Dimitriskp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά έχω ένα λαπτοπ ACER το οποίο ξαφνικά έκλεισε και δεν ξανά άνοιξε ποτέ, όταν πατάω το κουμπί να ανοίξει κάνει τον κλασικό θωριβο και μετά σταματάει εγώ πιστεύω πως έχει κάψει επεξεργαστή, μιας και δεν ανταποκρίνεται καθόλου μπορώ να βρω κάπου αλον επεξεργαστή να αγοράσω που να τεριαζει με αυτό το λαπτοτ ;;; Η πληροφορίες που έχει είναι ACER aspire 5530
rayven18 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Είναι πολύ σπάνιο έως αδύνατο να κάψει επεξεργαστή. Το πρόβλημα είναι αλλού, και αφού ανοίγει όπως λές και κάνει κάποιον θόρυβο, υπάρχει σίγουρα λύση, αλλα λογικά θα χρειαστεί να το δεί κάποιος. Κάνει κάποια beep όταν το ανοίγεις? Ακούγεται να ανοίγουν τα windows? Δοκίμασες σε εξωτερική οθόνη με καλώδιο VGA? 1
Dimitriskp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Ναι το δοκίμασα στην τv μου όμως τα συμπτώματα που έχει είναι σαν να μην πέρνει εντολές δηλαδή επεξεργαστής όταν πατάω το κουμπί για να άνοιξη πάει να ξεκινήσει να δώσει εντολή στα φανσ Να δουλέψουν δεν το κάνει , αλά είναι νεκρό σαν να μην έχει μέσα επεξεργαστή καθόλου
rayven18 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μην κολλάς στον επεξεργαστή, είναι το τελευτέο πράγμα που παίρνει ρεύμα Μπορεί να φταίνε πολλά, απο κάρτα γραφικών μέχρι bios, μέχρι κάτι πολύ πιο απλό. Beep οπότε δεν κάνει καθόλου? Δές τις θύρες usb και παρατήρησε εαν έχει στραβώσει τίποτα μέσα τους Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από rayven18 1
Dimitriskp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Όχι δεν κάνει κανένα beep μόνο τα λαμπάκια ανάβουν και το dvd r-w κάνει ότι πάει να ξεκινήσει και τίποτα αλο μετά νεκρό ούτε κλείνει ούτε τίποτα τα usb τα είδα όχι δεν έχει στραβώσει κάτι
rayven18 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Κάτι το βραχυκυκλώνει εσωτερικά τότε. Για να ακούγεται το dvd παίρνει τα 5v που χρειάζεται, οπότε κάτι απο μέσα. Καμιά ασυνήθιστη συμπεριφορά πριν στο πάθει αυτό? Είχα επισκευάσει στο παρελθόν αρκετά aspire 5738zg, που πάνω κάτω έχουν την ίδια πλακέτα με το δικό σου, και τα περισσότερα είχανε θέμα στο τροφοδοτικό που δίνει ρεύμα στις ram. 1
Dimitriskp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι το μόνο θέμα που είχε είναι ότι ανέβαζε θερμοκρασιες γιατί δεν δούλευε καλά το Ανεμιστηράκι και Έκλεινε στα καλά καθούμενα. Για αυτό έβγαλα αυτό το συμπέρασμα. (ευχαριστω πολύ για της απάντησης σου και τον χρόνο που σπαταλας για μένα φιλε μου να εισε καλά ) Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από Dimitriskp
rayven18 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Ααα, πολύ πιθανόν τότε να πέθανε η κάρτα γραφικών σου αφου μου λές οτι έσβηνε απο θερμοκρασίες. Ένα reflow-reballing θα της παρατείνει λίγο ακόμα την ζωή
Dimitriskp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Αν ήταν από καρτα δεν θα ανηγε τουλάχιστον; είχα παλιά ένα λαπτοτ που είχε κάψει κάρτα γραφικών το οποίο ανιγε κανονικά αλά είχε θέμα με τα γραφικά, αν είχε καμένη cpu δεν τα συμπτώματα που σε περιγράφω θα ήταν τα ίδια απλά νεκρό ;; Ξερεις ίσως που θα βρω cpu συμβατή οστε να τεριαζει στο λαπτοτ να το δοκιμάσω και αυτό να μου φύγει η απορία
rayven18 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι απαραίτητο να ανοίγει. Μπορεί να ανοίγει και να σου βγάζει artifacts και περίεργες γραμμές, μπορεί να μην ανοίγει καθόλου, μπορεί να ανοίγει και να βγάζει θέμα όταν ζορίζετε, υπάρχουν πολλά διαθορετικά συμπτώματα αναλόγος τον τρόπο που είναι σχεδιασμένη η πλακέτα να λειτουργεί. Εαν είχε και ενσωματωμένα γραφικά intel όπως σε λαπτοπ νεά γενιάς, θα άνοιγε και δεν θα αναγνώριζε απλά την κάρτα. Απλά κυρίως λόγο παλαιότητας, και γενικά η παλίες σειρές σε acer βγάζαν αβέρτα προβλήματα σε κάρτα γραφικών είναι 99% αυτό. Εαν ήτανε επεξεργαστής, θα έφτανε στο bios, ή θα σου έκανε τα ανάλογα beep. Μπορείς να το δοκιμάσεις βγάζοντας τον και βλέποντας το αποτέλεσμα. Οι επεξεργαστές για να καούν είναι πολύ πιο δύσκολο απ'οτι οι κάρτες γραφικών. Στους 105-110 βαθμούς έχει όριο θερμοκρασίας η cpu και στους 90-95 max η gpu Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2018 από rayven18
Dimitriskp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Όπως λες σε ένα αλο λαπτοτ που έχω έβγαλα την cpu τώρα δεν έκανε κανένα beep απλά δούλεψε λίγο το ανεμιστηράκια και λίγο το dvd δεν είχε καθόλου εικόνα και έκανε σεινεχεια Επανακίνηση ,όποτε μαλον πρέπει να είναι gpu όπως λες δεν παίζει παντός κατά την γνώμη σου να Κάηκε Η cpu με την καμία έτσι ; καλητερα να τον πετάξω η να πάρω μια μεταχηρησμενη cpu και να δοκιμάσω αν βρω ;
nik0laus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Bye bye GPU Απεβίωσε Να ζήσετε να τη θυμόσαστε
rayven18 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2018 Την cpu θα την κάψεις μόνο αμα ρίξεις νερό πάνω της εν ώρα λειτουργείας, ή αμα κάνει κανα overclock. Υπάρχουν διάφορα κυκλώματα που την προστατεύουν. Το πρόβλημα είναι στην κάρτα
sraros Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2018 Επειδή είχα κι εγώ θέματα με το συγκεκριμένο λάπτοπ.. καταρχήν από default δεν βαράνε beeps όταν το ανοίγεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι: Reset αφαιρώντας μπαταρία και φορτιστή βεβαίως και κράτημα 40’’ το power button. Ανοίγεις, αν δεν άλλαξε κάτι δοκίμασε από κάποιο παρόμοιο λαπτοπ μνήμες που να είναι συμβατές ή αν έχεις 2 dimmakia παίξε να δεις μήπως ένα εκ των δύο είναι καμμένα. Άλλαξε τα και θέση καλού κακού. Επίσης το ότι σου κλεινε από θερμοκρασία το συμπέρανες μόνος ή έβαλες κάτι να μετρήσει θερμοκρασίες cpu κτλ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα