The_Judas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν πιστεύεις ότι πουλάει πλαστά κοσμήματα δεν αγοράζεις καν. Ο τρόπος πληρωμής δεν έχει καμία σχέση. Δηλαδή αν δώσεις 800 θα σου δώσει αυθεντικό... και αν δώσεις 600 το ψεύτικο; Μπορεί και αυτό με τα 800 να είναι πλαστό. ΥΓ: Εννοείται βέβαια πως το προϊόν θα είναι επώνυμο και θα πάρεις και κάποια συσκευασία. Μην σου το δώσει χύμα στο χέρι... Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από The_Judas 1
moure Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, jmmys είπε Μια αλυσίδα με ενα σταυρό ας πούμε. Το θέμα είναι άλλο,γιατί αρνούνται να ζυγίζουν μπροστά σου μια αλυσίδα ή ενα σταυρό, χωρίς καμμία πέτρα πάνω;;;;Ποιο είναι το πρόβλημα; Με έχει τύχει να μου πει κοσμηματοπώλης οτι δεν έχει ζυγαριά ακριβείας στο μαγαζί του όταν έψαχνα σταυρό για βαφτιστικό. Οι περισσότεροι όπως λες και ειδικά τα μεγάλα κοσμηματοπωλεία δεν αναφέρουν το βάρος ενός χρυσού κοσμήματος.Όταν πας σε ένα κοσμηματοπωλείο όμως πας να αγοράσεις κόσμημα και όχι χρυσό με το γραμμμαριο,αν θέλεις να αγοράσεις χρυσό μπορείς να αγοράσεις πλάκες που βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη. Αν έχει πέτρες πάνω πρέπει να σου δώσει και τα ανάλογα πιστοποιητικά. 1
pral13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Ενώ αν πληρώσει 800 με απόδειξη θα είναι γνήσιο; Άλλο ρωτάει ο άνθρωπος..
AristidisZ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, pral13 είπε Ενώ αν πληρώσει 800 με απόδειξη θα είναι γνήσιο; Άλλο ρωτάει ο άνθρωπος.. Ρωτάει κάτι που είναι πιο προφανές από το γεγονός ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή 800€ έχουν μάνι μάνι 150+ € ΦΠΑ μέσα Εσύ πιστεύεις ότι ένα κοσμηματοπωλείο αγοράζει 700€ έναν σταυρό από τον προμηθευτή του και τον πουλάει 800€ για να βγάλει ένα 100ρικο ; Δεν είναι iphone για να μην έχει νόημα το κατάστημα να στο δώσει "μαύρα" 2
ManFromEarth Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, AristidisZ είπε Εγώ να σε ρωτήσω κάτι άλλο: Άντε και πήρες απόδειξη (απλή λιανικής), αν βγει κάλπικη η λίρα τι μπορείς ακριβώς να ισχυριστείς σε μια τέτοια αγορά ; Ο άλλος μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι τόσο πουλάει ένα faux bijoux... Μαντεψε ποιον θα δικαιωσει το δικαστηριο. (τιπ, οχι αυτον που ισχυριζεται οτι η τιμη του faux ειναι 800 ευρω) 1
Conan2046 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Εγώ πάντως έχει τύχει να αγοράσω μερικές φορές από κοσμηματοπωλείο, (βέρες, βαπτιστικό σταυρό κ.α.) και από μόνος του μου τα έβαζε σε ζυγαριά ακριβείας και μου έδειχνε την διαφορά βάρους που είχε το ένα με το άλλο, δεν ήταν στάνταρ βέβαια ότι η τιμή πήγαινε ακριβώς ανάλογα με το βάρος.
Prof_Chaos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 22 ώρες πριν, stratosw είπε ποια εγγυηση; να σου αλλαξει οθονη; σου εβγαλε φπα και εκανε και εκπτωση και θες και αποδειξη μαυρίζει .. κάποια πιο γρήγορα..
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Ενα πρωην αμορε ειχε την φαεινη ιδεα να μου κανει δωρο ενα κοσμημα(γνωριζοντας οτι σιχαινομαι οτι εχει σχεση με χρυσο κοσμηματα κτλ αλλα anyway). ΜΟυ το εφερε και φυσικα δεν το φορεσα ποτε και αφου εκατσε 2 μηνες στο συρταρι ειπα απο περιεργεια να το παω για μια εκτιμηση. Σημειωτεον το κοσμημα ηταν σε "πολυτελες" κουτι με κατι χαρτια μεσα στα οποια δεν εδωσα σημασια. Το πηγαινω σε κοσμηματοπωλειο και μετα απο ενα δεκαλεπτο που παιδευτηκε ο τυπος, μου λεει μεσες ακρες φιλε αυτο ειναι faux και η αξια του ειναι μηδαμινη. Γνωριζοντας οτι η κοπελια δεν ειναι του τυπου να αγοραζει απο τον πλανοδιο εξω απο το σουπερμαρκετ την ρωτησα με τροπο ποσο το ειχε αγορασει. Η απαντηση της ηταν 480€ και ειχε κρατησει μαλιστα και την αποδειξη. Φυσικα πηγε πισω στο κοσμηματοπωλειο αλλα ο τυπος βρηκε δεκα τροπους για να το αποφυγει(σιγα μην ηταν η πρωτη του φορα). Για εμενα προσωπικα βιομηχανια κοσμηματος ευκολα στις πιο μεγαλες απατες παγκοσμιως.
nightwalker1990 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 10 ώρες πριν, new_guy είπε Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πάω μετά την δουλειά να το πάρω. Το μαγαζί είναι κοσμηματοπωλείο στο κέντρο που είναι συσσωρευμένα όλα μαζί. Το κομμάτι το είδα και σε άλλα οπότε δεν παίζει να ναι μουφα. 18κ λέει το γκαρσόν, βάρος δε ρώτησα, εξάλλου απ'όσο ξέρω η τιμή του κοσμήματος πιο πολύ διαμορφώνεται από το ντιζάιν και τον καλλιτέχνη παρά απ' το υλικό το ίδιο. Πριν 2 χρονια κατα παραγγελια της αγαπημενης μου και φυσικα αντεξε η τσεπη μου οταν παρελαβα το μονοπετρο μου εδωσε και πιστοποιηση την οποια ουτε ειχα ακουσει ουτε περιμενα, οτι ακριβως πληρωσα το λεει εκει μεσα, βαρος καρατια κτλπ... Οποτε οτιδηποτε αμφιβολια-ιες και να ειχα μου λυθηκαν την ιδια μερα πριν την πληρωμη, να επισημανω οτι το παλικαρι ειναι φιλος που δουλευε στον Καισαρη αν αυτο λεει κατι σε καποιους. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, RedPriest είπε Aυτο που κανουν συνηθως ειναι να παρουν ενα μικρο δειγμα απο το κοσμημα ξυνοντας το σε ενα σημειο να μην φαινεται σε μια μαυρη πετρα σαν γυαλοχαρτο. Μετα υπαρχουν καποια υγρα με βαθμιδες δηλαδη 10k 14k 18k κτλπ. Ξεκινάνε απο το χαμηλοτερο νομιζω και πανε προς τα πανω και εκει που θα κανει καποια αντιδραση το υγρο αυτο ξερουν πως ο χρυσος ειναι τοσα καρατια. Απο οσο θυμαμαι ετσι γινεται πανω κατω. ουσιαστικα τριβεις το κοσμημα και αφηνει λιγο υλικο πανω στην μαυρη επιφανεια, αμα δε σβησει βαζοντας το υγρο των 10κ ειναι παραπανω κλπ βεβαια δεν κανουν και πολλες προσπαθειες. ο πατερας μου πρωτα το κοιταζε μια, εβλεπε τις σφραγιδες, το ζυγιζε και μετα δοκιμαζε ενα ή δυο απο τα υγρα (ηξερε δηλαδη λιγο πολυ τι ηταν). μονο μια φορα θυμαμαι ειχε παιδευτει με ενα κοσμημα. το ξυνε πανω στο μαυρο, το ξαναξυνε (λογικα κατι δε τ αρεσε και εξυνε να φυγει τυχον επιχρωση?). δε θυμαμαι ομως το αποτελεσμα 10 ώρες πριν, AristidisZ είπε H κουβέντα είναι προφανώς φιλολογική και αφορά στο εάν μπορεί να γίνει απάτη σε μία αγοραπωλησία κοσμήματος Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι μάλλον περιττά βαζουν και το κωδικο του εργαστηριου (εχει δηλαδη δυο σφραγιδες το κοσμημα), οποτε ανετα μπορεις να τον τρεχεις αμα σου κανει μαμακια χρυσοχοος. στα κοσμηματοπωλεια δε ξερω αμα μπορεις να κυνηγησεις το πωλητη.. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Η σφραγιδα υπαρχει στο εμποριο γενικα. Παιζουν δυστυχως αρκετα κοσμηματα με "λαθος" σφραγιδα. Επισης δεν βαζουν ολα τα εργαστηρια τη δικη τους σφραγιδα.. Πριν αρκετα χρονια παρεμπιπτοντως ειχε γινει μια απατη με ενα δυο εργαστηρια τα οποια εφτιαχναν χρυσους σταυρους και μεσα εβαζαν ενα "βαριδακι" βαζοντας λιγοτερη ποσοτητα χρυσου απο ο,τι θα "πρεπε". Ειχαν διοχετευσει αρκετους σταυρους στην αγορα. Η αξιολογηση με το μαρμαρο δεν ειναι σε καμια περιπτωση ακριβης, γιατι ενδεχεται το κοσμημα να εχει παχυ στρωμα "επιχρυσωσης" οποτε να μη βγει σωστο αποτελεσμα. Κανονικα ριχνεις τα υγρα πανω στο κοσμημα (σε τυφλο σημειο) και κρινεις απο κει. Το οποιο υγρο (αχρηστη πληροφορια της ημερας) δεν αντιδρα με τον χρυσο αλλα με τις προσμιξεις παρεμπιπτοντως. That said, υποτιθεται πως επιλεγεις ενα καταστημα επειδη το εμπιστευεσαι, δεν πας με τη λογικη πως θα σε ριξει. 2
discoboyminimal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, jmmys είπε Πες του να σου το ζυγίσει μπροστά σου, έχει ζυγαριά ακριβείας,να δεις που θα αρνηθεί. το ζυγισμα γιατι να το αρνηθει? μεγαλο μερος της τιμης του κοσμηματος ειναι η δουλεια που εχει ριξει το εργαστηριο για να το φτιαξει. συνηθως στα ταμπελακια(πλαστικα-χαρτινα) γραφουν εναν συντελεστη της δουλειας(και πετρες) που εχει το κοσμημα και οχι το βαρος.επισης υπαρχει η σφραγιδα με την καθαροτητα του μεταλου και πιο προαιρετηκα σφραγιδα του εργαστηριου. δηλαδη υπαρχει μια φορμουλα για να βρεις την τιμη που ειναι καπως ετσι : βαρος * δουλεια * υλικο Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2018 από discoboyminimal
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, evabb είπε Για καποιους ανθρωπους αυτη ειναι η δουλεια τους και εχουν χτισει ενα ονομα και μια φημη, αν νομιζεις οτι θα εκαναν τετοιες λαμογιες για να γλιτωσουν πεντε φραγκα και οτι δεν θα τους επαιρνε κανεις χαμπαρι Δεν διαφωνω, απλως στο σημειο αυτο να πω πως ειδικα καποια απο τα καταστηματα του κεντρου (αν και εχουν κλεισει τα περισσοτερα αν οχι ολα) εκαναν ολων των ειδων τις λαμογιες. Με πρωτη και καλυτερη την διαφορετικη τιμη για τους τουριστες απο εκεινη των ντοπιων. Sad but true. Θελω να πω, πως επειδη μιλαμε για εμποριο, δυστυχως στον χωρο επαιζαν καμποσοι γερολαδαδες 1
Ducatista Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δυστυχώς παντού παίζουν απάτες! Η καλύτερη λύση είναι από φίλο-γνωστό κλπ όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε άκρη δεν θα βρεις ούτε σφραγίδες ούτε πιστοποιητικά τίποτα..
SabotazNic Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2022 27 λεπτά πριν, Ducatista είπε Δυστυχώς παντού παίζουν απάτες! Η καλύτερη λύση είναι από φίλο-γνωστό κλπ όλα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε άκρη δεν θα βρεις ούτε σφραγίδες ούτε πιστοποιητικά τίποτα.. Αυτο ποσα καρατια να ειναι αραγε? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις