Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάω λοιπόν την περασμένη εβδομάδα να πάρω δώρο στο αμόρε. Λέω άντε να της πάρω τίποτα χρυσό, να το παίξω και καμποσος :) Διαλέγω λοιπόν, φωνάζω το γκαρσόν, πόσα του λέω; Μου αραδιαζει μια τιμή 800€, μετά το εγκεφαλικό του λέω κόψε τίποτα μπας και το πάρω. Με ρωτάει λοιπόν ο τύπος με τι θα πληρώσεις κάρτα ή κασέρι; Του λέω κάρτα. Παίρνει το κομπιουτεράκι μου λέει με κάρτα σου κόβω ένα 50αρικο. Του λέω άμα φέρω μετρητά; Βγάζει πάλι κομπιουτεράκι αρχίζει να πατάει μανιασμένα τα κουμπιά λες και λύνει καμιά διαφορική και μου κόβει περί τα 250€. Και ρωτάω εγώ τώρα υπάρχει τίποτα που χάνω σε μια τέτοια, μαύρη κατά τα άλλα, συναλλαγή; Φαντάζομαι εγγύηση έχουν τα κοσμήματα, αλλά τι να χαλάσει σε ένα κόσμημα που μπορεί να καλύψει η εγγύηση; Παρακαλώ να μην εστιάσουμε στο αν και κατά πόσο είναι ηθικό να αγοράζουμε χωρίς απόδειξη :)

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδη ολα ειναι αλυσιδα μαλλον προμηθευεται και αυτος μαυρα απο καμμια υπογα εργαστηρι. Υπαρχει πιθανοτητα το χρυσο λοιπον να ειναι μπακιρι. Αν εισαι σιγουρος για μεταλο και ειναι ωραιο κομματι προχωρα. Τωρα το αν ειναι ηθικο η οχι μονο εσυ ξερεις.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Επειδη ολα ειναι αλυσιδα μαλλον προμηθευεται και αυτος μαυρα απο καμμια υπογα εργαστηρι. Υπαρχει πιθανοτητα το χρυσο λοιπον να ειναι μπακιρι. Αν εισαι σιγουρος για μεταλο και ειναι ωραιο κομματι προχωρα. Τωρα το αν ειναι ηθικο η οχι μονο εσυ ξερεις.

Καμία σχέση, ο χρυσός είναι ορίτζιναλ . Η έκπτωση είναι μεγάλη γιατί αυτά τα μαγαζιά πουλάνε επί 4 την πραγματική αξία ενός κομματιού.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, new_guy είπε

Πάω λοιπόν την περασμένη εβδομάδα να πάρω δώρο στο αμόρε. Λέω άντε να της πάρω τίποτα χρυσό, να το παίξω και καμποσος :) Διαλέγω λοιπόν, φωνάζω το γκαρσόν, πόσα του λέω; Μου αραδιαζει μια τιμή 800€, μετά το εγκεφαλικό του λέω κόψε τίποτα μπας και το πάρω. Με ρωτάει λοιπόν ο τύπος με τι θα πληρώσεις κάρτα ή κασέρι; Του λέω κάρτα. Παίρνει το κομπιουτεράκι μου λέει με κάρτα σου κόβω ένα 50αρικο. Του λέω άμα φέρω μετρητά; Βγάζει πάλι κομπιουτεράκι αρχίζει να πατάει μανιασμένα τα κουμπιά λες και λύνει καμιά διαφορική και μου κόβει περί τα 250€. Και ρωτάω εγώ τώρα υπάρχει τίποτα που χάνω σε μια τέτοια, μαύρη κατά τα άλλα, συναλλαγή; Φαντάζομαι εγγύηση έχουν τα κοσμήματα, αλλά τι να χαλάσει σε ένα κόσμημα που μπορεί να καλύψει η εγγύηση; Παρακαλώ να μην εστιάσουμε στο αν και κατά πόσο είναι ηθικό να αγοράζουμε χωρίς απόδειξη :)

εργαστηρι ειναι ή κοσμηματοπωλειο?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, MegalosVeziris είπε

Καμία σχέση, ο χρυσός είναι ορίτζιναλ . Η έκπτωση είναι μεγάλη γιατί αυτά τα μαγαζιά πουλάνε επί 4 την πραγματική αξία ενός κομματιού.

ισχυει, ειδικα αν ειναι μαρκα. Αν ειναι μαγαζι που φτιαχνει τα δικα του κοσμηματα τοτε μπορει η τιμη βιτρινας να ειναι  επι 3 μονο.

Υπαρχει η τιμη κοστους κατασκευης, η τιμη χονδρικης και η τιμη λιανικης βιτρινας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ να σε ρωτήσω κάτι άλλο: 

Άντε και πήρες απόδειξη (απλή λιανικής), αν βγει κάλπικη η λίρα τι μπορείς ακριβώς να ισχυριστείς σε μια τέτοια αγορά ;

Ο άλλος μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί ότι τόσο πουλάει ένα faux bijoux...  

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, πάω μετά την δουλειά να το πάρω. Το μαγαζί είναι κοσμηματοπωλείο στο κέντρο που είναι συσσωρευμένα όλα μαζί. Το κομμάτι το είδα και σε άλλα οπότε δεν παίζει να ναι μουφα. 18κ λέει το γκαρσόν, βάρος δε ρώτησα, εξάλλου απ'όσο ξέρω η τιμή του κοσμήματος πιο πολύ διαμορφώνεται από το ντιζάιν και τον καλλιτέχνη παρά απ' το υλικό το ίδιο. 

Δημοσ.

Kαλου/κακου, μολις το παρεις πηγαινε σε 2-3 αλλα μαγαζια για να εκτιμησουν καθαροτητα κ βαρος. μην σου λεει αλλα κ τελικα ισχυουν αλλα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kallair είπε

Kαλου/κακου, μολις το παρεις πηγαινε σε 2-3 αλλα μαγαζια για να εκτιμησουν καθαροτητα κ βαρος. μην σου λεει αλλα κ τελικα ισχυουν αλλα.

αμα ειναι αληθινο τοτε εχει σφραγγιδα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Αρνί είναι να έχει σφραγίδα ένα κόσμημα ; 

μαλλον το αναποδο θα ελεγα. τα κοσμηματα απο πολυτιμα μεταλα και ειδικα απο χρυσο εχουν πανω τους σε καποιο σημειο μια πολυ μικρη σφραγγιδα που γραφει ποσα καρατια ειναι. ειναι υποχρεωτικη. τα ψευτικα δεν εχουν ποτε.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, evabb είπε

μαλλον το αναποδο θα ελεγα. τα κοσμηματα απο πολυτιμα μεταλα και ειδικα απο χρυσο εχουν πανω τους σε καποιο σημειο μια πολυ μικρη σφραγγιδα που γραφει ποσα καρατια ειναι. ειναι υποχρεωτικη. τα ψευτικα δεν εχουν ποτε.

Είσαι σίγουρη για αυτό ; 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Είσαι σίγουρη για αυτό ; 

Σύμφωνα με το Άρθρο 301, κεφάλαιο 25 “Σήμανση Πολύτιμων Μετάλλων και Κοσμημάτων” του Υπουργείου Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας «Οι κατασκευαστές ή οι εισαγωγείς κοσμημάτων και λοιπών συναφών αντικειμένων, που αποτελούνται είτε από ένα ή από περισσότερα (αυτοτελή ή σύμμεικτα) πολύτιμα μέταλλα δηλαδή από λευκόχρυσο (πλατίνα) ή από χρυσό κίτρινο αμιγή ή λευκό με πρόσμιξη κίτρινου χρυσού με παλλάδιο ή από άργυρο ή από πολλά από αυτά είτε από ένα ή περισσότερα πολύτιμα μέταλλα αναμειγμένα με ένα ή περισσότερα κοινά μέταλλα, υποχρεούνται να αποτυπώνουν ευδιάκριτα με κτυπητή μεταλλική σφραγίδα, τις παρακάτω ενδείξεις σε κάποια επιφάνεια του κυριότερου μέρους τους. 1. Τον κωδικό αριθμό με τον οποίο θα δηλώνεται η ταυτότητα του κατασκευαστή ή εισαγωγέα των εν λόγω κοσμημάτων, κ.λ.π., ο οποίος θα συνίσταται από έναν άλλο αύξοντα αραβικό αριθμό (από 1 έως 99), θα χωρίζεται δε με μία τελεία (.) από το γράμμα του αλφαβήτου (κεφαλαίο ή μικρό) ή τον αύξοντα αραβικό αριθμό με τον οποίο δηλώνεται η περιφέρεια του οικείου επιμελητηρίου. 2. Την περιεκτικότητα (τίτλο) των κοσμημάτων σε πολύτιμο μέταλλο εκφρασμένη σε χιλιοστά, προκειμένου δε για σύμμεικτα θα αποτυπώνεται η περιεκτικότητα του πολύτιμου μετάλλου που κυριαρχεί[2]

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...