skiabox Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Έτρεξα το συγκεκριμένο app στην ταμπλέτα και είναι σαν να αγόρασα καινούρια. Τόσο γρήγορα πάει.
Papakitou Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, makridis είπε Οποιαδήποτε paid γρήγορη και χωρίς logs υπηρεσία vpn. Η επιλογή είναι θέμα προτίμησης. Εγώ πχ express vpn παλαιότερα και πλέον nord vpn. Κι εγω το nordvpn γλυκοκοιταω και εχω καταληξει.. Μολις περισεψει λιγο χρημα θα χτυπησω την 3ετη Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από Papakitou 1
skiabox Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Υπάρχει εξήγηση για το πως ενώ μπορώ να μπώ από τον opera για παράδειγμα στο subs4free.com δεν μπορώ να μπω στο ίδιο site από τον safari; Δεν είναι λίγο τρελό; Στο router εννοείται ότι έχει μπει cloudflare εδώ και μήνες!
elpaso1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το θεμα ειναι να αλλαξεις τα dns χειροκινητα και απο τις συσκευες σου. Πολλες φορες η αλλαγη στο ρουτερ δεν εφαρμοζεται και στις συσκευες που συνδεονται. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από elpaso1
polaki Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, EuphangeL είπε http://afasterinternet.com/ietfrfc.htm Όταν επισκέπτεσαι ένα μεγάλο site και ο browser σου fetchάρει resources, ή όταν υπάρχει κάποιο update που θέλει να κατεβάσει ο client σου, συνήθως είναι hosted σε κάποιο CDN network όπως της Akamai (συγκεκριμένα για το PSN, είναι πράγματι στην Akamai) https://www.akamai.com/us/en/resources/content-delivery-network.jsp Ο authorative DNS του CDN network για να καταλάβει που βρίσκεσαι και να σου επιστρέψει στο DNS query την διεύθυνση του πλησιέστερου σε σένα server, κοιτάει την IP/τοποθεσία του recursive DNS που του έκανε το request. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς τον DNS του ISP, σου επιστρέφει IP ενός server που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι located ακόμα και μέσα στο ίδιο local δίκτυο του ISP, εφόσον υπάρχει. Μιλάμε για server της Akamai που ζει στις εγκαταστάσεις της COSMOTE, Forthnet κ.ο.κ. Αν δεν υπάρχει, σου επιστρέφει τον γεωγραφικά κοντινότερο. Στην περίπτωση όμως που χρησιμοποιήσεις έναν public DNS, όπως της Google ή της Cloudflare, αυτή η πληροφορία παύει να είναι χρήσιμη, γιατί ο public DNS βρίσκεται σε δίκτυο εκτός του ISP σου, σε πολλές περιπτώσεις και εκτός της χώρας σου. Ο server της IP που θα σου επιστρέψει ο authorative DNS του CDN network βρίσκεται γεωγραφικά κοντά στην τοποθεσία του Public DNS που χρησιμοποιείς. Αυτή μπορεί να είναι Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, οπουδήποτε. Αυτό το πρόβλημα ήρθε να λύσει το RFC 7871 (Client Subnet in DNS Queries). Μαζί με το DNS request που κάνει ο Public DNS, στέλνει και την πληροφορία για το subnet του client που έκανε originaly το request. Δηλαδή το subnet του δικτύου σου. Με αυτόν τον τρόπο ο DNS του CDN network γνωρίζει σε ποια γεωγραφική περιοχή / ISP βρίσκεσαι και σου επιστρέφει IP ενός server που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι located ακόμα και μέσα στο ίδιο local δίκτυο του ISP. Η σημαντική λέξη εδώ είναι το subnet του client και όχι η IP. Κανένα ουσιαστικό "privacy concern" δηλαδή. Απλά hipsterιές της Cloudflare. Δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι και πόσο πίσω έχεις μείνει στα δια ταύτα, αλλά αν πιστεύεις οτι μπορείς να έχεις από τον ISP σου 24/7 full throughput σε CDN που είναι hosted στην περιφέρεια της Ευρώπης, γελιέσαι. Για την ιστορία, κατεβάζω πάντα με full 50 Mbps από το PSN, χρησιμοποιώντας τις DNS της COSMOTE 38, και από άποψη καθημερινής επαγγελματικής network level ενασχόλησης έχω μείνει πίσω γύρω στα 6 χρόνια αφού έφυγα απτο συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό όμως, και δεν απαντήθηκε το ερώτημά μου κατά πόσο θα έβλεπα αλλαγή στην ταχύτητα αλλάζοντας DNS. Έχω servers σε 3 ηπείρους λόγω δουλειάς, και αν εξαιρέσεις μία μικρή διαφορά στο ping τους πχ Amsterdam/London με Tokyo και Miami, και κατά το αρχικό connection στο site, κατά τα άλλα το actual download speed μου πιτώνει τη γραμμή, ειδικά αν κάνω download με FTP. Κανένα από αυτά δεν παίζει σε Cloudflare CDN ή CDN γενικότερα (οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται και δεν το πληρώνουν). Και το σημαντικότερο, δεν μιλάμε για το πόσο γρήγορα στέλνει το content ένα CDN (δεν αμφιβάλει κανείς σε αυτό), αλλά η ερώτησή μου όπως και των περισσότερων εδώ είναι η εξής απλή: Στην καθημερινή μου ζωή, θα καταλάβω διαφορά στην ταχύτητα του browsing ή του downloading αν αντί για τους DNS του provider μου έχω τους DNS της Google ή της CloudFlare? Η προσωπική μου απάντηση λόγω του όπως είπα και προηγουμένως δεν είμαστε στη Formula 1 να μετράει το κάθε millisecond, είναι πώς ΟΧΙ. Το μοναδικό όφελος που εγώ έχω δει 2-3 φορές είναι ότι κατά τη διάρκεια του migration ενός web app ή ενός site ενός πελάτη, ΚΑΠΟΙΕΣ φορές οι DNS κάποιων Ελληνικών provider (συγκεκριμένα Cosmote) αργούν περισσότερο στο propagation ενώ άλλοι ενημερώνονται πιο άμεσα, πχ οι της Google. Στην περίπτωση δε ενός πελάτη η Cosmote έκανε 6 ώρες περισσότερο να κάνει το propagation σε σχέση με ΟΛΟ το υπόλοιπο Ελληνικό internet (Voda/Wind κλπ) επειδή έγινε αλλαγή των nameservers του domain, και όχι μόνο της ΙΡ απτην οποία έπαιζε το web app του. 22 ώρες πριν, coffeex είπε Δεν σου κρύβει την IP αλλά μόνο το όνομα του server, o κάθε ISP θα βλέπει την IP σου και την IP του server που συνδέεσαι. Σωστός ναι, το διάβασα μετά και ήθελα να το διορθώσω, με πρόλαβες! Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από polaki
makridis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, Papakitou είπε Κι εγω το nordvpn γλυκοκοιταω και εχω καταληξει.. Μολις περισεψει λιγο χρημα θα χτυπησω την 3ετη Ναι αξίζει παρά πολύ το nord με την τιμή αλλά και με τις ταχύτητες που πλέον προσφέρει. Προσωπικά είμαι vdsl 46mbps και με το nord είμαι μεταξύ 35 και 40mbps. Καθόλου άσχημα και ιδίως αν αναλογιστείς ότι με την τριετή θα σου πάει περίπου 90€ γίνεται ακόμα καλύτερο το deal! Παλαιότερα το express είχε όντως τις καλύτερες ταχύτητες αλλά δυστυχώς και την κατά πολύ ακριβότερη τιμή.
skiabox Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, elpaso1 είπε Το θεμα ειναι να αλλαξεις τα dns χειροκινητα και απο τις συσκευες σου. Πολλες φορες η αλλαγη στο ρουτερ δεν εφαρμοζεται και στις συσκευες που συνδεονται. Φίλε το nslookup από terminal command line δίνει 1.1.1.1 οπότε τι να θεωρήσω τώρα; Οτι μόνο ο safari από όλα τα προγράμματα κάνει τα δικά του;
EuphangeL Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, polaki είπε Δεν λέμε κάτι διαφορετικό όμως, και δεν απαντήθηκε το ερώτημά μου κατά πόσο θα έβλεπα αλλαγή στην ταχύτητα αλλάζοντας DNS. Έχω servers σε 3 ηπείρους λόγω δουλειάς, και αν εξαιρέσεις μία μικρή διαφορά στο ping τους πχ Amsterdam/London με Tokyo και Miami, και κατά το αρχικό connection στο site, κατά τα άλλα το actual download speed μου πιτώνει τη γραμμή, ειδικά αν κάνω download με FTP. Κανένα από αυτά δεν παίζει σε Cloudflare CDN ή CDN γενικότερα (οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται και δεν το πληρώνουν). Και το σημαντικότερο, δεν μιλάμε για το πόσο γρήγορα στέλνει το content ένα CDN (δεν αμφιβάλει κανείς σε αυτό), αλλά η ερώτησή μου όπως και των περισσότερων εδώ είναι η εξής απλή: Στην καθημερινή μου ζωή, θα καταλάβω διαφορά στην ταχύτητα του browsing ή του downloading αν αντί για τους DNS του provider μου έχω τους DNS της Google ή της CloudFlare? Σε καθημερινό browsing η διαφορά θα είναι αμελητέα αν λάβεις υπ'όψην caching κλπ. Σε downloading θα καταλάβεις σημαντική διαφορά, ανάλογα τον ISP. Το παράδειγμα που ανέφερες με το PSN είναι ένα από αυτά. Άλλα είναι app updates από Appstore / Playstore κλπ. Επειδή συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην Cloudflare, λόγω μη υποστήριξης RFC 7871, το Akamai CDN node που κάνει resolve είναι hosted στην Mednautilus. Αν είσαι τυχερός, ο ISP σου έχει peering στο GR-IX. Αν είσαι λίγο άτυχος και δεν έχει peering στο GR-IX και τα packet των download σου θα κάνουν μία ωραία βόλτα μέσω Βουλγαρίας ή Ιταλίας αλλά δεν παίζει θέμα γιατί τα links του με εξωτερικό δεν είναι πιταρισμένα. Αν είσαι λίγο περισσότερο άτυχος όμως, τα links αυτά μπορεί να είναι πιταρισμένα κατά περιόδους / ώρες. 1
tsigkas_vasillis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω. Τώρα πια πως μπορούμε να μπαίνουμε σε σελίδες όπως το pirate???
elpaso1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, tsigkas_vasillis said: Παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω. Τώρα πια πως μπορούμε να μπαίνουμε σε σελίδες όπως το pirate??? Αυτο συζηταμε τοσες σελιδες.. Μακαρι να βρεθει λυση αδερφε.. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από elpaso1 1
polaki Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, EuphangeL είπε Σε καθημερινό browsing η διαφορά θα είναι αμελητέα αν λάβεις υπ'όψην caching κλπ. Σε downloading θα καταλάβεις σημαντική διαφορά, ανάλογα τον ISP. Το παράδειγμα που ανέφερες με το PSN είναι ένα από αυτά. Άλλα είναι app updates από Appstore / Playstore κλπ. Επειδή συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην Cloudflare, λόγω μη υποστήριξης RFC 7871, το Akamai CDN node που κάνει resolve είναι hosted στην Mednautilus. Αν είσαι τυχερός, ο ISP σου έχει peering στο GR-IX. Αν είσαι λίγο άτυχος και δεν έχει peering στο GR-IX και τα packet των download σου θα κάνουν μία ωραία βόλτα μέσω Βουλγαρίας ή Ιταλίας αλλά δεν παίζει θέμα γιατί τα links του με εξωτερικό δεν είναι πιταρισμένα. Αν είσαι λίγο περισσότερο άτυχος όμως, τα links αυτά μπορεί να είναι πιταρισμένα κατά περιόδους / ώρες. Οκ έγινε! Πάντως για το PS4 που είπα λίγο πιο πριν, το έψαξα περισσότερο και είδα αρκετούς που είχαν τέτοιο θέμα. Θα δοκιμάσω με ethernet καθώς οι δοκιμές αυτές ήταν με wifi, γιατί κάποιοι ανέφεραν ότι το wifi του PS4 είναι πιο αδύναμο σε σχέση με αυτό πχ του XBOX.
Retromaniac Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 15 ώρες πριν, tsigkas_vasillis είπε Παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω. Τώρα πια πως μπορούμε να μπαίνουμε σε σελίδες όπως το pirate??? Αν διαβάσεις λίγο το τοπικό έχουν σωθεί ένα σωρό δωρεάν και εύκολες λύσεις.
Arkin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, tsigkas_vasillis είπε Παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω. Τώρα πια πως μπορούμε να μπαίνουμε σε σελίδες όπως το pirate??? Αλλαζεις dns της cloudfare ipv4 και ipv6 και εισαι κομπλε μπαινεις παντου.
Doubt Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Στις 14/11/2018 στις 12:57 ΠΜ, skiabox είπε Υπάρχει εξήγηση για το πως ενώ μπορώ να μπώ από τον opera για παράδειγμα στο subs4free.com δεν μπορώ να μπω στο ίδιο site από τον safari; Δεν είναι λίγο τρελό; Στο router εννοείται ότι έχει μπει cloudflare εδώ και μήνες! Ο Opera έχει δωρεάν ενσωματωμένο vpn Με Cloudflare στο router σου ανοίγει αυτή η σελίδα ας πούμε; http://archive.is/VOQSG Σε μένα με το 1.1.1.1 στον υπολογιστή δεν μου άνοιγε, οπότε το άλλαξα.
elpaso1 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 On 15/11/2018 at 13:21, Arkin said: Αλλαζεις dns της cloudfare ipv4 και ipv6 και εισαι κομπλε μπαινεις παντου. ipv6 ειναι απαραιτητο να αλλαξουμε; Δεν εχω συναντησει καποιο προβλημα μεχρι στιγμης..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα