Προς το περιεχόμενο

site με pop up για newsletter....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αναρωτιόμουν αν είναι καλή ιδέα η δημιουργία ενός pop up για να γραφτεί ο επισκέπτης σε newsletter.

Παλιά υπήρχε και μπορώ να πω πως γράφονταν μερικοί.

Αλλά αν είναι να γράφονται 10 και να αποθούνται 20 δε κάνουμε κάτι.

Προσωπικά το θεωρώ τέρμα ενοχλητικό όταν σερφάρω.

Εσείς πως το βλέπετε; Και το κυριότερο, υπάρχει κάποια "συνέπεια" με την ύπαρξη pop up; πχ μπλοκάρισμα από κάποιους browser, διαφορετική αντιμετώπιση από μηχανές αναζήτησης...

Ειδικά για το τελευταίο, διάβασα ότι η google σου βγάζει κίντρινη κάρτα. Ισχύει;

Δημοσ.

AB Testing...

Σέρβιρε σε ένα μέρος του κοινού σου την μία επιλογή και στους άλλους την άλλη.
Άστο να τρέξει λίγο καιρό και θα δεις τι δουλεύει για σένα περισσότερο.

Επίσης το πότε εμφανίζεται το popup είναι σημαντικό.
Αν για παράδειγμα με το που μπω στην σελίδα πεταχτεί ένα popup η πρώτη μου σκέψη είναι "Ακόμη δεν ξέρω τι είσαι και μου βγάζεις popup για να κάνω εγγραφή? Δεν σε ξέρω και άντε γεια..."
Αν όμως μου βγει ένα popup αφού έχω περιηγηθεί για ένα χρονικό διάστημα στην σελίδα σου ή σε κάποια μέρη αυτής τότε έχω πάρει μια ιδέα για το ποιος είσαι και ίσως να δεχθώ το "αίτημα φιλίας σου (εγγραφή στο newsletter)".

Επίσης μη ξεχνάς ότι για κάθε site είναι διαφορετικές οι περιστάσεις.
Επίσης είναι πολύ πιθανό να γραφτώ σε ένα ειδησεογραφικό site με καλό περιεχόμενο, είναι απίθανο όμως να γραφτώ σε ένα site που πουλάει κάλτσες για παράδειγμα όσο καλό και αν είναι.
Θα πρέπει να μου δώσει πολύ δυνατό "δωράκι" για να το κάνω!

Γενικά όπως καταλαβαίνεις είναι αμέτρητοι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία του χρήστη και όλα αυτά θα λυθούν κάνοντας τεστ.. 
Έναν μπούσουλα μπορείς να πάρεις από τους ανταγωνιστές σου.
Να δεις τι κάνουν οι "αποτυχημένοι" και δεν λειτουργεί και τι κάνουν οι "επιτυχημένοι" και λειτουργεί... και από κει και πέρα ξεκινάς τα τεστ.

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ για την απάντηση.

εκτός από την ψυχολογία του χρήστη όμως, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι αν υπάρχει κάποιου είδους "ποινή" από τις μηχανές αναζήτησης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...