lak10 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 παιδια σπιτι εχω 2 adsl γραμμες απλα στο 1 ρουτερ εχω κλεισει τον dhcp server ειναι και τα 2 συνδεμενα σε switch ωστε να βλεπει το ενα το αλλο. Σε αλλο σημειο του σπιτιου εχω ενα access point το οποιο ειναι συνδεμενο σε switch και απο το switch φευγει καλωδιο στο ρουτερ που ανοικτο τον dhcp. Οι συνδεσεις ειναι ΟΤΕ(dhcp ανοικτο) και cyta (dhcp κλειστο) Τωρα ειδα οτ στο xbox παρολο που εχω δηλωσει καρφωτα ip και προεπιλεγεμνη πυλη την ip του ρουτερ της cyta το xbox επιμενει να βγαινει με IP OTE τι μπορω να κανω? Αν συνδεθω με wifi στο access point και βαλω την gateway απο cyta βγαινω καονινκα με cyta
M@dB0x Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Εχεις κανει load balance ή οχι? Πιο ρουτερ εχεις για να ριχνεις τις 2 γραμμες πανω? Εν ολιγοις πρεπει να κανεις σωστο routing και να πεις ποια γραμμη ειναι η default δινοντας distance=1 για να ξερει το ρουτερ ποια γραμμη θα χρησιμοποιει by default και πρωτη.
lak10 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, M@dB0x είπε Εχεις κανει load balance ή οχι? Πιο ρουτερ εχεις για να ριχνεις τις 2 γραμμες πανω? Εν ολιγοις πρεπει να κανεις σωστο routing και να πεις ποια γραμμη ειναι η default δινοντας distance=1 για να ξερει το ρουτερ ποια γραμμη θα χρησιμοποιει by default και πρωτη. ειχε κολλησει το site που εκανε intentify την ip το xbox βγαινει κανονικα με cyta. Εχω 2 εουτερ ενα για ΟΤΕ και ενα για cyta . Παρστηρω οτι οταν κατρβαζω κατι με cyta απο το xbox ο ΟΤΕ σερνεται ειναι λογικο αυτο?
donblunts Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, lak10 είπε ειχε κολλησει το site που εκανε intentify την ip το xbox βγαινει κανονικα με cyta. Εχω 2 εουτερ ενα για ΟΤΕ και ενα για cyta . Παρστηρω οτι οταν κατρβαζω κατι με cyta απο το xbox ο ΟΤΕ σερνεται ειναι λογικο αυτο? Κάτσε ώπα. Εχεις 2 γραμμές σπίτι σου. Cyta + OTE, οπότε και δύο ρούτερ. Και τα 2 ρούτερ πέφτουν σε 1 switch. Πάνω σε αυτό το switch, πέφτουν οι συσκευές σου. Αρχικά, το switch που πέφτουν τα 2 ρουτέρια, είναι managed? Μπορείς να μπείς και δείς που πάει το traffic? Παίζεις με QoS? Έχεις ορίσει interface για να γίνεται η δρομολόγηση που θέλεις? Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις όμως;
lak10 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 το swtch ειναι unmanaged στην cyta εχω κλεισει dhcp server σε ολα αυτα προσθεσε και ενα acess point + 1 ακομα switch το access point συνδεεται με ethernet στο swtch και απο το switch φευγει καλωδιο που για λογους ευκολιας κουμπωνει στο ρουτερ του ΟΤΕ που εχει ανοικτο τον dhcp οταν κατεβαζει το xbox που ειναι συνδεμενο στο switch που κουμπωνει και το access point (ας το πουε setup σαλονιου) η συνδεση του ΟΤΕ σερνεται κα εχω μεγαλα ping και packet loss
donblunts Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, lak10 είπε το swtch ειναι unmanaged στην cyta εχω κλεισει dhcp server σε ολα αυτα προσθεσε και ενα acess point + 1 ακομα switch το access point συνδεεται με ethernet στο swtch και απο το switch φευγει καλωδιο που για λογους ευκολιας κουμπωνει στο ρουτερ του ΟΤΕ που εχει ανοικτο τον dhcp οταν κατεβαζει το xbox που ειναι συνδεμενο στο switch που κουμπωνει και το access point (ας το πουε setup σαλονιου) η συνδεση του ΟΤΕ σερνεται κα εχω μεγαλα ping και packet loss Οπότε τι θέλεις να κάνεις; Να βγαίνεις απ'της Cyta;
lak10 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) το προβλημα παιδια βρεθηκε και ειναι το ipv6 . Επειδη ο ΟΤΕ υποστηριζει ipv6 το xbox τον προτιμαει και στο ιντερνετ βγαινει με 2 ip ipv6 OTE και ipv4 cyta με αποτελεσμα να μην και προεπιλεγμνη πυλή να εχω την cyta μου κατεβαζει με ΟΤΕ η λυση βρεθηκε εκλεισα απο το speedport το ipv6 στις lan και στο ssid και υσυχασα. τελικα οπου ειχα καρφωτη ip και στο pc ακομα εβγαινα με 2 ip. ειχα δοκιμασει το 2012 το ipv6 δεν μπορεσα να το στησω και το παρατησα απο ποτε Ο ΟΤΕ το εκανε manstream και δεν το πηρα χαμπαρι εγινε αυτοματα η αλλαγη Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2018 από lak10 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα