναφέρεις) πρπει να υπάρχει και άλλη η οποία συνδέεται στην 1η και μεταφέρει στο σήμα στο υπνοδωμάτιο. Κάνε μια προσπάθεια και βγάλε φωτογραφία των καλωδίων και από τις άλλες πρίζες. Η τηλεφωνία που έχεις είναι VoIP ή απλή PSTN; Λοιπόν η πρώτη φωτό είναι στο άλλο υπνοδωμάτιο και η δεύτερη είναι στο σαλόνι στην οποία είναι συνδεδεμένο το ρουτερ Τωρα για το δεύτερο που με ρωτάς δεν ξέρω να σου πω.
jkoukos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην πρίζα του σαλονιού είναι συνδεδεμένα τα 2 χρωματικά ζεύγη πορτοκαλί-άσπρο/πορτοκαλί, στις 2 μεσαίες επαφές (2-3). Κανονικά αυτά τα ίδια χρωματικά ζεύγη πρέπει να είναι συνδεδεμένα και στην ενδιάμεση του άλλου υπνοδωματίου αλλά και σε αυτό που θέλεις να μεταφέρεις την γραμμή. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από jkoukos
Michalis59 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, jkoukos είπε Στην πρίζα του σαλονιού είναι συνδεδεμένα τα 2 χρωματικά ζεύγη πορτοκαλί-άσπρο/πορτοκαλί, στις 2 μεσαίες επαφές (2-3). Κανονικά αυτά τα ίδια χρωματικά ζεύγη πρέπει να είναι συνδεδεμένα και στην ενδιάμεση του άλλου υπνοδωματίου αλλά και σε αυτό που θέλεις να μεταφέρεις την γραμμή. Όποτε τι κάνω; Συνδέω στο δεύτερο υπνοδωμάτιο τα πορτοκαλί; Στις θέσεις 2-3; Και στο δωμάτιο που θέλω να μεταφέρω; Έχει μόνο ένα πορτοκαλί και ένα άσπρο πορτοκαλί
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 2 minutes ago, Michalis59 said: Όποτε τι κάνω; Συνδέω στο δεύτερο υπνοδωμάτιο τα πορτοκαλί; Στις θέσεις 2-3; Και στο δωμάτιο που θέλω να μεταφέρω; Έχει μόνο ένα πορτοκαλί και ένα άσπρο πορτοκαλί παντου πορτοκαλι ασπρο /πορτοκαλι στις θεσεις 2 και 3.μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλο χρωμα αλλα πρεπει να ειναι το ιδιο.συνηθως ερχεται ενα καλωδιο απο τον κατανεμητη πανω και πρεπει να πηγαινει στο 2/3 στο κεντρικο πριζακι.απο εκει φευγει καλωδιο και παει στο αλλο πριζακι οποτε βαζεις τα ιδια χρωματα κτλ. οπως βλεπω στην πριζα στο σαλονι ειναι πορτοκαλι/πορτοκαλι ασπρο 2 ζευγαρια.το ενα ειναι που ερχεται απο τον κατανεμητη και το αλλο ειναι που πηγαινει στο επομενο πριζακι.αρα καιστα υπολοιπα πορτοκαλι/πορτοκαλι ασπρο θα βαλεις. 1
jkoukos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Michalis59 είπε Όποτε τι κάνω; Συνδέω στο δεύτερο υπνοδωμάτιο τα πορτοκαλί; Στις θέσεις 2-3; Και στο δωμάτιο που θέλω να μεταφέρω; Έχει μόνο ένα πορτοκαλί και ένα άσπρο πορτοκαλί Ισχύει αυτό που γράφει ο poulinos. Στις 2 πρώτες πρίζες υπάρχουν από 2 χρωματικά ζεύγη διότι απλά το ένα φέρνει το σήμα και το άλλο πάει στην επόμενη πρίζα. Στο τελευταίο σωμάτιο υπάρχει μόνο ένα ζεύγος, διότι απλά είναι η τελευταία και δεν υπάρχει άλλη μετά από αυτήν. Όλα τα ζεύγη που θα συνδεθούν θα πρέπει να είναι τα ίδια (χρώμα και θέση) ώστε άμεσα να υπάρχει αναγνώριση εκ μέρους σου. Γίνεται να είναι και διαφορετικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος. 1
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 επισης λιγο offtopic αλλα το αναφερω.δεν βαζουμε δυο καλωδια σε μια τρυπιτσα αλλα ενα καλωδιο σε καθε τρυπιτσα.εχει 2 τρυπες το 2 και 2 τρυπες το 3 οπως βλεπεις στην φωτογραφια.επισης πολλες φορες ισως χρειαστει στην ακρη του καλωδιου να βγαλουμε λιγο την πλαστικη επενδυση για να γυμνωθει το καλωδιο και να κανει επαφη.κανονικα υποτιθεται οτι δεν θελει να το γυμνωσεις εσυ και το κανει αυτοματα η πριζα οταν γυρνας αυτο το στρογγυλο που μπαινουν τα καλωδια και ασφαλιζει.αλλα εχω πετυχει περιπτωσεις να μην το γυμνωνει το καλωδιο και μετα να μην παιζει.
Michalis59 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ αγόρια! Σύνδεσα τα πορτοκαλί και είναι όλα Οκ. Δουλεύει μια χαρά. Λόγικα ο τεχνικός που είχε έρθει απλά άλλαξε τα καλώδια στο σαλόνι και έβαλε τα πορτοκαλί... γιατί στα υπνοδωμάτια ήταν καφέ άσπρο πριν τα πείραξω. Τέλος πάντων ευχαριστώ πολύ
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 2 minutes ago, Michalis59 said: Ευχαριστώ πολύ αγόρια! Σύνδεσα τα πορτοκαλί και είναι όλα Οκ. Δουλεύει μια χαρά. Λόγικα ο τεχνικός που είχε έρθει απλά άλλαξε τα καλώδια στο σαλόνι και έβαλε τα πορτοκαλί... γιατί στα υπνοδωμάτια ήταν καφέ άσπρο πριν τα πείραξω. Τέλος πάντων ευχαριστώ πολύ και τα τεσσερα ζευγαρια ειναι το ιδιο.απλα οποιο χρησιμοποιησεις στην μια πλευρα του καλωδιου θα πρεπει να χρησιμοποιησεις και στην αλλη πλευρα εννοειται για να παιξει.
Michalis59 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε και τα τεσσερα ζευγαρια ειναι το ιδιο.απλα οποιο χρησιμοποιησεις στην μια πλευρα του καλωδιου θα πρεπει να χρησιμοποιησεις και στην αλλη πλευρα εννοειται για να παιξει. Ναι το κατάλαβα φιλε Εβαλα τα πορτοκαλί σε όλες τις πρίζες και είναι οκ πηγα το ρουτερ στο δωμάτιο και το σταθερό έμεινε στο σαλόνι Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 1 hour ago, Michalis59 said: Ναι το κατάλαβα φιλε Εβαλα τα πορτοκαλί σε όλες τις πρίζες και είναι οκ πηγα το ρουτερ στο δωμάτιο και το σταθερό έμεινε στο σαλόνι Ευχαριστω φιλτρο στο σταθερο η εστω το σπλιττερ αν δεν εχεις φιλτρο
Michalis59 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, poulinos είπε φιλτρο στο σταθερο η εστω το σπλιττερ αν δεν εχεις φιλτρο Ναι έχω βάλει
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 12 hours ago, Michalis59 said: Ναι έχω βάλει τοτε μια χαρα ετοιμος.βεβαια αν πας σε vdsl δεν ειναι η Optimal καλωδιωση οπως την εχεις κανει, οποτε για να παρεις τα μεγιστα θα πρεπει να κανεις μερικες αλλαγες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα