gioiliop7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Την μπαταρία της μητρικής την έχεις βγαλει και την εχεις ξαναβαλει η οχι;
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Οχι δεν το δοκιμασα....Θα βαλω τον γιο μου καποια στιγμη. Εγω απο hardware .....
gioiliop7 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Οχι δεν το δοκιμασα....Θα βαλω τον γιο μου καποια στιγμη. Εγω απο hardware ..... δοκιμασε το αυτο που ειναι ουσιαστικα η πιο ευκολη διαδικασια απο τις αλλες και βλεπεις.
liopyr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) To Pc δεν θα κάνει bios reset αν απλά βγάλεις την μπαταρία, πρέπει να το βγάλεις εντελώς και από το ρεύμα. Το πιο συνήθες πρόβλημα σε αργό post είναι το boot order ή κάποια ελαττωματική συσκευή που αργεί να αναγνωρίσει στο post. Δες ποια μητρική έχεις με cpu-z να δούμε τι μπορείς να σκαλίσεις στο bios πριν αρχίσεις να ξυλώνεις συσκευές για να βρεις ποια φταίει. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από liopyr
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω.Αυτη την asus P5KC εχω Παλιός υπολογιστής αλλά αρκετά καλός και με καλύπτει. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από Γιάννης Platano
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Ναι πράγματι είναι αρκετά παλιά η μητρική, δεν υπήρχε τότε επιλογή fast boot να παραβλέψει το τσεκάρισμα συσκευών στο post και να μπουτάρει απ'ευθείας windows. Μπορεί να φταίνε τα πάντα, από τροφοδοτικό μέχρι την τελευταία ξεχασμένη συσκευή που δεν μπορεί να αναγνωρίσει στο post. Στις μνήμες κάτι δεν μου κάθεται καλά, λέει πως έχεις 3GB dual channel πράγμα που δεν στέκει, με 3 dimm δεν έχεις dual channel και δεν υπήρξαν ποτέ 1,5GB dimm. Εκτός και αν τρέχεις σε 32bit λειτουργικό, αν και έχω την εντύπωση πως το cpu-z έβλεπε όλη την ram ανεξάρτητα από το πόση μπορεί να διαχειριστεί το λειτουργικό (μπορεί να κάνω και λάθος). Δες στην καρτέλα spd του cpu-z τι dimm διαβάζει σε κάθε slot να μας φύγει η απορία. Αν έχεις 64bit λειτουργικό, ξεκίνα με το να βρεις ποιο dimm ram δεν παίζει. Από εκει και πέρα, προχωράς σε διαδικασία bios reset και αφαίρεση όλων των περιφερειακών συσκευών (μου έχει τύχει να μην μπουράρει pc επειδή είχε προβληματικό keyboard σε ps2 θύρα).. Αν δεν βρεθεί εκεί ένοχος, αρχίζεις και ξυλώνεις από μέσα συσκευές (πιθανές κάρτες ήχου/δικτύου σε pci - dvd players κλπ.) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δυσκολα ολα αυτα για μενα....Windows 7 ultimate 64 bit εχω. Και καποιος που ξερει ομως μετα απο καθε δοκιη πρεπει να περιμενει πολλες ωρες να δει αν ηταν αυτη που εφταιγε.Σε επανεκκινησεις δεν εχει προβλημα. Ευχαριστω. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από Γιάννης Platano
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Στις 15/11/2018 στις 8:43 ΠΜ, liopyr είπε Στις μνήμες κάτι δεν μου κάθεται καλά, λέει πως έχεις 3GB dual channel πράγμα που δεν στέκει, με 3 dimm δεν έχεις dual channel και δεν υπήρξαν ποτέ 1,5GB dimm. Εκτός και αν τρέχεις σε 32bit λειτουργικό, αν και έχω την εντύπωση πως το cpu-z έβλεπε όλη την ram ανεξάρτητα από το πόση μπορεί να διαχειριστεί το λειτουργικό (μπορεί να κάνω και λάθος). Δες στην καρτέλα spd του cpu-z τι dimm διαβάζει σε κάθε slot να μας φύγει η απορία. Αν έχεις 64bit λειτουργικό, ξεκίνα με το να βρεις ποιο dimm ram δεν παίζει. Στις μνημες, dual channel μπορει να ειναι 3GB, για παραδειγμα: με 2 dimm X 1 GB + 2 dimm X 512..mb(!) => 3 GB dual channel🤓 Yπολοιπα προτεινομενα προς τσεκαρισμα ολοσωστα -κι επιβαλλεται "δοκιμη + πλανη", ενω καλο θα ηταν, απο το bios στο boot order: να δεις οτι ειναι πρωτος ο SSD! (μην σου πω και απολυτως μονος του, αν δεν "φοβασαι", να αφαιρεσεις εναλλακτικα μεσα boot) 👾 1
liopyr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 57 minutes ago, TheDevilMayCare said: Στις μνημες, dual channel μπορει να ειναι 3GB, για παραδειγμα: με 2 dimm X 1 GB + 2 dimm X 512..mb(!) => 3 GB dual channel🤓 Είχα την εντύπωση πως δεν υπήρχε τότε asynchronous dual channel, έπρεπε να έχεις ίδια dimm στα 2 κανάλια για να παίξει, μπορεί να κάνω και λάθος!
TheDevilMayCare Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Εχω δει εκτος απο 3 GB, και 5 GB, μεχρι και...1,5 (του φτωχου!) GB, σε dual channel! Δεν μπορω να πω με σιγουρια οτι ηταν και πραγματικα ετσι: οπου αναφεροντουσαν ετσι / ως τετοια, παντως η συγκεκριμενη Asus [P5KC] ειναι μια πολυ καλη μητρικη! 🙂 Εκτος απο 1) να ορισω μονο τον SSD στο boot order, θα δοκιμαζα και πρακτικα 2) να αποσυνδεσω εντελως το CD-DVD, οπως και 3) ετερα sata ports για SSD (+ καλωδιο) 🤓 Αν αυτα δεν λυσουν το προβλημα, εννοειται μνημες, και μετα μητρικη-τροφοδοτικο..
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2018 Έκλεισα το pc 3-4 ώρες και όταν το άνοιξα πάλι τα ίδια. Πάτησα το power παρατεταμένα κσι έκλεισε. Το ξαναπατήσω αμέσως και άνοιξε κανονικά Παρατήρησα ότι το κουμπί για reset έχει βουλιάξει μάλλον μέσα στο κουτί. Μια τρύπα είναι στη θέση του.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Το pc πηγε σημερα σε τεχνικο . Καθαρισε επαφες απο μνημες ,καρτα γραφικων , αλλαξε καρτα γραφικων αλλα τιποτα . Το αφησα και το πηρα πριν λιγο . Το ελυσε ολο αλλαξε τροφοδοτικο και μπαταρια bios και ειναι ενταξει . Καθαρισε και ανεμιστηρες που ειχαν μπουκωσει και εφταιξε και μια βαση του επεξεργαστη . Ανοιξε αμμεσως μολις το εφερα σπιτι . Κοστος 50 ευρω μαζι με το 500αρι τροφοδοτικο . Δεν ρωτησα πιο εβαλε .
HateMe Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το pc πηγε σημερα σε τεχνικο . Καθαρισε επαφες απο μνημες ,καρτα γραφικων , αλλαξε καρτα γραφικων αλλα τιποτα . Το αφησα και το πηρα πριν λιγο . Το ελυσε ολο αλλαξε τροφοδοτικο και μπαταρια bios και ειναι ενταξει . Καθαρισε και ανεμιστηρες που ειχαν μπουκωσει και εφταιξε και μια βαση του επεξεργαστη . Ανοιξε αμμεσως μολις το εφερα σπιτι . Κοστος 50 ευρω μαζι με το 500αρι τροφοδοτικο . Δεν ρωτησα πιο εβαλε . Να ρωτήσεις
dpolal Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Το pc πηγε σημερα σε τεχνικο . Καθαρισε επαφες απο μνημες ,καρτα γραφικων , αλλαξε καρτα γραφικων αλλα τιποτα . Το αφησα και το πηρα πριν λιγο . Το ελυσε ολο αλλαξε τροφοδοτικο και μπαταρια bios και ειναι ενταξει . Καθαρισε και ανεμιστηρες που ειχαν μπουκωσει και εφταιξε και μια βαση του επεξεργαστη . Ανοιξε αμμεσως μολις το εφερα σπιτι . Κοστος 50 ευρω μαζι με το 500αρι τροφοδοτικο . Δεν ρωτησα πιο εβαλε . Τελικά το τροφοδοτικό ήταν, όπως στο είχα πεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα