Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑιδια να κανω μια ερωτηση;

Εχω ενα toyota Yaris Mk1 montelo 1999.

Μου εχει σπασει το κλειδι  . Παρηγγειλα καποια (2) απο ebay αλλα απο οτι μου ειπαν αν και φαινονατι πανομοιοτυπα δεν ειναι ιδια τα νερα της λαμας αν και προσωπικα μου φαινονται τα ιδια.

Απο οτι καταλαβα υπαρχουν διαφοροι τυποι κλειδιων (πχ Toy 40, 42 , 43 κτλ).

Το δικο μου πρεπει να ειναι αυτο

https://www.keysafe.gr/index.php?route=product/product&product_id=586

αν και δε βαζω το χερι μου στη φωτια.

Υπαρχει τροπος να διαπιστωσω ποιο τυπο κλειδιου εχω (και για μελλοντικη χρηση); Αναγραφεται πχ στην αδεια ή αλλου;

Εχω και το ανταλλακτικο (χωρις τηλεχειρισμο) αλλα δε λεει κατι.

Δημοσ.

Μιλάω ως κάτοχος δύο Yaris της πρώτης γενιάς

1. Σπάνε όλα στο λαιμό λόγω άθλιων πλαστικών (ντροπή Toyota για ένα κατά τ άλλα αμάξι-σκυλί)

2. Κρατάς το σπασμένο γιατί μέσα του έχει το τηλεχειρισμό με τα κουμπάκια και το chip για το Immobilzer

3. Aν έχεις πάνω στο παλιό κλειδί ένα ασημένιο μικρό ταμπελάκι με κάτι νούμερα το κρατάς γιατί αντιστοιχεί στο "κόψιμο" των δοντιών

4. Πας στην αντιπροσωπεία για να σου πουν την τιμή (200+ έουρος)

5. Μετα την ψυχρολουσία πας στον μεγαλύτερο -και καλύτερο-  εξειδικευμένο κλειδαρά αυτοκινήτων της Αθήνας Πυθαγόρα (Bιθυνίας Νέα Ιωνία) και σου βγάζει καινούργιο σε τιμή που δεν θα πιστεύεις και θα του φυλάς το χέρι.

ΥΓ το παρόν δεν είναι διαφήμιση αλλά εκδήλωση ευγνωμοσύνης για ένα μάστορα που ΔΕΝ εκμεταλλεύεται αλλά εξυπηρετεί

• Thanks 1
Δημοσ.

Εχω διαπιστωσει και εγω οτι τα κλειδια του YAris πασχουν στο ¨λαιμο¨' και σπανε.

Η αληθεια ειναι οτι το Μαμισιο κρατησε πολυ (καμια δεκαετια)ενω τα υπολοιπα 2-3 χρονια εκαστο.

Ειχα βρει απο Αγγλια κλειδια στα οποια η λαμα εβγαινε και μπορουσες να την αντικαταστησεις (οπως στο αυθεντικο). Ειχα παρει 2-3 και ειχα αλλαξει μονο το κελυφος. Δυστυχως δεν τα βρισκω πια αλλα βρισκω μονο αυτα στα οποια η λαμα ειναι κολλημενη στο κελυφος. Εχω παραγγειλει 2-3 και δυστυχως εχουν αλλη λαμα απο την αυθεντικη (με το ματι μου βεβαια φαινονται ιδιες).

Ψαχνω λοιπον ουσιαστικα αυτο με την αποσπωμενη λαμα.

Απο τα παλια κλειδια αυτο με το ταμπελακι δεν το εχω, ο αριθμος ομως αναφερεται στο βιβλιαρακι που μου ειχαν δωσει κατα την αγορα.

Τελος δυστυχως δε μενω αθηνα αλλα Κρητη (Χανια). Αλλιως θα πηγαινα εκει που προτεινεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι άν έχεις τον αριθμό και τον στείλεις στον Πυθαγόρα σου βγάζει το κόψιμο γιατί τα κόβει σε αυτόματο μηχάνημα πληκτρολογώντας μόνον τον κωδικό. Οπότε παίρνεις το νέο κέλυφος με το κομμένο κλειδί και βάζεις το μηχανισμό με τα κουμπάκια μόνος σου, είναι πολύ εύκολο σαν να αλλάζεις μπαταρία.

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kalmik είπε

5. Μετα την ψυχρολουσία πας στον μεγαλύτερο -και καλύτερο-  εξειδικευμένο κλειδαρά αυτοκινήτων της Αθήνας Πυθαγόρα (Bιθυνίας Νέα Ιωνία) και σου βγάζει καινούργιο σε τιμή που δεν θα πιστεύεις και θα του φυλάς το χέρι.

ΥΓ το παρόν δεν είναι διαφήμιση αλλά εκδήλωση ευγνωμοσύνης για ένα μάστορα που ΔΕΝ εκμεταλλεύεται αλλά εξυπηρετεί

Κλειδί πλακέτα, από Renault megane 2007, που έβγαζε συγκεκριμένο κωδικό βλάβης (σύμφωνα με την Renault ο κωδικός αντιστοιχεί σε κομμένο πηνίο-κεραία) δηλαδή ξεκόλλησε η κεραία του και δεν μετέδιδε ούτε λάμβανε σήμα…  Βρήκα και δεκάδες βίντεο με αντίστοιχα προβλήματα που λύνονταν απλά με κόλληση…

Το γνήσιο κλειδί κοστίζει με ΦΠΑ 200 ευρώ…

Μίλησα με περίφημο Πυθαγόρα…

Του εξηγώ ότι βγάζει στο καντράν συγκεκριμένο κωδικό που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη βλάβη…

Ωχ αδελφέ… και που ξέρεις εσύ τι είναι… που να καθόμαστε να ψάχνουμε ψύλλο στα άχυρα…

Και είδες εσύ ένα παλιό βίντεο και νομίζεις ότι βρήκες και βλάβη…

Θα σου φτιάξω εγώ με 110 ευρώ σε 10 λεπτά ένα ιμιτασιόν κλειδί και τέλος…

Πήγα και εγώ σε έναν ηλεκτρονικό.. και με 20 ευρώ μου το έκανε το γνήσιο κλειδί ολοκαίνουργιο και γλίτωσα 90 ευρώ από το φέσι του Πυθαγόρα και έχω ένα Γνήσιο κλειδί και όχι ιμιτασιόν…!!!!!

Επεξ/σία από bromiaris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...