Προς το περιεχόμενο

mobile app developer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μου προτείνετε γλώσσες προγραμματισμού για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το mobile app develop (αρχάριος) ;;

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, 2+1 είναι οι κύριες γλώσσες για native mobile development. Java (ή  Kotlin) για android, Swift (πλέον και κατά κύριο λόγο) για ios + C# (κατά κύριο λόγο) για τις πλατφόρμες Xamarin και UWP της ΜS. Εσένα σε αφορά μόνο η πλατφόρμα Xamarin μιας και ενδιαφέρεσαι για mobile development (android, ios), γιατί αν και η UWP αφορά και mobiles (WM10), η MS έχει αποσυρθεί και η έκδοση του λειτουργικού έχει τερματιστεί. Έχει τα tablets τύπου surface (pro, go) και ετοιμάζει κάποια πράγματα και στις λίγες ίντσες, αλλά προς το παρόν (μάλλον μέχρι και του χρόνου) δε θα υπάρχει κάτι. 

Οπότε..

C#/Xamarin. Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται η πλατφόρμα σε πολύπλοκα projects. Δεν έχω ασχοληθεί.

Swift αν θες να ασχοληθείς με ios (έχεις iPhone/ipad, mac και σου αρέσουν τα προϊόντα της Apple).

Java για Android. Η Java είναι all-around γλώσσα προγραμματισμού, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη για να μπεις στο νόημα του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού, ξεκινάς άμεσα mobile (android) development και χωρίς ιδιαίτερο κόστος, ενώ αν κάποια στιγμή θες να ασχοληθείς με C# η μετάβαση είναι εύκολη.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο το android development και όχι να μάθεις σε βάθος μια γενικής-χρήσης γλώσσα προγραμματισμού όπως η Java μέσω του mobile development, ίσως η καλύτερη λύση (μάλλον και η πιο εύκολη/γρήγορη) είναι η Kotlin. Δεν την ξέρω, αλλά την ακούω τελευταία συχνά.

Κατά τη γνώμη μου πάντως είναι δύσκολο να ασχοληθείς με όλα. Διάλεξε (εφόσον ενημερωθείς και για ενδεχόμενες άλλες επιλογές) και επικεντρώσου σε ένα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν θες να μπλεξεις με full native μπορεις να μαθεις Javascript και απο κει και υστερα μπορεις να κανεις τα κατωθι:

Cross platform mobile apps, δηλαδη με κοινο κωδικα μπορεις να φτιαξεις εφαρμογες και για τις δυο πλατφορμες οπου αναλογα το project ισως χρειαστουν καποιες διαφοροποιησεις στο κωδικα ο οποιος γινεται σχετικα ευκολα.

Χρειαζεται ομως ελαφρια κατανοηση της Java και του Xcode θα ελεγα και οχι τοσο της Swift για να μπορεις να κανεις debug πιο ευκολα καθως καποια προβληματα λυνονται μονο με τη κατανοηση αυτων, φυσικα υπαρχει μεγαλο userbase στα github repos αλλα και στο stackoverflow για εξωτερικη βοηθεια.

Εργαλεια: React Native, Ionic (εδω πρεπει να μαθεις και Typescript και Angular αν και με το stencil νομιζω δε χρειαζεται πια). Εχουν δοκιμαστει σε βαρια projects, καποιες φορες με επιτυχια (πχ facebook, skype,instagram,drops), καποιες με αποτυχια(airbnb).

Web Apps, θα πρεπει ομως να μαθεις και CSS/HTML για το front end. 

Εργαλεια: React, Vue, Angular (πρεπει να μαθεις Typescript), Vanilla Javascript και πληθωρα αλλων λυσεων απλα αυτα τα τρια ειναι trending αυτη τη περιοδο. Για backend nodejs/express/graphql.

Cross platform desktop apps, μπορεις να φτιαξεις εφαρμογες για pc/mac/linux.

Εργαλεια: Electron

Η απαντηση μου γενικευει αλλα αποτελει μια κατευθυνση σχετικα ευκολοτερη κατα τη γνωμη μου απο το να κατσεις να μαθεις Java/Kotlin και Swift/Objective-C και οι δυνατοτητες στην ευκολια δημιουργιας projects ειναι μεγαλυτερη και καποιες φορες πιο γρηγορη, καθως και η γκαμα. 

Οπως και να χει, το mobile development θελει μπολικο διαβασμα, ειδικα το native.

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Γνωριζεις ηδη  καποια γλωσσα ή εισαι παντελως αρχαριος;

οχι φιλε στα 19 μου θελω να το ξεκινησω σαν χόμπυ παραλληλα με τις σπουδες. Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας με κατευθύνατε αρκετα!!

Δημοσ.
Στις 13/11/2018 στις 8:18 ΠΜ, BokasJU είπε

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μου προτείνετε γλώσσες προγραμματισμού για να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το mobile app develop (αρχάριος) ;;

Καλησπέρα! Εγώ από την μεριά μου θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με μία μόνο πλατφόρμα και όχι Cross platform mobile apps.

Μιας και έχω μια μικρή γνώση από Swift μπορώ να πω ότι είναι μια πολύ ωραία γλώσσα και το Xcode είναι ένα υπέροχο εργαλείο.

Αλλά γενικά η Kotlin (android) και η Swift (iOS) όσον αφορά την λογική και το συντακτικό είναι αρκετά όμοιες οπότε μπορείς να ξεκινήσεις με μία από αυτές και αν κάτι δεν σου αρέσει να πας στην άλλη.

Δεν θα σου πρότεινα να μάθεις Java γιατί από την στιγμή που το θες σαν χόμπι οι γλώσσες που έχουν αναφερθεί παραπάνω είναι πιο άμεσες.

Καταλήγοντας . . . θα σου πρότεινα Swift. Καλή αρχή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...