Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι ένα δίλλημα που το εχω αρκετα χρονια, και ποτε δεν κατεληξα σε ξεκαθαρη απαντηση.
Αν ειναι ανηρτημενο το email address του site για επικοινωνια, ποιος ο λογος να υπαρχει και φορμα επικοινωνιας;
Φανταζομαι οτι ισως καποιοι αναφερουν, την ευκολια;
Μπορει καποιος να μου πει, τι θετικα, αλλα και τι αρνητικα εχει, το να βαλεις contact form, οταν ηδη εχεις ποσταρει email address?
Μηπως ειναι περιττο; Μηπως αυξανει ισως τον χρονο διαχειρισης, χαζων μηνυματων;
Αλλα ισως λαμβανεις και θετικα μηνυματα, που ο αλλος δεν μπαινει να στειλει μεσω email?

Δημοσ.

Εάν έχεις δημόσια το e-mail μπορεί εύκολα να το πάρει οποιοσδήποτε και να στέλνει spam, ενώ με την φόρμα επικοινωνίας αποφεύγεις να δημοσιοποιήσεις το e-mail.

Επίσης δίνεις την ευκολία στον χρήστη να μην χρειάζεται να ανοίξει το e-mail του να κάνει copy/paste την διευθυνσή σου κλπ κλπ, αλλά πατώντας στο section Επικοινωνία ξεκινάει να γράφει κατευθείαν.

Τέλος, εάν θέλεις μπορείς να βάλεις επιλογή θέματος ώστε να πάει στο αντίστοιχο e-mail της εταιρίας, π.χ. εάν θέλει τεχνική υποστήριξη ο πελάτης σου, να μην πάει στο info που μπορεί η γραμματεία να ξεχάσει να το κάνει προώθηση στο support κλπ κλπ. (Αυτό βέβαια είναι χρήσιμο μόνο αν υπάρχει τέτοια ιεραρχία στην εταιρία)

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν πως να στείλουν ένα e-mail. Υπάρχουν άλλοι, της αφεντιάς μου συμπεριλαμβανομένης, που δεν θέλουν να στείλουν e-mail γιατί φοβούνται ότι μετά θα πάρει το εκάστοτε site το e-mail και θα το προσθέσει στις λίστες του, ή ακόμα χειρότερα θα το πουλήσει σε τρίτους. Μια φορμούλα βολεύει αφάνταστα και δεν είναι και πολύς κόπος στο στήσιμο.

Δημοσ.

Σωστή η απορία σου και οι απαντήσεις που πήρες.

Πρωτίστως είναι θέμα ασφαλείας για να γλυτώσεις από spambots και ένας άλλος λόγος είναι γιατί μπορεί να θέλεις να διαχωρίζεις την αλληλογραφία σε εκάστοτε τμήματα μέσα στην εταιρεία.
Αν για παράδειγμα έχεις τμήμα support μπορεί να θέλεις ο χρήστης να συμπληρώσει τον τίτλο του μηνύματος μέσω μιας λίστας από πιθανές εκδοχές.
Γενικά είναι αρκετά user friendly οι φόρμες αρκεί να κρατιούνται μικρές και to the point.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα τα δεδομένα αλλάζουν προτείνεται πλέον οι ιστοσελίδες να έχουν αρκετά πραγματάκια για αρκετούς λόγους αλλά και SEO.

Σε μια φόρμα επικοινωνίας πχ βάζουμε τηλ, email διευθύνσεις χάρτη κτλπ. Βλέπετε ΕΑΤ (Expertise, Authority, Trust) στο Google.

Οτιδήποτε βοηθάει στην καλύτερη εμπειρία χρήστη είναι θετικό ;)

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά στοιχεια. Οι περισσότεροι παιρνοθν τηλέφωνο, αρκετοι πατανε contact form ελάχιστοι στελνουν μειλ ( εκ των οποίων οι περισσότεροι εχουν παρει τηλέφωνο)

Δημοσ.

Εχω την απορια ποσο καλα δουλευουν ομως αυτα τα  contact forms. Χρησιμοποιησα το γνωστο WPforms lite στο wordpress, εφτιαξα φορμα, αλλα...

- εδω και ωρες, ακομη, στο δηλωμενο email μου, τιποτε δεν εχει φτασει, απο το (δοκιμαστικο) αποσταλθεν μηνυμα μεσω φορμας....

- παροτι εχει μια επιλογη για antispam, εγω δεν την βλεπω στην φορμα, παροτι την εχω τσεκαρει (εκτος αν ειναι καποια 'αορατη' λειτουργια)

Δημοσ.

Οι φορμες δουλευουν σκυλια αν τις φτιάξεις και ρυθμισεις σωστα. Για να μη δουλευει σε σενα, ειτε δεν την έχεις φτιάξει/στησει σωστα ή στο πακετο hosting σου δεν εχεις υπηρεσία sendmail. 

Δημοσ.

Δεν ηξερα περι sendmail.

Και πριν φτιαξω κατι online, το δοκιμαζω τοπικα σε μηχανημα, με προσβαση στο internet φυσικα. Ισως αυτος ειναι ο λογος που δεν παιζει;

Παντως, το tutorial που ειδα ειναι πολυ απλο, λεει που να δηλωσω το email μου, και οντως το εγραψα σε εκεινο το πεδίο. Ειναι τοσο απλα, που δεν καταβαινω που μπορει να εχω κανει λαθος.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mindreader είπε

Δεν ηξερα περι sendmail.

Και πριν φτιαξω κατι online, το δοκιμαζω τοπικα σε μηχανημα, με προσβαση στο internet φυσικα. Ισως αυτος ειναι ο λογος που δεν παιζει;

Παντως, το tutorial που ειδα ειναι πολυ απλο, λεει που να δηλωσω το email μου, και οντως το εγραψα σε εκεινο το πεδίο. Ειναι τοσο απλα, που δεν καταβαινω που μπορει να εχω κανει λαθος.

Δες πρωτα αν το hosting σου εχει sendmail και μετά αναρωτιέσαι τι και που εκανες λάθος. 

Δημοσ.

Να είναι εύκολη και ευδιάκριτη η φόρμα επικοινωνίας. Σωστά όπως λένε και οι υπόλοιποι βάζεις σε ένα image το email σου εκτός αν θες να παλεύεις με τα spam σώμα με σώμα για ανάκαμψη στυτικής δυσλειτουργίας, βίαγκρα κτλ. 

Δημοσ.

Περιμενα οτι θα ηταν ευκολοτερη η εγκατασταση μιας φορμας επικοινωνιας, ειδικα εν ετει 2018. Και ομως, δεν ηταν!

Με το τι παλεψα τις προηγουμενες μερες, μεχρι να τα παρατησω, το θεωρω αδιανοητο. Ειχα επιλεξει εναν γνωστοτατο mail server, απο plugin εντος του wordpress, ο οποιος μετα απο πολυ troubleshooting ανακαλυψα οτι ειχε τις στραβες του, ειδικα με το yahoo mail... Μετα επρεπε να βαλω και 2ο plugin στο wordpress. Μετα παλευα με το captcha κλπ. Αλλος mail server ηθελε registration....τα test mail αλλοτε ερχονταν, αλλοτε οχι....δηλαδη και να μου το λεγε καποιος, οτι ειναι πυρηνικη φυσικη να στησεις contact form, δεν θα τον πιστευα...απιστευτα πραγματα...

Δοκιμασα google forms ως υποκαταστατο contact form, αλλες ιστοριες απο εκει...απο την πολυ απλουστευση, αλα apple style, εκει σχεδον εχει καταργησει το antispamming η google, και η μονη ουσιαστικη προστασια ειναι το google login! Εκει, αν το ορισεις ως υποχρεωτικο(για να γλυτωσεις σπαμαρισμα), για να στειλει καποιος πρεπει να κανει google login(κι αν δεν εχει? ή δεν θελει), αλλα ακομη κι αν το κανει αυτο, μετα δεν θα τον ξαναφησει ποτε να στειλει μεσω της φορμας.....ολα αυτα, γιατι κατηργησαν το captcha....ιστοριες, για αρκουδες και αγριους....

Ναι, δε λεω, ολα τα site εχουν contact forms, αλλοιμονο, δε λεω, αλλα εγω που παλεψα να την στησω μονος....οκ, μονο κωδικα σε notepad δεν ζητανε οι παιχτες για να στηθει μια contact form...

Αυτα...

:( :( :(

Δημοσ.

Μάθε προγραμματισμό να το στήνεις μόνος σου σε μισή ωρίτσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...